Mijn week in Instagram foto’s #19

IMG_6032

Goedemorgen zonnestraaltjes! Daar zijn we weer. Het is zaterdag en je weet hoe laat het is: ik spam je plat met mijn Instagram foto’s. Ja hee, nu niet gaan klagen he? Je hebt deze post zelf geopend! ;) Gaan we.

IMG_5882

Echt tof vind ik het normaal gesproken niet als er op zaterdagochtend om 9 uur wordt aangebeld, daar zal ik eerlijk over zijn. Maar als er dan zo’n leuk pakketje wordt bezorgd, vooruit, dan ben ik dat snel weer vergeten. Dit pakketje kreeg ik als bedankje en het zat vol met heerlijke raw goodies. Superlief!

IMG_5889

Deze cookies zijn echt superlekker! En de zak met gedroogde ananas ook! Beide te koop op Superfood.nl.

IMG_5914

Zaterdag was sowieso een te gekke dag. We gingen namelijk met een paar vriendinnetjes (Mieke, Jaimie, Nora en Jildau) naar het Viva Las Vega’s Foodfestival bij Studio/K. Can you imagine, een foodmarket met alleen een maar vegan&raw food? Geweldig! We hebben heerlijke dingen gegeten (falafelwraps, raw appel-rabarber taart, raw chocolate, smoothies en noem maar op) en het was vooral onwijs gezellig met deze coole chicks!

IMG_5917

Volgend jaar zijn we er weer bij!

IMG_5926

Zondag leek me een goede dag om de verantwoordelijke tuinvrouw uit te hangen. Ik heb een tafel op mijn balkon staan, of eigenlijk een soort kastje, en in de lente/zomer zet ik deze vol met kruidenplantjes. Zo ideaal: als ik iets nodig heb tijdens het koken doe ik de balkondeur open en pak ik wat kruiden. Supereasy en heel erg lekker! Ik kocht een paar bioplantjes bij een kraampje bij Landmarkt (Amsterdam Noord) voor €5,00 per drie plantjes. Mijn balkon ziet er weer top uit en ik ben als een oma zo blij.

IMG_5928

Om volop te genieten van het balkon, aten Jamie en ik deze huge ass XXL fruitsalade in de zon. MMM!

IMG_5929

Op zondag gaf ik op Instagram het startschot voor een suikervrije week. BAM! Een week lang geen geraffineerde suikers. Nou, dat ging een paar dagen supermakkelijk. Ik at super lekkere dingen, zoals:

IMG_6084

Ombars! MMM.

IMG_6082

(mijn lievelings crackers! te koop bij Albert en Dirk, in twee smaken; Rozemarijn en zeezout en sesam.)

IMG_6087

Yoghurt met watermeloen, raw cacao nibs, munt en kokospalmsuiker.

IMG_6098

Een glutenvrije pastasalade met gegrilde groentjes. Yam!

IMG_6035

Mijn favoriete “ik ben lui- maaltijd” : falafel, gegrilde groente en hummus. Heerlijk!

IMG_6038

Nog meer meloen. Wat vinden jullie van mijn nieuwe legging?!

IMG_6051

En, mijn lievelingseten zo ongeveer: banana softserve met kersen en kokosboter. WOWOWOWOWOWOWOWOW. Ik zou gewoon niet zonder kunnen. Maar even terug naar de #suikervrijeweek; ik heb het niet helemaal volgehouden. Ik kon een waterijsje niet weerstaan, helaas.

IMG_6018

Ik ging een dagje naar Antwerpen met mijn vriendinnetje Merlin. Supergezellig was het en Antwerpen blijft natuurlijk heerlijk.

IMG_5987

Merlin kocht deze toffe vlinderring. Mooi he?!

IMG_6036

Bij T2, onze favoriete vintagewinkel in België, was het weer “alles kost 2 euro” dag. Je leest het goed. Alle kleding gaat dan voor 2 euro per stuk de winkel uit. Later zelfs voor maar 1 euro per kledingstuk. Ik kan het je nog gekker vertellen: dit doet T2 iedere zes weken en dan verkopen ze de hele winkel leeg! T2 heeft winkels in Antwerpen en Gent.

Anyhow, ik zag deze farmdress hangen en ik moest hem passen. Hij was veel te groot en het model was vreselijk, maar kom op: hoe te gek is de print wel niet?! Toch kocht ik hem niet, ook al was hij maar 2 euro.

IMG_5979

Bij “Vegas”, een fantastische kledingwinkel in de Kammenstraat in Antwerpen, zag ik deze watermeloentjesjurk hangen. Hij was nogal prijzig, dus ik liet hem hangen. Ik hoop dat ik de volgende keer als ik in Antwerpen ben een paar kilootjes kwijt ben en misschien koop ik dan wel zo’n tof jurkje bij Vegas. Want o o o, wat hebben ze hier een geweldige dingen.

IMG_5966

De Groene Meisjes gingen een avondje uit eten en wel bij De Bolhoed in Amsterdamse Jordaan. De Bolhoed is een vegetarisch restaurant waar je ook heel goed vegan kan eten.  Zo is er een vegan dagschotel en zijn heel veel taartjes automatisch al veganistisch. Verder kan je heel veel dingen vegan laten aanpassen. Top! Wij kozen voor de de hummus-schotel en kregen een XL bord vol met veggies, hummus en pitabrood. Erg lekker! De Bolhoed spreekt ons verder niet in het bijzonder aan. Het is een beetje een “hippietent” en dat vinden we op z’n tijd prima, maar het heeft niet onze voorkeur.

IMG_5967

MAAR, dit dessert maakt natuurlijk heel veel goed: een enorme punt raw cheesecake met bosfruit. Ontzettend lekker! Overigens, we aten voor zo’n 23 euro per persoon bij De Bolhoed. Beide hadden we een hummusschotel, we deelden een fles water, we dronken beide een thee en deelden een punt taart.

IMG_5959

Wist je dat je bij Wagamama een heerlijke rawjuice kan drinken, maar ook mee kan nemen? En lekker dat het is! Dt is een oranje groentejuice, supergezond.

IMG_6041 IMG_6073

In de categorie “spoil yourself”: een nieuw paar Vans (watermeloentjes!) en een vegan chocoladeketting van Teitloos. Ik ben er blij mee! Nu nog opzoek naar wat meer zomerse kleding. Ik heb echt veel te veel winterkleding, merk ik nu. Goed excuus om te gaan shoppen, hihi.

IMG_6067 IMG_6055

Met deze twee fluffies sluit ik mijn weekoverzicht af. Ik wens jullie allemaal een heerlijk weekend. Geniet ervan!

Liefs Merel

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #19

 1. Wow, veel eten haha. Maar wel leuk om te zien dat je ook zonder suikers heel lekker en goed kan eten :D

 2. ahhh, ik vind “als een oma zo blij” echt de leukste uitdrukking die ik in tijden las :) kruidenplantjes zijn sowieso natuurlijk een goede reden om blij van te worden! of planten sowieso. ik scoorde twee weken geleden een avocadoplant op een plantenruil, en die is ondertussen alweer twee keer zo groot als toen!

  en je watermeloen-Vans zijn echt om jaloers op te zijn! zo fijn!

 3. Wat een leuke foto’s om de zaterdagochtend weer mee te starten, het geeft me inspiratie en ik word er vrolijk van! :D

 4. Wat leuk dat mijn kraampje in je VLV foto collage zit. Erg toffe foto’s en leuk blog. Die watermeloenschoenen zijn echt geweldig!

 5. Het water loopt me in de mond bij al die mooie foto’s van lekker en gezond eten, jammie! En ik heb weer wat tips opgepikt voor mijn vakantie in Antwerpen deze zomer :)

 6. Oh, nu heb ik zin om te winkelen in Antwerpen! Wat een leuke jurkjes <3 En wat heb je heerlijk gegeten, mmm!

 7. Wat hebben jullie weer veel leuke dingen gedaan, gezien en gegeten deze week! Maar dat je dat boerderij jurkje hebt moeten laten hangen…. gelukkig dat je die fijne watermeloenschoenen hebt gevonden! ;)
  Ik heb overigens net ondekt dat jullie een webwinkel hebben (door per ongeluk op Bloglovin’ te clicken en toen degroenemeisjes in te tikken). Dat wist ik niet, hoewel ik me nou realiseer dat je zoiets wel moest hebben om je tasjes te kunnen verkopen. Heel veel succes ermee!

 8. leuke diary ;)

  think twice heeft trouwens ook winkels in Brussel, Leuven en Brugge ;)

 9. Aaah dat boerderijjurkje! Je had hem toch kunnen kopen en er zakdoeken/een rokje/iets anders van kunnen naaien? Het patroon is supertof namelijk. Leuk weekoverzicht weer :-)

  1. I knoooow, dat bedacht ik me later natuurlijk ook. Zucht ;)

 10. Wat een fijne dingen zeg! Ik heb nu wel zin in meloen gekregen, dus ik ga even wat klaar maken, haha ;-)

 11. Heb je bij de watermeloen schoentjes ook het watermeloen jurkje gekocht?

 12. ziet eruit als een gezellig weekje!! het watermeloen jurkje is teleuk!! ik ben trouwens van mening dat jullie balkonnetje er erg gezellig uit ziet , leuk ook dat mini tuintje :) en tja ik wil beppie gwn t liefst dood knuffelen!! wat een leuke kat :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *