Mijn week in Instagram foto’s #9

IMG_4313

Laat ik beginnen met some goooood food. Hierboven ziet u: chocolademousse (op basis van silken tofu) met nootjes, cranberries en raw cacao nibs.
Zit u goed? Er komt meer: 

IMG_4309

Een nieuwe editie van ‘Vegan Junkfood’: quesadillas to die for.

IMG_4284

Lekker simpel, maar nog altijd één van mijn favoriete lunches: een goede bio-speltboterham met pindakaas, sambal, komkommer en gebakken uitjes, én een boterham met (zelfgemaakte) hummus, tomaat en tuinkers. Nog leuker wordt het als we dit lekker op het balkon in de zon kunnen opeten.

Zaterdag ging ik met goede vriend en modeliefhebber op pad in de stad. We maakten foto’s waar ik best een beetje trots op was. Ze waren voor de eerste editie van een nieuwe rubriek ‘Vintage Streetstyle.’

IMG_4278

We dronken sojalattes bij Zuivere Koffie in de Utrechtsestraat, alwaar een kat op een stoel indringend naar me zat te kijken. Catlady als ik ben, zag ik dit natuurlijk als een teken. Waarvoor? Geen idee.

IMG_4273

Maarten woont in Groningen. Veel te ver weg. Maar toen we ’s middags aan een sap&taartje zaten zeiden we: eigenlijk is het veel leuker om verder bij elkaar vandaan te wonen. Want iedere keer dat we elkaar zien, maken we écht tijd voor elkaar en hebben we elkaar heel veel te vertellen. Gelukkig is Nederland maar klein!

IMG_4275

Trouwens, ligt het aan mij, of zouden wij familie van elkaar kunnen zijn? Hmm. Misschien komt het door de bril?

IMG_4347

Ik ging op bezoek bij het übertoffe O My Bag en we maakten héél leuke plannen. Daarover horen jullie natuurlijk heel snel meer!

IMG_4318

Daarna dronk ik een lekker appelsapje in een zijstraatje, tegenover de Nes in de binnenstad. Ik weet even de naam niet meer. Ook niet van het tentje. Maar als je er langsloopt weet je meteen wat ik bedoel: in de etalage liggen wel dertig soorten taart en quiche en binnen is het helemaal in vintage stijl ingericht. HOE geweldig is dit tafeltje? Ik zou het zo willen meenemen!

IMG_4326

Ik wierp een vlugge blik op de Conscious Collection van H&M. Schattige printjes met apen en vogels.

IMG_4297 IMG_4305 IMG_4310

Even wat kattenvreugde tussendoor. Hartjes!

IMG_4316

Hoewel het deze week nog hartstikke koud was, werd ik toch erg blij van het zonnetje dat we deze dagen veel gezien hebben. En Amsterdam, wat ben je toch prachtig. Vooral op dit soort dagen.

IMG_4338

IMG_4340

Woensdagavond ging ik met mijn collega’s uiteten bij Café Noorderlicht in Amsterdam Noord, aan het IJ. Als je hier nog nooit geweest bent: GAAN!
Ik at er onder andere warm brood met gepofte knoflook en ik dronk Ginger Ale van het merk ‘Naturfrisk.’ Eén van mijn favoriete organic frisdrankmerken.

IMG_4343

Een collega maakte deze foto van mij. Niet dat je me echt goed ziet, maar het gaat om het idee. En check dat uitzicht over het IJ. Vooral in het donker prachtig, met alle lichtjes aan de overkant van het water. In de zomer ben ik hier bijna wekelijks te vinden. Ik hou van deze plek!

IMG_4353

Waar ik ook van hou: LUSH! en niet een beetje. Nee, ik ben groot fan. Er komt natuurlijk een uitgebreide review, als ik alle producten heb getest, maar ik kan alvast zeggen: oatifix (een gezichtsmasker) ruikt naar vers gebakken koekjes. HALLO, wie wil dat nu niet op z’n gezicht smeren?!

IMG_4369

Onderweg naar mijn werk kocht ik dit flesje kokoswater van Hero, gewoon bij Albert Heijn. Volgens mij is het een vrij nieuw product, maar ik kan het mis hebben. Ik vond het lekker, maar niet zo lekker als andere kokoswaters die ik wel eens heb gedronken. Natuurlijk is vers kokoswater het allerlekkerst, rechtstreeks uit een jonge Thaise kokosnoot. Maar goed, ik vind het toch heel leuk dat dit soort producten ook steeds meer in de reguliere supermarkten te vinden is! Stel dat je geen biowinkel of toko in de buurt hebt!

IMG_4374 IMG_4373

Gisteren begonnen we het weekend goed door lekker ene hapje te eten bij de CousCousClub. Dit is en blijft toch echt een fantastische plek om voor niet al teveel geld (we waren met z’n tweetjes 26 euro kwijt) een heerlijke maaltijd te eten. Als je van tevoren belt om te reserveren (zou ik sowieso doen, want het is altijd hartstikke druk) dan kan je ook nog aangeven dat je de couscous graag zonder boter bereid wilt hebben. De eigenaar, een ontzettend vriendelijke man, zegt dan zelf al: ik maak een veganistische variant voor je. Dus, voor de veggies onder ons: even bellen van tevoren!

IMG_4358

En als laatste: dit oproepje plaatsten we op Instagram. Zoals je kan lezen zijn we opzoek naar jonge mensen, tussen de 13 en 18 jaar, die iets willen vertellen over hoe zij op hun manier hun best doen om groen in het leven te staan. We gaan geen voorbeelden noemen, omdat we niet willen invullen hoe groen geïnterpreteerd moet worden. Dat bepaal jij namelijk helemaal zelf! Dus: ben jij tussen de 13 en 18 jaar en vind jij dat je met groene dingen bezien bent? Laat het ons weten!

Fijn weekend iedereen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

10 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #9

 1. Dat tentje bij de Nes is hoogst waarschijnlijk ‘De Laatste Kruimel’ geweest, heel fijn tentje, met heeeeeerlijk eten! (en yummy chai!)

 2. Mag ik je recept van de zelfgemaakte hummus met tomaat & tuinkers?

  Groetjes,

  Leontine

 3. Wat een leuke week heb je gehad zo te zien! En ik vind het weer heerlijk om naar de foto’s te kijken:) ziet er altijd zo gezellig uit

  1. leuk om te horen Lara! Volg je me al op instagram? :) merelgroenemeisjes is mijn account.

 4. Lieve groene meisjes,
  Wat een leuk idee om andere groene meisjes aan het woord te laten, lijkt me erg interessant om te lezen wat voor anderen ‘groen’ is.
  Zelf ben ik 15 (bijna 16!) en eet ik al 4,5 jaar van mijn leven geen vlees, ik kwam er pas achter dat dat presco-vegetarisch heet. Laatst zei een vriendin ‘je eet geen vlees maar wel vis, doe het of niet of doe het goed!’ Daar ben ik het niet mee eens. Ik vind dat iedereen moet doen waar hij zich goed bij voelt en dat er geen ‘ ‘perfecte groene levensstijl’ bestaat. Als je bewust bent wat je eet en er bewust voor kiest met een goed gevoel denk ik zelfs dat er geen ‘foute levensstijl’ bestaat.
  xxx

  1. Lieve Lonneke,

   Je slaat de spijker op z’n kop! Je hebt helemaal gelijk en wij zien het precies zo.
   Zou ik jou wat vragen mogen stellen voor het artikel dat ik aan het maken ben? Misschien zou je me willen mailen? meisjes@degroenemeisjes.nl
   Zou te gek zijn!

   Liefs, Merel en Jamie

 5. Ohw de bank met de kattenkrabbels, helaas herken ik het. Ik heb ook van alles geprobeerd zonder resultaat.. maar als ik dan naar die lieve kopjes kijk kan ik het snel vergeten :D

 6. Leuk altijd zeg, die instagram foto´s! Vind dit altijd een erg leuk artikel.

  Ik zou het ook wel heel tof vinden als jullie misschien een keer een eetdagboek zouden bijhouden, of dat lezers dit kunnen inzenden (met mooie foto’s natuurlijk!) om wat inspiratie op te doen ^^

  1. :) dat hebben we heel lang gedaan. Echt maanden lang, zoek maar eens op ‘eetdagboek veggie’. Maar op een gegeven moment werd het minder en zijn we ermee gestopt. Wie weet, in de toekomst…

   1. Oh wat stom zeg haha sorry! Nouja ga in ieder geval zo door, geniet erg van jullie blog :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *