Mijn week in Instagram foto’s #8

IMG_4241 IMG_4208

Laat ik deze week eens beginnen met twee kattenfoto’s. Zeg nou zelf, er is geen betere manier om het weekend in te gaan.
Kijken jullie mee naar mijn afgelopen week?

Ik ging met de trein naar Deventer, daar woont mijn vriendinnetje Eva. Eva en ik kennen elkaar van de middelbare school (in Zutphen) en volgens mij kwamen in het tweede jaar van de Havo bij elkaar in de klas te zitten. Nu zijn we tig jaar verder en wonen we best een eindje bij elkaar vandaan, maar toch zien we elkaar nog regelmatig. Vorige week ging ik dus een dagje naar Deventer en zoals altijd vind ik het heerlijk om weer eens een dagje in het oosten te zijn. Ik bewonderde Eva’s nieuwe prachtige huis in de binnenstad en ik werd opslag verliefd. Je kent het wel: hoge ramen, een vensterbank waar je in kan zitten, uitzicht over een mooi plein met verlichte bomen (ja, nog steeds!) en gezellige hoekjes in huis. Eva houdt ook erg van kringlopen, zoals je aan dit hoekje misschien wel kan zien. Over de geweldige poster aan de muur kreeg ik veel vragen op Instagram; hij komt van fab.com!

IMG_4139

We slenterden lekker door de stad en lunchten bij Bagels&Beans. Mijn standaard recept: een ‘alles gemengd’ sapje en en bagel met hummus en extra avocado. Het blijft gewoon lekker! En wat ben ik blij dat je bij een reguliere lunchtent als B&B (die inmiddels in heel wat plaatsen) gewoon een goede vegan lunch kan bestellen. Ideaal!

IMG_4146

’s Middags belandden we bij een te gek tentje: A Taste Of Honey. Als je eens in Deventer bent moet je hier echt naartoe gaan. Ik ben van plan om in de zomer, samen met Eva, eens een rondje Veggie-Deventer te gaan doen. Dan zal ik zeker meer laten zien van dit leuke tentje en nog veel meer Deventer hotspots. (voor mensen die nog nooit in Deventer zijn geweest: deze stad is écht de moeite waard!)

IMG_4167

We krijgen regelmatig de vraag waar wij de jars waar wij graag smoothies en juices uit drinken kopen. Het antwoord is: bij de kringloop of bij Dille en Kamille. Ik maakte bij Dille en Kamille in Deventer even deze foto voor jullie, zodat je kan zien wat voor formaten en modellen er allemaal zijn.
Ik kocht de flesvormige jar. Hier kan een liter sap in en hij kostte €3,25.

IMG_4149

Ik had een erg drukke week en ik weet dat ik er dan goed op moet letten dat ik mijn vitamines wel binnen krijg. Mede om deze reden drink ik zoveel smoothies en juices, omdat je op die manier gemakkelijk al veel groente en fruit “eet.” Maar soms maak ik ook een lekker bordje fruit en dat ik eet ik dan als tussendoortje. Ik kan niet wachten tot de zomer weer komt en er weer veel meer fruitsoorten zijn waar we van kunnen genieten!

IMG_4196

Ik bakte deze awesome en superhealthy muffins met blauwe bessen. Het recept staat inmiddels op de Groene Meisjes! Heerlijk waren ze.

IMG_4206 IMG_4216 IMG_4226

We ontvingen deze week een heleboel producten om te testen. Superleuk om te doen natuurlijk! Hierboven zie je een selectie: van afwasmiddel tot douchegel, het komt allemaal voorbij. We gaan aan de slag met reviews, voor jullie!

IMG_4218

We gingen dinsdag op bezoek bij de Amsterdam Bag Company en hadden een superleuk gesprek met Nina en Iris, de eigenaresses. Wat een prachtig merk is A.B.C. toch. Diervriendelijke tassen die ook nog eens super stijlvol zijn. Wordt het nog beter? Ons verslag over het bezoek aan de A.B.C. staat inmiddels online!

IMG_4233

Woensdagavond ging ik eten en wijntjes drinken met mijn vriendinnetje Merlin. We spreken elkaar bijna dagels via Whatsapp, maar dat is toch anders. Als we elkaar dan weer zien hebben we alsnog superveel bij te praten. Ik denk dat wij nooit uitgepraat raken! Ik kreeg dit lieve kettinkje van haar. Een blije vegan cupcake :)

IMG_4246

Donderdag gingen we op bezoek bij Miss Green (Maaike Groen) in Haarlem. Miss Green verkoopt al vier jaar lang met heel veel succes duurzame mode. Het gaat hier om ecofriendly basics, zoals prachtige t-shirts, leggings en sjaals van bamboo. Jamie heeft een aantal outfits aangepast en deze hebben we gefotografeerd. Het verslag over ons bezoek aan Miss Green komt binnenkort online!

IMG_4265

Op vrijdag kregen wij een krat met allemaal lekkere dingen van Streekmolen.nl thuisbezorgd! Wat een luxe. Heerlijk biologisch rozijnenbrood, gezonde groenten en fruit, een lekker sapje, huisgemaakte appelkaneel jam…Dit weekend begint goed! Het is altijd zo lekker om in het weekend wat luxere producten in huis te hebben dan dat je normaal gesproken gewend bent.

IMG_4221

Dit was zo ongeveer weer mijn week! De bejaardensoos (zie foto hierboven) wenst u een heel prettig weekend!
Wat zijn de plannen? Geniet ervan.

Liefs,
Merel. (als je mijn foto’s meteen wilt kunnen bekijken en niet pas na een week, volg me dan op Instagram: merelgroenemeisjes) 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

24 gedachten over “Mijn week in Instagram foto’s #8

 1. Vind het heerlijk om plaatjes te kijken van andere bloggers… En die bagel ziet er heerlijk uit zeg.

 2. Ik heb nog noooit gegeten bij bagels&beans en ik hoor er zoveel goeds over, toch maar eens proberen!

 3. Vorig jaar in de zomer ben ik ook bij a taste of honey geweest, was ontzettend warm die dag en we konden lekker in de tuin zitten! :)
  Ik vind dit weer een heerlijke my week in instagram om maar te kijken!

  1. Wat leuk om te horen! A taste of honey schijnt in de zomer idd nog leuker te zijn. De zus van Eva, de vriendin met wie ik daar was, heeft daar haar bruiloft gevierd! Hoe cool is dat!

 4. Leuk om te zien! Dat kistje groenten herinnert mij er echt aan om langs mijn oude stage te gaan… Biologische zorgboerderij :)

  1. Oh leuk! Dat lijkt me een superplek om stage te lopen!

 5. Ik ben ineens helemaal weg van het kussentje op jullie bank (laatste foto). Mag ik de foto pikken om aan mijn oma te laten zien? Wie weet krijgt ze weer zin om te borduren!

  1. Jahoor, dat mag! Wens je oma succes van ons ;) hihi!

  1. :) ze is zoooo lief! ik snap dat je er ook een wilt :)

 6. Er is inderdaad geen betere manier om het weekend in te gaan (of uit te gaan) dan met kattenfoto’s!

 7. Heee, het brood uit die box van de Streekmolen komt zo te zien uit de Veldkeuken! Daar kun je zo heerlijk lunchen, echt een aanrader.

  1. klopt! Het was echt heerlijk brood! Vooral met de appelkaneeljam die erbij zat..mmmm

 8. Ik ben erg benieuwd naar een artikel over leuke veggie winkels, restaurants enz in Deventer! Dan ga ik ze zeker allemaal bezoeken.

   1. Zijn jullie in de zomer nog naar Deventer geweest want ben wel benieuwd naar al jullie tips :-)

 9. Aaah, ontdek ik nu pas dat er gewoon een Dille en Kamille in Deventer is. Jammer genoeg gemist toen ik er in januari was!

 10. Komt er nog een veggie tour met plekjes in Deventer? Zou super zijn! Ik ben ook wel eens bij a taste of honey geweest maar ze hebben geloof ik niks vegans. :( Da’s jammer, maakt dat ik toch sneller een bagel bij B&B bestel!

 11. Hee wat leuk je bent in mijn stadje geweest. Je moet echt een keer terugkomen hoor want bij Sync OK bij mij in de straat zijn ze volledig vegan en glutenvrij. Het is een duurzame zaak en als is er zoooooo lekker https://www.sync-ok.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *