Mijn week in Instagram foto’s #27

IMG_7576

Hoi! Goedemorgen! Het duurde een dagje langer dan normaal, maar ik ben er weer. Ik beloof jullie dat ik mijn best zal doen om ‘Mijn week in Instagram foto’s’ voortaan weer op zaterdag te plaatsen. Deal?

Hierboven zien jullie mij met een geel-met-roze strik van American Apparel. Gekregen van vriendinnetje Jori. Tof is ie he? Zoals veel mensen inmiddels misschien wel weten droom ik van het dragen van een grote knot bovenop mijn hoofd, met deze strik erin. En dan een pony. Totale hipsterstijl, maar dan een beetje gek. Anyway, die knot laat nog even op zich wachten, vandaar dat ik nu voor de zijwaartse strik ga. Ook leuk!

IMG_7598 IMG_7589

Ik heb nog meer mooie cadeaus gekregen! Zoals deze zelf gehaakte sjaal, van Mieke, en een lief vintage tasje van Nora. Het prachtige fotoboek kreeg ik van vriendjes Carl en Kors. Dankjullieallemaalheelergwel!

IMG_7558

Dit ben ik met mijn twee oudste vriendinnetjes. Links ziet u Rosanne, vriendinnetje van de middelbare school. We woonden nog in Zutphen toen we elkaar leerden kennen en bij elkaar op school zaten. En rechts ziet u Merlin. Wij zijn al vriendinnetjes sinds de basisschool, toen we nog in Friesland woonden. Inmiddels wonen Rosanne en Merlin en ik alle drie in Amsterdam en zijn we herenigd. Datzelfde geldt overigens ook voor vriendinnetje Jori. Wij kennen elkaar ook nog uit Zutphen… wow. Uiteindelijk komt iedereen naar Amsterdam!

IMG_7597

Oh, wat ga ik het zomerfruit straks missen. Ik moet er nog even niet aan denken om het weer te moeten doen met appels, peren en… appels en peren. Daarom geniet ik nu nog maar even extra hard van deze shake met banaan, sojamelk en blauwe bessen.

IMG_7622

Dit is hoe mijn huis eruit ziet! Ik kreeg mega veel reacties op Instagram, ontzettend leuk om te horen dat jullie mijn inrichting kunnen waarderen. Het is eigenlijk een samengeraapt zooitje, maar er zit wel een soort van lijn in ofzo. In elk geval maakt het me nog iedere dag vrolijk. Vooral als ik Beppie en Poppie zo zie zitten. Schattig he?!

IMG_7539

Regel nummer 2 voor na het sporten is: je moet goed eten. Regel nummer 1 is: je moet goed drinken. Ik houd me aan beide regels door water of kokoswater te drinken en door een stevige lunch te eten. In dit geval waren dat boekweitpannenkoekjes met kokossuiker en rood fruit. Gebakken door Jamie!

IMG_7496

Deze heerlijke pompoensoep at ik bij Jetties in Haarlem, nadat ik daar een afspraak had. Jetties is een fijn biologisch eetcafe waar je de hele dag door voor allerlei lekkers terecht kan. Deze pompoensoep was amazing. Ontzettend lekker echt!

IMG_7519

Door bovenstaande soep kreeg ik zin in meer, vandaar deze zoete aardappel-chipotle (mexicaanse kruiden) soep. Heerlijk ook!

IMG_7652

En blijkbaar was ik in een totale soupmood terecht gekomen, want ik at ook nog deze noodlesoep. Het recept stond gisteren online. Door het eten van soep krijg ik wel weer zin in het najaar eigenlijk. Datzelfde heb ik als ik bij Ekoplaza voor het theeschap sta. Dan zie ik mezelf alweer met een pot thee en een zelfgebakken applecrumble op de bank zitten. Lekker grannystyle! Love it.

IMG_7524

Deze handige saladebeker kocht ik bij Tiger in Almere. Tiger zit helaas niet in Amsterdam, maar wel in Almere, Haarlem en Utrecht. Bij die drie filialen kom ik vrij regelmatig. Deze beker kostte maar drie euro en het leek me een handige oplossing voor het “hoe neem ik mijn lunch mee naar mijn werk” probleem. De beker is smal en neemt niet zoveel ruimte in. Bovenop zit een bakje voor dressing: ideaal! Kortom, ik ben er blij mee.

IMG_7644

Mijn lievelingsontbijt deze week: sojayoghurt met blauwe bessen, muesli en kokos. En verse jus erbij. Powerrrrr!

IMG_7628

Voordat je gaat denken dat ik deze week alleen maar gezond heb gegeten: helaasch. Ik ben bij IKEA geweest en kon het niet laten om wat snoepjes mee te nemen. Oepsie!

IMG_7635

Laatst was ik in Rotterdam bij een kringloopwinkel en zag ik dit kastje staan. Zelf heb ik er absoluut geen ruimte voor, maar ik wist dat Jori (net verhuisd naar een appartement in Westerpark) nog op zoek was naar een leuke retro kastje. Dus ik belde haar op om te vragen welke maten het kastje moest hebben dat ze zocht en dat kwam precies overeen met het exemplaar dat ik in de winkel zag staan. Toen heb ik het kastje maar meegenomen en Jori was er heel blij mee. Leuk, voor anderen kringlopen!

Tot slot, some kitty cute overload:

IMG_7517 IMG_7504

En met ‘De Blik’ van Beppie sluit ik deze week af. Ik wens jullie een fijne zondag en veel succes en plezier voor de komende week!

IMG_7531
Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

25 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #27

 1. Wat een leuk huisje heb jij! Het zou niks voor mij zijn (ik wil het zelf graag strak en modern), maar je hebt het superleuk ingericht :)

 2. Wat een práááchtige inrichting! Echt zo’n super schattig poppenhuisje, perfect! En wat heb je en prachtige Pers!

 3. Mag ik vragen in welke Rotterdamse kringloopwinkel dat is? Als ze daar zulke leuke kastjes verkopen moet ik er zeker eens naar toe!
  Je inrichting is geweldig trouwens. Ik krijg weer helemaal zin om mijn kamers te restylen!

  1. Piekfijn in Rotterdam, om de hoek bij de Groene Passage. Verder vond ik het geen goede kringloop trouwens. Weinig leuke dingen en de kleding was belachelijk duur. Maar in de kelder hebben ze wat retro dingetjes staan.

 4. leuk overzicht! Ik vind de inrichting van je huis heel tof. Zelf zou ik dat nooit voor elkaar krijgen, dan zou het er veel meer uitzien als een bij elkaar geraapt zooitje ;). En je katten zijn super cute!

 5. Die sjaal! Ik wou meteen vragen waar je ‘m gekocht had, totdat ik ‘zelf gehaakt’ zag staan. Bummer!

  1. Ja! En in Arnhem. Maar in beide steden kom ik eigenlijk nooit.

 6. je hebt echt een super interieur! echt mijn smaak. ik heb zelf ook veel vintage meubels, maar in Rotterdam is het toch moeilijk vinden. gelukkig bestaat er marktplaats :) Die Piekfijn waar je geweest bent is echt duur en ze hebben vaak niks leuks. heeft iemand hier nog leuke tips voor vintage shoppen in Rotterdam?

  1. Hi Petra, ik heb het voor je nagevraagd op onze Facebookpagina. Er kwamen een paar reacties. Kijk maar even:)

 7. Wat betreft het “schilderij” achter Beppie’s hoofd : Heb je echt een stuk overgebleven behangselpapier ingelijst? Wat een fantastisch idee!

   1. Ja, ik vond het ook een leuk idee, maar een spiegel met groene meisjes erin weerspiegeld is ook wel vrolijk! Vooral als ze voor een foto poseren!

 8. Nee! Niet zo’n knot waar alle vagige meisjes van Amsterdam al mee rondlopen! Je haar is nu veel leuker :-)

  1. Die meisjes lopen toch niet met een knalgeel met knalroze gestipte strik rond?!

 9. Is je ketting in foto nummer 1 gemaakt van een strijkkralen-creatie? Leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *