Mijn week in Instagram foto’s #18

IMG_5823

Goedemorgen! Welkom in het WEEEEEEKEND! Ik hoop dat het een heerlijk zonnig en relaxed weekend wordt, voor jullie allemaal! Leuk dat je er weer bent om mijn Instagram-artikel te lezen. Laten we beginnen!

Op de eerste foto zie je mijn meloenkunstwerk. Ja, kunstwerk ja. Niet lachen. Ik heb het gemaakt met mijn meloenbolletjesscheplepel en ik ben er intens blij mee. Ik kan soms gewoon zo gelukkig worden van zoiets onbelangrijks. Voor €3,19 (bij Blokker) was ik als een kind zo blij.

 

IMG_5779

Op zondagavond ging ik naar De Toppers. Nu niet allemaal beginnen te lachen; ik had gratis kaarten. Ja, echt. De Toppers is totaal niet mijn ding. Sorry, ik wil niemand beledigen natuurlijk, maar ik voel me er gewoon niet zo thuis. Het grootste gedeelte van de muziek spreekt me niet aan, de mensenmassa’s in verkleedkleren trek ik slecht.. kortom, niet mijn place to be. Toch ging ik. Waarom? Omdat mijn studenten van de musicalopleiding, waar ik één dag in de week lesgeef, de enorme eer hadden om een optreden te mogen verzorgen tijdens de show. WOW. Dat is wel echt heel erg tof voor mijn studenten. En natuurlijk ging ik kijken. En nee, ik was niet verkleed.

IMG_5795

Op maandag hebben mijn collega en ik de héle dag examens nagekeken. Leuk joh. Maar goed, om de dag door te komen hadden we beide allemaal lekkers meegenomen. Blauwe bessen, cherrytomaatjes, speltbrood met hummus, havermoutkoekjes…lekker! Zo kwamen we de dag wel door.

IMG_5806

Verse bloemen in huis, daar hou ik van. Het valt me altijd op goedkope bossen bloemen (hier 2 voor 5 euro) soms het langste blijven staan! Ligt dat aan mij, of is dat echt zo? Anyhow, het brengt vrolijkheid in huis!

IMG_5827

Deze tekst plaatste ik voor jullie, maar ook voor mezelf. Ik ben namelijk best wel trots op mezelf. Ik eet gezond en ik beweeg al veel meer dan twee weken geleden. Let op:

IMG_5815

Ik fiets veeeeeeel meer. Ik heb zelfs maar 1 keer in de bus gezeten deze week, omdat het zó hard stortregende dat ik echt niet kon fietsen. En…

IMG_5839

… ik heb sportschoenen gekocht! Om mezelf te motiveren om écht meer te gaan bewegen. De schoenen zijn voor binnen, ik wil graag groepslessen gaan proberen. Hierover later meer.

IMG_5845

Ik ging naar de markt en kocht voor 13 euro dit: 3 kilo fairtrade bananen, 1 aubergine, 2 xxl avocado’s, perziken, abrikozen, bramen, druiven en een grote paprika. Best een goede deal, toch? Ik zou alleen al de rest van mijn leven in Amsterdam blijven wonen om naar de Dappermarkt te kunnen gaan. Zó goedkoop.

IMG_5865

Ik maakte een heleboel smoothies deze week. Veel groene, met spinazie en snijbiet…

IMG_5834

Maar ook roze! Met watermeloen, lekker!

IMG_5814

Ik at niet alleen maar gezond hoor. Dit is witte chocolade met frambozen, vegan! Van Veggiedeli. Let op: Veggiedeli is zo vriendelijk geweest om een kortingscode voor Groene Meisjes lezers in het leven te roepen. De code is “Meisjes5” en geeft 5% korting op je bestelling. Ook gaat er VANDAAG (1 juni) een korting van 10% op Wilmersburger kaasvervangers (die we gisteren voor jullie testten en waar wij onwijs enthousiast over zijn) in. Deze korting geldt de hele maand juni. Mooi moment om eens wat vegan producten van Veggiedeli uit te proberen!

IMG_5863

Kijk dit schattige Popje nou. Lief he?

IMG_5809

Springrolls blijven de shit. Zo makkelijk om te maken, zo licht verteerbaar en zó lekker! Ik eet het iedere week wel een keer en het verveelt nooit.

IMG_5813

Rijstvellen voor springrolls koop ik altijd bij de Chinese supermarkt. Ze hebben ze in alle soorten en maten. Verder kocht ik bij de Chinese supermarkt op de Zeedijk: kokoswater, dumpling velletjes en eetstokjes.

IMG_5877 IMG_5798

Een ander product van Veggiedeli: vegan sour cream. Ook iets wat ik best wel gemist heb sinds ik vegan ben gaan eten. Ik heb het nu twee keer gegeten: op de chili sin carne en op gestoomde aardappeltjes, lekker in combinatie met bieslook. Ik moet zeggen: ik vond het weer eens heerlijk, maar na twee keer ben ik er wel weer klaar mee. Tot over een halfjaar, zure room ;)

IMG_5870

Met deze overheerlijke banana softserve sluit ik het weekoverzicht af. De twee beste dingen van vegan zijn: 1) je niet schuldig hoeven te voelen tegenover de dieren en 2) banana softserves.

Sorry voor de overload aan eten! De rest van mijn week was werkenwerkenwerken en bloggenbloggenbloggen. En oja, een avondje theater en een avondje met een vriendin, maar op beide avonden heb ik geen foto’s gemaakt. Volgende week weer meer niet-eten foto’s ;)

Liefs!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

32 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #18

 1. Al het eten ziet er lekker en gezond uit, je bent goed bezig! Wat een leuke sportschoenen trouwens, I love the colors!

  1. Dankjewel! ben er ook heel blij mee :) Ze zitten ook onwijs goed!

 2. Super leuk om weer te lezen! En betreft het sporten, ik geef groepslessen in fitnesscentrums. Het is een gemotiveerde workout warbij je een uurtje volhoud, plezier hebt en je goed voelt! Zolang je het leuk vind! Hoop dat je iets vind waar je je de hele dag op kunt verheugen om te gaan!

  1. :) Leuk om te horen. Ja ik moet zeggen dat ik vroeger wel eens groepslessen heb gevolgd (Tae bo ofzo heette dat) en dat vond ik a) erg leuk en b) had ik het gevoel dat ik wel “moest”. Snap je? Omdat ik verwacht werd door de groep. Misschien onzin, want je hoeft niet af te bellen als je niet kan (dat moest ik toen wel) maar toch, dat gevoel… hihi

 3. Wat lief dat je voor je leerlingen wel naar de Toppers bent geweest. En die bloemen die je hebt zijn trosanjers en die blijven soms wel een maand goed! Ik heb ze ook bij de AH gekocht en ze zijn daar van goede kwaliteit!

  1. Die van mij komen ook van AH! Sowieso blijven hun bloemen altijd heel lang goed, is me opgevallen. Soms koop ik wel eens een afgeprijsd bosje, voor een euro ofzo, en dan blijven ze nog heel lang staan!

 4. Mooie foto’s van inspirerende gerechten weer deze week!
  Maar: Springrolls blijven “de shit”? Hoe en wanneer heeft dit woord in hemelsnaam een positieve mening gekregen?

 5. Ben ook op zoek naar vegan sportschoenen. Van wat voor merk zijn ze?

  1. Ze zijn van Kangaroos (via Zalando) en gemaakt van imitatieleer en textiel. Kunstof zool.

 6. Dat ziet eruit als een hele leuke week! Toffe schoenen ook. Wil je een keer een recept plaatsen voor de springrolls? Lijkt me heel tof om een keer te maken.

  – oh, en waarom eigenlijk disposable chopsticks? Da’s niet erg groen, toch..?

  1. er staat op de verpakking ergens iets over dat ze makkelijk afbreekbaar zijn, vandaar.

 7. wat een heerlijke eetfoto’s allemaal. Vooral die meloen ziet er zo leuk uit! Van mij mag je elke week wel veel eetfoto’s blijven posten hor :)

 8. disposible chopsticks?! vindt ik niet bepaald groen. lekker oerboswoud op je tafel. en wat denk jij waroom die bloemen zo ontzettend goedkoop zijn?

  1. rustig aan Judith! niet iedereen kan 100 procent groen zijn. jij misschien wel, erg goed van je!

 9. Aaaahh wat een leuk artikel! :D :D
  Ik word er helemaal blij van.
  Lekker eten allemaal!
  Die smoothies en spring rolls zien er lekker uit ^^

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *