Leuke Dingen #91

008

Happy friday! Heb jij al leuke plannen voor het weekend? Ik heb in ieder geval weer een stapeltje Leuke Dingen voor je klaar staan, dus mocht je nog geen plannen hebben, dan kan je die misschien nu gaan maken ;)

Het vegan 010/020 diner

banner

Dit gaat iets heel tofs worden komende week, dat weet ik zeker. Tijdens het vegan 010/020 diner verzorgen 3 zaken uit Rotterdam en 3 zaken uit Amsterdam een geheel plantaardig diner, met bijpassende wijnen. Het wordt georganiseerd bij Aloha, één van mijn favoriete restaurants in Rotterdam, waar je normaal gesproken al heel lekker vegan kunt eten en wat gewoon een fantastische locatie is voor een mooi diner. De andere zaken die meedoen zijn Bistrot du Bac, Dertien, De Kas, RIJKS en Vermeer. (de drie laatste namen zijn restaurants uit Amsterdam – en niet zomaar restaurants,  toevallig drie zaken waar ik altijd al eens wilde eten!)

Normaal gesproken is het 010/020 Diner niet vegan, maar dit keer wel en dat maakt het zo bijzonder! Ik kan echt niet wachten om tijdens het diner een insta-story te maken en te showen wat ik allemaal geserveerd krijg :)

Maar! Nog beter nieuws: er zijn nog plekken beschikbaar! Je kunt er nog bij zijn! Voor €90 ben jij er ook bij, en geniet je van een geheel verzorgde avond tijdens dit super exclusieve diner. Een plek reserveren kan via de eventpagina van het Vegan 010/020 Diner. Het zou ontzettend leuk zijn om je daar te zien!

30 days as a Hagenees

18893068_1366998466668977_2948697314822790247_n

We blijven nog in de buurt, namelijk in Den Haag. De komende tijd loopt er een super leuke en interessante campagne in deze mooie stad: ‘30 days as a Hagenees.‘ Voor deze campagne worden er drie young professionals naar de stad gehaald – en ze komen alle drie ergens anders vandaan – om te ontdekken hoe leuk Den Haag is en hoe fijn het is om er te wonen. Ik bedoel, een gezellige stad, met alles wat je nodig hebt, én het strand om de hoek… what’s not to like? Maar goed, zoals ik ook altijd zeg: je moet een woonplaats niet vanuit een vakantieperspectief bekijken, want het leven is helaas geen fulltime vakantie. Dus is het goed om grondig onderzoek te doen naar je mogelijke nieuwe woonplaats, voordat je verhuist. En dat is wat deze drie deelnemers gaan doen.

Eén van de deelnemers is Lianne (je ziet haar op de foto bovenaan dit item) en wij worden aan elkaar gekoppeld. Binnenkort gaan we samen op pad! Hoe leuk is dat? Ik kijk er naar uit om haar te ontmoeten en te horen hoe Den Haag haar tot nu toe bevalt. Lianne is gisteren (1 juni) aangekomen in de stad en blijft precies een maand, dus er staat haar nog een hoop te wachten. Er is een programma voor Lianne gemaakt, met allemaal activiteiten om te volgen. Vandaag gaat ze bijvoorbeeld naar een urban farm, waarvan ik niet eens wist dat er eentje was in Den Haag!

Even iets meer info over Lianne: ze is 24 jaar, ze woont eigenlijk in Wageningen, waar ze Earth&Enviroment studeert aan de Wageningen Universiteit. Den Haag spreekt Lianne aan omdat het een grote stad is, maar toch een klein karakter heeft en gemoedelijk aanvoelt. Drie jaar geleden heeft Lianne al een stage gelopen in de stad en toen voelde zij zich hier meteen thuis. Een tijdje proefwonen in Den Haag is dus heel erg welkom, want zo krijgt ze de kans om nog meer van deze toffe stad te ontdekken. Lianne hoopt inspirerende contacten op te doen en te ontdekken wat Den Haag voor haar als woon-én werkplek te bieden zou hebben. Haar interesse ligt bij duurzaamheid (op allerlei fronten,) dus ook gaat Lianne ontdekken wat de stad op dit gebied zoal te bieden heeft. Je kunt Lianne alvast volgen op haar persoonlijke Instagram account en op deze speciale pagina kun je wat meer lezen over de campagne en over Lianne.

Even voor de lezers uit de omgeving van Den Haag: heb jij nog leuke tips voor Lianne op het gebied van duurzaamheid? Waar moet ze echt naartoe? Of misschien woon je in Den Haag en heb je sowieso goede tips voor Lianne? Laat ze dan gerust achter op haar Instagram account of hieronder bij de comments! Dankjewel namens Lianne :) 

Festival Mundial

unnamed

YES! Eén van de leukste festivals van het jaar komt er weer aan: Mundial! Ik ben twee jaar achtereen naar het festival in Tilburg geweest en ik vond het beide keren enorm gezellig. Ik heb goede muziek (van over heel de wereld) leren kennen en ook de food line-up (ja, die hebben ze!) is fantastisch. Oh en laat ik de urban farm op het festivalterrein niet vergeten. Welk festival heeft dat nou?! Mundial heeft voor elk wat wils en het is daarom ook het perfecte festival voor mensen van alle leeftijden. En hoewel het een heel groen festival is in termen van zorgdragen voor de omgeving en educatie over duurzame onderwerpen (met name in de urban festivalfarm,) is het festival toegankelijk voor iedereen – of je nou wel of niet geïnteresseerd bent in duurzaamheid. Muziek, gezelligheid, lekkere drankjes en goed eten… dat vindt iedereen leuk, toch?

24 en 25 juni is het zover! En hoewel dat nog wel eventjes duurt, kunnen we nu in ieder geval zeggen: het is deze maand :) De line-up bekijken en kaarten kopen kan via deze link. Ik hoop velen van jullie daar te zien dat weekend!

Mini Fest @ Uit Je Eigen Stad

18156617_1265042783614729_5825124839175672946_o

Dat ik Uit Je Eigen Stad een toffe plek in Rotterdam vind, dat heb je hier misschien al wel eens eerder gelezen. Ben jij al eens op deze mooie stadsboerderij (met erg goed restaurant) geweest? Nee? Dan is dit weekend (zondag 4 juni) misschien wel de perfecte gelegenheid!

Onder de noemer ‘SINE GreenHouse’ organiseert SINE dit weekend een Mini Fest op de boerderij. Er is muziek, er zijn workshops, performances, kunst, lekker eten, enzovoorts. Alles met het thema ‘GROW.’ Het belooft een laagdrempelig festivalletje te worden, met betaalbare kaartjes en veel gezelligheid. Check de eventpagina op Facebook voor alle info!

Overigens worden er bij Uit Je Eigen Stad veel vaker heel erg leuke dingen georganiseerd, zoals bijvoorbeeld een cursus medicinale kruiden plukken/gebruiken. Dat lijkt me dus echt heel erg interessant! Houd Uit Je Eigen Stad dus goed in de gaten om op de hoogte te blijven van al dit soort leuke dingen!

Blogposts van de afgelopen tijd

001

Heb je geen tijd gehad om alle artikelen die online kwamen op de Groene Meisjes te lezen? Geen probleem hoor, dat snap ik. Je hebt wel meer te doen ;) Misschien heb je dit weekend even tijd en zin om het een en ander bij te lezen? Ik zet de artikelen even voor je op een rijtje. (en terwijl ik dit lijstje maak denk ik: leuk, het is een lekker gevarieerd lijstje!)

Ik schreef over beginnen met vegan eten, over gerechten die heel geschikt zijn voor een picknick, over schonere lucht in huis, over iets tofs doen in de omgeving van je woonplaats in plaats van in de stad, over de lekkerste homemade veggieburgers, over het feit dat ik voorlopig nog geen huis ga kopen, over wie of wat jouw energie wel of niet verdient, over dingen uit de natuur die we gauw voor lief nemen en over zelfliefde in de zomer.

Ik hoop je weer met een beetje groene inspiratie het weekend in te mogen sturen! Maak er iets moois van en ik zie je graag morgen of overmorgen weer terug voor een nieuwe post op de Groene Meisjes :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

19 gedachten over “Leuke Dingen #91

 1. Super leuk geschreven Merel!! 😍 Heel veel zin in onze gezamenlijke activiteiten 😉 xxxxx

 2. Wat grappig, ik ben net vanuit Wageningen naar Den Haag verhuisd, na het afronden van mijn studie. Persoonlijk ben ik helemaal fan van strandtent het puntje, wat helemaal ten noorden van Scheveningen ligt. Eerst op de fiets door de duinen, en dan heerlijk hier vertoeven. Strandtent het puntje is wel even anders dan de meeste strandtenten, de sfeer is gemoedelijk, ze maken hun taarten echt zelf, en het eten is er heerlijk. Als vegetariër kan ik er goed terecht, vegan weet ik niet zo goed. Ben benieuwd naar jullie verhalen en belevenissen samen.

  1. Toevallig Daphne! Bedankt voor de tip, die ga ik zeker gebruiken ;) Dat ze de taarten écht zelf maken is sws een pluspunt!

 3. Ooh het 010/020 diner klinkt echt héél erg leuk, nu nog iemand strikken die met me mee wil haha! De studie die LIanne doet klinkt trouwens al fantastisch, maar 30 dagen als een Hagenees is ook een tof initiatief! Ik ken Den Haag niet goed genoeg om tips te geven maar iedere keer als ik er ben vind ik het een hele leuke stad! ^^

  1. Dankje Charelle!! Ik hoop er ook een supertoffe ervaring van te maken!

 4. Voor Lianne: eten bij vega restaurant Symbiose; facebookpagina van Duurzaam Den Haag liken, facebook pagina van Zeeheldenkwartier liken (want heel leuke wijk voor jonge mensen, gebeurt heel veel); strandtent Buiten in Scheveningen is behoorlijk duurzaam; en prachtig genieten van de natuur in Meijendel, op de zandplaat, op het zuiderstrand, in het Haagse bos, etc.

  1. Wow! Lotte wat een tips, bedankt! We zitten redelijk op één lijn want ik like de pagina’s duurzaam den haag en het zeeheldenkwartier (hier woon ik ook) al, en ik ben al 2x bij strandtent Buiten geweest ;)

 5. Wat een fijne verzameling weer! Ik ga ook naar Mundial, zo’n zin in! Fijn weekend nog. X

 6. Merel ,
  Ik moet even iets kwijt!Ik weet niet of je het al wist maar bij de Ekoplaza hebben ze sinds 2 dagen vegan pizza’s in het assortiment.Buiten om dit leuke nieuws wil ik ook even kwijt dat je me inspireert in je levenswijze

 7. Lianne, Leuk dat je bij de Urban Farms bent geweest! Ik werk in Den Haag op 1 van de 10 stadsboerderijen die de stad rijk is. Dat zijn alle 10 mooie, groene plekjes, midden in de stad of een woonwijk. Veel hagenezen komen hier op een laagdrempelige manier in aanraking met duurzaamheid en herkomst van voedsel. Het zou leuk zijn als je deze maand bij een van de boerderijen langs komt! Kijk voor locaties op denhaag.nl/stadsboerderijen

 8. Wat super leuk dat jullie Lianne allemaal goede tips hebben gegeven!

 9. Ik vind alle tips over Den Haag ook heel leuk! Ik ga Lianne even volgen. Ik woon al bijna mijn hele leven in Den Haag en kom eigenlijk altijd in dezelfde tentjes en die zijn niet perse vegan of extra duurzaam. Hometown is wel een van mijn favorieten! Zit bij het buitenhof. En als je in de buurt bent is Haver ook een heel leuk koffietentje/lunch/diner zaakje. Zij maken alles zelf en het is heerlijk, zit in de Reinkenstraat. Ik wil me wel wat meer verdiepen in Den Haags duurzame kant. Heb veel goede verhalen gehoord over Symbiose! En zo’n urban farm moet ik ook maar eens bezoeken :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *