Nieuwe Mason Jar goodies

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

In februari schreven we op De Groene Meisjes hoe blij we waren met de enige echte Mason Jars, die sinds kort te koop zijn bij Mason Madness. Marjolein, de eigenaresse van deze toffe shop, stuurde ons afgelopen week een bedankje in de vorm van een Mason Jars- goodies pakketje. Hoe lief is dat! Onze liefde voor de Mason jars is absoluut nog niet over. We gebruiken ze iedere dag (en de hele dag door) en zeker nu we een aantal nieuwe gadgets hebben, kunnen we ons geluk niet op. We laten je eventjes zien wat voor gadgets het dan zijn en hoe je ze kan gebruiken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Allereerst: een deksel waar een rietje doorheen past. Ik heb eventjes gesjoemeld met ons #minderafval project, want ik gebruik eigenlijk geen rietjes meer. Maar ik kon de verleiding niet weerstaan om deze deksels even te showen. Ziet er toch fantastisch uit? Ik vind het trouwens lekker om wat fruit (aardbeien of citroen) in mijn water te doen, zodat je toch nog een heel klein beetje een limonadegevoel hebt. (aardbeien geven veel meer smaak af dan ik dacht!) Een ‘rietjesdeksel’ kost €6,50 en vind je hier in de shop.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dan: het BNTO dressingbakje. Het bakje kost €7,50. Dit is zo ontzettend handig! In de jar doe je salade en in het bakje doe je dressing. Of rauwkost in de jar en hummus in het bakje. Of sojayoghurt in de jar en granola in het bakje. IDEAAL. Hoe werkt het?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik had de jar per ongeluk iets te vol gedaan. Het was de eerste keer dat ik dit zo probeerde, dus oeps! Maar geen probleem hoor, het lukte alsnog prima. Kijk maar:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik ben helemaal gelukkig met dit systeem. Ik ga mijn jars vanaf nu zeker meeslepen naar mijn werk, met yoghurt en salades en weet ik het wat nog meer. Voor een ideetje voor een Mexicaanse salade in een jar, klik

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En tot slot, de aanwinst van de maand: de CupPow drinkdeksel, tevens €7,50. Wat een uitvinding. Je vult je jar met water, schroeft de deksel en de ring van de jar erop en je hebt een drinkfles. Geweldig!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wij vinden de CupPow en de BNTO te gek, ook omdat we van beide producten zeker weten dat het BPA-free (en gerecycled) plastic is. Daarbij komt: het ziet er gewoon awesome uit en het is duurzaam. Weg met de plastic flesjes, boterhamzakjes en bakjes. De Mason Jar it is!

Voor bovenstaande gadgets heb je trouwens altijd de ‘widemouth’ jars nodig. Wij hebben onder andere deze en deze.

Wie is er nog meer aangestoken met het Mason-Madness-virus? Kijk maar uit hoor, want het is een verslaving!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

23 gedachten over “Nieuwe Mason Jar goodies

 1. Wat een leuke spulletjes! :D Ik heb nog geen Mason Jars maar ze staan al heel erg lang op mijn verlanglijstje!

 2. Wat een gave gadgets! Ik heb zelf nog geen echte Mason Jar, maar ik vind ze wel ontzettend leuk. Zeker dat dressing- of mueslibakje vind ik gaaf! Ik neem best vaak yoghurt mee naar school, maar als je de muesli er van tevoren al in doet ziet het er altijd zo vies uit, en is het ook niet echt knapperig meer. Handig dan, zo bakje!

 3. Yep, een redelijk zwaar verslaafde hier ;-)
  Heb Mason jars in alle maten, kleintjes om boter, jam en chocopasta in te doen.
  De grotere om een lekkere salade of over night oats in te maken.
  En hele grote als voorraadpotten, gewoon omdat het mooi staat op het aanrecht!
  Heb deze week de Ecojarz binnengekregen, snel proberen!

 4. wat een gave gadgets. Wat betreft het #minderafval project en de rietjes.. misschien een domme tip en wist je het al lang, maar je kunt roestvrijstalen rietjes bestellen op ebay. Kun je ze hergebruiken en heb je toch nog een rietje:)

 5. Mason verslaving, ik ben er ook ten prooi aan gevallen. Woe is me ^_-

  Wat je kunt doen om afval te voorkomen en toch je tanden te sparen bij bijvoorbeeld citroenwater, is een glazen rietje aanschaffen. Wellicht een idee? Ze zijn bij verschillende webwinkels te koop.

  – xo
  Kim

 6. Whaaaaa! Okee, dit is geniaal! Ik heb inmiddels een kast vol mason jars en dit moet ik hebben!!

  1. hihi, ik moest ook wel een beetje aan jou (en nog een paar andere meiden) denken hoor! Lijkt me echt iets voor jou/jullie.

 7. ik heb sinds vorige week een eerste lading mason jars in huis en ik vind ze heerlijk !

 8. wat tof! misschien moet ikook maar eens een kijkje op de website nemen, zo gauw mijn rekening het weer toelaat..
  xo, cheyenne

 9. Ah, ik ben dol op de mason jars! Nu het wat lekker weer is, maak ik mijn eigen juices, smoothies and ice coffee^^

  Love it!

  x

 10. Mason Jars zijn zo leuk! En wat een toffe gadgets, vooral de BTNO lijkt me erg handig. Nooit meer veel te natte sla. omdat je dressing er al overheen hebt gedaan of sompige granola, yay! Oh en dan ook nog eens allemaal in schattige pastelkleuren.

 11. Ik heb een vraagje! Ben op zoek naar iets waarin ik yoghurt of lekkere watertjes mee kan nemen naar mijn werk, dit ziet er perfect uit maar ik vroeg me af of ze lekken.. hoop dat iemand mijn vraag kan beantwoorden :) thanks!

 12. Hoi Merel,

  Ik heb destijds ook twee mason jars gekocht op Mason Madness !
  Alleen gingen mijn dekseltjes roesten !! Bij jullie niet ?
  Hebben jullie alleen mason jars van Mason Madness ?

  Grtjes Mees !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *