Mijn favorieten op Pinterest

Al snel na het verschijnen van de blogpost Mijn favoriete Instagrammers werd mij gevraagd of ik ook zo’n artikel over mijn favoriete Pinterest-profielen kon maken. Maar natuurlijk kan dat! Kijk je mee?

Voor de mensen die het medium Pinterest nog niet kennen even een heel beknopte uitleg: Pinterest is een HUGE online prikbord met miljoenen plaatjes, die je kan ‘re-pinnen’ op je eigen persoonlijke boards. Je kan verschillende borden aanmaken, bijvoorbeeld op categorie. Zo heb ik een home-board, een kleding-board, een board met vegan recepten en een board met schattige kattenplaatjes. Je maakt op deze manier je eigen moodboards, wat gewoon een heel leuke bezigheid is, maar ook heel handig kan zijn. Bijvoorbeeld wanneer je je huis opnieuw gaat inrichten, of je opzoek bent naar jouw persoonlijke kledingstijl. Op Pinterest kan je dus vooral heel veel inspiratie opdoen. En verder is het gewoon een heerlijke ‘waste of time.’ Om door de miljoenen bomen het plaatjesbos nog een beetje te kunnen zien, kan je mensen volgen. Dan krijg je iedere dag op je startpagina een mooi overzicht van alle pins te zien. Ideaal! Zelf ben ik nog niet zo lang actief op Pinterest (I know, ik loop รฉnorm achter,) vandaar dat ik ook nog niet zo heel veel mensen volg. Maar om je toch een idee te geven van wat ik leuk vind op Pinterest…

De profielen die ik graag volg

Ik lees het (digitale) Oh Marie Magazine graag en vind het dan ook leuk om de thema-boards op Pinterest te bekijken. Het “Alpine Kitsch” thema is mijn favoriet!ย 

 

Mariska ken ik via Twitter. Ik moet altijd erg lachen om haar vaak droge tweets en we hebben in veel dingen dezelfde smaak. Denk aan kleding en kringloopinterieur. Mariska’s stijl komt mooi terug op haar Pinterest-boards. Like it!

Oh my goodness; Oh My Veggies is zooo fijn. Wat een heerlijke recepten komen hier voorbij! Voor de nodige vegan inspiratie moet je echt hier zijn!

Wie mij op Instagram volgt, weet dat ik de Flow graag lees. Wat een heerlijk, dromerig blad is dat toch. Als ik de Flow uit heb, kan ik altijd nog lekker op Pinterest kijken!

Lisa Manuels, bekend van dit artikel, houdt van mooie dingen. En die deelt ze met je op Pinterest. Fijn!

Het profiel van Franciska Noordhoek kwam ik via via tegen en ik ben blijven hangen. Wow, wat een interieurinspiratie kan ik hier opdoen!

Ook Teresa kwam ik toevallig en via via tegen op Pinterest. Wat een tof meisje! Teresa woont in Australie en ze is obsessed door vintage kleding. Ben jij dat ook? Ga haar dan zeker volgen!

Natuurlijk kan je De Groene Meisjes ook volgen! Zoals ik al zei, zijn we nog niet zo heel lang actief op Pinterest, dus het moet nog een beetje groeien. Daarom zijn suggesties voor Pinners die wij moรฉten gaan volgen ook erg welkom! Ben jij actief op Pinterest en heb je tips? Laat het ons hieronder bij de comments weten!

Liefs,

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Mijn favorieten op Pinterest

 1. Leuk Merel, we hebben wel dezelfde smaak qua Pinterest-volgers, maar jou volgde ik nog niet dus ga ik nu gauw doen! En heb er eentje van je geleerd :)

  Groetjes en fijne jaarwisseling!

  Judith

 2. En bedankt! Nu zit ik weer uren op Pinterest i.p.v. dat ik grondig aan het opruimen en schoonmaken ben! Ach, misschien doe ik nog wat inspiratie op, want het zijn hele coole borden allemaal :)

 3. Bedankt voor de tips! Ik heb geen specifieke tips, ik volg gewoon wat ik tegenkom en wat mij aanspreekt. Maar misschien zit er tussen mijn gerepinde (nieuw werkwoord?) pins wat leuks voor jullie? Je kunt mij vinden en volgen via: http://pinterest.com/petrawiebenga/

 4. Leuk! Ik ben pinterest nu net aan het ontdekken dus ik kan wel wat goede tips gebruiken over wie ik kan volgen.

 5. nog meer tijd kwijt aan Pinterest, met dank aan de tips… Ik volg oa met plezier de Vondstenfabriek, Studio Sjoesjoe en Maike Keuben (van Moodkids).

 6. Ja pinterest! Zelf ben ik al een flinke tijd actief. :)
  Bedankt voor de tips, ze zien er tof uit!
  Zelf pin ik vooral veel taarten en koekjes (grotendeels niet vegan helaas), maar ik heb ook een board met gezond (en veel vegan) eten. :)
  http://www.pinterest.com/djoeke

 7. Zo, ik reageer een beetje laat, maar ik weet nu pas van het concept “alpine kitsch” af, en zo ben ik ook via google op dit artikel terecht gekomen :P
  Bedankt voor de linkjes! Ik volg nu ook een bord van jullie, en ik ga zeker even de andere bekijken.

  groetjes!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *