Mijn week in Instagram foto’s #6

Er is alweer een week voorbij! Ongelooflijk, wat gaat dat snel. Deze week genoten we van de eerste lentedagen (maar misschien ook wel voorlopig de laatste?) had ik een aantal afspraken en was ik verder erg druk met mijn werk. Helaas voelde ik me een paar dagen weer niet zo fit, blijkbaar was ik die griep van twee weken geleden nog niet helemaal kwijt! Inmiddels gaat het beter en hoop ik dat het nu echt klaar is. Ik dronk deze week a loooot of juices en smoothies, dus aan een vitaminegebrek kan het niet liggen!

IMG_3890

Zo langzaamaan beginnen de juices en smoothies een zomers tintje te krijgen. Zo maken we inmiddels vaker smoothies met bevroren rood fruit (dat kopen we in zakken bij de EkoPlaza) en ook mango en ananas zijn al voorbij gekomen. Dit rode sapje is gemaakt met biet, wat dan weer wat winterser is, maar daarom niet minder lekker!

IMG_3827

Zondag had ik een afspraak met een lieve vriend van mij: Kors. (het is de jongen met de gehaakte strik, hihi) We hadden een hoop bij te kletsen, want Kors heeft een halfjaar in New York gewoond. Het was heel gezellig om elkaar weer te zien en waar kan dat beter dan bij Vinies Deli in de Haarlemmerstraat? Echt, wat een fijn tentje is dit! Vinies verkoopt lekkere sappen en verse theetjes, maar ook een quinoasalade, veggie broodjes en een granolabar die volgens mij vegan is. Verder is Vinies Deli ingericht met vintage meubels en komen er gezellige mensen. Kortom: love this place!

IMG_3820

In de categorie “de zomer in je bol” : Jamie slachtte een jonge Thaise kokosnoot. Heb je dit nog nooit geprobeerd? Dan moet je dat écht eens doen! Dit is zo ontzettend lekker. Het kokoswater kan je zo opdrinken (verser krijg je het niet,) of verwerken in bijvoorbeeld een smoothie. Het vlees is heerlijk om zo op te eten of te verwerken in bakgerechten of ook weer in smoothies. Een jonge Thaise kokosnoot koop je bij de toko en kost zo rond de 2 euro.

IMG_3799

Mijn broertje kwam logeren en kijk dan hoe stoer zijn trui is! Het is altijd een feest als Niek er is, want dan bakken we pannenkoeken, kijken we DVD’tjes en gaan we altijd wel iets leuks doen. Tot de volgende keer Niek!

IMG_3860

Op maandagochtend naar een kringloopwinkel kunnen gaan: wat een luxe! Heerlijk rustig winkelen, ik hou daarvan. Dit keer gingen we naar Noppes in Zaandam. Noppes vinden wij vooral leuk vanwege de kleding. De spulletjes en meubels vinden wij over het algemeen wat tegenvallen. Ik scoorde dit keer een zwart ‘glitter’ (pailletten) truitje en een eenvoudig zwart vest. Beide zien eruit alsof ze nooit eerder gedragen zijn. Ik zocht al heel lang een eenvoudig zwart vest, maar vond iedere keer eentje die of veel te kort was, of waar dan toch weer een of ander kleurtje doorheen zat.. Kortom, ik ben blij dat ik nu dan eindelijk het eenvoudige, lange zwarte vest heb waar ik al lang naar opzoek was. En dat voor 4 euro! Bij elkaar kostten het glittertruitje en het vest nog geen 8 euro.

IMG_3877

Hoewel we de spulletjes bij Noppes meestal niet zo de moeite waard vonden, konden we deze jar toch niet laten staan. Deze is echt xxl en met bloemetjes, wat sowieso garant staat voor een vrolijk smoothie/juice-ontbijt! Voor 80 cent mocht deze met ons mee.

IMG_3914

De katjes krijgen ook ‘last’ van lentekriebels en houden de vrolijk fluitende vogeltjes buiten goed in de gaten.

IMG_3888

Op maandag maakte ik een lekkere wandeling door de stad, naar het Oostenlijk Havengebied. Je hebt hier zo’n lekker uitzicht! Ik zou hier best willen wonen. De combinatie van meer ruimte en uitzicht (en rust, het is er veel stiller dan waar wij wonen) en toch in de stad wonen is eigenlijk wel heel ideaal! Helaas zijn de huizen hier heel erg duur en gaat dat de komende twintig jaar niet gebeuren, ben ik bang.

IMG_3908 IMG_3904

Ik maakte homemade granola en raw-vegan sushi. Beide erg goed geslaagd en erg lekker! Het is zo fijn om meer tijd te hebben om in de keuken bezig te zijn. Hierdoor eet ik ook veel gezonder, want ik heb minder de neiging om voor een ongezonde ‘even snel’ oplossing te gaan.

IMG_3822 IMG_3923

Bij Nukuhiva in de Haarlemmerstraat zag ik zondag deze trui van PeopleTree hangen. Later kwam ik hem ook op ASOS tegen, in de Green Room. Ik was meteen zó verliefd op deze te gekke trui van organic katoen. Een ecofriendly trui met kattenprint! Hallo, die moest ik hebben.

IMG_3920

Jamie kocht trouwens ook twee toffe truitjes van PeopleTree bij Asos, dus we moeten maar eens aan de slag met een outfitpost!

IMG_3897 IMG_3943

Dinsdag had ik een afspraak met Laura Estevez, van Dophert – een te gek vegan initiatief dat heeeel erg upcoming is nu. Op donderdagavonden gaan Laura en Balda een vegan diner verzorgen bij Beter&Leuk in Amsterdam Oost en het belooft een groot succes te gaan worden. Wij hebben het diner donderdagavond mogen testen en het was delicious! We genoten van een heerlijk Mexicaans hoofd- en nagerecht. Het nagerecht zie je op de foto: mango, vanillecake, kokosmousse, muntsuiker… Vegan toetjes zijn echt altijd de beste toetjes. Er komt nog een apart artikel over de DonderdagDiners van Dophert, dus meer info volgt!

IMG_3818

MMM, een bananasoftserve met zonnig weer. Beter kan het niet. We kijken uit naar de tijd dat het zo warm is dat je wel iedere dag een softserve moét maken. He, vervelend…

IMG_3917

En de rest van de week was het dit: thee en smoothies, een beetje binnenblijven en aan het werk. Nakijken! Niet mijn favoriet, maar het hoort erbij.

IMG_3954

Oh, en dit: mijn lieve leerlingen (ik heb serieus de allerallerleukste ‘kinderen’ van Nederland) gaven me twee cadeautjes: een neonroze armbandje (ge-‘scooby-doot’ met neon elastiek) en een vlechtje in mijn haar! Als ik later groot ben en lang haar heb, dan gaat Firdaouss, een kapster en styliste in de dop, een vissengraatvlecht bij me maken. Dat is toch een te gek vooruitzicht?!

IMG_3790

Laat ik dit weekoverzicht afsluiten met dit schatje.

Een heel fijn weekend iedereen en ik hoop dat er weer een mooie nieuwe week te wachten staat! Wij gaan op bezoek bij Carlie+Mary, een toffe ecofashion kledingzaak, en verder heb ik vijf afspraken met vrienden staan. We hebben dan ook flink wat in te halen (iedereen is drukdrukdruk,) dus dat gaan we de komende week maar eens doen!

 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #6

  1. Als je de zoekfunctie gebruikt en ‘banana softserve’ typt, krijg je een recept te zien :)

 1. Waaauw! Dat glittertruitje staat je geweldig, ik ben een beetje jaloers, haha.
  Wat voor fruit is lekker bij een banana soft serve? Ik heb het laatst ontdekt en ik vind het geweldig. Ik was altijd een ongelofelijke ijs addict, maar nu ik geen toegevoegde suikers en melkproducten meer eet is dit een perfecte oplossing (en duizend keer beter dan ijs, aangezien ik ook niet goed tegen melk kan!). Ik ben nu in de experimentele fase wat er allemaal lekker bij is, heb je nog tips?

  1. Dankjewel! ben er ook blij mee!

   Ik vind lekker bij banaan: kersen, frambozen, perziken, kokosvlees (verse thaise kokosnoot) en raw cacao! (geen fruit, i know.)

 2. Wauw hoe gaaf je kringloopaankoopjes! Het lijkt me inderdaad heerlijk om op een maandagochtend te kunnen kringlopen, lekker rustig! Hoewel ik het juist ook wel weer heel gezellig vind dat je bij kringloopwinkels zo makkelijk in gesprek raakt met andere mensen. En superstoere trui heeft je broertje, leuk!

 3. Oeh die eerste foto is echt leuk.. Kapsel is zo goed gelukt! Snif…zo fijn voor je…ik ben veel tekort gewiekt laatst…ligt nog wat gevoelig.., maar zal je adresje zeker onthouden, want ben weer kapperloos.. Hoewel ik er voorlopig echt even niet heen hoef!

  1. Ohnee echt! Wat shit voor je! Ik hoop dat je haar snel groeit <3

   1. En daarna moet je echt naar Colet. Ze is heel lief en goed.

   2. Gelukkig is het met haar zo dat het groeit gelukkig! Niet dat ik kort haar heb..schouderlengte (ik hoor je denken: wat zeur jij nou..!), maar altijd langer gehad. Toen een mooie lange bob die dus volledig uit model was en wilde weer naar lang. Tja, de schaar erin voor een zogenaamde ‘doorgroei-kapsel’, maar ik voelde me echt zo tuttig..dat past echt niet bij me… Leek opeens ouder etc. Altijd al zeer gevoelig voor kapsels geweest na een paar andere missers.. Kan niet wachten dat ik het weer lekker langer heb, maar met een haarklem is alles voor nu opgelost..hihi! Ik onthou zeker je tip! Thanks! Je kapsel staat heel goed en de kleur ook! Ik zou zeggen: stift je lippen lekker rood..nu staat dat nog mooier bij je haarkleur!

 4. Ha Merel, dat ziet eruit als een topweek :). Ik ben benieuwd naar het recept voor de granola, want ik ben een beetje klaar met de pakken All-Bran-Die-Gezond-Lijken-Maar-Bomvol-Suiker-Zitten, haha.

  1. Hi Anne, als je de zoekfunctie op de site gebruikt en ‘granola’ intypt, dan vind je een recept!

 5. Hoi groene meisjes :)

  Mag ik vragen waar jullie de amerikaanse Jar hebben gekocht?
  Hij is zo leuk, wil hem ook gebruiken voor onze Versapers sapjes :)

  Groetjes
  Jolanda

 6. Ik ben nogal een lurker en ben al een tijdje niet meer hier geweest, maar ik moet het zeggen; wat zie je er goed uit! Ben je veel afgevallen?

  1. :) de laatste tijd ben ik niet meer heel veel afgevallen, maar ik draag wel wat strakkere kleding… daardoor zie je mijn figuur denk ik wat beter :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *