Mijn week in Instagram foto’s #5

IMG_3601

Ik begin dit fotoverzicht graag met goed nieuws: dit jaar zijn er – volgens mij voor het eerst – bij Ekoplaza gevulde vegan paaseitjes te koop! HULDE! Het zijn pure eitjes met pralinevulling, en geloof me, ze zijn goddelijk. Het is een vrij prijzig grapje, want in de aanbieding kostte het zakje maar liefst €4,00. Maar ben jij een veggie en wil je jezelf écht iets lekkers gunnen met Pasen dit jaar? Ga dan voor één zakje van deze eitjes! Ze zijn van The Sweet Company en onder andere te koop bij Ekoplaza.

 

IMG_3584 IMG_3561

Vorige week zaterdag arriveerde de Versapers en man o man, wat zijn we blij met dit apparaat! Het is een slowjuicer die echt waanzinnig lekkere sapjes maakt. Jullie weten hoe dol wij op smoothies zijn, maar een sapje uit de slowjuicer is toch weer een heel ander verhaal. Wát lekker zeg! We gaan morgen aan de slag met een artikel (en misschien zelfs filmpje) over de Versapers, zodat we jullie alle ins and outs over dit apparaat kunnen vertellen. We hebben er al veel vragen over gehad, dus we hopen jullie hiermee wat verder op weg te helpen!

IMG_3589

Zoals jullie vorige week misschien gelezen hebben, heb ik een flink griepje te pakken gehad. Ik heb me dagen lang echt zwaar belabberd gevoeld en zelfs twee dagen in bed gelegen. Dat is heel uitzonderlijk voor mij, maar blijkbaar had ik echt nodig. Na twee dagen heb ik mezelf toch uit huis geschopt, al was het maar om even wat frisse lucht te happen. We gingen naar Alchemist Garden, aan de Overtoom in de stad. Alchemist Garden is een rawfood café, waar je taartjes kan eten en sapjes kan drinken, maar waar je ’s avonds ook kan dineren. Misschien hadden we ons er teveel bij voorgesteld, maar we vonden het echt heel erg tegenvallen. De taartjes die we aten vonden we niet zo lekker (terwijl we raw taartjes normaal gesproken al gauw heerlijk vinden!) en de sfeer in het tentje vonden we ook niet prettig. We wilden hier al een hele tijd naartoe en we zijn blij dat we zijn gegaan, want nu weten we dat wij hier niet veel aan missen. Zeker niet hotspotwaardig voor ons dus!

IMG_3745

Absoluut wél hotspotwaardig was MHOOM, waar ik deze week voor het eerst kwam. Het is een te gekke winkel met ecofriendly kleding en accessoires, maar ook een kapsalon! Ik ben ontzettend blij met mijn nieuwe kapsel (geknipt en gekleurd) en ik ga jullie in een uitgebreid artikel nog veel meer vertellen over MHOOM. Maar voor nu: check de prachtige kleding die erbij MHOOM verkocht wordt. Merken als Studio Jux, Alchemist, ‘l Herbe Rouge… Stuk voor stuk prachtig!

IMG_3739 IMG_3680

Afgelopen donderdag ging ik weer naar Karin, mijn loopbaancoach. Zij woont en werkt in Utrecht en ik ging met de trein naar haar toe. Aangekomen op Utrecht Centraal had ik zin in iets lekkers en wat was ik blij om te ontdekken dat er een notenkraam op het station (of eigenlijk in de overgang van Hoog Catherijne naar het station) zit! Mmm, ik kocht een zakje met gedroogde cranberries en grote, blanke rozijnen. Lekker! Ik baalde als een stekker toen ik hoorde dat het keten ‘Shakies’ gaat sluiten (of al is gesloten) op alle stations in Nederland. Shakies was eigenlijk nog de enige winkel op stations waar ik wel eens iets kocht; een sojashake, een linzensalade of een bagel met hummus. Er waren vegan opties en het eten was superlekker. Maar helaas, het is gedaan met dit keten. Er blijft zo weinig over voor veggies, erg jammer vind ik dat. Maar gelukkig kan je zelf toch ook wel creatief zijn, door bijvoorbeeld een stuk fruit te kopen, een bakje nootjes te scoren, of zoals ik dus deed: een zakje gedroogd fruit te kopen. Ik wil binnenkort aan de slag met een artikeltje over vegan tussendoortjes. Handig voor mee naar je werk, school of voor onderweg!

IMG_3603

De afgelopen week testten we een hoop nieuwe producten. Van sommige dingen worden we erg blij, van andere dingen wat minder. Dat krijgen jullie allemaal nog te lezen! Het is voor ons ieder geval erg leuk om al deze nieuwe producten te ontdekken en we hopen dat jullie het leuk vinden om met ons mee te kijken.

IMG_3718

Deze killersmoothie maakte ik voordat ik naar mijn werk ging. Bam! Twee glazen erin en GAAN! Deze smoothie maakte ik met spinazie, sinaasappel en mango. Cool effect toch, die twee kleuren samen?

IMG_3748

Even een Beppiemomentje tussendoor. Altijd als ik Beppie kwijt ben en ik roep haar, komt er nul komma nul reactie. Als ik Pop roep, maakt ze altijd geluidjes en ik weet dus eigenlijk altijd waar ze is. Maar Beppie vindt het heerlijk om zich te verstoppen en zo stil mogelijk te blijven. Dit keer zat ze in een doos en was ze not amused over het feit dat ik haar gevonden had.

IMG_3809

Voor iedereen die zich laatst afvroeg waar wij altijd onze rijstvellen voor springrolls kopen: bij Amazing Oriental (een grote Chinese supermarkt) in Amsterdam Duivendrecht verkopen ze rijstvellen in alle soorten en maten. Mmm, nu heb ik weer helemaal zin in springrolls!

IMG_3611

Nieuw bij Bagels&Beans (tenminste, ik had het nog niet eerder op de kaart gelezen, maar misschien heb ik gewoon iets gemist:) een chai-chocolatte. In mijn geval betekende dat een chai met sojamelk en pure chocoladrops. Heel erg lekker! Wel megazoet, maar goed, dat moet af en toe eens kunnen vind ik.

Dit weekend logeerde mijn broertje weer een nachtje bij me, zie ik een vriend weer na lange tijd, ga ik veel foto’s maken en schrijven en verder? Lekker chillen! En jullie? Wat zijn jullie plannen?

Liefs,
Merel

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #5

 1. Zo leuk deze overzichten!
  Ik houd echt van jullie katten :)
  Heb zelf geen kat want dat gaat hier niet, mijn ouders wel. Dus als ik deze foto’s zie dan heb ik weer even wat kattenliefde gehad..

  1. ahhh wat leuk om te horen. Weet je wat? We maken binnenkort een artikeltje VOL met kattenliefde :)

 2. Leuke foto’s! Mooie kat heb je,zeg! Spijtig dat de taart bij Alchemist Garden tegenviel, ziet er alleszins wel lekker uit.

 3. Ik zag op de foto twee dingen van Weleda staan, maar testen zij nou op dieren ofniet? Ik dacht dat ik het wel eens ergens gelezen had, maar ik weet het niet meer zeker.. En die chai-chocolate wil ik ook eens proberen, lijkt me lekker!

  1. Hi Iris, dat is nou precies wat ik bedoelde met: met sommige dingen zijn we blij, met andere dingen niet. Helaas krijgen we over steeds meer merken te horen dat ze toch niet zo dierproefvrij zijn dan je eerst zou denken. Weleda verkoopt geloof ik in China, en alles wat in China wordt gekocht moét op dieren worden getest. Het kan ook zijn dat het eindproduct niet op dieren wordt getest, maar de ingredienten die in het product zitten wél. Dat is het geval met Aveda bijvoorbeeld. Het is een hele zoektocht!

 4. Ik heb vandaag de matcha latte (speciale Japanse groene thee met melk) bij bagels en beans geproefd.
  Even wennen maar wel lekker!
  Sowieso houd ik van smoothies daar!

 5. Goh, ik vind dit zo’n leuke blog..! Ik kan hier gewoon van genieten..en het stimuleert ook om bewuster met eten om te gaan. Ik ben geen vegan, maar wel jullie fan..! Hihi.. Ik kijk uit naar alle artikelen die nog komen gaan.
  Oja, ik woon in Zaandam en vroeg me af of jullie ook Boeldag hallen (kringloop) kennen.. Één grote bende binnen, lekker stoffig enzo, echt spulletjes die van ouderen zijn geweest onder 1 dak, maar wel vanalles te besnuffelen en een giga aanbod van meubels, lampen, kastjes, teveel om op te noemen. Ik was er laatst en moest toen aan jullie denken..wie weet een stoffige hotspot..? :)

  1. Wat leuk om te horen Aynur, dankjewel! Nee, dat adres kennen we nog niet! Dankjewel voor de tip :)

 6. Is MHOOM toevallig rolstoeltoegankelijk? Ik zal ooit mijn haar weer eens moeten laten knippen, en ik zoek nog een kapper.

  Maar Duivendrechts is toch een zelfstandige stad/dorp? Die dan wel ingesloten is door Amsterdam, maar mogelijk heb je nu allerlei Duivendrechters beledigd?
  Kennen jullie Dun Yong, in de chinese buurt (hoek stormsteeg/zeedijk dacht ik), daar hebben ze vast ook rijstvellen, maar ook van die gekke blikjes mock chicken enzo en vegan oestersaus. Ook een hoop niet vega dingen trouwens, want het is gewoon een grote toko. En ze doen ook workshops, waaronder workshops vega koken.

  1. Hi Femke,

   Ik heb niet zo op de rolstoeltoegankelijkheid van MHOOM gelet, maar als ik er zo aan denk, dan moet het wel kunnen. Drie redenen: ik kan me geen hoge drempels of trappetjes herinneren, de eigenaren zijn super behulpzaam en alle kledingrekken hangen aan rails aan het plafond en zijn flexibel. Alles kan dus aan de kant. Ik denk dat het moet kunnen :)

   Dun Yong, ja zeker, daar komen we regelmatig!

   En wat betreft Duivendrecht: nou, sorry Duivendrechters, maar jullie weten vast wat ik bedoel ;)

 7. Yummie dat verse sap! Wij hebben sinds vorige week ook een pers en oooooooh dat fruit gaat er echt razendsnel vandoor! Echt zo lekker een sapje ’s morgens en ready to go!

 8. Gefeliciteerd met je nieuwe kapsel, Merel! Het staat je geweldig.

  En ik verheug me op je artikel over jullie nieuwe juicer. Ik ben benieuwd of deze makkelijker schoon te maken is dan dat ellendige ding dat ik vroeger had.
  Te gekke naam overigens, Versapers. Vers sap pers. Clever!!

  1. Dankjewel Ina, ben echt heel blij met mn haar hihi :) Cool he, Versapers! Er komt echt heel binnenkort nieuws aan.

 9. Hee,
  Kunnen jullie ook eens wat schrijven over vegetariërs/veganisten met een notenallergie? Ik hoor namelijk zo vaak dat je veel voedingsstoffen uit noten kunt halen, maar ik mag ze niet. Wat zijn de alternatieven?

  1. Hi Dina, daar zouden we wel eens naar kunnen kijken. Al zijn we er niet heel erg in thuis. Je zou al wel eens tussen onze recepten kunnen zoeken. Daar staan genoeg dingen zonder noten tussen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *