Nieuw plekkie voor je stekkie

14939393_1167574926642941_2362015977762684243_o

Afgelopen dinsdag bracht ik deze plant naar BlueCity 010, in het oude Tropicana zwembad in Rotterdam. (remember the days? ;)) BlueCity wordt momenteel omgetoverd tot circulaire (onthoud dit woord, dit gaat de komende jaren steeds belangrijker worden,) voorbeeldstad. In de koepel van het zwembad komt een groene oase, die we samen met jullie gaan aanleggen!

Het streven is om 1000 planten te verzamelen en tussen 7 en 27 november kun jij vrijwillig bijdragen door een plantje te komen doneren. Heb jij een plant die het thuis niet zo goed doet en die de botanicus van BlueCity kan opknappen? Of heb je niet meer zoveel tijd om thuis tegen je planten te praten, maar vind je het ook zonde om ze weg te gooien? (sowieso nooit doen!) Breng ze dan naar BlueCity en bouw zo mee aan de groene oase middenin de stad .(en krijg meteen de gelegenheid om even binnen te kijken in het oude zwembad – wat al tof genoeg is, op zich)

Praktische info 

– Adres = Maasboulevard nummer 100 en je moet dan bij de hoofdingang van het voormalige zwembad zijn.
– Doneren kan iedere zondag, woensdag en vrijdag tussen 10.00 en 17.00 uur.
– Alle planten zijn welkom, ook die een beetje afgetakeld zijn ;))
– Je krijgt een eervolle vermelding op Facebook, dus zo kun je je vrienden ook aanmoedigen om een plantje te komen doneren.
– gebruik #nieuwplekkievoorjestekkie op social media om ook anderen op de hoogte te brengen van deze toffe campagne!
– check voor meer info de campagnepagina op de website  of de Facebookpagina van Blue City 

Namens BlueCity alvast heel erg dankjewel. En laat het mij ook even weten als je een plantje hebt gedoneerd. Vind ik lief van je! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

14 gedachten over “Nieuw plekkie voor je stekkie

 1. Toevallig was ik afgelopen weekend in Rotterdam en liepen we langs Tropicana. Ik vertelde mijn man nog hoe stoer dat vroeger was, hét subtropisch zwemparadijs van de verre omstreek (ik kom uit de buurt van Breda). Hij vond het vooral vergane glorie, die ik vurig verdedigde, niet wetende dat het ondertussen een andere bestemming heeft gekregen :-)

 2. Super tof initiatief dit! En wat goed dat je eraan meedoet en het hier deelt! Op mijn studentenkamertje is niet zoveel ruimte voor zoveel planten als ik er zou willen, dus de paar die ik er heb, verzorg ik met al mijn liefde. Maar anders zou ik het wel weten en hier ook zeker wat naartoe brengen! Heel goed bedacht dit.

 3. Wat een super leuk initiatief, ik ga het sowieso volgen! Ik heb bij voorbaat al geen plantjes, omdat ik altijd bang ben dat ik ze dood laat gaan en dat is zielig, dus kan er geen doneren. Maar ik denk dat er genoeg mensen zijn voor wie dit als geroepen komt.

 4. Zoals je laatst zei, zijn er soms gekke reclame banners en mensen die je daarop wijzen. Vandaag ben ik dat, er staat nu een reclame van de liddle over feestdag recepten waaronder een met eendenborst.

  1. Ik zag het, heb mijn mediabureau gemaild en ze hebben hem verwijderd :) Dank voor het doorgeven ook hoor!
   Hoop dat je mijn post alsnog leuk vond :)

 5. Supergave actie, maar jammer dat Rotterdam zo ver weg ligt! Even 6 uur voor een retourtje trein vind ik wel wat veel om een plantje te brengen.

 6. Wat een leuke reacties op onze actie om Tropicana groen te maken! Alle planten die komen zal ik met liefde verzorgen. Ja ik ben die botanicus. ……..The Green Man van BlueCity. …..:)

  1. Heeee Peter, wat leuk dat je reageert! En fijn om te weten dat je de planten met liefde zal verzorgen. Plants are friends :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *