Mijn week in Instagram foto’s

Echt, ik vind de winter leuk hoor. Het is een gezellige tijd, de sneeuw is redelijk te handelen en ik vind het een fijne tijd om rustig aan te doen. Maar op een gegeven moment ga ik zó verlangen naar meer buiten zijn. Ik weet dat het misschien wat kneuterig klinkt, maar ik heb in de winter vaak gewoon echt geen zin om ’s avonds (na het werk bijvoorbeeld) de deur nog uit te gaan. Dan blijf ik liever binnen. Maar hallo, dat wordt op een gegeven moment ook wel een tikkeltje saai. Het voorjaar is meer my cup of tea. Lekker met een dunne jas op de fiets, lange avonden, gezellig drankjes doen op terrasjes (kuch, als het budget het toelaat) en ik voel me gewoon energieker. Vandaar dat je op mijn Instagram foto’s van de laatste tijd ook veel huiselijke tafereeltjes voorbij ziet komen. In de winter is deze Merel nou eenmaal een enorme huismus.

null

Ik werkte veel aan De Groene Meisjes. En hoewel ik heerlijk thuis kan werken, met een grote pot thee en een vegan bananenbrood uit de oven onder handbereik, vind ik het soms echt heel fijn om even buiten de deur te werken. Hier zat ik bij Café de Jaren, aan de Amsterdamse grachten, lekker warm met een verse muntthee erbij. Niks werkt zo lekker als op een plek met een fijn uitzicht!

Catch of the day! Dit kunstwerk kreeg ik van Lotte en hangt nu aan mijn muur te pronken.

Ik dronk een heleboel smoothies. Zowel met fruit als met groente. Kom maar door met die extra vitamines! Zoals beloofd komt er aan het einde van de maand een artikel online met onze favoriete smoothies en een paar receptjes daarbij.

Ik ging kringlopen met mijn vriendinnetje Merlin. Ze is gaan samenwonen met haar vriendje René en heeft dus nu allemaal spulletjes nodig om hun paleis mooi te maken. Ze kocht geweldige dingen bij De Kringloper in Naarden, onder andere een mooie grote koffer, een antiek kaptafeltje (to die for, serieus) en wat leuke accessoires. Een geslaagde kringoopsessie dus!

Ik moést en zou mijn nieuwe schoentjes aan. Al waren ze dan veel te koud. Maar kijk ze shinen! Hier was ik onderweg naar een koffiedate met Maarten, een lieve vriend van mij. Hij is op dit moment met heel spannende plannen voor de toekomst bezig, en ik stiekem ook, dus daar hebben we heerlijk over gebrainstormd. De koffietentjes puilden deze week uit in Amsterdam. Iedereen zat binnen op te warmen. Gezellig!

Je kan er een hoop van zeggen, maar dit winterse weer is wel supermooi.

Beppie genoot ook van de sneeuw. Ze probeerde, achter het raam, de sneeuwvlokjes te vangen. Zo schattig!

Pop is op dit moment vooral bezig met groot worden. En bedelen om eten en aandacht.

Jamie maakte deze overheerlijke peanutbutter-chocolate bonbons. Ik krijg er gewoon weer zin in als ik deze foto zie.

En voor de bonbons van de foto hierboven was Jamie geinspireerd geraakt door het Amerikaanse merk Reese’s. Die echt overheerlijke pindakaas-chocolade snacks verkoopt. Maarja, die zijn helaas niet vegan. Jamie’s variant gelukkig wel! Bovenstaande foto’s maakte ik bij Tjin’s Toko, een fijne, uitpuilende toko met heel veel buitenlandse producten. Tjin’s Toko zit in de Pijp, vlak achter de Albert Cuypmarkt.

Ik ontdekte deze overheerlijke vegan koekjes van het Duitse merk ‘Sommer’ bij Ekoplaza. Mmmm! Speltkokoskoekjes. Voor mensen die niet van suikerhoudende koekjes houden is dit een no-go, want ze zijn megazoet. Heerlijk voor een keer! En terwijl ik naar huis wandelde, bedacht ik me hoe fijn het is om een Ekoplaza op loopafstand vanaf mijn huis te hebben. Daar ben ik echt heel blij mee!

Ik at ook gezonde dingen! Zoals de mexicaanse quinoabowl.

En deze bioboterhammen bij Beter&Leuk, waar ik een lunchafspraak had met Laura Estevez. (zie artikel over Dophert&Onkruid)

Wil je voortaan mijn Instagramfoto’s meteen al bekijken? Dan kan je me volgen onder de naam “merelgroenemeisjes.”
Wat zijn jouw favoriete bezigheden in de winter?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

13 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s

 1. Mereltje, wat een heerlijk stukje! En wat was het fijn om met de grote Merel van de GM bij te kletsen en te brain stormen! <3 tot snel! En ik keek tijdens het lezen naar buiten en toen zag in een hert! KARMA holler! X

  1. Hertje! Niet zo lang wachten tot onze volgende koffiedate he? <3

 2. Wat een leuke foto’s! En zeker een geslaagde kringloop sessie. Ik ga vanmiddag hier eens een rondje kringloop maken. Ben benieuwd.

 3. Wat een fijn stukje weer! De stadsfoto’s zijn prachtig, en van je food-foto’s ga ik bijna kwijlen. :’) (Die koffer uit de Kringloop is waanzinnig trouwens!)

 4. Wat een prachtige fotos allemaal! Ik word er echt helemaal blij van. Amsterdam is zo mega mooi in de winter en van die food fotos ga ik kwijlen. Waar kan ik dat recept van de chocolade pindakaasbonbons vinden?

  1. Die kan je vinden door de zoekfunctie te gebruiken: pindakaas chocolade bonbons

 5. Hoi! Wat leuk om je week zo te zien. Vooral het eten vind ik al extra leuk. Is het mogelijk dat er een recept van je mexiaanse quinoa bowl online komt? Ik wil meer quinoa eten, maar kan maar weinig recepten vinden en de recepten die ik vind zijn niet echt spannend! Groetjes

 6. De lunch bij beter&leuk ziet er geweldig lekker uit, die bonbons trouwens ook, maar dat wil ik mezelf liever niet wijsmaken hihi

 7. Leuk overzichtje! Ik zou ook weer eens wat vaker buiten de deur moeten bloggen. Zou goed voor de inspiratie zijn denk ik :-D Fijn weekend!

 8. Ik volg je ook op Instagram en vind die foto’s altijd zo leuk! De kokoskoekjes zijn ook nog Fairtrade… Love <3 that!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *