Mijn week in Instagram foto’s #7

IMG_3967

Deze week begon met een bezoek aan de übertoffe ecofashion winkel Charlie+Mary, in Amsterdam Oud Zuid. We kletsten gezellig met de eigenaressen, Charlotte en Marieke, en maakten foto’s. Je gaat het binnenkort allemaal zien en lezen in een artikel. Ik kocht een paar schoenen waar ik echt al 100 jaar naar keek: Tom’s. Ik hou van dit merk. Als je het niet kent: google het merk en lees erover. Echt, je gaat ervan houden. Mijn schoenen voor de zomer zijn binnen en ik ben er heel blij mee!

IMG_3969

Op zondag ging ik naar Tasos, een ex-collega en vriend van mij. Hij woont in Den Helder en oef, dat is toch iets verder weg dan ik dacht! Maar wat een heerlijk huis heeft hij daar en: de openhaard brandde! Kijk, dat moeten we hebben als het buiten sneeuwt en er een gevoelstemperatuur van min dertig is. (als je me niet gelooft: ja, ik overdrijf graag een beetje, maar in Den Helder is echt veel kouder dan in de rest van het land!)

IMG_3990

Maandag 11 maart was het toch een beetje feest. Dit was de dag waarop alle dierproeven voor cosmetica in Europa bij de wet verboden zijn. Hoera voor de konijntjes! (deze poster zag ik hangen bij de Bodyshop)

IMG_4006 IMG_3996

Ik was maandag in Utrecht, omdat ik weer een afspraak had met mijn loopbaancoach. Ik nam mijn Keepcup mee en liet hem vullen met een chai-soyalatte. Heerlijk warm! Mag ook wel, want ook maandag was het weer ijskoud onderweg. Dit was wel weer hét moment dat ik erachter kwam dat de KeepCup echt niet waterdicht is. Blijkbaar was er een heel klein restje sojamelk in de beker blijven zitten en ik had hem terug gedaan in mijn tas toen de chai op was. Dat kan je dus beter niet doen.

IMG_4008

Ik vind Utrecht zo’n fantastische stad! Er wonen een paar vrienden van me, ook in de omgeving Utrecht, dus ik kom er best regelmatig. Ik vind Utrecht net een Amsterdam in het klein. Weten jullie nog: mijn artikel over wonen in of buiten de stad/Amsterdam? Er waren ontzettend veel lezers die schreven dat ze dolgelukkig in Utrecht waren. Kan ik me goed voorstellen! Overigens, dat geldt ook voor Groningen. Er blijken heel veel lezers van ons uit die regio te komen. Groningen en Utrecht, beide erg leuke steden! Wie weet vertrek ik ooit nog eens naar Utrecht..je weet maar nooit!

IMG_4003

Mocht ik ooit in Utrecht wonen, dan ga ik iedere week naar de Yoghurt Barn. WOW! Dit was dus echt te gek. Een heel leuk tentje met allerlei soorten yoghurt en toppings. Ik koos uiteraard voor sojayoghurt en nam heerlijke toppings zoals verse vijgen, frambozen, bosbessen, speculoos en walnoten. HEERLIJK. De hele vibe bij de Yoghurt Barn is zó lekker, ik wil er heel snel weer naartoe. Trouwens, als het lekker weer is ga ik een veggieroute door de stad doen. Dan ga ik nog veel meer leuke veggieproof plekjes ontdekken in Utrecht! Wie gaat er mee?

IMG_4007

Het is dat ik geen bad heb, maar anders wist ik het wel. Lush, wat heb je toch altijd geweldige vondsten. Jullie maken vegan en crueltyfree cosmetica echt nog veel leuker dan het al was!

IMG_4013

MMM, nieuwe ontdekking: pommelo juice. Uiteraard zelf gemaakt met onze slowjuicer van Versapers. Uit één pommelo komt een heleboel sap. Het is een beetje bitter, zoals een grapefruit. Maar toch minder. Het zit een beetje tussen een sinaasappel en een grapefruit in, denk ik.

IMG_3957

Deze kwasten van Ecotools kwamen binnen! We hebben ze besteld op iHerb, een site met ontzettend veel natuurlijke merken. Het moet wel helemaal uit Amerika komen, dus je moet even wachten op je spulletjes. We bestellen hier ook altijd raw cacao en dingen als kemp noodles en kokospalmsuiker. Veel goedkoper dan in Nederland! Als je de verzendkosten deelt kan het echt heel voordelig zijn.

IMG_4043

Donderdag kwam Balda, van Dophert (je weet wel, van het Donderdag Dophert Diner) langs. Ze bracht ons een tas vol met fijne spulletjes die we mogen reviewen, waaronder deze vegan nagellak van SpaRitual. Balda is bezig met de start van een webshop en beste mensen, dit gaat awesome worden! Ze richt zich op vrij onbekende (in Nederland dan) merken en álles is vegan. Hoe heerlijk is dat? Je hoeft dus niet de labels te checken of de ingrediëntenlijst uit te pluizen; dat heeft Balda al voor je gedaan. De webshop gaat op 1 april open en wij zouden de Groene Meisjes niet zijn als we niet vooraan zouden staan…dus houd ons goed in de gaten!

IMG_3988

Wat een knuffeltjes zijn het toch he? Hoe twee beesten van dezelfde soort zó verschillend kunnen zijn! En beide even lief.

IMG_4040

Dit te gekke flesjes Tamari saus van Lima kregen we opgestuurd en ik was er meteen helemaal verliefd op. Wat een schatje! Lima bestaat 50 jaar en heeft dit flesjes als Limited Edition uitgebracht.

IMG_4025

Als ik naar deze foto van Pop kijk raak ik helemaal vertederd. Ik vind het zo bijzonder dat een beestje dat best wel bang was (Pop heeft een hele tijd op straat geleefd als kitten, we hebben haar als kitten geadopteerd) zo ontzettend vol vertrouwen richting ons (en andere mensen, ze kruipt meteen bij je op schoot) is. Pop is een enorme knuffelkont. Ze geeft kopjes, schurkt tegen je hand aan, net zo lang totdat je haar aait. Vervolgens laat ze zich op haar rug vallen en wil ze dat je haar buikje aait. ZO schattig! Ze is enorm speels, gooit van alles om in huis, heeft al heel veel dingen gesloopt, maar ze heeft mijn hart gestolen.

IMG_4123

Hoewel ik het heerlijk vind om momenteel veel tijd te hebben voor de Groene Meisjes, vind ik het ook superleuk om parttime in het onderwijs te werken. Dat komt ook doordat ik de allerleukste studenten en leerlingen van Nederland heb. Kijk maar naar de foto’s hierboven. Als ik niet de leukste leerlingen had, deed ik het ook niet trouwens. Ik denk dat het echt heel erg belangrijk is dat je je als docent lekker voelt op de school waar je werkt en dat is bij mij zeker het geval. Ik werk op een moderne, hippe school waar heel veel mogelijk is en waar de kinderen ruimdenkend en wereldwijs zijn. Heel tof! Gisteren (vrijdag) ging ik met 4 VMBO/Havo en VWO naar de Tweede Kamer in Den Haag. Wat een te gekke, leerzame dag was het. Helaas ben ik Marianne of Esther (de Queens van de Partij voor de Dieren) niet tegengekomen, maar goed, misschien heb ik de volgende keer meer geluk!

IMG_4120

Ik ging wél met mijn BFF op de foto: Bea, I love you! (Beatrix was er echt helemaal oké meer hoor, dat ik haar stevig omhelsde. Doen we vaker.)

Ik wens iedereen een heerlijk weekend! Wat gaan jullie allemaal doen? Ik ga zaterdag naar een vriendin in Deventer (ja, alweer zo verweg! ik heb het treinreizen weer lekker te pakken) en volgende week staat de agenda alweer redelijk vol met allemaal leuke afspraken. Ook voor de Groene Meisjes en daar horen jullie snel meer over! Vertel, hoe ziet jullie weekend eruit? Vergeet niet te genieten!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

15 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #7

 1. Dit klinkt als een heerlijke week zeg! Word er zelf ook weer vrolijk van als ik naar de foto’s kijk:) het weer werkt natuurlijk nog steeds niet mee…
  En wat een leuke schoenen!! Heb net even zitten spieken op google op een aantal websites en ze hebben echt leuke modellen:D

 2. Ik vind het zo leuk dat jullie steeds meer over mode en beauty gaan blogge! De ecotools kwasten gebruik ik zelf ook en ik ben helemaal fan! Jammer dat ze niet zo makkelijk in Nederland te krijgen zijn, mijn tante nam ze speciaal voor me mee uit London.

 3. Heel leuk om te zien. Maar mag ik eens iets vragen: jullie zijn groen en ecologisch bezig maar jullie vergeten toch een ding: bestellen bij een webshop die zijn spullen vanuit Amerika laat overkomen, dat is totààl niet ecologisch (vervoer).. :s Ik begrijp wel dat het bijna niet te vermijden is, alles wordt vervoerd, maar toch. Vaak zie je bv ook ecologisch fruit: verpakt en traditioneel fruit: niet verpakt. Dat verpakken is allesbehalve ecologisch! Als je het samentelt is bio verpakt minder ecologisch dan los fruit (wat heel streng gecontroleerd wordt qua hoeveelheid sproeistof enzo). Ik wil niet veralgemenen maar het is wel eens goed om hierover eens na te denken.

  1. Hi Katrien, je hebt gelijk. Ecofriendly is het niet om iets uit Amerika te laten komen. Echter, de producten die we bestellen zijn wel producten die we echt nodig hebben en niet lokaal kunnen krijgen. We stellen bepaalde eisen aan producten en soms moet het dan van iets verder komen. Maar, dan is het wel organic en/of crueltyfree, iets wat we heel belangrijk vinden.
   Onze boodschappen proberen we altijd zo lokaal mogelijk te doen, maar ook daarvoor geldt: we ontkomen er niet altijd aan om soms toch iets te kopen wat van verderweg komt. Simpelweg omdat je toch een beetje wilt varieren in je eetpatroon en het een beetje leuk wilt houden voor jezelf. Wat betreft cosmetica geldt dat we proberen zoveel mogelijk producten te gebruiken die uit Europa komen, merken zoals Yes To carrots, Evolve, DR Hauschka en MADARA zijn hier goede voorbeelden van. We denken er dus zeker over na en het houdt ons bezig! Dankjewel voor je reactie.

 4. Oh super als je leuke vegan plekjes in Utrecht op gaat zoeken :)
  Ik vind het altijd lastig te vinden..

  Liefs vanuit Utrecht!

 5. wat een leuke foto’s! Ik ben benieuwd naar die Vegan webshop! En Utrecht.. daar moet ik ook maar nog een keer heen, lijkt me echt leuk daar! :)

 6. Wat zijn die schoenen gaaf zeg!!! Heb je ze via de US gekocht of kun je ze in Nederland ook krijgen? :)

  1. Nee gewoon in Nederland gekocht! Bij Charlie+Mary in de Amsterdamse Pijp. En ze verkopen ze ook bij Nukuhiva (de ecofashion winkels van Floortje Dessing)

 7. Leuke schoenen zeg! Utrecht is ook erg leuk, ik zou graag mee gaan op ontdekkingsreis in Utrecht ;)

 8. wat leuk, ik liep toevallig van de week langs de yoghurt barn, had hem nog niet gezien. Maar als je er soja yoghurt kan nemen dan ga ik daar is binnen lopen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *