Mijn week in Instagram foto’s #21

IMG_6332

Goooooooedemorgen! Iets later dan je gewend bent op zaterdag, maar als ik geluk heb, dan worden jullie nu ongeveer wakker en merken jullie daar helemaal niks van. Waarom zeg ik het eigenlijk nog? Goed, we gaan beginnen!

IMG_6209

Laat ik hiermee starten: vorige week had The Amsterdam Bag Company een Conceptstore aan de Haarlemmerdijk en wij gingen op zaterdag op visite. Nina en Iris zijn twee superbevlogen, lieve vrouwen die de A.B.C. met heel veel plezier runnen. Het was te gek om even de (nieuwe!) collectie te bekijken en bij te praten over het succes van dit toffe tassenlabel. Ook was er een sale en daar werd volgens ons goed gebruik van gemaakt. Eigenlijk is het jammer dat er niet een ‘vaste’ winkel voor de A.B.C. is, want het is toch wel heel erg fijn om de tassen even goed in het echt te kunnen bewonderen. Nu kan dat overigens altijd wel hoor; je bent altijd welkom op het kantoor om de tassen te bewonderen (en je kunt ze daar ook kopen.) Maar een winkel lijkt ons toch wel erg leuk!

IMG_6213

Wij gingen beide naar huis met een prachtige tas: we kozen beide voor model ‘Vince’. Jamie heeft de kleur Raspberry en ik de Bright Blue. Ik krijg er onwijs veel complimenten over, heel leuk om te zien dat veel mensen deze tassen erg kunnen waarderen. En als ik dan vertel dat het geen echt leer is, dan kan bijna niemand dat geloven. Het is toch echt zo! De Happifood (waar wij in genoemd worden!) en de Dopper waterfles zaten in de FoodWeLoveBox die we deze week gereviewd hebben. Wat een te gek pakket was dat!

IMG_6215

Zaterdagavond: geen zin om te koken, ook niet om uitgebreid uit eten te gaan. Dan wordt het dus a) de Pizzabakkers, b) Mana Mana (niet open op zaterdagavond op dit moment) of c) Burgermeester. En Burgermeester was lekker dichtbij, dus daar gingen we voor. We kregen er zeker géén spijt van, we aten namelijk een heer-lijk-e falafelburger op een bruin broodje met veel veggies.  Je kan voor ongeveer 10 euro per persoon heerlijk eten bij Burgermeester, dus als je een keer in Amsterdam bent en je denkt: waar moet ik lunchen of avondeten voor weinig geld? Give it a try!

IMG_6219

Zondag childe ik hem hard in het Vondelpark. Achter mij stond er een groepje te barbecuen en daaaaamn, die geur. Niet de geur van vlees hoor, maar gewoon: de kooltjes, dat branderige.. mmm. Ik kreeg meteen visioenen van broodjes gedoopt in pindasaus, maiskolven en paprikaspiezen.

IMG_6235

Dus ja, dat was mijn kookinspiratie die avond. Heerlijk!

IMG_6243

Deze week probeerde ik tussen alle bedrijvigheid door af en toe eventjes een momentje te pakken om lekker in de zon te zitten met een tijdschrift. Een Flowmomentje noem ik dit inmiddels. Geen achterliggende gedachten, it’s just me en de nieuwe Flow (magazine- red.) Heerlijk, op mijn balkon. Burgerlijker wordt het bijna niet.

IMG_6248

“Gelukkig” moest ik maandagmiddag toch echt even in actie komen om fabulous te gaan doen: ik werd namelijk verwacht bij de fotoshoot van O My Bag, waar ik een kijkje achter de schermen mocht nemen. Toffe locatie: NDSM Werf, mooie modellen, fijne tassen. Het was leuk! Ik ga er niet teveel over zeggen, want jullie lezen hier binnenkort nog meer over.

IMG_6257

Dinsdag hadden we weer eens een winactie op De Groene Meisjes. Je kon het boek “100% Suikervrij in 30 dagen” winnen. Het was blijkbaar nogal een succes! We kregen, voor ons doen, echt heel veel reacties! Wow. De gelukkige winnaar is Arthur. Een groen jongetje dus!

IMG_6260

Dit fijne setje oliën werd bij ons thuisbezorgd en dat is natuurlijk altijd al fijn. Maar wat nog leuker is: dit is meteen de aanleiding voor een nieuwe winactie! Dus healthfreaks en kookliefhebbers: stay tuned.

IMG_6280

– De schoenen zijn van Kangaroos (en vegan,) de neonroze drinkfles is van Action (0,79 cent.) –

Woensdagavond was het weer tijd voor SH’BAM! En dit keer ging Jamie mee. Ook zij vond het helemaal leuk, maar daarover vertelt ze jullie morgen meer in haar healthjournal. Wat een heerlijke workout is dit zeg. Het is leuk, grappig, maar vooral ook keihard werken. Na de les voel je je bezweet, kapot en je hebt alleen nog maar zin in waterijs. Na het sporten voel ik me totaal relaxt, dat vind ik ook een groot bijkomend voordeel. Tot nu toe vind ik het heel erg tof en fijn!

IMG_6284

Na het sporten at ik meloen. Bam. Lepel erin en gaan. Eén van mijn favoriete snacks!

IMG_6296

Op donderdag had ik eindelijk weer eens een date met Ruben, één van mijn liefste vrienden. Hij nam zijn oppashond Spikey (vergeef hem de naam, hij kan er ook niks aan doen dat duizenden andere honden ook zo heten) mee en we gingen lekker naar Amsterdam Noord. We begonnen bij Pllek, een toffe hangout aan een strandje op de NDSM werf, waar we lekker met een sojalatte zaten. En voor de lunch (want heerlijke broodjes) schoven we door naar Noorderlicht. Hondjes zijn zó leuk! Wat ik leuk vind aan honden, boven katten (en je weet het, ik ben een crazy catlady geworden,) is dat je hem mee kan nemen. Het lijkt me zó leuk om Bep&Pop mee te nemen naar dingen, maar het kan niet. Zielig en zo. Mensen zullen raar kijken, je weet wel. Dus ooit, als ik groot ben en fulltime blog en niet meer de deur uit hoef om te gaan werken (of Ruben kan betalen als hondenoppas,) dan wil ik heel graag een hondje.

IMG_6301

Oh, dit zijn we met z’n drietjes. Merel, Ruben en de Spikemeister.

IMG_6303

’s Avonds konden we de verleiding om hummus te gaan halen bij Mana Mana niét weerstaan. Neem het ons eens kwalijk: het is de lekkerste hummus op aard. Dat zei zelfs Jelle, een kennis van mij, die in Israël geweest is en daar heel veel hummus heeft gegeten. Toch vond hij Mana Mana de lekkerste hummus op aard. Dit zegt iets mensen. Voor iedereen die er nog niet is geweest (dat zijn niet veel mensen, als we de eigenaar van Mana Mana mogen geloven): GA! Ga, je moet. Nog niet overtuigd? Check dit artikel en je ziet ook hoe je korting kan krijgen als je meldt dat je via De Groene Meisjes komt.

IMG_6331

Gisteravond (vrijdag dus) gingen we naar het feestje ter ere van het 2-jarige bestaan van O My Bag. En we gingen niet zomaar, we mochten drie lezers meenemen. We vroegen op Facebook en Twitter wie ermee wilden en dat was een behoorlijk lijstje. Zo leuk vonden wij dat alleen al! We hebben Mariandel, Hester en Maaike meegevraagd en we hadden een erg gezellige avond. Denk: lekkere cocktails, een fijne goodiebag, goede muziek, mooie tassen en leuke mensen. Kortom: een geslaagde avond!

IMG_6332

Omdat ik hem zo leuk vind doe ik deze foto er dubbel in. Vrolijk toch? Je Groene Meisjes in feeststemming!

Altijd als ik over mijn weekoverzicht heen scroll denk ik: was dit het? Is dit alles wat ik heb gedaan? Maar dan vergeet ik dat ik geen foto’s heb van alledaagse dingen, zoals werk, afspraken voor de Groene Meisjes, eten, het huishouden doen. Dus nu niet denken dat ik lui ben he! ;)

Dit weekend heb ik veel werk te doen, dus ik ga een beetje zoeken naar momentjes om even lekker kan chillen. Dat doe ik onder andere met het nieuwe issue van Oh Marie Magazine. Een heel leuk digitaal magazine dat gratis te downloaden is. Je hoeft alleen maar de link te volgen en dan gaat het vanzelf. Hou je van vintage, fotografie, lekker eten en mooie interieurs? Dan is Oh Marie echt jouw ding. Downloaden dus!

Verder ga ik dit weekend waarschijnlijk weinig spannends doen. Ik zou een picknick hebben met vrienden, op zondag. Maar helaas heeft de moeder van één van mijn vriendinnetjes een herseninfarct gehad, heel naar, en hebben we natuurlijk besloten om de picknick te verplaatsen. Lieve Ikram, ik wens jullie heel veel sterkte! We hopen dat het allemaal goed komt!

Lieverds, ik wens jullie een heerlijk weekend. Ook al wordt het misschien niet zo heel zomerachtig, ach, we vermaken ons wel weer toch? Geniet ervan!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

25 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #21

 1. Ik wou dat ik ook naar de sale had gekund van ABC en dat ik alvast de nieuwe tassen kon bewonderen in het echt! Die burger ziet er trouwens heerijk uit zeg, hmm!

  1. Je kan de tassen wel in het echt bewonderen he! Op het kantoor aan de herengracht :)

 2. Hoe doen jullie dat eigenlijk met voeding voor jullie dieren? Groetjes Saskia

  1. Onze katten eten biologische kip en biologische brokjes.

 3. Whhuuut is de falafelburger tegenwoordig zonder ei? Dan kan ik ook eindelijk weer eens naar BM!

  1. Oh, dat hebben we niet gevraagd. Gingen er vanuit dat falafel altijd zonder ei is… niet dus?

   1. Nee waarschijnlijk niet, bij BM gaat er altijd ei door de vegaburgers om ze bij elkaar te houden. Althans wel toen ik er werkte!

 4. Hoewel ik niet echt groen ben en al heel lang geen meisje meer :) volg ik jullie site met veel plezier. Leuke tips en inspirerende verhalen! Afgelopen donderdag besloot ik een van jullie tips ter harte te nemen en ging met 2 vrienden naar ManaMana. Nu lees ik dat jullie er ook waren! Jammer dat ik jullie niet heb gezien, anders had ik jullie persoonlijk een compliment kunnen geven over jullie leuke site!

  1. Wat leuk om te horen Bianca, dankjewel! Wij waren er einde van de middag om even snel hummus te halen.. dus zijn niet echt in het restaurant geweest. Heb je lekker gegeten? Toch wel gezegd dat je via ons kwam he? Krijg je korting ;)

 5. Toen ik eind mei bij Manamana was kreeg ik het idee dat ze die korting niet meer deden. Althans, ik deed wat je zei in het artikel maar kreeg geen korting :P

  1. Oh, oke! Hmm, misschien had je niet de goede persoon. Ze hebben in ieder geval een hele tijd een gratis klein voorgerechtje gegeven.

   1. Ja maar ze zeiden dat de review al een tijdje geleden was, dus misschien is het over met de pret? :)

 6. Normaal lees ik alleen maar mee op jullie blog, maar nu wou ik toch eventjes een berichtje achterlaten. Wat een fijne foto’s! en wat een super mooie roze sandaaltje in het gras. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *