Must have: The Rockabillies

article-2543580-1ADA3B9C00000578-268_964x774

Op Facebook kwam ik deze link tegen. Ik viel meteen voor de fantastische jaren 50 (stijl) foto’s, maar wat ik niet wist is dat het hier om een boek vol met dit soort foto’s ging. Fotografe Jennifer Greenburg heeft er haar specialisatie van gemaakt om huishoudens die nog compleet in vintage sferen verkeren te fotograferen. (driedubbele rijm, hoezee!) Ten eerste: ik wil haar baan. Ten tweede: ik wil zo’n huis. Nou goed, laat ik maar beginnen met het kopen van het boek dan.

Een aantal foto’s uit boek “The Rockabillies” dat voor 45 dollar via Amazon te bestellen is:

article-2543580-1ADA3B8C00000578-67_964x772 article-2543580-1ADA3BD100000578-22_964x764

 

article-2543580-1ADA3B8400000578-613_964x747

 

article-2543580-1ADA3B9500000578-674_964x700

Wat ik eigenlijk niet wist is dat het hier om een hele community gaat. Er schijnen in Amerika duizenden mensen te zijn die leven alsof het de jaren 50 zijn. Hoe tof is dat?! Ook een beetje vreemd, maar daarom juist leuk. Ik ben ontzettend benieuwd of meer over dit onderwerp te gaan lezen, maar ik heb begrepen dat het boek vooral een fotoboek, met weinig tekst dus, is. Heeft iemand van jullie misschien een tip voor me? Ik ben op zoek naar iets van een documentaire over dit onderwerp!

Ik ben benieuwd of er meer mensen in de startblokken staan om dit boek te bestellen! Het is wel jammer dat het zo prijzig is… maar dan heb je ook wat, zullen we maar zeggen?

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

35 gedachten over “Must have: The Rockabillies

 1. Toen ik het eerste stukje tekst zag, dacht ik, ja er is zo’n hele community die zo leeft, maar ik heb geen idee meer waar ik dat heb gezien, was iets van op tv dacht ik. Ook nog echt dat de vrouw het huishouden doet en de man gaat werken enzo. Het lijkt me wel een gaaf tafelboek, maar vind het wel een beetje duur…

 2. OH MY, dit boek lijkt me echt geweldig! Volgens mij heb ik zoiets eens op Nat Geo gezien, over een community in Amerika waar iedereen nog zo leeft. Wel een beetje vreemd ja, maar tegelijkertijd ook ontzettend gaaf!

  1. Zou je eventueel nog weten hoe die docu heette? Ben er erg benieuwd naar!

 3. Hoi, volgens mij heet die docu Beehives. Ik heb er voorstukjes van gezien, helemaal te gek. Een paar maanden terug kon ik geen hele aflevering vinden misschien nu wel.

  1. Super, dankjewel! Ik ga kijken of ik hem ergens kan vinden of downloaden. Thanks!

 4. Ga je wel eens naar Rock ’n Roll op Terschelling? Daar zul je ook blij van worden! Ik ben er 1 keer geweest, was echt heel leuk!

  1. Naar het cafe/strandhuis bedoel je? Jaaa, daar ben ik mijn jeugd heel veel geweest! (ieder jaar naar Terschelling op vakantie) geweldig vond ik dat. En lekker eten, hihi!

 5. Dat ziet er mooi uit zeg… $45,- wel een tikje aan de prijzige kant, ik zou het niet direct bestellen (bieb?!?!) Die docu lijkt me super. Bijzonder, om zo te leven.

  1. huh?! for real?! Ik heb gezocht en zou toch zweren dat ik niks kon vinden!

 6. Prachtige stijl, geweldig om je huis zo in te richten! Helaas kan ik je niet verder helpen. Het boek lijkt me leuk maar hoef het niet perse in mijn kast te hebben.

 7. Aloha Meisjes,

  Rockabilly leeft ook zeer zeker in Nederland. Mijn ex-vriendje is een heuze Rockabilly met vetkuif en al :-) Echte documentaires over de Rockabilly’s zijn er niet, of niet dat ik weet. Je kunt als je het isbn nummer hebt trouwens het boek ook via bol bestellen, heb ik ook gedaan. Ik heb ‘m al zeker 2 jaar op het salontafeltje naast mijn 50’s stoeltje staan haha. Het is een prijzig boek dat zeker, maar ik als Rockabella vond dat dit boek niet in mijn kast mocht ontbreken. Je ziet de Rockabilly’s vooral bij elkaar bij concerten , hun eigen festivals en bijeenkomsten.. er zijn er genoeg … misschien wel teveel om nu in een reactie te plaatsen ;-) X

  1. Thanks Esther! Het klinkt zo tof allemaal. Ik wil het boek!!!

 8. Ik vind vooral de eerste foto heel tof, al weet ik niet precies waarom.. Vind het een leuke stijl, maar bijvoorbeeld al dat roze is niet echt mijn ding. :)

 9. Ik heb het boek besteld! Kan wel 2 tot 3 weken duren, maar dan heb je ook wat :)

 10. Zowel in Nederland, als Duitsland en Engeland ken ik vele mensen die zo leven. Zelf ben ik meer een psycho chick, maar mijn huis word er niet veel anders door.

 11. wauw, ik wil meer!! Geweldige plaatjes…
  Hoop dat je meer foto’s wilt delen als je het boek hebt! Nu maar wachten bij de brievenbus…
  Ik wilde dit boek niet in mijn kast maar op een pronkrek! ( jammer dat het boek zo prijzig is en ik geen pronkrek heb)

  1. haha, zeker ga ik het showen als ik het in huis heb! Tot over een paar weken ;)

 12. Hier wil ik meer over weten. Ik ken (maar van groeten en twitter hoor, dus ik KEN hem niet echt) een jongen die ik ook altijd foto’s zag maken van rockabilly’s, maar al een hele tijd heb ik daar niets meer van voorbij zien komen. Hij is onder andere ook concertfotograaf, dus zit een beetje in dat wereldje. Wel leuk om zo af en toe voorbij te zien komen. Maar wat ik het belangrijkste vind: als jullie er nu achter zijn hoe die docu heet, dan willen wij dat natuurlijk weten!!! Ik ben supergeïnteresseerd in hoe andere mensen leven en kan me echt opsluiten met dat soort documentaires. Heerlijk vind ik dat, dat mensen je meenemen naar een totaal andere wereld. En zij leven écht zo. Supervet! Het maakt het minder ingewikkeld als je het meer als een lifestyle ziet dan een must hoe je zou MOETEN leven, want dan lijkt het me nogal gecompliceerd.

  Oh echt smullen dit!

  1. superinteressant he? het intrigeert mij dus ook heel erg. Ik kom er later op terug :)

 13. Als je gek bent op de jaren vijftig dan moet je echt Pleasantville een keer kijken. Fictiefilm maar wel erg leuk.

 14. Super leuk dit artikel!
  @groene meisjes jullie bedoelen strandpaviljoen Heartbreak Hotel op Terschelling helemaal ingericht in de jaren 50’s en 60’s style :)
  Maar er is ook al 25 jaar ‘Rock&Roll Street Festival’ een heel weekend lang (1e weekend van september) 1 straat in Midsland helemaal in de rock&roll sfeer! Super gezellig!

  http://www.rockandrollstreetterschelling.nl/Midsland_intro.html

 15. Superleuk! Ik heb ook wel eens (in NRC denk ik) een artikel met foto’s gelezen over mensen die leven alsof het de jaren twintig zijn. Dus met de hand wassen in een tobbe, geen douche, jarentwintigkleding (geen polyester kousen maar echte zijden kousen) etc. Heel interessant!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *