Mijn favoriete eco beauty producten

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De Groene Meisjes zijn altijd weer blij om nieuwe verzorging- en cosmeticamerken te ontdekken.  In dit artikel deel ik (J) mijn favoriete vegan en eco producten met jullie!

madara

Mádara Deep Moisture Fluid voor normale en gecombineerde huid – €26,50
Ik heb een onmogelijke huid. Ik ben allergisch voor ontzettend veel gezichtscrèmes, ook voor degene met natuurlijke ingrediënten. Een tijd terug gebruikte ik kokosolie als moisturizer maar helaas kreeg ik daar na een half jaar ook puistjes van. Sinds 2 weken gebruik in de Deep Moisture Fluid van Màdara en ik ben er super blij mee! De crème trekt snel in na het wassen/douchen en voelt heel licht aan. Mijn huid is erg zacht en de oneffenheden zijn echt verminderd. De dagcrème is er ook in getinte versies, daar hebben we weleens eerder over geschreven. De crème is vegan, ECOCERT gecertificeerd en 99,8% van de ingrediënten heeft een natuurlijke oorsprong. Dat smeer ik graag op mijn gezicht! De Màdara Deep Moisture Fluid is o.a. te koop bij Vitaminstore en Big Green Smile.

lesoftperfume

Le Soft Perfume in Copacabana & Striptease Flowers – €19,95
Waar ik bij andere cosmeticaproducten al voor een natuurlijkere variant ga vond ik het altijd lastig om voor mijn parfum een vervanger te vinden. Ik gebruik al 5 jaar Tommy Girl en geen enkele geur kon daar wat mij betreft aan tippen. Ik mocht 2 geuren van Le Soft Perfume uitproberen. Dit parfum komt in een stick, is vegan, bevat geen alcohol en bevat een aantal verzorgende ingrediënten. Zo zit er bijvoorbeeld in Striptease Flowers sheaboter.
Copacabana is een hele frisse geur met ingrediënten als bergamot, jasmijn, orangebloesem en roze peper. Striptease Flowers is een erg zoete geur en doet me denken aan snoepjes en bloemetjes. De parfum bevat geuren als patchouli, vanille, karamel en amber.
De verpakkingen van de parfums zijn ook nog eens milieuvriendelijk geproduceerd. Kortom, ik ben ontzettend blij met deze ontdekking. Sinds ik een natuurlijk parfum gebruik vind ik mijn anders parfums nogal ‘chemisch’ ruiken. Ik ben overtuigd :) De sticks kosten €19,95 per stuk en zijn te koop via LeSoftPerfume.nl. Er bestaan 10 geuren om uit te kiezen. Mocht je er niet helemaal uitkomen kan je ook eens 3 gratis testers aanvragen om zo achter jouw favoriete geur te komen.

crazyrumours

Crazy Rumours Pink Grapefruit lippenbalsem – €4,25
Ik moet me altijd erg inhouden bij het kopen van lippenbalsems. Als ik een nieuw vegan lippenbalsemmerk ontdek wil ik het liefste alle ‘smaken’ hebben. Zo kon ik ook echt niet kiezen welk soort ik wilde toen ik een bestelling plaatste bij Cutecosmetics.co.uk. Ik besloot te gaan voor het merk Crazy Rumours in de smaak Pink Grapefruit: een van mijn lievelingsgeuren. Naast dat de lippenbalsem heerlijke fris ruikt maakt hij mijn lippen super zacht. De lippenbalsems van Crazy Rumours bevatten natuurlijke ingrediënten en zijn (op de honing-versies na) vegan. Als je liever iets bestelt bij een Nederlandse webshop koop raad ik je DopHertgoods aan. 

laveracoconut

Lavera Coconut Dream Douche- en badgel – €6,00
I LOVE KOKOS.  Ik eet, drink en ruik het heel graag. Toen ik tijdens mijn bezoek aan Denn’s Biomarkt in Aken een douchegel met kokos en vanillegeur tegenkwam van Lavera moest ik hem hebben. Ik heb niet zo veel te zeggen over de werking van de gel, hij doet wat hij moet doen. Wat mij opvalt is dat de goddelijke geur lang blijft hangen. Het nadeel daarvan is dat ik de hele dag zin heb in kokosijs. Ik zie dat hij ook te koop is bij bol.com!

Wij proberen de laatste tijd zoveel mogelijk voor natuurlijke merken te kiezen. Dit is niet altijd makkelijk en soms zijn wij het spoor een beetje bijster met al die keurmerken! Je kan mij uittekenen met knalroze lippenstift. Ik draag dat bijna elke dag en heb dan ook heel veel verschillende tinten roze. Helaas heb ik nog geen knalkleur gevonden die bestaan uit enkel natuurlijke ingrediënten.  Nu zorg ik er in ieder geval voor dat ik voor een vegan variant ga ;)

Wat is jouw favoriete beauty product van de laatste tijd?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
De mand komt trouwens van Return to sender maar daar later mee over.

Dit artikel bevat producten die door een merk/webshop zijn opgestuurd. Bekijk hier onze disclaimer.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

30 gedachten over “Mijn favoriete eco beauty producten

 1. Die parfums zijn echt een goede tip! Ik was laatst al op zoek naar een meer verantwoorde parfum maar wist eigenlijk alleen maar die van Lush. En die vond ik gewoon net niet lekker genoeg. Ik ga denk ik maar wat testers aanvragen.

  Pff mijn favoriete beauty product. Ik gebruik al jaren dagcreme imperialis van Lush, bevalt erg goed, daarbij tea tree water toner en 9 to 5 reinigingsmelk. Voor mijn huid een erg fijne combinatie.

  Ik heb net een nieuwe conditioner van de body shop, rainforest shine (geloof ik), ben ik ook erg blij mee! fijne zachte haren krijg ik er van. En om mijn haar te verwennen af en toe Marilyn haarmasker van de Lush. Erg fijn en wordt het zelfs op een natuurlijke wijze iets blonder van :-)

 2. jullie zijn trouwens heerlijk in mijn werk ochtend routine geslopen. Kom op het werk, heet water voor thee halen, kasten open doen, computer aan en dan eerst heel ff relaxen met een kop thee en de groene meisjes.. ideaal :-D

 3. Inika Inika Inika! Echt de beste foundation, highlighter en poeder en helemaal natuurlijk en biologisch en cruelty free. De lip en cheek stains zijn ook heel goed. Verder vind ik dr. Hauschka de fijnste mascara en dagcremes. Mijn gezicht was ik altijd met kokosolie om make up te verwijderen, dan een nat was handje om het eraf te scrubben (als ik kokosolie lang laat zitten krijg ik ook puistjes, maar zo niet!) en dan zelfgemaakte toner van aloe Vera, rooibos en rozenwater. Als het grondiger moet gebruik ik olijfoliezeep, en daar douche ik ook mee. Lippenstift is inderdaad een moeilijke; vooral felle kleuren. Van Inika is de knalrode wel heel goed en er is een mooie koraal, maar het is wel vrij duur en de roze is een beetje lichter roze volgens mij.

 4. Leuk Jamie! Ik heb gelijk de geurkaartjes van Le Soft Perfume aangevraagd, ben heel benieuwd! En die kokos/vanille-douchegel klinkt heerlijk, ik ben ook gek op kokos en vanille!

 5. Leuk zo’n artikel. Soms kan het inderdaad lastig zijn natuurlijk/vegan beauty producten te vinden! En ik wilde net zeggen: Wat een toffe mand <3

 6. leuk artikel! ik ga zeker kijken voor een parfum op die website!

  Mijn favorieten:
  tandpasta: Couto, natuurlijke tandpasta uit Portugal / Vicco, natuurlijke tandpasta uit India
  douchecreme: Weleda, de oranje verpakking
  shampoo: Squeaky green shampoo bar van Lush / Yes to carrots shampoo
  dagcreme: Yes to carrots
  gezichtsreiniging: Yes to carrots Exfoliating Facial Cleanser
  zonnebrandcreme: Lovea 30
  deodorant: Santé Acai energy

 7. Oeps sorry Merel, lezen is ook een vak, dank je voor je reactie :D

 8. Qua make-up blijf ik een groot fan van Lavera; prima van kwaliteit en heel betaalbaar. Mascara altijd van Dr. Hauschka en lipbalsem van Hurraw (ultieme favoriet: Vata met amandelolie:)) De cherry variant gebruik ik als ik een kleurtje wil. Als dagcreme gebruik ik de honing huidcreme van De Traay (niet vegan). Droge plekjes op mijn lichaam smeer ik ook in met kokosolie, de olie gebruik ik trouwens ook mijn haarpunten te laten glanzen. Na heel veel organic shampoo’s te hebben geprobeerd (ze maakten mijn lange donkere haar allemaal duf en sloom) nu eindelijk mijn shampoo & conditioner gevonden: die van Avelon Organics. Met lavendel, ruikt ook nog eens heerlijk! Zonnebrand van Aubrey Organics (een aparte voor lichaam & gezicht). Zo, dat was mijn badkamerkastje;)

 9. Ik ben gek op Laera. Wij kopen het meestal groot in als we een dagje n duitsland zijn. Onlangs heb ik de http://www.apo-rot.nl gevonden. Het is een bedrijf gevestigd in Duitsland die ook naar NL verzendt. Ik bestel nu al mijn verzorgingsproducten bij hen. Leuke is dat het zo veel goedkoper is dan in NL.

 10. Pacifica en Florame zijn ook fijne natuurlijke parfummerken.
  Als shampoo gebruik ik khadi amla shampoo, heel zacht en natuurlijk, een aanrader!
  Ook heb ik een fijne gel met zonnebrand voor over mijn dagcreme/olie van EcoCosmetics.
  Oogliner heb ik van Lakshmi, heel mooi!
  Alles heb ik gekocht bij Lavendula in Amsterdam, maar is ook online te koop elders!!
  Wel een geweldige winkel om rond te neuzen trouwens (nee ik werk er niet ;-)).
  En aloe Vera van pure nuff stuff, met alleen guar guar als toevoeging, verder volledig natuurlijk en een wondermiddel (nachtcreme, voor wondjes, after sun).
  Als douchegel gebruik ik olijfoliezeep, voor mijn haar was dat iets te droog.
  Tot slot werkt een kokosolie masker heel goed voor mijn haar!

 11. Wie lippenstiften zoekt, ilia beauty is echt waanzinnig goed! superkleuren, zo natuurlijk als het maar kan en ze blijven super goed zitten! Vapour organic beauty heeft er ook supergoede en rms beauty en w3ll people zijn verder ook echt topmerken voor wie volledig natuurlijke en toch heel goed werkende make up wil! je kan ze online vinden :)!

 12. Ik ben sinds een paar jaar overgestapt op groene producten voor huid en haar. Ik vind het een prettig idee dat mijn huid niet word blootgesteld aan onnodige, schadelijke stoffen. Ook vind ik de natuurlijkere geur veel prettiger. Voor mijn gezich gebruik ik het merk antipodes uit nieuw zeeland. Een heerlijk merk dat o.a. manuka honing gebruikt. Voor mijn haar gebruik ik nak, een australisch merk met o.a. argan olie. Voor onder de douche heb ik op dit moment nuxe. Florame gebruik ik op dit moment voor mijn lichaam als bodylotion, ruikt heerlijk naar sinasappel. Over 2 weken ga ik naar amerika op vakantie. Ik zal denk veel mee terug nemen aangezien ze daar veel verder zijn dan wij :-).

 13. Die parfums zijn een goede tip! En de verpakking is mooi, daar gaat het natuurlijk niet om maar maakt het wel net even iets leuker ;)
  Verder maak ik eigenlijk al mijn verzorgingsproducten (behalve tandpasta) zelf en dat bevalt heel goed. Bespaart veel geld en ik kan de geuren en ingrediënten gebruiken die ik zelf fijn vind.
  Oh en alles met kokos is geweldig! Die douchegel klinkt heerlijk!

  1. Wat gaaf dat je alles zelf maakt. Waar haal je recepten/inspiratie vandaan? Zou ik echt graag eens induiken..

 14. Die fluid van Madara lijkt me ook fijn, ik ben nog op zoek naar een goede dagcreme. Er zijn er wel goede maar dan mis ik de spf of het zit in een potje en dat wil ik dan weer liever niet. Misschien ben ik te moeilijk;) Yes to producten vind ik ook heerlijk trouwens.

 15. Als dagcreme kan ik amandel verzachtende gezichtscreme light van weleda echt aanraden. Dit is wel voor een droge huid, maar die van mij is dankzij deze creme echt als sneeuw voor de zon verdwenen. Ik gebruik het in combinatie met de reinigingslotion en de olie van dezelfde lijn. Voelt zo fijn op de huid.. Ga voor geen goud meer naar niet eerlijke producten. De lavera douchegel is inderdaad echt heerlijk ook!

 16. Nicky, wat gaaf dat je alles zelf maakt. Waar haal je recepten/inspiratie vandaan? Zou ik echt graag eens induiken..

 17. Ziet er lekker uit! Ik vind op de site met de parfums niet hoe je de samples kan krijgen?

 18. Hoi! Super leuk dit artikel!
  Ik wil (als ik terug kom van vakantie) overgaan op groene producten voor mijn huid en haar! Ben heel blij met de inspiratie.
  Ik heb wel een vraagje! Ik gebruik nu een dagcreme met zonnefactor (van de bodyshop) en ben heel blij met de bescherming. Zijn er ook groene goede dagcremes met een zonnefactor?
  Alvast bedankt! Groetjes, Annemieke

 19. Als je producten wilt gebruiken zonder chemische ingrediënten kun je bij De Tuinen terecht voor het merk Dr Organic. Verkrijgbaar in diverse geuren. Je hebt shampoo, conditioner, bodywash, bodybutter, handcreme en nog meer.

 20. Op zoek naar een nieuwe goede gezichtscréme kwam ik bij dit artikel uit 2014 terecht. De Deep Moisture fluid van Mádara is helaas niet (meer) vegan :-( Zie hun website!

 21. Ik ben blij dat al deze producten ecologisch en diervriendelijk zijn. Kijk uit met plastics en allerlei schadelijke stoffen in cosmetica producten. Leuk assortiment!

  Groetjes,
  Anne

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *