Mijn week in Instagram foto’s #13

IMG_4856

Zo. Ga jij maar eens lekker zitten. Misschien met een drankje zoals op bovenstaande foto. Neem je tijd om lekker door mijn weekoverzicht te bladeren. Het is weekend! En voor sommigen van jullie misschien zelfs wel VAKANTIE. Hopelijk is mijn weekoverzicht weer een leuk begin voor je!

Vorige week zaterdag gingen wij, geheel spontaan, een dagje naar Antwerpen. Dit is naast Amsterdam en Berlijn onze lievelingsstad. Je kan er zó goed shoppen en eten…We drinken altijd een koffie met vegan slagroom bij Lombardia, een te gek tentje middenin de stad. Het was trouwens heerlijk weer in Antwerpen, of zeg maar gerust: het was hartstikke warm! Dus we zaten natuurlijk lekker op een terrasje.

Ik was heel dringend toe aan nieuwe kleding. Ik heb onlangs enorm veel kleding weg gedaan omdat het niet meer paste of gewoon niet meer goed was. Kapot of afgedragen. Kortom, ik moest gewoon nieuwe dingen hebben. Ik was trouwens ook wel eens toe aan wat nieuwe kleurtjes en printjes en dat is redelijk gelukt!

IMG_4863 IMG_4875 IMG_4978

Omdat we natuurlijk nog altijd lichtelijk ‘on a budget’ zitten, hadden we geen geld om uitgebreid ergens te gaan eten. En trouwens, uit eten gaan is hartstikke leuk, maar wat ook zo zijn charme heeft: boodschappen doen bij een plaatselijke supermarkt. In Nederland kennen we bijna alles wel natuurlijk, maar in supermarkten in België en Duitsland komen we altijd nieuwe dingen tegen. We kochten een lekker stokbrood met pizzakruiden, een héél goede hummus, speculoos sojatoetjes, wortels, bronwater met citroen en een heerlijke reep pure chocolade- ook met speculoos. Mmm lekker voor onderweg!

IMG_4862

Zondag was het nog zo lekker zonnig! En hoewel ik eigenlijk de hele dag binnen ben geweest omdat ik veel werk te doen had, nam ik toch even de tijd om naar buiten te gaan en een lekkere frozen chai-soylatte te drinken bij de Coffee Company op het terras.

IMG_4881

Op maandag nam ik mijn ‘green girl’ mee naar de Jordaan. Wat is ze fel in de zon he? Mensen kijken er echt naar om op straat, hihi!

IMG_4891

’s Avonds maakte ik veggie sushi. They see me rollin’.

IMG_4896

Helaas lukte het allemaal niet zo goed. Heel stom, want normaal gesproken kan ik nog met een blinddoek op sushi maken (ik heb het inmiddels zo vaak gedaan) maar op de een of andere manier plakte het allemaal niet en viel de helft weer uit elkaar. Het kan komen door het feit dat ik het dit keer met quinoa maakte, in plaats van met rijst. Hoewel.. ook dat had ik wel eerder gedaan en toen lukte het wel. In ieder geval: het eindresultaat was jammer genoeg niet foto-waardig.

IMG_4898

Het toetje daarentegen… mmm. Verse framboosjes en blauwe bessen op sojayoghurt met kokosrasp en chocolade. Wordt het nog lekkerder? De volgende dag at ik het gewoon nog een keer als ontbijt, maar dan zonder de chocolade en mét muesli.

IMG_4902

In de categorie ‘food’: dinsdagavond kwam oud collega en vriendinnetje Petra gezellig eten. We gingen weer eens ouderwets aan de springrolls! Voor wie dit niet kent: het zijn vellen rijstpapier die je weekt in warm water, dan op je bord legt en vult met allemaal lekkere dingen. Daarna vouw je het vel op tot een rol of een pakketje en eet je het met een lekker sausje op! Wij hadden als vulling onder andere tofu, wortel, komkommerslierten, champignons in sojasaus, paprika en mais. Dit vindt echt iédereen lekker! (en leuk, want je kan zelf bepalen wat je erin doet) De rijstvellen zijn heel goedkoop (je koopt een mega pak voor 1 of 2 euro) en te koop bij de toko.

IMG_4914

Check deze briljante galaxy-nail die mijn studente (Mandy) van de Grimeursopleiding maakte. Na de vakantie gaan we een lesje nailart doen en dan hoop ik een heleboel te gaan leren!

IMG_4925

Woensdagmiddag gingen we naar een superleuk bloggersevent van The Body Shop. Het werd gehouden op een prachtige locatie, namelijk het West-Indisch huis aan de Herenmarkt in de Jordaan. Voordat we hier naartoe gingen, dronken we nog even een lekker vers raw-sapje bij Jay’s Juices in de Haarlemmerstraat. Ik koos een ‘Aloha’, met onder andere grapefruit, ananas en limoen. Súper zomers! Als je een dagje in Amsterdam bent en zin hebt in een écht vers en goed sapje, dan moet je bij Jay zijn.

IMG_4934

Op het bloggersevent kregen we de vernieuwde ‘Brazil Nuts’ lijn van The Body Shop gepresenteerd. Een heerlijk ruikende lijn met verschillende producten die vanaf 13 mei (weer, want het is een comeback) in de winkels zal liggen.

IMG_4943

Wist jij dat paranoten (brazil nuts) er zo uit zagen?

IMG_4969

Het was een super informatief en gezellig event met een high tea!

IMG_4953

Na de high tea werden we meegenomen op een boottripje over de grachten. Wat super gezellig was, want blogvriendinnetjes Tara en Larissa van Kittehs Cupcakes waren er ook!

IMG_4952

De goodiebag van The Body Shop was érg fijn. Maar het fijnste onderdeel was misschien wel dit doosje met paranoten in pure chocolade. WOW!

IMG_4963

Op donderdag kwam mijn nieuwe iPhone-cover eindelijk binnen. Deze had ik een tijdje geleden al besteld en ik heb er even op moeten wachten, maar hier is hij dan! En hij is leuk! Ik kocht hem via Etsy, van het merk ‘Nappage.’ Het zijn hoesjes die gemaakte worden van servetten.

IMG_4999

Verder ging ik op donderdag naar het afscheid van een oud-collega in Hoofddorp en op de heenweg ging ik op Schiphol even naar Victoria’s Secret. Daar kocht ik deze heerlijke, dierproefvrije, bodymist. Mmmm, heerlijk voor de zomer!

IMG_5005

Vrijdagavond is altijd comfortfood-avond. Lekker chill je weekend in met een bordje ‘gemakseten.’ Dat betekende gisteren: gegrilde aubergine en courgette, plakken tomaat, wat stokbrood en hummus. Lekker!

IMG_4975

En met deze dromerige laatste foto stuur ik jullie het weekend in. Geniet ervan, lieve groene meisjes en jongens.
Volg je me al op Instagram? Niet? Schandalig! Je kan me vinden als ‘merelgroenemeisjes’ en je bent hartstikke welkom om me te volgen!
Laat je een leuk berichtje achter bij de comments hieronder? Liefs!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

40 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #13

 1. Een leuk en inspirerend begin van (een voor mij ongekend lang) het weekend. Dank je

 2. “They see me rollin'”, hihi!

  Wist je dat je van paranoten maar maximaal zes op een dag mag eten, omdat je anders teveel selenium binnenkrijgt?

  1. nee dat wist ik niet! Goed dat je het zegt :) gelukkig zitten er niet veel in het doosje, dus 6 per dag per persoon redden we sowieso niet haha!

 3. Hele leuke foto’s! En wat ziet dat eten er allemaal heerlijk uit! Krijg er spontaan trek van.

 4. Leuk!
  En wat een toeval, mijn sushi is ook behoorlijk mislukt, dat gaat normaal altijd goed (hoewel vanillesuiker als vervanger voor de ontbrekende gewone suiker daar wel schuld in had). Niet te pruimen.
  Fijn weekend!

  1. Zonde he? Bij mij was de smaak goed, maar het viel uit elkaar! Sad Panda :( Nu ben ik toch wel nieuwsgierig: waar doe jij suiker in de sushi? :)

   1. Oh in de sushi met rijst maak ik een mengsel van zout, suiker en rijstazijn om de rijst smaak te geven.. Doet niemand dat?

    1. Oke! nou niemand weet ik niet, maar ik niet :) Ik gebruik wel rijstazijn, maar alleen als ik rijst gebruik en niet bij quinoa bijvoorbeeld.

     1. Ah nee ik maak meestal “gewone” sushi met rijst, nori en groenten, en daar is suiker dan een smaakmaker in.. Dus het ging mij meer om het mislukken, want met quinoa heb ik het nog niet geprobeerd =)

 5. Complimenten voor jullie blog, en het foto overzicht is ook zo leuk om te zien/lezen. Heb een tijd in Berlijn gewoond en mis echt de vega(n) cultuur in NL. Dus alle tips voor Amsterdam zijn meer dan welkom :-)
  Goed weekend

  1. Wat leuk om te horen Nathalie, dankjewel! Je kan onze ‘Hotspotkaart’ misschien eens raadplegen? Daarop vind je al flink wat leuke adresjes in Amsterdam (en de rest van Nederland.) Ook wil het helpen om de zoekfunctie te gebruiken en te zoeken op ‘hotspot’ of ’tip.’
   Succes en veel plezier!

 6. Fijn overzicht! Vind je nieuwe aankopen erg leuk (trui en shirtjes) En toevallig zit ik aan een soort gelijk ontbijtje, ipv frambozen amandelen en normale yoghurt. Lekker :)

 7. Ziet er goed uit, dames! Vooral het toetje met de frambozen, bosbessen en kokos ziet er heerlijk uit, zowel als voor in de avond (met choco) als in de ochtend (met muesli).
  Een goed begin van een leuk weekend :)

  1. Bijna! We gaan ze over 2 weken maken (we bedrukken de tasjes zelf) en dan komen ze heel snel online!

 8. Ik word helemaal vrolijk van alle leuke foto’s. Mooie spulletjes, kleurtjes en gezelligheid. En ik ben heulheul jaloers op het shirt met de galaxy print, wauw. Wat zit je haar trouwens leuk op je outfitfoto, tof!

 9. Ik vind je kleding echt heel erg leuk! De tas zou ik super graag willen hebben, boodschappentas yes :D

  1. Dat is lief van je, dankjewel! De tasjes komen binnenkort online :)

 10. Ik was deze zaterdag ook in Lombardia, echt fantastisch is het daar! En de broodjes zijn echt superlekker :D

 11. O, jullie waren in Antwerpen, super! Kennen jullie Aahaar daar al?

  1. Is dat dat best wel bekende Indiase restaurant? Nog nooit gegeten! We zijn er komende week trouwens weer, want we hebben een afspraak… dus misschien dan maar eens checken!

   1. Inderdaad – heeerlijk én goedkoop, mmmm.
    Moesten jullie nog wat tijd over hebben: voor jongeren zijn de musea maar 1 euro!
    En er zijn nog honderden andere fijne plekjes ook natuurlijk ;).

 12. leuk leuk!! en dat hoesje voor je telefoon ziet er heel tof uit, van servetten joh?!! amazeballs!

  1. echt he! ja het is natuurlijk wel gewoon een plastic hoesje (ik denk zo’n simpel wit hoesje) en dan beplakt met servetten. Maar daar zie je helemaal niks van, dus geen DIY-niveautje haha.

 13. Wat een leuk overzicht!
  Als jullie nog eens in de Lombardia komt moet je de Ginger love eens proberen. MMM… Lombardia heeft veel lekkers. :)
  Een van de weinig plekjes voor Vegans in Antwerpen.
  En wat een lieve snoet van die poes zeg! <3

  1. Oef, die gingerthee! Ik geloof dat Jamie hem wel lekker vond, maar ik… brrr hihi

 14. Daar word ik helemaal vrolijk van! Gezellig foto’s en leuke verhalen. Ben inmiddels vrijwel bij met jullie blog. Echt mijn ontdekking van afgelopen week.
  Zelf zijn wij pas nog in Antwerpen geweest. Heerlijk weekendje gehad (in een leuk – en goedkoop – hotelletje). http://runsilrun.blogspot.nl/2013/04/dwars-door-antwerpen.html dit is het verslag van ons weekendje daar. Jammergenoeg waren we nog niet op de hoogte van Lombardia, maar we gaan zeker nog eens terug….hoewel Brugge en Gent op dit moment hoger op ons lijstje staan voor een weekendje op stap.
  En die kat….helemaal lief!
  Fijne week!

 15. Wat een ontzettend leuke fotos weer.<3 ik heb net een instagram gemaakt en je gevolgd!! Zoveel inspiratie!

 16. Jaaa, lombardia! Zo lekker is het daar! Donderdag ga ik weer naar Antwerpen, dus dan moet ik zeker een bezoekje brengen aan dit super gezellige zaakje.

 17. Heerlijk weekoverzicht weer! De Body Shop is helaas niet zo ‘groen’. Ze voegen microplastics aan hun producten toe. Niet alleen schadelijk voor het zeeleven, maar ook onnodig. Er zijn nl. voldoende natuurlijke alternatieven. Meer info op: http://plasticsoupfoundation.org/blog/body-shop-vliegt-gierend-uit-de-bocht/
  Microplastics zitten in veel scrubs en tandpasta. Er zijn ook lijsten bij stichting De Noordzee van producten zonder en met microplastics.

 18. Die springrolls moet ik nog steeds een keertje maken, het lijkt me namelijk zo lekker! Van de week maar even boodschapjes halen hiervoor:)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *