MINT januari 2015

IMG_1878

Jamie bracht gisteren een bezoekje aan MINT, de duurzame fair op het halfjaarlijkse event ‘de Modefabriek.’ Op MINT krijg je alle nieuwste collecties van mooie duurzame merken en de laatste trends op eco-fashion gebied te zien. Het wordt ieder half jaar duidelijker dat eerlijke mode niets met saaiheid te maken heeft. Het wordt gewoon steeds leuker!

Voordat we je wat minty sfeerbeelden zullen laten zien, is het goed om te vertellen dat in januari de collecties voor januari van het jaar erop worden geshowd. Je krijgt dus nu al te zien wat er in januari 2016 in de winkels komt te hangen.

IMG_1840 IMG_1849

Jamie spotte vrij veel ‘aardse’ kleuren. Rustige tinten en mooie natuurprintjes. Bovenstaande items lijken wel van steen (marmer?) gemaakt. Mooi en ingetogen.

IMG_1848 IMG_1850

Maar ook de liefhebbers van kleurrijke grafische prints kunnen volgend jaar hun hart weer ophalen.

IMG_1857

Biologisch afbreekbare schoenen van Oat Shoes in mooie neutrale tinten.

IMG_1864

 

Toffe herensokken met allerlei printjes.

IMG_1842

Deze mooie sieraden van het (Nederlandse) label JUX geven ons regelrechte hippievibes. We like!

IMG_1860

Superwarme 100% vegan jassen van het Nederlandse label HoodLamb. Je zou écht niet zeggen dat er geen dierlijke materialen worden gebruikt bij het maken van deze jassen.

IMG_1869 IMG_1873

Ook fashion library LENA was aanwezig. Wat een tof concept (en design!) hebben de meiden toch bedacht.

IMG_1874

Het altijd hippe SLA mocht ook op deze editie van MINT niet ontbreken. Laten we eerlijk zijn; match made in heaven.

IMG_1834 IMG_1852

Naast een heleboel prachtige kleding, is er op MINT ook altijd een gedeelte met woonaccessoires en lifestyle producten. Hoe geweldig zijn deze kussenhoesjes met papieren vliegtuigjes?

IMG_1875

En natuurlijk mochten onze vrienden van Seepje niet ontbreken. Je wilt je eco kleding immers zo duurzaam mogelijk wassen!

Wij hebben weer de nodige inspiratie op kunnen doen. Dan rest ons nog twee dingen te zeggen. 1) De volgende keer is Merel er ook weer bij. Helemaal níet leuk dat Jamie alleen moest gaan dit keer. En 2) volgende keer (over een half jaar dus) gaan wij niet alleen naar MINT in Amsterdam, maar ook naar de fair fashion beurs in Berlijn. Zo, dat staat vast! :)

Welke items, materialen of kleuren (op de foto’s hierboven) spreken jou het meeste aan? We horen het graag van je!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “MINT januari 2015

 1. hier had ik nog nooit van gehoord, maar wat een tof event! even onthouden voor volgend jaar. :)
  xo, cheyenne

 2. Zijn die kleren en schoenen niet enorm duur?
  Ik ben 100% pro ecologisch, maar het moet wel binnen mijn budget blijven :-p

  1. de kleding en schoenen zijn absoluut wel wat duurder dan je gewend bent van de grote modegiganten, zoals Primark, Hennes, C&A… maar goed, dat is natuurlijk ook logisch. Ten eerste door hoe de kleding wordt gemaakt en onder welke omstandigheden. Ten tweede door de materialen die gebruikt worden. Daarbij komt dat het kwaliteitskleding is die langer meegaat… dus ja, het is duurder, maar goedkoop is uiteindelijk ook maar goed duurkoop. Misschien is ons idee van wat kleding zou mogen kosten ook wel een beetje ‘verpest’ door de huidige mode-industrie.

 3. Wat een mooie producten, het lijkt mij erg leuk om MINT eens te bezoeken. Ik vind vooral die marmerachtige print op de shirts van foto 3 heel erg mooi!

 4. Leuk artikel! Zo jammer dat ik er niet bij kon zijn! Seepje vind ik ook een geweldig bedrijf. Zo tof hoe ze dit allemaal in korte tijd voor elkaar hebben gekregen!

 5. Kijk, dat is zo eens een evenement waar ik weer wat inspiratie zou kunnen opdoen m.b.t. duurzame kledij! Echt zo’n puntje waar ik nog wat aan zou willen werken. Eerst maar eens duurzaam mijn huidige kledij afdragen ;)

 6. en 3/ volgende keer een Mintig taartje eten met Elvis ;-)
  (het was haar eerste vraag; Komen de Groene Meisjes ook? ;-)
  x

  1. ahhh :) Elvis, volgende keer hebben wij een date. En dan gaan we inderdaad taartjes eten en theetjes drinken. Want hallo, dat wordt nu wel eens tijd.

 7. Mij trekt meteen die foto met die grafische print aan. Wat een vrolijke kleurtjes! Daar kijk ik nu al naar uit. Fijn toch!

 8. die kussenhoes met vliegtuigjes is leuk! Van welk merk is die?
  JUX heb ik pas ontdekt, prachtig label!

 9. Wat leuk! Ik was laatst op zoek naar fairtrade en ecologische merken, found it! Even op ‘mint’ googlen. Hebben jullie nog tips voor fairtrade/ecologische kledingmerken?

 10. Ik was hier ook voor uitgenodigd maar ik moest helaas werken. Leuk om zo toch op de hoogte te zijn! Vind die vliegtuig kussenslopen heel erg leuk!

 11. Hi meiden,

  Hartstikke leuk dat Jamie is geweest! Ik ben ook geweest en ben verliefd geworden op de nieuwe collectie! Ik voelde mij er helemaal in thuis. Helaas moeten we nog even een jaartje wachten. Maar er is genoeg ander moois nog te bewonderen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *