Liefs uit Parijs

img_2194-1

Bonjour! Ik zit om de hoek bij het Louvre bij Starbucks aan de thee, omdat de wifi hier zo goed is, te werken aan een deadline die voor 12 uur gehaald moet. Jeetje, Parijs – Epicentrum van de romantiek. Het was een spontane ingeving om dit reisje te maken, samen met mijn goede vriend DJ. Bleek een heel goed plan, al zeggen we het zelf. Ik ontdekte wat leuke adresjes, die ik meteen even met jullie deel, en verder wil ik je gewoon even mee laten kijken naar wat ik hier zoal zag aan moois.

Ik was al dertien jaar niet meer in Parijs geweest. Dat weet ik, omdat de eerste en enige keer was met mijn moeder, toen ik geslaagd was voor mijn Havo eindexamen. Ze nam me mee naar Parijs, omdat haar ouders haar ook meenamen naar Parijs toen ze mijn leeftijd had. Wat een geweldige dagen hadden we. Ik weet het nog precies. We sliepen in Hotel Avenir. Maar doordat de lichtgevende letters op de gevel uitvielen, stond er ‘Hot Avnir.’ Onze favoriete ontdekking van die vakantie was huiskamerrestaurant Chez Ramona, wat grappig genoeg een paëllarestaurantje was. Niet zo Frans, wel heel erg lekker. Helaas ontdekten we het restaurantje, waar een knuffelige huiskat om je voeten dartelde en waar de gastvrouw de cola rijkelijk bleef schenken in goedkope, bekraste wijnglazen, pas op de laatste avond. Ik denk dat we er anders iedere avond waren gaan eten.

Ik was destijds meteen onder de indruk van Parijs. Nog lang daarna heb ik gezegd: in Parijs is alles een kunstwerk. Zelfs de lantaarnpalen zijn mooi. Om over de voordeuren van de imposante huizen nog maar te zwijgen. En de parken, de paleizen, de terrasjes met de stoeltjes netjes naast elkaar op een rij. De lichtjes op avond – niet alleen op de Eiffeltoren. Ik vond alles aan Parijs mooi en dat vind ik nu nog steeds. Van DJ (hij is stylist,) leerde ik wat ton sur ton betekende, we dronken champagne op een zonnig terras en we aten Thais bij een te gek niet-toeristisch tentje in Le Marais. We reden rond in Uber Greens (elektrische of Hybrid taxi’s) en we dronken liters koffie. We winkelden wat, aten wat vegan taartjes en liep in de zon langs de Seine. Ook bezochten we het Louvre, want hey, een beetje cultuursnuiven op zijn tijd is goed voor ons imago. Ik keek mijn ogen uit naar de prachtig geklede Parisiennes, die helaas vaak wel heel nors blijken te zijn, en mijn oog viel keer op keer op de mooie typografie hier. Parijzenaren en hun gevoel voor stijl – hou maar op met me. Het waren twee-en-een-half fantastische dagen en ik hoop niet dat het weer dertien jaar duurt voordat ik hier weer terugkom.

Goed, dan laat ik jullie nu achter met een paar fijne plaatjes van de beginnende herfst in Parijs. En ook met een paar leuke adresjes. Ik stap zo weer in de Thalys naar Rotterdam, met een hoofd vol herfstinspiratie.

img_2175-1 img_2203-1

 

Een glas champagne bestellen – wanneer doe je dat nou? When in Paris…

img_2193

Coconut lattes en pumpkinspice cupcakes (ok en vooruit ook nog een stukje cheesecake om te delen,) bij Cloud Cakes. De schattigste 100% vegan patisserie ooit.

img_2202

 

img_2165 img_2174

Het Louvre en haar mooie ramen en deuren. Dat herfstlicht, ik kan het niet aan.

img_2181

Miss Bánh-Mì,  voor de lekkerste Vietnamese broodjes. (ook met tofu en gepofte aubergine)

img_2137-1

En een tripje is eigenlijk niet compleet zonder een vegan burger. Deze burgers van Hank zijn fantastisch. En de potato wedges en de veganaise met mosterd erdoor ook. Ik zou zo terug gaan!

img_2208 img_2237-1 img_2240

Soja-lattes bij Aloha Café. Très Botanique!

img_2110

Ja, echt alles in Parijs is mooi. Maar goed, Rotterdam is ook leuk. Tot snel!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Liefs uit Parijs

 1. Ahhh Parijs… Meteen heimwee als ik zo je stukje lees en de foto’s zie. Mijn eerste stage heb ik gedaan nabij Parijs (Disney!!) en iedere vrije minuut gingen we met de RER naar Parijs. Thanks voor het opwekken van deze nostalgie!

 2. Merel! Je tattoo! Hij ziet er zo gaaf uit :) Geniet van je tijd daar, ik wil er ook graag weer eens heen!

 3. Je kijk is zo mooi. In Parijs is inderdaad alles een kunstwerk, al had ik dat niet zo goed kunnen zeggen. Geniet er nog van én van Rottedam! :-)

 4. Klinkt inderdaad als een HEEL goed plan – zo’n reisje! De foto’s zijn prachtig, en wat schijnt de zon daar ook fijn (: Genietse en veel liefs!

 5. Aah wat ziet dat er super uit allemaal. Coconut latte en pumpkin spice cupcakes, ik kan me geen betere herfst combo bedenken. :)

 6. Parijs in de herfst… het lijkt me echt prachtig! Zeker na het lezen van je artikel heb ik helemaal zin om weer naar Parijs te gaan, terwijl ik daar toch helemaal niet zo’n goede herinneringen aan heb. Daarom is het fijn om reisartikelen van anderen te lezen, zodat je ook vanuit iemands anders oogpunt naar een stad of gebied kunt kijken en je zo weer oog krijgt voor de mooie dingen die je zelf niet meer ziet. Fijn! (:

 7. Merel! Ik zag je gisteren bij Jopie. Wat heerlijk dat je mocht vertellen over opruimen. Jammer dat het zo kort was! Genietse in Parijs!

  Liefs Kristel

 8. Tante uit ( nu) Duitsland schreef:

  Hoi Lieffie,

  Tip voor een volgende keer Parijs: ga zitten op een bankje in één of ander park ( liefst eentje waar veel echte Parijzenaars komen) en kijk ALLEEN naar de voeten…… waar men daar toch allemaal de dagelijkse boodschappen etc. op loopt te doen……lachen en verbazen!

  xxx, tante uit Duitsland aka Elske

 9. Mooie foto’s! Ik ben voor het laatst 6 jaar geleden in Parijs geweest, dat was mijn eerste keer. Maar aangezien ik toen nog een stuk jonger was (11 jaar) waren mijn intresses héél anders dan die van nu en is alles een beetje in een waas aan me voorbij gegaan. Ik wil dus gauw een keer terug! Ik hoop dat ik iemand kan strikken in mijn megalange zomervakantie dit jaar.

 10. Aah, ik wil zo graag nog een keer naar Parijs! Afgelopen zomer doorheen gereden naar onze vakantiebestemming, maar helaas niet kunnen stoppen. Fijne plaatjes. :-)

 11. Merel, je bent zo echt GROEN in bijna alles wat je hier over schrijf.. maar als ik lees dat je weer naar Starbucks gaat… vraag ik me echt waarom? alleen maar voor de wifi? In elke stad zijn er plekken waar je goede coffee en prima wifi kan vinden.. Als je er over de ecologische impact van starbucks wilt leren dan is google search voldoende maar in het algemeen-hoe groter het bedrijf hoe groter de kans dat ze niet zo groen zijn.. maar ik denk dat je weet het al. groetjes uit een non-Starbucks;)

  1. Starbucks serveert wel fairtrade koffie he ;) Maar inderdaad, voor de wifi. Had haast en kon geen hippe koffietent vinden op dat moment. de rest van de dagen in Parijs heb ik bij toffe, kleine, veganistishce, biologische tentjes gegeten en gedronken. Check mijn instagram maar ;)

 12. Oh, de burgers van Hank waren echt super, bedankt voor de tip! En er hing een flyer dat ze ook een vegan pizzarestaurantje hebben geopend.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *