Nieuw ontdekte hotspots in Antwerpen

We hebben al vaker over Antwerpen en haar toffe hotspots geschreven (zie zoekfunctie “Antwerpen”,) maar iedere keer als we er komen, ontdekken we weer iets nieuws. Gisteren was ik (Merel) met vriendinnetje Merlin weer in deze heerlijke stad en bezochten we drie fijne tentjes die ik wel de moeite van het delen waard vind. Alleen bij de eerste (Lunchbox) was ik eerder geweest, de twee andere zaakjes waren nieuw voor mij. Ben je benieuwd? Lees dan gauw verder!

IMG_5985

1. Lunchbox is een te gek eetcafé (lunch/diner) op het theaterplein, tegenover de Schouwburg. Hier kan je terecht voor eco en fairtrade “healthy food.” Sounds awesome, right? Heel erg Groene Meisjes proof! Hoewel ze hier ook vlees en vis serveren, staan er flink wat vega opties op de kaart en vond ik ook een vegan gerecht. Een wrap met homemade hummus (die echt zalig was) en groentjes. Deze wrap heet ook echt ” De Veganist,” dus daarover is geen verwarring mogelijk. Ik liet er overigens een broodje van maken, omdat ik daar meer zin in had en ik dronk er een verse muntthee bij. Merlin en ik waren zo’n 12 euro per persoon kwijt. Niet heel goedkoop voor een lunch, maar als je dan bedankt dat het ecofriendly, gezond, homemade én vegan is… ach, dan kan het wel, hihi!

IMG_6028

2. Slenterende door de fijne Kammenstraat, vol met vintagezaakjes, kregen we zin in een drankje. Merlin kon zich herinneren dat ze ooit een keer bij De Broers van Julienne was geweest en ze vond het leuk om mij dit zaakje te laten zien. Het bleek een ontzettend leuke tent te zijn! Je kan hier allemaal heerlijke taarten en quiches (beide niet vegan) kopen en eten en dat doen de meeste mensen hier geloof ik. Maar als je een beetje verder kijkt, dan zie je dat er een hoop vegan opties zijn: vegan hapjes, maar ook raw chocolate, biologische theetjes, chailattes met sojamelk, vegan granolabars…kortom, ook als veggie kan je hier heel prima terecht. Check de menukaart maar eens. Naast dat je hier eten kan afhalen en kan gaan zitten voor een hapje&drankje, is het tevens een mini supermarktje met allemaal biologische en ook veel glutenvrije producten. Kortom: hotspot!
De Broers van Julienne vind je in de Kasteelpleinstraat, nummer 45-47. Het is een zijstraat van de Kammenstraat, en deze straat is sowieso een bezoekje waard!

IMG_6030

3. Moe van het winkelen, jaja Antwerpen is een intensieve winkelstad, wilden we nog een laatste drankje doen voordat we naar huis gingen. Ook nu kwam Merlin weer met een te gek idee: Barnini. Toffe naam alleen al toch?! Als je binnenkomt weet je eerst niet waar je moet kijken; zoveel fijne vintage spulletjes. Kastjes, lampjes, schilderijtjes met foto’s uit grootmoederstijd, prachtige bloemen en beeldjes van herten. Eigenlijk is Barnini een soort tot leven gekomen vintagewinkel. Je kan hier terecht voor speciale koffies, bagels en huisgemaakte ijsthee. Helaas heb ik geen vegan opties op de kaart zien staan, maar over een bagel met avocado, in plaats van met creamcheese, wordt niet moeilijk gedaan. Barnini zit schuin tegenover Lunchbox, waar wij onze dag begonnen. Barnini is onwijs populair onder de Antwerpse ‘jeugd’ (lees: hipsters) en dat is ook te zien aan hun Facebookpagina. Kortom: een fantastisch plekje, net eventjes buiten de winkelstraten, waar je echt even naartoe moet gaan!

Sorry, ik had mijn camera niet bij me gisteren. De foto’s zijn dus allemaal gemaakt met mijn iPhone. Toch hoop ik jullie een plezier te doen met deze hotspot-tips. Heel veel plezier in Antwerpen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

44 gedachten over “Nieuw ontdekte hotspots in Antwerpen

 1. leuk! Ik ga dit zeker terugzoeken als ik n keer naar Antwerpen ga en je foto’s zijn prima hoor :)

 2. Als ik naar Antwerpen toe ga denk ik dat ik graag een bezoekje wil brengen aan een van deze drie:D

 3. Helaas net vorige week een weekend naar Antwerpen geweest, dus voorlopig zal ik er even niet komen. Voor de volgende keer zal ik het weer eens opzoeken. Aan de schoenmarkt zit ook een indoor winkelcentrum op de hoek net voor de Groenplaats. Daar zit een heel lekkere sapjeszaak! Wel cash betalen :)

 4. Die zijn leuk he!
  Ben onlangs gaan ontbijten in Barnini: in de zon (jaja, zeldzaam ;)) op het terras terwijl de vogeltjesmarkt plaats vond, heerlijk!

 5. Leuk, van de drie ben ik nog niet bij de laatste geweest.
  Als je een keer in de wijk het Eilandje rondloopt kan je bij de MAS gratis naar het dak waar je een mooi uitzicht over Awerpen hebt en daarna op de Nassaustraat wat drinken bij Broer Bretel. Echt een leuke coffee bar waar je veel soy based kan bestellen. Het barretje is van 4 leuke broers die je raadt het al, graag bretels dragen.
  Wat is Awerpen toch een fijne stad, binnekort weer snel een keer naar toe…. 1 juli komt de solden er weer aan :-)

  1. Oh wow, dat klinkt als heel erg iets voor ons! Dank voor de tip :)

 6. Leuk, leuk en leuk! De volgende keer dat ik in Antwerpen ben, dan neem ik precies dezelfde route als jullie hebben genomen ;-)

 7. jeuhhh!!! meer van dit soort post aub!!! geweldig :D
  Als niet vaak antwerpen bezoekende, kom je toch op de standaard plekken, omdat je niet weet dat er zoveel leuks is.

 8. Antwerpen is zo’n fijne stad! De Broers van Julienne heb ik eens gegeten, ze hebben namelijk twee locaties: een soort lunchroom/traiteur en een echt restaurant. Je kan er ook heerlijk eten. Leuke tips, bedankt!

 9. Oh dit lijken me leuke plaatsjes! Ik woon in Antwerpen, maar ik moet toegeven dat ik hier zelf echt niet veel leuke plekjes zou weten aan te duiden. Tijd om er eens op uit te trekken want Barnini lijkt me een zeer leuk plekje :D

 10. Leuk! Barnini ben ik de vorige keer ook geweest en hoewel niet-vegan was de latte met slagroom en smarties wel heel erg lekker!

 11. Ik heb ook ooit bij de Broers van Julliene gegeten, echt heerlijk! De andere twee spots ken ik niet. Ik loop momenteel stage in Antwerpen, heb alleen helaas zo weinig tijd om leuke dingen te bezoeken.. Ook leuk: de Burgerij, ze hebben 2 vega burgers op de kaart staan.

 12. Hoihoi, ik kende ze allemaal alleen in Barnini ben ik nog niet geweest. (wel al van gehoord)
  De Lunchbox is de max! Ik ging daar een tijdlang elke zondag als vogeltjesmarkt was iets eten. De sapjes en thees zijn ook super.
  Gebroeders van Jullienne zijn ook goed maar je moet er wel geduld hebben…maar ze hebben nu meerdere vestigingen dus tis misschien nog te zien waar je gaat.
  Jullie zijn precies echte Antwerpen fans!!
  “Antwerpen ist stad en al de rest is parking” zeggen ze hier :)

  Ik woon er al ruim 10 jaar en het blijft verassend de hoeveelheid nieuwe plekjes en dingen om te doen.

  1. Jaloers! Ja wij zijn echt enorme Antwerpen fans. Ik zou er ieder weekend wel naartoe willen :) Misschien wil ik later als ik groot ben (en heel rijk) een tweede huisje in Antwerpen. Kan ik er zo vaak naartoe als ik zelf wil ;)

 13. Leuk!! Ik ♥ Antwerpen!!
  Ook nog een aanrader is De Dikke Kat, aan de Kasteelpleinstraat 26! Heerlijke koffie, ontzettend leuk mens die ze zet en de zaak is ingericht met vintage meubeltjes. Er hangt kunst en de achtertuin is ook lekker om te zitten uit de wind.
  Bedankt voor de tips!!

 14. Voor een fijn pintje is de Dancing Chocolat bij mij om de hoek aan het einde van de kloosterstraat ook een fijne

 15. Weer een mooi artikel met leuke foto’s! Wordt altijd zo enthousiast van jullie artikelen (: Ben geen vega(n), maar volg jullie blog al best wel heel erg lang & vindt jullie tips van hotspots, heerlijke recepten en persoonlijke verhalen echt lekker/leuk/interessant om te lezen!

  Keep going! :D

 16. Aaaaah ik kom net terug uit Antwerpen, voor mij kwam dit artikel net te laat :( Ziet er gezellig uit!

 17. Vroeger hadden ze diverse vegan maaltijden op de kaart staan. Ik vind het nog altijd jammer dat ze die geschrapt hebben, want vooral de wokschotel was zo enorm lekker, daar valt hun wrap bij in het niet. Maar als je gewoon vegetarisch eet, zijn er genoeg opties en het is wel heel gezellig om te zitten. :)

  1. Hi Jerney, bij Lombardia hebben we de hele kaart nu ongeveer gehad. Vandaar dat we wel eens iets anders wilden. Lekker Gec in Gent, daar hebben wij een filmpje opgenomen voor de gemeente Gent. wel oke, niet bijzonder vonden we het eten daar.

 18. Oeh; de broers van Julienne kende ik nog niet. Gaan we binnenkort eens uittesten, altijd fijn. Een plaatsje met vegan opties op de kaart. Vooral in Antwerpen. :)

 19. De broers van Julienne zit inderdaad in de Kasteelpleinstraat, maar de vestiging waar jullie zijn geweest zit in de IJzerenwaag (nr 4) – het restaurant in de Kasteelpleinstraat ligt in ’t zuid en is vooral om te lunchen en te dineren

 20. Leuke adrezjes he, ik heb een tijdje in Antwerpen gewerkt en het is heerlijk om zoveel lekkers in de buurt te hebben! Bij Barnini hebben ze trouwens meer smoothies dan er op de kaart staan, zeker eens navragen dus want er zitten superlekkere combo’s tussen. En hun bagels zijn hemels (alleen wat aan de kleine kant voor meisjes met grote honger). Bij de Broers van Julienne heb je maar één groot probleem: als je er langsgaat voor een stukje (afhaal-quiche) zien die taarten in de etalage er zooooo heerlijk uit dat je er wel een stuk van moet meenemen :)

  Ah ik heb al heimwee!

 21. Misschien is Aahaar ook iets voor jullie. Ze hebben o.a. een vegetarisch buffet waarvan sommige gerechten volgens het princiepen van het Jaïnisme zijn. Misschien geen hotspot maar wel leuk en lekker, er eten altijd veel Indiërs, studenten en locals en het zit vlak bij het station.

 22. […] dit jaar. Zo gingen we voor de site een weekend naar Gent, hebben we meerdere keren geshopt in Antwerpen, kochten we een heleboel vintage kleding, gingen we lekker vegan uit eten, dansten we op heel wat […]

 23. Wij zijn gisterenavond naar de Broers van Julienne geweest nav deze post + alle positieve reacties eronder. Maar het viel ons enorm tegen eerlijk gezegd. De zalm uit de oven die we bestelden was erg eenvoudig klaargemaakt. De pasta leek gewoon uit een grote zak te komen zoals we die thuis ook hebben liggen. En de tomatensaus met een uitje was zo simpel dat ik – en ik ben echt geen goede kok – zeker weet dat ik die ook kan maken. Maar vervolgens wel 20,- voor het gerecht moeten betalen. Voor een visgerecht van dit bedrag verwachtten wij eerlijk gezegd meer. Zeker na het lezen van alle enthousiaste reacties hier! We hebben lang op ons eten moeten wachten, en vervolgens waren we binnen een half uur weer weg. Wij gaan er niet meer terug. Hoogstens om nog eens een taartje te proberen ;) Vandaag gaan we de andere tips, ook die uit 2015 eens uitproberen! Bedankt voor alle input!

  1. Wat jammer zeg. Maar het is al een tijd geleden dat we hier zijn geweest, dus misschien is er wel een hoop veranderd in de tussentijd.

   1. Zou kunnen inderdaad! Maar op FB en Google hadden ze ook een erg goede score. Ook recente reviews. Misschien een gevalletje van “te hoge verwachtingen” ;)

  2. Ik kan mij helemaal vinden in de reactie van C&F. Het is alweer zeker 3 jaar geleden dat ik bij de Broers van Julienne heb gegeten, maar wat een tegenvaller was dat toen. Nog nooit zo slecht vegetarisch gegeten, vooral als je kijkt naar de prijs-kwaliteit verhouding. Gerechten waren smakeloos. Niets wat een gemiddelde student niet zou kunnen maken. Ook de bediening is ronduit onvriendelijk, ongastvrij en arrogant.
   Door de goede recensies zijn we er toen op afgegaan, maar ik lees nu wel meer soortgelijke ‘mindere’ reviews over dit restaurant. Erg jammer. Voor goed vegetarisch eten kun je beter naar Gent gaan.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.