Museummeisjes in Schiedam

Schiedam1

Het was vrijdag Bette’s laatste stagedag.

Ja, ik weet het. Erg hè? Ik huil ook nog een beetje.

Natuurlijk mocht Bette kiezen wat we gingen doen op haar laatste dag, want dat hoort zo. Het werd een bezoekje aan het Stedelijk Museum van Schiedam, omdat daar een foto-expositie van één van Bette’s docenten te zien was. Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar ik had geen idee dat Schiedam zo’n tof museum had. Maar goed, ik was sowieso nog nooit in Schiedam geweest, dus ik had het ook niet kunnen weten. We ontdekten ook nog een fijne plek om onze haverlattes te drinken én de groenste bibliotheek die ik ooit zag. Het was een goede dag :)

Schiedam2

Kijk, dit is het Stedelijk museum van Schiedam. Mooi gebouw wel hè? Het is nog best groot ook, ik was verbaasd.

IMG_0590

Het is je museummeisje in actie.

Schiedam4

Dit is waar we voor kwamen: de foto-expo over dementie, door Margi Geerlinks. Een indrukwekkende expositie over de laatste levensfase van Joke Borst – de moeder van (auteur) Hugo Borst. Deze expo is nog tot 3 maart 2019 te bekijken. Je museumkaart is hier geldig.

IMG_0661

En kijk, dit is de prachtige bibliotheek van Schiedam. ZO VEEL planten! (en boeken, dat ook hoor)

IMG_0536

Koffie dronken we bij Latte Heart, want: havermelk en vegan taart. Fijne plek, zeker voor een laatste stagedag.

Nog een keer duizendbedankt voor de vijf heel fijne maanden Bette. Je bent een droomstagiaire en ik mis je nu al. Tot snel! Voor jullie: je kunt Bette volgen op Instagram.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

4 gedachten over “Museummeisjes in Schiedam

  1. En dan zijn jullie nog niet eens bij Maison de la Bonneterie langs geweest, op Hoogstraat 86 a, waar een eco chique Vintagelein hangt en de pracht en praal ecochique genoemd mag worden. De lingerie is old stock, parfum wordt nagevuld, er zijn aluinblokken en tandenpoeders. En zijn jullie daar, dan ligt er een vulpen klaar. Want, ze hoopt dat jullie over haar – Vintagelein – schrijven en volgende keer dus wat langer in Schiedam blijven. Was getekend, Marjolein van de Vintagelein.

  2. Wat een leuke post en mooi foto’s!
    Ik heb nu ook zin om naar die tentoonstelling en Schiedam te gaan..

  3. Ahh de tijd gaat zo snel!
    Wat een gave bibliotheek zeg, echt prachtig. En dat museum ook! Zal ook maar meteen bekennen dat ik nog nooit naar Schiedam ben geweest… maar wellicht in de toekomst :)

  4. Kan me voorstellen dat zo’n afscheid er wel even inhakt. Het museum ziet er tof uit! Ik ga eigenlijk veel te weinig naar musea.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *