Mijn week in Instagram foto’s #22

IMG_6442

Hoi! Leuk dat je er (weer) bent! Iedere zaterdag deel ik een aantal van mijn Instagramfoto’s van de afgelopen week. Zal ik meteen maar beginnen?

Kersen. Mmmmm! Zo blij dat de kersen weer een beetje betaalbaar zijn. Ik heb een voornemen voor deze zomer en dat is: zelf kersen plukken. Eigenlijk heb ik daar al jaren zin in, maar iedere keer komt het er niet van. Deze zomer ga ik écht. Wat is volgens jullie de beste plek om kersen (en ander fruit) te gaan plukken?

IMG_6354

Dit boek kregen we thuis gestuurd. Herinner je je nog dat we laatst een review (en winactie) over het boek 100% suikervrij hadden? Zonder Suiker gaan we ook reviewen en ja… er komt ook een winactie bij!

IMG_6352

Op 25 juni kwam het Blogazine van Fashionista uit. Een special gevuld met bloggers en wij stonden erin! Met een lekker recept en wat info over De Groene Meisjes. Wat een eer! We hebben er veel leuke reacties op gekregen.

IMG_6340

Meet my new baby. Betsy Petit van O My Bag. Wat een schatje he? Echt een perfect festivals-en feestjestasje!

IMG_6342

Het laatste nakijkwerk van dit schooljaar. Ik ben inmiddels al zeven jaar docent (ja, ik was er vroeg bij!) en al zeven jaar lang schuif ik nakijkwerk ALTIJD voor me uit. Ik heb er gewoon een bloedhekel aan, ik zal eerlijk zijn. Het is regelmatig voorgekomen dat ik zondagavond tot laat op de avond (soms tot in de nacht) heb zitten nakijken, als de deadline op maandag lag. Eerder beginnen met nakijken? Alsjeblieft niet, zonde van mijn tijd. Vorige week zag ik opeens het licht. Ik stond zaterdagochtend op en ik dacht; ik neem mijn nakijkwerk mee naar de Coffee Company en ga het gewoon in één keer maken, met een chai-latte erbij. En ja hoor, om 10 uur was ik klaar. WOW, ik was zo trots op mezelf. Nu moet ik deze discipline vaker zien te vinden, hihi.

IMG_6414

Pioenrozen, mijn favoriete bloemen. Kersen en pioenrozen. Ik hou van dit jaargetijde! Enneh, ik weet dat er vragen over komen: de foto is bewerkt met de app ‘Afterlight.’

IMG_6409

Aardbeien, ook zo fijn.

IMG_6431

Dit schattige en handige boekje kon ik niét laten liggen. Voor de liefhebbers: nu bij de Hema! Ik geloof dat het boekje nog geen 3 euro kostte.

IMG_6447

Hoe leuk is dit blikje kokoswater? Zowel het blikje als de pinadreep komen van Flying Tiger (onder andere in Utrecht, Almere en Haarlem.)

IMG_6423

Donderdag vond ik ein-de-lijk de moed om een nieuw kledingrek in elkaar te zetten. Mijn oude rek stortte volledig in elkaar, het zag er niet uit. Nu heb ik een nieuw rek en eindelijk een oplossing voor mijn schoenen (die zitten in de vakkenhanger van IKEA.) Ik heb nu weer veel meer ruimte en het ziet er veel netter uit. En nee, ik hou niet van zwarte kleding.

IMG_6429

Ook Pop is heel blij met mijn nieuwe klimtoestel.. ehh kledingrek! (zoek de kat.)

IMG_6403

We gingen naar de geweldige, hilarische film ‘Despicable Me 2.’ Lang niet zó hard gelachen, fantastisch!

Klaar voor een lading decadentie?

IMG_6397

Gestoomde dumplings en een raw salad.

IMG_6401

En kokosijs met mangosaus en munt. Dit alles aten we bij Wagamama aan het Leidseplein. Wagamama is altijd een goed idee. Je kan hier zó lekker (vegan) eten! En helemaal niet duur, trouwens.

IMG_6441

En een heerlijke Mexicaanse maaltijdsalade bij Popocatepetl in Haarlem. We bestelden een vegasalade, waar eigenlijk geitenkaas op zat. In plaats van de geitenkaas kregen we uienringen en een maiskolfje. Dat kan ik nou zo waarderen! Ze zouden ook kunnen denken: oke, prima, halen we de geitenkaas eraf. Lekker makkelijk. Maar nee, er werd helemaal met ons meegedacht over wat er voor vervangende dingen op konden krijgen. Top!

IMG_6453

Mijn broertje (Niek) woont op een woongroep waar ze allemaal erg leuke dingen organiseren in samenwerking met zijn werk/dagbesteding. Gisteren (vrijdag) was het Zomerfeest en daar leeft Niek altijd weken naartoe. Volledig verkleed en geschminkt trof ik hem daar aan, meezingend met Frans Bauer en met een colaatje in de hand. Om met Niek z’n woorden te spreken: “Mooi feest.” En zo is het. Ik vind deze foto van ons samen erg lief!

Wat ik verder deze week meemaakte:
* Je Groene Meisjes hadden een fotoshoot voor een groot tijdschrift. Het is nog een verrassing voor welk tijdschrift het was en ook mogen we nog geen foto laten zien. Spannend he? Jullie krijgen het helaas pas in oktober te zien… duurt lang!
* Ik had de diploma uitreiking van mijn VMBO leerlingen. Wat was ik trots! Ik had het voorrecht om voor 4 leerlingen een speech te mogen houden en dat was echt heel tof om te doen.

Dat was het weer lieve groentjes! Ik wens jullie een te gek weekend. Geniet ervan!

Liefs,
Merel

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #22

 1. Ik vind je instagramfoto’s altijd zo leuk, lekker veel foto’s van vegan food. Wagamama lijkt me een ontzettend leuk (en lekker!) restaurant. En die foto van Pop aan je nieuwe kledingrek hahaha, even zoeken hoor, geweldig.

 2. Altijd weer leuk en wat een goed idee om fruit te gaan plukken! En Wagamama ga ik noteren, morgen wordt een dagje amsterdam en ik ken echt 0 leuke plekjes in het centrum om te luchen oid. De mangokokos ijs lijkt me heeeeerlijk, al is dat niet echt een lunch….

  1. Leuk! Er zijn 2 filialen van Wagamama in het centrum: 1 bij het Leidseplein en 1 bij het Rembrandtplein. Volgens mij gaan beide om 12 uur open. Het is heerlijk! Eet smakelijk en veel plezier :)

  1. Mijn hoofdvak is Nederlands. Verder ben ik ook mentor, gaf ik vorig jaar ook Communicatie Vaardigheden en projectles. Oja en ik ben coach en stagebegeleider. Van alles wat dus :)

 3. Naar de fotoshoot van jullie ben ik heel erg benieuwd, en ooooohh wat is je nieuwe tasje mooi! :D Al het eten van deze week ziet er trouwens weer heerlijk uit zeg.
  En naar het boek zonder suiker ben ik ook benieuwd, ik sta al te trappelen voor de review!:D

 4. Nou, dat ging even mis ;-) Het hema-boekje is echt ontzettend schattig! En ik ben mega benieuwd naar jullie fotoshoot!

 5. Kersen,aardbeien en pioenrozen, ook ik hou ervan en heb ze op dit moment allemaal vers in huis :)

 6. Kat gevonden! Dapper beestje :) Als volgende aankoop adviseer ik zo’n rol om kattenhaar van je kleren te halen …

 7. ik word altijd helemaal blij van deze posts :) (Nouja, eigenlijk word ik van elke groenemeisjes post blij, maar van deze soort toch wel extra!)

 8. In Culemborg en omgeving is het goed kersen plukken. Waar precies? Tja, overal. In Buren zijn (of waren dan toch) een aantal zelfpluk boomgaarden. Niet echt in de buurt van A’dam… hmmm.

 9. Ik ben het helemaal eens met de bovenstaande reactie! Voor kersen plukken moet je naar de Betuwe! Dat is de place to be in dit jaargetij (voor kersen iig). Ik kom uit de Betuwe en ook nog eens uit een van de vele mini plaatsjes daar, dus ik kan het weten ;) Een goede kersenboomgaard ligt aan de provinciale weg bij het (mini) plaatsje Renoy. Enjoy :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *