Mijn week in Instagram foto’s #10

Ben ik de enige die deze week het gevoel van de dagen helemaal kwijt was? Het zal wel door maandag, Pasen, zijn gekomen. Ik dacht op dinsdag dat het maandag was en op donderdag was ik ervan overtuigd dat het dinsdag was. Nouja goed, het is nu zaterdag en weekend. En dat is eigenlijk alles wat ik nu hoef te weten. Ik neem je weer mee in mijn Instagram weekoverzicht en ik hoop dat je het leuk vindt om te zien!

Ik waarschuw je vast. De Groene Meisjes hadden een enorm JUNKweekend. Neen, voor ons geen lijntjes coke of liters wodka, maar: vegan junkfood. Dat wil zeggen dat we patat en veganistische bitterballen hebben gegeten. En heel veel chocolade. Dat was lang geleden, maar het moést gewoon even. Heerlijk!
Toevallig aten we vorige week ook een frietje in Haarlem, maar eigenlijk komt het heel weinig voor. Als we dan friet willen eten,dan halen we ze bij ’t Wethoudertje. Dat is een biologische snacksalon (echt leuker dan een snackbar) in de Watergraafsmeer. Heerlijke biofrietjes! We aten er vegan snacks bij. Die kochten we bij de biowinkel.

IMG_4386 IMG_4389

Op zondag ging ik voor het eerst in mijn eentje naar de bioscoop. Hebben jullie dat wel eens gedaan? Het is me alles meegevallen! In het begin voelde het wat onwenning en ik vond het van tevoren ook best een beetje spannend. Ik bedoel, zit je daar, in je eentje. Terwijl iedereen samen is. Nou, echt niet dus! Ik ging naar de middagvoorstelling en het was ten eerste heel rustig in de bioscoop, en ten tweede zaten er nog veel meer mensen in hun eentje! Wat grappig, dat is me nooit eerder opgevallen. Nou, daar ging ik. Het beviel me prima! Het enige vreemde vond ik om in mijn eentje de bioscoop uit te wandelen. Ik was naar &Me geweest, best een indringende film, en ik had wel de behoefte om het er even met iemand over te hebben. Ik bleef nog een beetje in een soort ‘roes’ zitten, waar je normaal dan door iemand anders uitgehaald wordt. Dat was het enige gekke. Verder vond ik het zeker voor herhaling vatbaar!

IMG_4399

Hoewel wij heel veel verschillende recepten uitproberen, blijft dit toch mijn favoriete ontbijtje. Echt al jaren. Al at ik vroeger liters Optimel en is het nu sojayoghurt (en geen liters, haha.) Yoghurt met muesli en fruit. En een lekker vers bietensapje erbij. Yums!

IMG_4393

Op maandag, tweede Paasdag, ging ik lekker bij Studio/K zitten werken. Bloggen voor mijn leven! Na een paar uurtjes tikken kwam Jamie ook langs en konden we het niet laten om iets van de snackkaart te bestellen. Hallo, met een aantal 100% plantaardige snacks kan je ook bijna niet anders! We gingen voor het brood met tapenade en de veganistische bitterballen. Ons laatste junkfood voor dit weekend!

IMG_4422

En omdat het junken toch niet helemaal goed voelde en we er eigenlijk wel weer genoeg van hadden, begonnen we dinsdag maar met een extra grote gezonde smoothie.

IMG_4433

’s Middags had ik een afspraak met Larissa, blogvriendinnetje van Kittehs Cupcakes en we gingen gezellig lunchen bij Le Pain Quotidien. Ben ik trouwens de enige die dit niet normaal uit kan spreken?! Ik heb echt geen idee hoe. Maakt niet uit, je kan er heerlijk lunchen. Larissa ging voor een fijne vega salade en ik koos één van de vegan opties op de kaart: brood en crostini’s met heerlijke hummus.

IMG_4446 IMG_4449

Ja hoor, daar zijn ze weer. De fluffy baby’s!

IMG_4406 IMG_4428

Deze week werd de webshop ‘Dophert Goods’ geopend en hielden we een leuke winactie. Je kan nog tot en met morgen meedoen aan de winactie, dus wees er snel bij! Het artikel vind je hier!

IMG_4408

Ik ben suck echt big time in alles wat met make-up en nagellak te maken heeft. Maar ik vind het zo leuk! Zo maakte ik ‘ombre’ (ik haaaat dit woord, ik kan het ook niet anders dan belachelijk uitspreken) nagels. Die eigenlijk helemaal niet goed gelukt zijn, maar waar ik toch wel trots op was. Aan de zijkanten van mijn nagels zit nog allemaal witte nagellak. Je wilt niet weten hoe mijn handen eruit zagen na deze nailart poging. Je doet dit namelijk met een sponsje en daardoor zit ALLES eronder. Moet je daarna een halfuur aan de slag met remover… nee, groen is het niet. Leuk wel!

IMG_4411

Ik zou heel graag een keer een workshop make-uppen en nailart willen volgen. Het liefst natuurlijk wel met zo natuurlijk mogelijke producten die ook crueltyfree zijn. Dus als iemand zich geroepen voelt, of iemand voor me weet…? Ik hoor het graag van je!

Ik ben zo intens blij dat de zon zich weer regelmatig laat zien. Wat heeeeeeerlijk. Lekker de tijd nemen om met een chai-latte (als het nog wat warmer wordt ga ik voor de iced chai latte) op een bankje te zitten. Met mijn nieuwe tas van O My Bag!

IMG_4439 IMG_4441

Woensdagmiddag/avond sprak ik eindelijk weer eens met vriendinnetje Vanessa af. Wij kennen elkaar van de opleiding en zijn nu beide docent. Als we samen zijn hebben we het altijd eerst een uur over het werk en daarna zeggen we: zo, en dan nu andere onderwerpen! We spraken af bij Cotton Cake, een schattig zaakje in de Eerste van der Helststraat in de Pijp. Echt alles is daar wit! Check hoe lief mijn flesje limonade eruit ziet!

IMG_4474

Daarna schoven we door naar De Groene Vlinder. Geen idee wat er groen aan is, het is gewoon een ouderwets bruin café op een hoek van de Albert Cuypmarkt. Supergezellig! Vanes aan het bier, Merel aan de wijn. Hadden we ook wel nodig, want we kregen eerst een hartverzakking door onze vrienden van ING. Bleek dat er honderden euro’s van onze rekeningen waren geschreven. Of nouja, eigenlijk niet, maar dat gaf het saldo-overzicht aan. Na een check op Nu.nl en Twitter bleek dat duizenden mensen hier last van hadden en toen waren we gerustgesteld. Dat kwam wel weer goed. Ach, we hadden in elk geval onze drankjes al besteld!

IMG_4475

Donderdag maakte Jamie deze goddelijke vegan cupcakes met suikervrije topping. O my lordie! Natuurlijk maakte ik er foto’s van en werkte ik het recept voor jullie uit, zodat jullie er ook van kunnen gaan genieten. Nog even geduld!

IMG_4491 IMG_4492

En als laatste: donderdagavond werd bij ons het ‘BeterBio’ krat geleverd. Een krat vol met groente, fruit, lekker brood, een goede broodspread en amandelmelk. We gaan het krat voor jullie testen en reviewen! Het krat werd gebracht door de BeterBio-bus. Een bus die op groen gas rijdt. Hoe cool! Busje komt zo, busje komt zo…

IMG_4507

Voor de komende week staan er een heleboel leuke dingen op de planning. Zo beginnen we dit weekend met een meeting met Eefje van de toffe vintage winkel Attic Empire. Zondag gaan we naar ‘Krijg de Kleren’ in de Stadsschouwburg. Maandag en woensdag hebben we een persevenement, woensdagavond gaan we ein-de-lijk bij de te gekke burgerbar Meneer Smakers (in Utrecht) eten en zo staan er nog veel meer leuke dingen op de planning! Het wordt een drukke, maar leuke week en jullie zien mijn foto’s volgende week weer verschijnen!

Wil je mijn foto’s altijd als eerste zien? Dat kan door me te volgen op Instagram: @merelgroenemeisjes! Trouwens, het andere groene meisje, Jamie, plaatst ook heel leuke foto’s! Haar kan je volgen via @jamiegroenemeisjes.

Fijn weekend iedereen! Hebben jullie leuke plannen?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #10

 1. Jullie komen altijd op van die leuke plaatsen! Zo te zien heb je weer een fijne week gehad :)

 2. Leuk om met jullie mee te kijken :) Ziet er uit als een heel fijn weekje. En wat hou ik van Cotton Cake!

 3. ING? Had wel verwacht dat jullie Triodos of ASN klant zouden zijn ;)

  1. Ik ben een tijdje geleden overgestapt van ING naar Triodos en overstappen is super simpel. Ik heb bij Triodos een goedkopere rekening dan bij ING (scheelt vijf euro per jaar ofzo) en je kan ze tenminste gratis bellen als er iets is. ASN zou ik niet aanraden, dat is een onderdeel van SNS namelijk. Triodos is een zelfstandige bank. Vorig weekeinde stond er een interessant artikel over in de NRC :-)

 4. Wat een leuke foto’s en vooral heeerlijk eten! :D
  Le pain quotidien spreek je uit als “le pen kotiedjen” haha!

 5. Hm, al dat eten ziet er overheerlijk uit :) Zo’n beterbio krat lijkt me heel handig om te hebben :) ben benieuwd naar de review!

 6. Hee!

  Ik woon zelf in Groningen, en ik weet dat Pure Essentials (een winkel gericht op natuurcosmetica / natuurlijke gezondheid en aanverwante producten)nog wel eens Dr. Hauschka workshops doet. Via hun website kun je je opgeven voor de nieuwsbrief en dan krijg je bericht als ze dat weer doen. Maarja, dan moeten jullie wel helemaal naar Groningen toe, da’s dan weer lastig.

 7. Wat een heerlijke week om te bekijken weer:D Kan het iedere week wel blijven zeggen haha! & af en toe wat junkfood is gewoon soolfoud, ik heb het ook vaak een paar dagen en daarna ben ik het zat en eet ik weer heerlijk verantwoord en gezond:D

 8. ooooh hoe was die film &ME?
  ik heb daar enkele dagen stage gelopen op de set (als styliste zo’n beetje)
  maar wist niet dat de film al uit was :D

  1. Ik vond het een erg goede film, maar een vaag einde. En als er iets waar ik niet goed tegen kan.. ;)

 9. Toen ik zwanger was wilde ik graag naar The Artist en ging toen ook voor het eerst alleen.. HEERLIJK! Wat een genot..bleek behoorlijk mijn ding. Zat daar in een zo goed als lege zaal en heb zo genoten van die film! Die is toch een beetje extra bijzonder geworden, want daar zat ik met mijn kleine in de buik. Ik had mezelf daarvoor getrakteerd op overheerlijke wentelteeftjes bij Gartine, daar ook in de mooie Donna Hay magazine gebladerd, toen op naar de bios en met een hele grote glimlach de zaal verlaten en nagemijmerd in de tram… Goed dat het jou ook is bevallen! ;-)

 10. Oh, bitterballen!!! Wat mis die ik vreselijk. Hebben jullie daar niet een (makkelijk) receptje voor, aljeblieft?

  1. wij niet, maar ik zou gewoon even googelen op ‘veganistische bitterballen’ als ik jou was!

   1. Ik ben op jullie advies aan het Googelen gegaan en ben inderdaad een heel stel bitterballen recepten tegengekomen, maar wel allemaal vegetarisch, niet veganistisch. Dat is voor mij geen bezwaar, maar jullie en jullie veganisische lezers zullen dus een oplossing moeten zien te vinden om bloem, boter en eieren te vervangen met veganistische producten als je bitterballen wilt eten.
    Misschien heeft iemand dat al eens geprobeerd?

    1. Gelukkig hebben we daarvoor de bitterballen van de Vegetarische Slager! ;) Maar wie weet gaan we ze ooit zelf wel maken. Alleen de komende tijd eventjes niet :)

     1. Ha, ik was even de Vegetarische Slager vergeten, handige vent! Maar ik hoop toch dat jullie het ook zelf zullen proberen, en zit me er nu al op te verheugen. Maar zonder vleesvervangers, aljeblieft!, als het kan. ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *