Nepal, thee en Groene Meisjes

dgm-thee-door-aline-bouma-3

Zoals velen van jullie inmiddels zullen hebben vernomen, vertrek ik op 17 oktober naar Nepal. Ik kan om meerdere redenen niet wachten. Het is mijn eerste reis naar Azië. Het is voor het eerst in heel lange tijd dat ik zó verweg ga én ik reis alleen. Maar ik ben vooral zo excited omdat ik heel toffe dingen ga doen. Ik mag namelijk op pad voor Social Vitamins, een mooie organisatie die zich inzet voor het welzijn van de kinderen in Nepal. Jullie kunnen mij en mijn reis ondersteunen en ik ga je vandaag vertellen hoe!

Social Vitamins werkt al een tijdje volgens het ‘one-for-one’ systeem, te weten met thee. Wat houdt one-for-one in, vraag je je misschien af? In dit geval betekent het: jij drinkt een lekker kopje thee, een kind krijgt een vitamine A supplement. Dat is namelijk wat Social Vitamins doet; de organisatie voorziet Nepalese kinderen van vitamine A. Kinderen in Nepal hebben doorgaans nog een vitamine A gebrek, wat gevaarlijk is. Social Vitamins zorgt ervoor dat heel veel kinderen hun vitamine A gehalte op pijl houden. En wat ga ik doen? Juist, ik ga vitamine A supplementen naar Nepal brengen!

dgm-thee-door-aline-bouma-5 dgm-thee-door-aline-bouma-6

Nu denk je misschien: maar die kun je toch ook gewoon opsturen? Natuurlijk, dat kan. Maar we willen graag laten zien welk belangrijk werk Social Vitamins in Nepal verricht en daarom stuurt de organisatie mij op pad met een plaatselijke gids en artsen. Ik ga naar ziekenhuizen en scholen en ga de vitaminesupplementen dus letterlijk zelf naar de kinderen brengen. Een ongelooflijk grote eer en ik vind het heel erg spannend, maar ik kijk er vooral heel erg naar uit om alle kinderen en hun verzorgers daar te ontmoeten. Ik kan me nog niet eens voorstellen met hoeveel verhalen ik ga thuiskomen.

Zoals ik al zei: jullie kunnen mij helpen en ik hoop van harte dat velen van jullie dit – naar eigen mogelijkheid – zullen willen doen. Het is heel erg simpel: je hoeft alleen maar een pakje thee te kopen :) Op die manier doneer je aan Social Vitamins. Hoe meer donaties, hoe meer vitaminesupplementen ik naar Nepal kan brengen. Wanneer er 500 pakjes thee zijn verkocht, verdubbelt Social Vitamins de donatie. Dat zou echt fantastisch zijn, dus laten we daarvoor gaan!

dgm-thee-door-aline-bouma-1 dgm-thee-door-aline-bouma-2

Hoe werkt het? Je gaat naar http://socialvitamins.nl/product/groene-meisjes-thee/ en kiest hoeveel pakjes biologische jasmijnthee je wilt kopen. De verzendkosten bedragen €2,95, maar vanaf 4 pakjes thee vervallen deze. Misschien handig als je samen met een ander dit mooie project wil steunen! (of als je gewoon heel erg van thee houdt, dan heb je voorlopig even genoeg in huis ;))

Het duurt nog precies twee weken voordat ik vertrek en in de komende dagen ga ik jullie nog voorzien van meer informatie over Social Vitamins en over het programma van mijn reis. Ik vind het zo spannend allemaal! Dat mogen jullie best wel weten. Maar omdat ik weet dat ik ter plekke alles met jullie kan delen – via social media en hier op mijn blog – heb ik er alle vertrouwen in. Ik weet dat jullie een beetje met mij meereizen en dat maakt me blij.

dgm-thee-door-aline-bouma-4

Deze oproep is absoluut geen oproep om míj te sponsoren. Ik maak deze reis voor Social Vitamins dan ook onbetaald. Het is werk, maar ik verdien er geen geld mee. Alles komt ten goede aan de kinderen in Nepal en ik denk ook dat het zo alleen maar zou kunnen zijn. Ik hoop daarom van harte dat jullie, net als ik, dit prachtige initiatief willen steunen door een pakje thee te kopen. Ik kan niet wachten om over twee weken los te barsten met foto’s en verhalen over de kinderen daar. Ik beloof dat ik alles met jullie zal delen :) Alvast ontzettend bedankt voor jullie support en vertrouwen!

liefs,

Merel.

Foto’s: Aline Bouma.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

18 gedachten over “Nepal, thee en Groene Meisjes

 1. Oh, wat een fijn initiatief! Kon ik maar met je mee :)
  Ik wou zonet een zakje thee bestellen, maar het wirdt enkel naar Nederland verzonden.. Wat jammer!

  1. Het kan wel, maar het pakt behoorlijk duur uit ivm de verzendkosten, heb ik begrepen…

 2. Heel mooi initiatief en juist supergaaf dat je erheen gaat!! Ik ga thee bestellen :) Bij het afrekenen staat echter er dat de verzendkosten 3.50 bedragen ipv 2.95!

  Heel veel succes en vooral plezier !

 3. Bestelling geplaatst! Wat een mooi initiatief. Alvast een hele goede reis Merel!

 4. Wat goed! Ik wist helemaal niet dat vitamine A zo moeilijk te krijgen is in Nepal… Ben je trouwens niet bang dat je allemaal arme en zieke mensen gaat zien daar?

  In ieder geval heel veel succes!

 5. Wat een mooi initiatief! En wat een eer dat je die vitamines echt zelf daar naar toe mag brengen. Ik ga zeker een pakje thee bestellen. Eentje voor mezelf en eentje om cadeau te doen aan een vriendin die vorig jaar geleden in Nepal was tijdens die verschrikkelijke aardbeving. Ze is nog steeds heel erg betrokken bij het land en de wederopbouw. Heel veel succes en plezier tijdens je reis!

 6. Wat een mooi initiatief, ben heel benieuwd naar je reisverslag en ik ga eens kijken naar die zakjes thee, en wie ik het cadeau kan doen :-)

 7. Wat goed dat je dit doet Merel! Ik ga het even delen op de pagina van AlleenPuur. Succes!!

 8. Wat goed dat je dit gaat doen! Heel veel succes. Ik heb 4 zakjes besteld, ben dol op jasmijnthee! :-D

 9. Wat een super initiatief! Ga de groene meisjes thee zeker bestellen! Lekkere kopjes thee met ook nog een extra goed gevoel! Heel veel succes en plezier

 10. Wat een mooi initiatief zeg. En wat een avontuur voor jou. Ik lees graag mee… en de thee is besteld!

 11. Misschien een stomme vraag maar hoe lang duurt het voor er geleverd word? Ik heb 4 pakjes besteld begin oktober maar heb niets ontvangen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *