Meatless District, heel veel koffie, lekker eten en leuke mensen

Illy 2

Foto’s: Aline Bouma / Deze blogpost werd mede mogelijk gemaakt door een bijdrage van illy

Waarom ik niet eerder bij Meatless District (een 100% vegan restaurant in Amsterdam Oud West) ben geweest is me een raadsel. Ja, natuurlijk, ik woon niet meer in de stad, maar ik ben nog vaak genoeg in Amsterdam, dus dat is eigenlijk geen excuus. Ik krijg het restaurant geregeld getipt door lezers en toch was het er nog nooit van gekomen om er eens te gaan eten – hoe goed ik de menukaart er ook uit vond zien. Toen ik voor mijn samenwerking met illy op zoek ging naar een horecagelegenheid waar ze dit koffiemerk serveren, kwam ik toch weer bij Meatless District terecht en dat was toch wel een beetje mijn cue om eindelijk eens te gaan.

Illy 5

Ik nodigde wat leuke mensen uit om koffie met me te komen drinken en te komen lunchen. Het leuke vind ik dan toch dat dit niet allemaal vegans zijn. Sterker nog, op Sabine na, eet niemand veganistisch – zover ik weet, althans. Maar dat hoeft natuurlijk helemaal geen probleem te zijn, mits het restaurant waar je de mensen uitnodigt gewoon heel leuk is en het eten van goede kwaliteit. Let wel, er zijn wel degelijk vegan restaurants waar ik mijn non-vega(n) vrienden liever niet mee naartoe neem, omdat het een bepaalde vibe heeft die ik zelf al niet prettig vind. Bij dat soort dingen ligt het er vaak zo ontzettend dik bovenop dat alles vegan is, dat mensen die niet deze lifestyle aanhangen zich er misschien niet prettig zullen voelen. Herken je dat? Dat alles  is bij Meatless District absoluut niet aan de orde, maar daarover later meer.

Heel veel koffie

Illy 3

Een tijdje geleden schreef ik de blogpost ‘Hoe ik mijn koffie het liefste drink,’ waarin ik maar weer eens uiteenzette hoeveel ik van haverlattes houd. Leuk om te weten: terwijl ik dit schrijf zit ik in een hippe koffiebar op Vlieland en wat staat hier op de kaart? Juist. Haverlattes. Move over soymilk. Ook leuk om te weten: bij Meatless District serveren ze standaard havermelk in de koffie. Er zijn ook andere plantaardige drinks (zoals soja of amandel,) maar havermelk is de standaard. Tot nu toe wint dit restaurant alleen maar pluspunten. Maar goed, terug naar mijn liefde voor haverlatte: ik nodigde dus wat vrienden uit om koffie te komen drinken en was benieuwd hoe zij hun bakkie pleur zouden bestellen. Ook nodigde ik Aline uit die mooie foto’s zou komen maken. Ik heb slechtere woensdagochtenden meegemaakt.

Illy 11

Sabine kwam voor een latte (met havermelk, verstandig meisje,) met een stukje limoen-avocadotaart helemaal uit Arnhem. Ik snap haar wel. Ik zou hetzelfde hebben gedaan.

Illy 10

Dirk Jan kwam uit de sportschool even aanwaaien en nam een dirty chai mee voor onderweg. Dit is een chai latte (met sojamelk) met een shot espresso erin. Op dit moment is dit één van mijn favoriete herfstdrankjes.

Illy 1

Wendy nam een pauze van haar werk bij de krant en kwam een vegan tosti (met echt heel goede ‘nepkaas’!) eten. Daar dronk ze een cappuccino met sojamelk bij.

Illy 9

Thomas nam zijn laptop mee en werkte nog eventjes verder terwijl wij bezig waren met de foto’s. Thomas drinkt zijn koffie zwart. Verbaast me eigenlijk helemaal niks. Ik vind Thomas een beetje een boswachter zo, met zijn blouse en zijn zwarte koffie. Oke, wel een heel moderne (en knappe!) boswachter, met die laptop erbij.

Illy 4

Maartje drinkt een koffie die bij haar kledingstijl past, vind ik. Een iced latte met kokosmelk – uiteraard in stijl geserveerd in een mason jar. Eén en al vrolijkheid en ook nog een tikkeltje zomers. Want ja, waarom zou je ophouden met dit soort lekkere drankjes drinken als het herfst wordt? Trouwens, het was ook gewoon een heel mooie en zonnige dag, dus het kon prima.

Heel veel lekker eten

Nou, tot zover de koffies. Ik hoop stiekem dat je er een beetje zin in koffie van krijgt. Laten we dan nu overgaan op het eten dat ze bij Meatless District serveren. Als je na het zien van deze foto’s nog geen trek hebt, weet ik het ook niet meer.

Illy 12 Illy 7 Illy 2

We probeerden: kroketten,  tosti’s, een soep, een salade met glasnoedels en een sandwich. Oké en daarna bestelden we nog een keer de kroketten en ook een burger, maar die staat niet op de foto omdat hij al op was voordat we hem vast konden leggen. Ik voel me toch een beetje geroepen om er even bij te vermelden dat we dit alles wel deelden met zes personen. Anders denk je misschien: jémig, wat eet jij veel. Maar goed, eigenlijk denk ik ook: denk maar wat je wil, want ik hou nou eenmaal gewoon van lekker eten. Geen geheim.

Illy 6

Of ik je kan aanraden om te gaan eten bij Meatless District? Zeer zeker. Maar dat was denk ik al wel een beetje duidelijk. Dit is geen restaurantrecensie met een heel spannende opbouw. Sorry daarvoor. Je weet hoe dat gaat als ik ergens enthousiast over ben; het moet eruit. Mocht je dan binnenkort naar Meatless District gaan, laat het me dan vooral weten als je lekker aan je koffie zit! Ik word heel blij van mensen die foto’s met me delen op Instagram (vergeet me niet te taggen, anders wordt het lastig om de foto’s terug te vinden) dus voel je vrij! 

Meatless District 
Bilderdijkstraat 65-67 huis, Amsterdam
Facebookpagina 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Meatless District, heel veel koffie, lekker eten en leuke mensen

 1. Wat een heerlijk artikel met prachtige foto’s van Aline! Ik kan me voorstellen dat je hier een hele fijne ochtend hebt gehad.

  1. Dankjewel :) Ik ben altijd heel erg blij met Aline’s werk, zoals je zult begrijpen ;)

 2. Limoen avocadotaart, klinkt heel spannend! Zou je die kunnen/willen namaken voor n blogpost? Ik ben zo benieuwd! Die boterham met asperges en aardbeien ziet er ook goed uit! Daar wil ik ook graag meer van weten.

  Ik woon in t zuiden van t land dus kan niet even gaan testen daar in Amsterdam.

  Fijn dat je af en toe nog wat post tijdens je break Merel! Ik lees je Posts graag.
  Je podcasts zijn ook fijn om naar te luisteren, dank je wel!😀

  Groeten,

 3. Leuk geschreven weer, ik moet altijd lachen om je schrijfstijl met random dingen ertussendoor. Ik hoop dat ik wordt aangenomen in Amsterdam, dan weet ik alvast waar ik het ga vieren.

 4. Haha, dus ik ben een boswachter? Dat verklaart allicht mijn voorliefde voor geruite kleding dan

  Maar Meatless District is echt top! Ben er alleen voor het avond eten geweest maar het eten is er heerlijk. Het wintermenu komt er aan en ik ben enthousiast over al het nieuwe lekkers dat er komt maar ook een beetje verdrietig om allicht afscheid te moeten nemen van mijn favorieten.

  1. Ik draag nu zelf ook een ruitjesblouse type boswachter en ik moet zeggen, ik kan me wel vinden in deze rol ;)

 5. Dit ziet er uit als een gezellige eet- en werkplek. Wat zijn die rode dingen in de salade op de eerste foto? Ziet er lekker uit.

  1. Dat zijn creatief gevouwen plakjes choggiabiet ;-) Ik neem tenminste aan dat je de foto links van de boterhammen met kroket bedoelt. Qua smaak proef ik niet veel verschil met de ‘gewone’ biet, maar ik vind het er altijd feestelijk uitzien :-)

   1. vind ik inderdaad ook :) De smaak vind ik ook niet heel afwijkend, maar het ziet er te gek uit.

 6. Yes, <3 koffie, bedankt voor de tip Merel, ga binnenkort in Amsterdam wonen dus ben benieuwd :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *