Minimarkt Elle Aime (Rotterdam)

ellaime13

 

Afgelopen zaterdag bezocht ik samen met mijn leuke nichtjes (Hannah en Sarah) de Minimarkt van Elle Aime in Rotterdam. Om precies te zijn: aan de toffe Rotterdamse Zwaanshals in Noord – wát is dit toch een leuk stukje stad. We ontbeten bij Lof der Zoetheid, wat ook al zo’n favoriete plek van me is, en daarna schoven we zo door naar Elle Aime. Deze winkel, gerund door Lisa die ik inmiddels persoonlijk ken, bestaat 5 jaar en dat mocht worden gevierd! Ik maakte foto’s om jullie mee te laten kijken.

elleaim17 elleaime12

Het was niet heel erg lastig om de winkel te vinden ;)

elleaime8

Achter de toonbank, staand en met zwart truitje, dat is Lisa. Ik ken Lisa als altijd vrolijk, enthousiast en super betrokken. Lisa, je mag er trots op zijn dat je al 5 jaar deze mooie en succesvolle winkel hebt!

Elle Aime verkoopt het werk van toffe designers en crafty materials. Dat zorgt voor een altijd vrolijke mix van de leukste spulletjes die ik állemaal wel wil hebben. Maar ter ere van de vijfde verjaardag van de winkel, organiseerde Lisa een Minimarkt en nodigde ze verschillende ontwerpers uit. Erg leuk om de mensen achter de spullen eens te zien en te ontmoeten! Ik blijf het zoveel leuker te vinden om te weten wie iets heeft gemaakt, dan om een massaproduct te kopen. Het is zoveel persoonlijker en vaak ook nog veel mooier. Vinden jullie ook niet?

elleaime15 elleaime2

Zo ontmoette ik bijvoorbeeld Anne van PonyPeople – van wie en wat ik al jaren fan ben.

elleaime4 ellaime5

Ik kletste met de vrolijke Inge van Teken-ing. Wat een mooie prints! (ik kreeg een heel lieve van mijn nichtjes, zo blij mee!)

elleaime14 elleaime17

Even hoor: dit zijn rammelaars. In de vorm van een potlood. Rammelende eierstokken krijg je er van. (ho, let op: grapje. Niet te serieus nemen ;))

elleaime7 elleaime16

 

Ook ontmoette ik de inspirerende Erika, van Mikodesign. Haar Frida Kahlo’s vind ik fantastisch <3

elleaime3 ellaime11 ellaime9 ellaime6

Zoals ik al zei: alleen maar leuke dingen. Als je een beetje van dit soort spulletjes en deze stijl houdt, dan is het echt knap als je met niet al te veel schade op je bankrekening de winkel verlaat.

elleaime10

Hannah was nog zo lief om een actiefoto van me te maken. Ik met vegan taart – jullie zijn ook niks anders van me gewend hè?

Ja, het was leuk! En ik ben dit weekend nog weer een beetje meer verliefd geworden op Rotterdam. Ik kende dit buurtje al wel natuurlijk, want ik kom graag bij Bertmans en Lof der Zoetheid, en een vriendin woont in de buurt. Maar dat er zóveel leuke winkels en tentjes zaten… nee, dat wist ik niet. En dan heb ik het er nog niet over dat ik met vriendje Dirk Jan, met wie ik in Rotterdam logeerde in een huis van een vriendin van hem, ook nog naar Alohabar ben geweest maakte eigenlijk dat ik meteen mijn spullen wel wilde inpakken. Ja, maar eens goed over nadenken ;)

Voor wie Elle Aime nog niet kent en nu wel heel nieuwsgierig is geworden naar de winkel:

Elle Aime 
Zwaanshals 299, Rotterdam
website 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

32 gedachten over “Minimarkt Elle Aime (Rotterdam)

 1. Oh geloof me, er zijn nog duizend-en-één andere mooie plekjes in Rotterdam te vinden! Ken je ‘uit eigen stad’ ? En de treinwagon in het Zomerhofkwartier waar je volledig plantaardig kan eten? En nu met het mooie weer ziet de stad er echt fantastisch uit vanaf je fiets :) Aanrader om eens een ov-fiets te huren als je hier bent. Al die kleine straatjes in Rotterdam Noord en Blijdorp zijn fantastisch mooi!

 2. Oooh, hier zou ik zó graag eens naartoe willen! Via instagram zag ik dat er ook regelmatig workshops worden georganiseerd en nouja. Het ziet er allemaal zo mooi uit! :)

 3. Ik ben nog nooit bij Elle Aime geweest, maar wat ziet het er leuk uit! Ik woon niet zo ver van Rotterdam af, dus ik ga zeker binnenkort kijkje nemen wanneer ik weer in Rotterdam ben :D.

 4. Wat een tof stukje Merel, heel leuk dat jullie er waren! Ik heb zelf de blauwe Kitty Planter van Pony People op een van je foto’s weten te bemachtigen, dus die staat nu te pronken op m’n kamer. :)

 5. J’aime “elle aime”! Helaas was ik afgelopen zaterdag te hard geveld door de ziekte van pfeiffer om er langs te gaan (stond uiteraard wel op m’n to-do lijst), maar ook zonder minimarkt is het een tof winkeltje!

 6. Jaaaa Merel! Zo fijn om je eindelijk eens te kunnen knuffelen <3 echt super leuk dat je er was en dankjewel voor de super mooie foto's en lieve woorden <3 <3

 7. Wow Rotterdam Noord is echt hip geworden/veranderd. Ik heb daar jàren gewoond, maar woon nu al een aantal jaren in Leiden. Maar toen ik daar woonde had je dit soort dingen nog niet hoor! mijn moeder woont daar nog dus de volgende keer dat ik op visite ga, moeten we maar wat leuke zaakjes af gaan zie ik :D

  1. Ja joh, is echt DE buurt hoor ;) (ik spreek niet als kenner, maar alleen als liefhebber ;))

 8. Ah wat ziet dat er leuk uit zeg! Inderdaad allemaal van die hebbendingetjes (: Ik moet zeggen dat ik heeeel zelden in Rotterdam kom, maar als ik daar in de buurt ben ga ik zeker even kijken. En natuurlijk de restaurantjes uitproberen dieje genoemd hebt!

 9. Oh hier wil ik heen!! Dat ik hier nog nooit ben geweest, kan echt niet haha. Ga ik deze week meteen doen!

 10. Wat tof Merel! Ik vond het heel leuk dat je langskwam en je ontmoet te hebben, wat een gezelligheid. Bedankt voor de prachtige foto’s en de lieve woorden, heel veel plezier met mijn kaart. Ik ben benieuwd welke je hebt gekregen van je nichtjes :-)

  1. :) dankjewel. De kaart met ‘everything will be ok.’ Heel blij mee :) hij hangt aan mijn muur!

 11. Elle Aime is tof! Ik ga er dus met een wijde boog omheen vanwege die schade op mijn bankrekening ;) Het ‘nadeel’ van er vlakbij wonen is dus dat ik er soms wel langs moet! Altijd even snuffelen dan.
  Rotterdam(mers) heeft/hebben mijn hart al gestolen!

 12. Ha Merel, ik zag je zitten zaterdag in t zonnetje bij Lof. Ik zei tegen mijn man: het groene meisje en dat ik je even gedag ging zeggen als trouwe fan en volger. Geen idee of je dat dan niet heel erg vervelend vind of inbreuk op je privacy wat ik me allebei ook kon voorstellen. Maar door je (lief en leed) te
  volgen, leef ik ook met je mee. Daar was t eigenlijk om. Maar je was al weg, dus daarom als nog zo. Liefs

  1. Nah wat jammer dat ik je niet heb gesproken dan! Volgende keer gewoon zwaaien en/of roepen hoor ;) Vind ik hartstikke leuk!

 13. Wat leuk en lief dat je er een blog over geschreven hebt! Tof je een beetje ontmoet te hebben ^^ (Ik heb je niet echt gesproken, behalve de hand die ik je gaf) maar ik vond het heel leuk om je te zien aangezien ik De Groene Meisjes blog al een tijd volg ^^ liefs van de maakster van oa de unicorn kaart

 14. Wat een vrolijke actiefoto! En geweldig die potloodrammelaars, lekker vroeg beginnen met creativiteit kweken, daar heeft zo’n winkel natuurlijk baat bij!

 15. Zo leuk! Toevallig was ik op de Rotterdamse Oogstmarkt die dag en fietste ik langs de winkel. Het ziet er zó leuk uit, prachtige spullen! Daar moet ik binnenkort echt naar binnen :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *