Leuke Podcasts #3

podcast1

Iedereen die ons al een beetje langer dan vandaag volgt, weet dat ik (M) lichtelijk verslaafd ben aan het luisteren naar podcasts. Al twee keer eerder deelde ik lijstjes met favoriete podcasts en vandaag is het tijd voor lijstje nummer 3! Ja zeker, ik heb weer een paar nieuwe leuke podcasts gevonden en deze deel ik graag met jullie.

Happier

Wie het boek ’the Happiness project’ heeft gelezen weet dat Gretchen Rubin zich al jaren verdiept in de hele wereld achter ‘het gelukkig worden.’ Of gelukkiger, moet ik misschien zeggen. Naast de boeken die Gretchen over dit onderwerp schrijft, heeft ze met haar zus Elizabeth een ontzettend toffe podcast met wekelijks een nieuwe aflevering. De show is ontzettend leuk, ontspannen en vaak ook grappig, maar ook wel degelijk heel erg leerzaam. Gretchen en Elizabeth behandelen allerlei alledaagse, en soms ook iets minder alledaagse, onderwerpen waarmee je aan de slag kunt. Persoonlijk word ik iedere week weer heel erg happy van deze podcast en ik hoop dat dit ook voor jou geldt!

www.gretchenrubin.com/podcast/

Elise Gets Crafty

podcast4

Bij deze podcast kwam ik terecht omdat ik één specifieke aflevering wilde luisteren (dank voor de tip Naomi!) Het ging om een interview met Emma van A Beautiful Mess (een blog waar ik al járen fan van ben,) en dat was zo ontzettend inspirerend dat ik nog meer van Elise ben gaan luisteren. En dat beviel me wel, dus ik bleef plakken :) Elise is totaal in to the creative stuff en dat vind ik altijd al erg boeiend. Tel daar bovenop dat ze een heel rustige en prettige manier van praten en vertellen heeft – voor mij genoeg redenen om haar te volgen!

www.elisejoy.com/podcast

Design Life

Deze podcast vind ik tof om meerdere redenen. Ten eerste omdat hij wordt gepresenteerd door twee leuke jonge meiden: één (Femke) uit Amsterdam en één (Charli) uit Londen. In de introvideo van de podcast zie je dan ook hoe beide meiden achter hun eigen microfoon in hun Amsterdamse en Londense huis zitten – vind ik grappig. Design Life gaat over werken in de creatieve sector. Een paar voorbeelden van de onderwerpen: hoe vind je balans tussen werk en privé? Hoe zorg je dat je voldoende tijd overhoudt voor side-projects naast je werk? En hoe zorg je ervoor dat je je dag zo productief mogelijk indeelt? Alles wordt even vrolijk en positief gebracht en ik hou van de hele sfeer van deze podcast!

www.designlife.fm 

The Minimalists

podcast2

Ik ben niet per se de állergrootste fan van dit podcastkanaal, maar wat ik zo bijzonder vind is het onderwerp dat wordt behandeld. Dat is namelijk alles wat maar te maken heeft met minimalisme en leven met minder. De show wordt gepresenteerd door twee dudes die zich duidelijk helemaal hebben verdiept in dit onderwerp en er heel veel vanaf weten. De hele show spreekt me qua sfeer niet bijzonder aan, maar nogmaals; het onderwerp is echt ontzettend boeiend!

www.theminimalists.com/podcast

En? Welke podcasts spreken jou het meeste aan? Ben je op zoek naar meer titels? Zie hier lijstje 1 en lijstje 2 die ik eerder deelde op De Groene Meisjes. Veel luisterplezier! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

25 gedachten over “Leuke Podcasts #3

 1. Ah, heel leuk deze podcasts. Sinds jullie laatste podcast-artikel ben ik ook echt gek op het beluisteren van podcasts geworden. Zo fijn!

  1. Wat leuk om te horen :) Het werkt verslavend hoor ;)

 2. Wat leuk dat er een soort ‘vervolg’ is op het boek ‘the Happiness project’. Ik heb vanmorgen mijn boek uit geluisterd – blijft gek haha – deze staat als eerst volgende op de lijst. Ik ga er vanuit dat het boek zó goed bevalt dat ik daarna nooit meer iets anders wil, dan zijn deze podcasts ideaal! :)

 3. Ben tegenwoordig verslaafd aan luisterboeken tijdens het sporten – ben nu bezig met Alice in Wonderland, haha! Maar dit lijkt me eigenlijk ook wel heel erg leuk. Vooral die eerste spreekt me erg aan, is iedereen niet een beetje op zoek naar het grote geluk? Ikzelf ben vooral bezig met het kleine geluk eigenlijk, gewoon lekker genieten van eten en de zon die schijnt en een kopje koffie op het balkon (in maart!) hartstikke goede tips weer, bedankt!

  1. Happier gaat ook meer over op zoek zijn naar klein, alledaags geluk. Daarom vind ik het zo leuk en mooi :) (en motiverend!)

 4. Oeehw ik ben heel erg benieuwd naar de eerste 3 podcasts! Vooral die van Gretchen, ik hoor zoveel positiefs over haar boek, maar wellicht dat ik dat eerst wil lezen! Hoe hou je het vol om al deze podcasts te volgen? Het lukt mij nog niet eens om elke week naar The Lively Show te luisteren, laat staan naar meerdere podcasts!

  1. Ik heb er een beetje vaste momenten voor. Tijdens het wandelen naar de markt, tijdens het reizen in de trein, tijdens het huishouden doen… soms kleine stukjes en soms gewoon de hele aflevering. Ik ga soms bijvoorbeeld bewust een uurtje wandelen, om een podcast te luisteren :)

 5. Leuke tips weer! Ik vind het altijd lastig om goede podcasts te vinden en blijf daarom soms te lang hangen bij 1, waar ik dan na een tijdje helemaal zat van ben ! (ik luister elke dag, maar elke dag dezelfde host is een beetje teveel van het goede). Happier is echt m’n allerlievelingst, ik vind het heel leuk wat voor simpele tips ze geeft voor gelukkiger zijn, zoals “je bed opmaken”.

  1. Oh ja dat ken ik. In het begin kende ik ook maar 1 of 2 leuke podcasts en dat gaat gauw vervelen. Het is juist de afwisseling die het zo leuk maakt!

 6. Ooww goeie tips! Mijn favoriet (voor de veganisten) is Food for Thought ,echt geweldig. Die vrouw is fantastisch! En Rich Roll podcast!

 7. Ik liet het eerder al weten in de comments, maar Happier is echt by far mijn favoriete podcast! Zo leuk en spontaan! En daarbij is Gretchen gewoon super tof! ^^

 8. Ik wil ook iedereen Call Your Girlfriend en de podcast van Tara Brach aanraden.

 9. Bedankt maar weer :-)
  Heb nog niet geluisterd naar podcasts maar wil dat gaan doen dus die tips zijn zeer welkom.

 10. Hey Merel, dankjewel voor dit mooie overzicht!
  Toevallig ben ik deze morgen op de trein beginnen luisteren naar Gretchen Rubin, ik ben al vrij zeker dat ik meer naar haar podcasts zal luisteren!
  Ik vind het echt fijn om op een maandagmorgen waar iedereen grumpy rondloopt of zit op de trein (en zeker na dat ze werden natgeregend op de fiets, including me) te luisteren naar vrolijke mensen die interessante dingen vertellen! Het werkt op dat moment net iets beter dan een boek.

  1. Precies :) Ik loop hierdoor vaak met een glimlach over straat of op het station, omdat ik aan het luisteren ben naar iets leuks. Ik zie mensen wel eens kijken: waar zou ze nou om lachen? Vast niet om muziek ofzo.. hihi!

 11. Ik neem me iedere keer voor wat vaker naar podcasts te luisteren (ik vind dit lijstje ook superinteressant!), maar om de een of andere reden vergeet ik het altijd weer (of ga ik toch maar weer over op het ‘standaard’ vermaak: blogs, tv of boeken :)

 12. O, dat lijken mij stuk voor stuk hele fijne podcasts zeg. Die ga ik zeker even opzoeken en beluisteren, dank je wel voor het delen :-)

 13. nu bezig in het boek van gretchen rubin. Heel erg interessant! Die minimalisten lijken me ook interessant.. Hun tedtalk is ook tof!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *