Leuke Dingen #92

Schermafbeelding 2017-07-07 om 08.45.35

Ik weet het. Ik ben niet meer zo heel regelmatig met deze rubriek. Sorry. Er was een tijd dat ik deze rubriek elke week wist te vullen – ik weet echt niet meer hoe ik dat ooit heb gedaan. Maar dat wil niet zeggen dat er geen leuke dingen meer zijn om te delen. Hooguit wat minder vaak. Ik hoop dat dat ok is :) Vandaag heb ik wel weer een paar toffe dingen die ik met jullie wil delen. Ik merk dat ik tegenwoordig ook liever een paar echt leuke leuke dingen deel, dan eindeloze lijsten met dingen die misschien niet allemaal even interessant zijn. Goed, genoeg gepraat, laten we beginnen!

Winactie A.Vogel

Schermafbeelding 2017-07-07 om 09.39.22

Weet je nog dat ik laatst een blogpost schreef over mijn bezoek aan de tuinen van A.Vogel? Misschien heb je het gemist, dan kun je het hier terug lezen. Misschien herinner je je ook nog dat er in die blogpost ook een heel toffe winactie stond. Iemand kon een luxe kampeerarrangement in de tuinen winnen, en mocht dan iemand meenemen. Ik werd daar eerlijk gezegd wel een beetje jaloers van, al gunde ik het iemand van jullie uiteraard ook van harte. Ik vind het dan ook heel erg tof om te lezen en te zien hoe de winnaar, Claire, het kamperen in de tuinen heeft ervaren. Echt, lees dit stukje van haar even. Je wordt er wel een beetje jaloers van misschien, maar het is ook heel inspirerend!

YouBeDo

Schermafbeelding 2017-07-06 om 16.53.52

Zoals jullie misschien wel weten, lees ik een heleboel boeken. Meestal lees ik ze op mijn e-reader, want ik heb eigenlijk geen plek meer in mijn huis voor boeken. Zo simpel is het. Maar soms maak ik een uitzondering, of kan ik het gewoon niet laten om een fysiek boek te kopen. Gelukkig heb ik wel vriendinnen met wie ik die boeken kan delen, daar krijg ik wat minder schuldgevoelens van.

Nu werd ik gewezen op een manier om nóg minder schuldgevoelens te krijgen van het kopen van boeken. Dit is allemaal niet heeeeel serieus hoor, ik vind eigenlijk helemaal niet dat je schuldgevoelens moet krijgen van het kopen van boeken. Boeken kopen is goed. En zeker als je het via YouBeDo doet!

Via deze website bestel je gemakkelijk online je boeken, en terwijl je dat doet, steun je een goed doel. Dat vind ik toch wel heel erg tof! Dit gaat ook nog wel om behoorlijke dragen – namelijk tot 12% – en je mag zelf een goed doel kiezen. Denk bijvoorbeeld aan Stichting AAP of The Ocean CleanUp. Cool vind ik dat. En nog mooier vind ik het dat YouBeDo zo transparant is: je kunt op de site precies zien waar de donaties naartoe gaan. Tof! Mocht je dus binnenkort een boek willen bestellen, check deze website dan eens! (en leen je boeken daarna uit aan je vrienden, zodat er nog meer plezier wordt gehaald uit dat bundeltje papier ;))

Ooomega

Schermafbeelding 2017-07-07 om 08.34.23

Zijn jullie dit nieuwe product toevallig al tegengekomen in de supermarkt of biowinkel? Ooomega maakt drinks van lijnzaad. Ja, naast amandel-, haver-, soja-, spelt-, enzovoorts-drink (of melk, maar zo mag je het officieel eigenlijk niet noemen,) is er nu ook een drink op basis van lijnzaad. Ik had geen idee dat dat kon. Maar na even testen, met een lekkere ijskoffie, bleek: ja hoor, dat kan. En het is nog lekker ook! Je vindt Ooomega bij Albert Heijn  in het gezondheidsschap en bij de G&W Gezondheidswinkel.

Magazine O,Wonder!

IMG_4551

Ik heb een zwak voor mensen die gewoon iets gaan maken als ze daar zin in hebben. Colette is zo iemand. Zij mailde me dat ze een tijdschrift over ‘groene cultuur’ had gemaakt en vroeg of ik het misschien wilde lezen. Natuurlijk! Het is een te gek magazine geworden, moet ik zeggen. Vol met verhalen over het werken aan een leefbaardere en betere wereld. Het ziet er ook nog eens heel tof uit, zo professioneel uitgewerkt, maar wel met een ‘kunstschoolrandje.’ (zei ik dit echt? oei.)

IMG_4561

Ja, ik ben fan. Vooral omdat Colette dit gewoon is gaan doen, omdat zij er zin in had. Zouden meer mensen moeten doen! Wil je meer informatie over het tijdschrift? Je vindt alle informatie rondom O,Wonder! hier: klik! 

5 richtlijnen voor een blauwer leven

5-richtlijnen-voor-een-blauw-leven

Ik snap dat deze titel voor wat verwarring zorgt, want: was je niet op een blog over groener leven? En nu moeten we opeens blauw gaan leven?! Bij Blue City – de circulaire broedplaats waarover ik jullie al eens eerder heb verteld in deze blogpost (inclusief video) – geloven ze in groeien van groen leven naar blauw leven. De ‘blauwe economie’ die ze bij BlueCity aan het opbouwen zijn, staat voor het meer circulair maken van onze lifestyle. Dat betekent dat we niet alleen het milieu moeten sparen, maar ook iets terug zouden moeten doen. En niet alleen voor het milieu moeten we goede dingen doen, maar ook voor onze medemens. Het gaat allemaal op het terugbrengen van de balans, zeggen ze bij Blue City. Hoe dat werkt, wordt duidelijk gemaakt in een serie infographics en downloadables over blauwe economie en blauwer leven, die je via deze link (klik!) kunt downloaden. Ik kan het je aanraden, want ik heb veel interessante dingen gelezen!

Artikelen van de afgelopen tijd

Ik merk dat de zomertijd een beetje aanbreekt. Mensen zijn minder online – en terecht. Ik zelf ben ook minder online te vinden, maar ik heb wel een paar blogposts gepubliceerd de afgelopen tijd. Misschien heb je nog geen tijd gehad om alles te lezen – dat begrijp ik uiteraard helemaal, je hebt misschien vakantie te vieren, of je bent misschien juist heel druk deze periode – en daarom zet ik even een paar artikelen voor je op een rijtje, waarvan ik denk dat je het de moeite waard vindt om ze alsnog even te lezen. Komen ze!
Fijne hotspot voor als het weer echt goed zomers weer wordt:

Elements1Omapost: dé app die de wereld van jouw opa of oma en die van jou bij elkaar brengt.

Dyson 2

Een recept voor vegan mac&cheese. Nu alweer zin in!

vegan macaroni met kaassaus

Een stuk over het voortzetten van je (groene) idealen wanneer je er zelf niet meer bent. Niet echt een onderwerp waarover je misschien heel luchtig kunt of wilt nadenken, maar wel iets belangrijks om soms bij stil te staan.

005

Hobbels en bobbels deel 2. Over lichaamspositiviteit en zelfliefde.

In de Veluwse bossen van Landgoed Zwaluwenburg liggen de A.Vogel tuinen met talloze geneeskrachtige kruiden en planten. Het is dé plek voor een gezellig en gezond dagje uit midden in de natuur.

De instatour die ik volgde in het Zeeheldenkwartier in Den Haag. Zo leuk was dit!

Instatour1

Zo heb je wel weer even genoeg leesvoer, denk ik? ;) Veel plezier ermee!

Ik hoop dat je op deze manier je week groen en geïnspireerd kunt beginnen. Misschien ga je wel aan de slag met een vegan recept, ga je een boek kopen en daarmee een goed doel steunen of ga je de infographics over de blauwe economie bestuderen. In ieder geval: dankjewel weer voor het lezen! Ik ‘spreek’ je snel weer :) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

7 gedachten over “Leuke Dingen #92

  1. Haha ja ik werd ook wel een beetje jaloers van dat artikel van Claire! Maar inderdaad, zó tof, dat is echt een hele gave actie geweest. YouBeDo ken ik inderdaad! Heel mooi initiatief. Maar op de een of andere manier vergeet ik het steeds en ga ik automatisch naar Bol. –‘ En ik ga op jacht naar Ooomega, ik wil het!

  2. Heel benieuwd naar de Ooomega, ik had er ook nog nooit van gehoord dat dat kon, melk oops nee *drink* van lijnzaad! En ik zag gisteren je Instastory over de boeken: het lijkt me heel leuk om een lijstje te lezen met boeken die je leest, volgens mij hebben we behoorlijk dezelfde boekensmaak. Ik had al even gekeken of ik je kon vinden op Goodreads, kon je niet vinden helaas. Ben erg benieuwd wat je allemaal leest!

  3. Nog iets leuks, weet niet of je dat weet: Theaterfestival de Parade is al een tijd weer begonnen (21 juli tot 6 augustus in Utrecht, daarna nog 2,5 week in Amsterdam) en daar zijn een hoop vegan opties! 10 of 12 smaken Professor Grunschnabel ijs, 4 frozen cocktails met datzelfde ijs (o.a. Strawberry Daquiri, Scroppino, en iets met kokos!), falafel (mét zoete aardappelfriet <3) en linzensoep.. Ik werk er als zomerbaantje voor de tweede keer, en het is echt geweldig. Misschien iets om aan te raden/te delen :) Liefs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *