MINT (Modefabriek 2013)

IMG_6846

Zien je Groene Meisjes er niet fab uit? We love fotohokjes!

Afgelopen maandag hadden wij de eer om naar MINT op het even ‘Modefabriek’ in de RAI te mogen. Als pers! Woehooeee! Life of a blogger ya know. Anyway, het was voor ons de eerste keer dat we naar dit event gingen en we hadden eigenlijk niet heel erg een idee over wat het zou zijn. Nou, wat is het dan? Je kan Modefabriek zien als een grote beurs waar allerlei merken, designers en labels hun mode showen. En dan niet de mode die nu in de winkels hangt, maar de mode die pas volgend jaar in de winkels te vinden zal zijn. Er komen dus ook veel ‘inkopers’ voor winkels om te checken welke collecties er zoal worden aangeboden. Voor ons was het met name interessant om naar MINT te gaan. MINT is het beste te omschrijven als een ‘beurs op de beurs’ waar alleen maar eerlijke mode wordt aangeboden. Denk aan merken als PeopleTree, Studio Jux en O My Bag, maar ook nieuwe merken die wij ook nog niet kenden. Ontzettend leuk natuurlijk om nu al te zien wat er volgend jaar zomer in de winkels zal hangen! Kijken jullie mee?

IMG_6824

Eerst het buitengedeelte van de beurs. Een DJ, bio frietjes en een toffe sfeer.

IMG_6828 IMG_6829

Wat we erg leuk vonden om te zien, was dat er veel vintage werd aangeboden. Groener en leuker wordt het niet!

IMG_6826

Ik heb heeeeeeeel veel spijt dat ik niet 1 van deze mooie kettingen heb gekocht. Echt heeeeeel veel spijt. Meh :( Als iemand weet waar je deze kettingen kan kopen hoor ik het heel graag!

En dan naar binnen, naar MINT. Alleen maar Groene Meisjes-proof mode! Hoe leuk is dat?

IMG_6838 IMG_6835 IMG_6834

Het viel ons op dat er bij alle merken twee dingen overheersen: vrolijke kleurtjes en printjes. Dierenprintjes, grafische printjes… like it! Dat belooft volgend jaar zomer een gezellige boel te worden.

IMG_6839

Tot slot deze schoenen van OAT Shoes. Wat is hier nu zo groen aan, denk je misschien? Deze schoenen zijn volledig afbreekbaar. En met volledig bedoelen we: je draagt ze af, stopt ze in de grond en een jaar later zijn ze weg. Verdwenen! Een heel mooi idee is dat OAT Shoes ook kinderschoentjes verkoopt, waar je dan zaadjes bij krijgt. Als je kindje de schoentjes niet meer draagt, stop je ze met de zaadjes in de grond en plant je dus eigenlijk op deze manier een boompje en geef je iets terug aan de natuur. Mooi idee toch?

Op naar de volgende editie van MINT. Met hopelijk nog meer mooie eerlijke merken!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

9 gedachten over “MINT (Modefabriek 2013)

 1. Het ziet er echt super uit. Hoe gaaf, dat jullie daar heen mochten als pers. Dat is echt een droom van mij. En wat leuk dat er steeds meer ‘groene meisjes’kleding komt! Die schoenen zou ik echt graag willen, ze zijn echt stoer. Zo maar eens even opzoeken op internet. Maar je kon dus ook dingen kopen daar? Ik dacht dat je altijd alleen kon kijken, maar met kopen is het alleen maar leuker:)

 2. Wat ziet dit er allemaal super gezellig uit! En heel fijn dat alle kleding groene meisjes proof is zeg!
  Die kettingen zien er echt tof uit! Je zou eigenlijk moeten kijken in van die boetiekjes, daar kan je vaak wel zulke kettinkjes krijgen!

 3. Wat leuk en goed dat er zoveel aandacht voor fair fashion is! Ik word er hebberig van….weten jullie toevallig nog van welk merk die ontzettend mooie jumpsuit is die op de foto staat?

 4. Over die kettingen; volgens mij kun je die ook heel goed zelf maken. (ik weet het niet zeker, want ik kan de kettingen niet heel goed zien op het schermpje van mn mini-laptop)

  Beautylab had daar ooit een filmpje over gemaakt.
  Zoek maar op “beautylab Hex Nut Bracelet ” .
  (Het is eigenlijk een armbandje,maar als je doorgaat kun je er ook een ketting van maken).

 5. Wat enorm leuk, ik ben zelf ook altijd zo enthousiast over deze beurs maar nog nooit geweest:( Ik ben in ieder geval blij dat er zoiets bestaat en de keuze dus groter word. Een betere wereld voor iedereen!

  Groetjes Nancy

 6. Dat ziet eruit als een hele leuke leuke beurs. Kleding ziet er heel leuk uit, ik vind het zo leuk dat je nu ook veel in de mode ziet: toffe printjes en mooie illustraties

 7. Zag er een leuke beurs uit! Dat laatste idee van de kinderschoentjes vind ik prachtig. Een beetje zoals een geboorteboom, maar dan nog een tikkeltje specialer. :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *