Lush Jelly ‘Sweetiepie’

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een paar weken geleden kreeg ik een lief cadeautje van twee studenten. Het bleek een potje ‘jelly’ van Lush te zijn. Lush is sowieso altijd een goed idee (in ieder geval als cadeautje voor mij,) maar dit product is nog leuker dan het eruit ziet! Zelf had ik het product nog nooit eerder in de winkel gezien, daarom was ik extra verrast. Kijk nou hoe leuk die omschrijving op het potje is! Ik wilde het vandaag even met jullie delen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Voordat je het potje opendraait weet je nog niet precies wat je van het product moet verwachten.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Drie dingen: het ziet eruit als jelly, het voelt als jelly en het ruikt naar van die kauwgom waar je vroeger plakplaatjes bij kreeg. Nostalgisch bijna! Ik heb werkelijk geen idee hoe dit product werkt. Haal je de hele jelly uit de verpakking? Moet je het eerst natmaken? Wat is de bedoeling?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Volgens mij is dit de bedoeling. Je ‘pulkt’ een klein stukje uit het potje en maakt het een beetje nat. Het schuimt behoorlijk, dus je hoeft er maar weinig van te gebruiken. Heel bijzonder spul! De geur is echt enorm zoet. Zoeter wordt het denk ik echt niet. Na het douchen (je kan je lichaam hiermee douchen, maar op de verpakking staat dat de jelly ook geschikt is om je haar heel zacht mee te maken.. dit heb ik nog niet geprobeerd!) ruiken jij en je badkamer TOTAAL naar kauwgom. Misschien niet per se een geur voor iedere dag, maar absoluut lekker en leuk voor af en toe. Volgens de verpakking moet je het product gekoeld, of zelfs in de vriezer, bewaren.
Toevoeging: van Nikki kreeg ik de tip om een klein stukje jelly in een puff (douchespons) te kneden, een beetje nat te maken (niet te, want dan valt de jelly uit elkaar) en dan over je lichaam te sponsen.

De jelly is absoluut niet natuurlijk. Oke, de jelly zelf is gemaakt van zeewier, maar verder zie ik in de ingredientenlijst dingen staan als SLS, parfum en glitterpoeder. Dus nee, voor mensen die voor natuurlijk gaan is dit niet echt een aanrader. Echter, voor mensen die het vooral belangrijk vinden dat cosmetica dierproefvrij (check) en vrij van dierlijke producten (check) is, is dit product wel geschikt! Mij lijkt het persoonlijk vooral een leuk cadeauproduct, of een grappige douche ‘gel’ voor kindjes. Wie hield er als kind niet van jelly? Hallo, we liepen er hele dagen mee rond, ook in potjes. Met die jelly kon je alleen niet douchen. Superleuk dat Lush daar iets op heeft bedacht!

Zoals ik al vertelde: ik heb deze jelly cadeau gekregen van twee studenten. (nogmaals bedankt Naomi en Lincy!) Ik heb de jelly, met dank aan een tip van Nicolette, teruggevonden op de Britse website van Lush. Hier kost het product 3,45 pond per 100 gram. Dat is omgerekend €3,95 per 100 gram. Ik neem aan dat het product gewoon in de Nederlandse winkels te vinden is, al kon ik hem op de Nederlandse site niet vinden.

Wie van jullie heeft er wel eens een jelly van Lush gebruikt?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

20 gedachten over “Lush Jelly ‘Sweetiepie’

 1. Ik vond hem op de UK Lush site en daar staat dat je er je lichaam mee kunt inwrijven of tussen je handen wrijven tot er schuim ontstaat. Maar ook op je badspons of puff. Het potje is er in twee maten en ik zag een prijzen van 5,55 en 6,95 maar dat zal dan in Engelse ponden zijn.

  1. Ah, dankjewel! Ik heb het meteen even toegevoegd aan het artikel. Omgerekend is dat dus 3,95 euro per 100 gram. Gek he, dat ie niet op de Nederlandse site te vinden is?

 2. Haha, dat ziet er grappig uit! Bubblegumbadkamer,…hmmm…ik weet niet! Eigenlijk weet ik het wel. Maar het potje ziet er weer leuk uit!

 3. Wat een lief cadeautje! Ik heb er al drie opgemaakt, ik hou van dat geurtje! Het werkt het makkelijkst als je een stukje afpulkt en in een puff kneedt. Zorg er ook voor dat er niet teveel water inkomt, want dan valt de jelly uit elkaar.

 4. oh ja ik heb deze vorig jaar ook wel eens gehad, gewoon in NL gekocht btw.. Je moet er wel echt van houden want oh wat is dat ding zoet!

  Ik heb ook wel eens het hele ding eruit gehaald en voorzichtig ingesmeerd, dat werkt ook.. Maar in een puff is misschien wel het handigst.

 5. Je kunt een stukje van de jelly afhalen maar je kunt ook de hele jelly gebruiken als je dat makkelijker vindt. Hij hoeft voor zover ik weet niet in de koelkast, maar dit mag wel. In de vriezer wordt hij steviger en natuurlijk koud, wat ideaal is voor de zomer. Hij is gewoon in de NL winkels verkrijgbaar en staat op de site onder ‘douche’. Hope that helps! Xx

 6. Ja, heb wel eens een jelly gebruikt die in een giftbox zat (aan mezelf cadeau gedaan als halfjaarlijkse beloning voor het gestopt zijn met roken) en dat was heel prettig, ben de naam kwijt. Het gebruik met een puff is inderdaad een goeie, zo zal het nog langer mee gaan. Echt attent dat je deze kreeg!

 7. Ik heb hem ook gehad! Heb altijd het hele “blokje” eruit gehaald en die gebruikt. Uiteindelijk verlies je daardoor wel veel aanhangselstjes maar het is op zich een fijne manier om te gebruiken. Ruikt inderdaad heeeeeeel zoet maar wel lekker ^^

 8. Ik had deze jelly naar aanleiding van je Instagram-foto ook gekocht voor mijn vriend, want die noem ik altijd Jelly :-) (Jelle heet hij) In de winkel vroeg ik hoe je hem moest gebruiken en de dame van de winkel deed het toen voor alsof je een blok zeep gebruikt en zo werkt hij heel goed vind ik! (had hem natuurlijk ook even geprobeerd;-)) Zo doe je er langer mee dan telkens een stukje eraf halen denk ik. En hij ruikt inderdaad heel zoet, maar je huid gelukkig niet! Ik had hem trouwens voor €5,55 gekocht zoals hierboven ergens tussen de reacties staat!

 9. Die jelly’s zijn erg leuk. Ik doe ze ook altijd in een douchepuff dan schuimt het lekker. Douchegel blijft echter makkelijker ;-)

 10. Ik heb hem al meerdere keren in de NL’se winkels gekocht, hij is elke keer weer erg lekker om te gebruiken. Zelf gebruik ik hem nog op een andere manier, ik haal elke keer het hele ding eruit, dus nog met de mooie ronde vorm met de platte bovenkant (naar het potje gevormd). De ronde vorm past mooi in je hand en dan gebruik je steeds de platte kant, dan heb je steeds een grote vorm in je hand die veel makkelijker te hanteren is dan zo’n klein glibberig stukje wat steeds wegglijd. Werkt voor mij perfect.

 11. je moet hem gewoon er helemaal uit halen en dan op je lichaam smeren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *