Nijmegen #1

IMG_2273

Hi lieve iedereen! Dit is een livebericht vanuit het gezellige Nijmegen. Wij zijn hier op hotspotjacht en zijn al een paar superleuke adressen tegengekomen. We hebben leuk gewinkeld en lekker gegeten en morgen gaan we nog een aantal andere adressen bezoeken. Voor nu willen we je een aantal foto’s laten zien, met de adressen erbij. Jullie mogen aangeven van welke plekken jullie graag meer willen weten. Daar zullen we dan nog wat uitgebreider over schrijven. Je mag ook zeggen dat je van alle adressen meer wilt weten, vinden we ook prima. Oh, en er komt ook nog een video aan!

IMG_2183 IMG_2208 merel

Louis: bio, sapjes, vegan kokos-bananenbrood.

IMG_2174 IMG_2166

Make my day: conceptstore, interieur, kleding.

IMG_2093

Tati: retro, vegan taartjes en broodjes, verse theeën.

IMG_2238 IMG_2259 IMG_2264

Munt: saladebar, gezond, vegan, soep, salades.

IMG_2143 IMG_2147

Sussies: vintage, kleding.

Vertel, over welke adressen zou jij meer willen lezen? We horen het graag van je! Vandaag gaan wij nog een stuk of vijf hotspots bezoeken, dus er komt nog veel meer aan!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

85 gedachten over “Nijmegen #1

 1. Oeh, ik ben nog nooit in Nijmegen geweest, maar het ziet er naar uit dat ik er écht een keer naartoe moet. Mij lijkt het leuk om wat meer over Munt en Louis te lezen.
  Heel veel plezier met het bezoeken van de rest van de hotspots daar! :)

  1. Dankjewel! We hebben 2 heel leuke dagen gehad. Nijmegen is een heerlijke stad! Stay tuned, want vrijdag komt er een video online!

 2. Ik zou graag meer te weten willen komen over Sussies, dat ziet er wel heel leuk uit!

 3. ja ik wil van alles de adresjes en meer info!!! LOL nijmegen was al leuk maar is zo te zien veel leuker geworden afgelopen jaar!
  maar tati en sussies zijn favoriet

 4. Ah, slapen jullie een nachtje in Credible? Hihi wat leuk om te zien, mooie foto’s! Veel plezier vandaag :)

  1. zeker een leuke vintagewinkel en een heel aardige eigenaresse!

 5. Crudo, vegan en raw food + de winkel die erbij zit. De Klinker, vegan. Het Goed zit ernaast, kringloopwinkel. In de voormalige Honigfabriek komt waarschijnlijk ook nog een vegan lunchroom maar die is er nog niet. Leuk dat jullie in Nijmegen zijn! Eind April is waarschijnlijk ook in Nijm.het Viva Las Vegas festival! Goed excuus om nog een keer terug te komen;)

 6. Over allemaal! Allemaal leuke eigenaressen en leuke zaakjes waar ik vaak kom (en bij Make My Day verkopen we onze sieraden ;) ) dus lijkt me leuk om te lezen wat jullie ervinden! Bij Tati kom ik eigenlijk nooit maar ik ben benieuwd naar jullie ervaring!

 7. De laatste keer dat ik in Nijmegen was konden we helemaal geen leuke tentjes vinden, maar die zijn er dus wel, yay! Ik ben vooral heel erg benieuwd naar concept stores en eettentjes. :-)

  1. Precies hetzelfde hier. Jaren geleden heb ik (M) er 2 jaar gestudeerd. Toen heb ik alleen kroegen van binnen gezien. Twee jaar geleden waren we er weer eens en toen vonden we het allemaal erg tegenvallen. Maar het schijnt dat er sinds een jaar allemaal nieuwe tentjes geopend zijn (waar wij dus allemaal naartoe geweest zijn, vandaag nog naar veel meer) en wow, het is echt een te gekke stad geworden!

 8. Jeetje, nou heb ik 10jaar in Nijmegen gewoond, sinds een half jaar in Utrecht en ik ken geen van de hotspots!
  Je moet naar de Honig fabriek gaan, http://www.honigcomplex.nl De Meesterproef is erg goed, maar moet je misschien reserveren.

 9. Hi leuk!!!!! Siem heeft goede tips gegeven maar waar jullie ook zeker naar toe moeten is Suba (interieur), Porch People vintage (achter de grote markt) en daarna naar Sid en Liv super leuk!! Alles biologisch en ambachtelijk gemaakt toppertje!(van welderenstraat 95). Ik zag dat jullie in Credible verblijven, daarnaast zit Nothing Hill, kun je heerlijk en vooral goedkoop eten;-)

  Veel plezier!!!!

 10. Ah zo tof dat jullie daar zijn! Ik ben heel benieuwd naar de vintage hotspots :)

 11. Ik heb kringloop winkel Het Goed nog nooit iets leuks gevonden. Ondanks dat het een grote winkel is met meerdere verdiepingen. Ik vind de meeste artikelen ook nogal overpriced daar, ik zou hem overslaan als ik jullie was.

 12. Het wordt weer pijnlijk duidelijk dat ik niks met shoppen en kleding heb. Ik heb geen idee waar Sussies en Make my day zitten. Ben wel benieuwd naar jullie ervaring bij Munt, na de opening heb ik er niks meer over gehoord, niemand kent het en ik moet eerlijk zeggen dat mijn keuze ook steeds op iets anders valt. Ben wel benieuwd naar Crudo, nog niet geweest. Sid en Liv heel leuk. The Fuzz coffee&tunes, en eigenlijk moeten jullie ook even wat drinken in de Blauwe Hand :)
  Verder hebben jullie wel prachtig weer! Veel plezier nog vandaag.

  1. Mooi weer hadden we zeker! het was koud, maar we liepen lekker in de zon :)

 13. Wat leuk, ben benieuwd naar Munt, staat ook op mijn eigen lijstje. Ga zelf morgen bij Tati lunchen. Een wandelingetje naar het Honigcomplex zou ik ook aanraden, Meesterproef zit op een mooie plek, maar is niet bepaald vegan of vega. De benedenburen maken heerlijke koffie van de branderij die ook op het terrein zit, en hebben ook vegan taartjes geloof ik, http://first-things-first.nl/. En als jullie van biertjes houden zit daar ook een stadsbrouwerij. Sowieso een bijzondere plek om een rond te wandelen, wordt weleens het Berlijn aan de Waal genoemd.

  1. Honig was te gek! En de koffie bij First Things First was heerlijk!

 14. Jaaaaa leuk, allemaal benieuwd naar!! Ik ben na mijn studie nog een paar jaar in Nijmegen blijven wonen, zo’n leuke stad. Elke keer ontdekte ik weer leuke nieuwe plekken. Voor de liefde ben ik verhuist naar de omgeving van Zutphen (tante Pos in Lochem is een grote aanrader en alle grote mooie tweedehandszaken die hier zitten zijn ook een bezoekje waard ;) ) in Nijmegen is Smaakrijk ook leuk, vooral in de zomer lekker in de tuin zitten. sid en liv inderdaad en bairro alto is ook leuk en midden in het centum. Bij klerengoed aan de Daalseweg heb ik een paar mooie vondsten opgedaan voor weinig geld, vergeleken met Het Goed. Het is wel een ‘echte’ tweedehands winkel, volgepropt en stoffig. Tati is idd ook leuk. Veel van deze zaakjes zijn nog niet eens zo oud. Sommige ken ik nog niet eens, dus ik moet snel weer eens terug naar ‘mijn’ stadje. Hoor ik van jullie wel waar ik het beste heen kan!

 15. Op woensdagavond eet je vegan soep in de klinker, vrije gift. Crudo, het nieuwe vegan en raw restaurant, vond ik echt ontzettend tegenvallen. Slechte bediening, niet gezellig, matige taart. Genoeg leukere vegan hotspots maar dat hadden jullie ook al gezien. Loop, als je tijd hebt, even naar de oversteek. Dat is vlakbij incredible en een heel mooi plekje om te wandelen of uit te blazen.

  1. vonden wij ook, maar daar zullen we nog wel iets over schrijven ;)

 16. Ik word weer ongelofelijk vrolijk van alle fijne foto’s in jullie artikel! Wat een heerlijke interieurs, eten en kleren! Ik heb zin om richting Nijmegen te komen!

  1. Dankjewel! Wij worden ook heel erg vrolijk van Nijmegen, het is echt een heel toffe stad!

  1. we zijn alweer thuis inmiddels :) Maar we hoorden veel over de klinker! we zullen het als tip meegeven in het artikel dat we gaan maken.

 17. Eigenlijk MOETEN jullie de koffie bij first things first proeven. En broodjes. Ook allemaal biologisch in Honigfabriek. En Ieder zijn vak in de Lange Hezelstraat. Heel gaaf initiatief. Genoeg te doen in Nijmegen.

  1. koffie bij first things first was heerlijk! en de vegan taart ook :)

 18. Oeh die saladebar ziet er mooi uit met die houten bankjes! Daar wil ik wel meer van zien!

 19. Ik krijg mijn vriend met nog geen tien paarden in een restaurant waar alleen maar vegetarisch/vegan wordt geserveerd. Is het een idee om hotspots te zoeken waar ook biologisch vlees of duurzame vis wordt geserveerd en dan niet alleen in Nijmegen? In Utrecht kan je dan bv uitstekend terecht bij restaurant Vaartsche Rijn of in Groningen bij restaurant Voila. Heel stiekem eet hij thuis af en toe wel vegan, maar dat moet ik dan vooral NIET vertellen ;-)

  1. Oh absoluut. Sterker nog, 9 van de 10 hotspots op onze site zijn plekken waar je ook vlees en vis kunt eten. Wij vinden zelf maar een paar 100% plekken leuk. Het moet toegankelijk zijn. Een plek als Crudo, waar alles raw en vegan is, daar komen wij zelf niet eens graag. Laat staan iemand die vlees eet. Dus ja :) dat doen wij altijd en ook in Nijmegen!

 20. Leuk! Ik woon in Nijmegen, maar ik ben zelf nog nooit bij Munt en Tati geweest, dus daar zou ik graag wat meer over horen :)

 21. Ik woon zelf in Nijmegen en Tati vind ik ideaal om een dagdeel met mijn laptop te zitten werken. Hele relaxte sfeer!

  1. Kunnen wij ons goed voorstellen! Het rook er ook nog eens heel lekker :)

 22. Leuk zeg, jullie zijn niet ver van mij af ik ben namelijk aan het werk in het ziekenhuis daar!

  1. Ja, dat zag er als een toffe tent uit! We sliepen bij credible, praktisch ernaast :) We vroegen ons alleen af of de burgers ook vegan waren. Weet jij dat toevallig?

   1. Ik vind die vegaburger van Wallys niet heel bijzonder eigenlijk. Vind die van Smakers veel lekkerder.

 23. Als jullie een bijzonder al dan niet Nijmeegs biertje willen raad ik de Bierhoeder ook nog aan. Of de bar van Oersoep. Het eten van de nieuwe winkel is natuurlijk yum. In Vintage ken ik alleen het leuke winkeltje van Ondersteboven. En wellicht vanavond naar Lambchop in het nieuwe Roosje?

  (en tenslote: Als jullie pure chocoladeliefhebbers zijn, wees dan van harte welkom in de Lange Hezelstraat waar emma & ik pure repen verkopen bij Ieder z’n Vak)

  1. Hi Paul, dank voor je uitnodiging! We hadden dit keer al een flinke lijst met adressen.. maar voor een volgende keer houden we het graag in gedachten! We looooove pure chocolade :)

   1. leuk leuk, als ik het zo zie is nijmegen jullie best goed bevallen dus tot de volgende keer dan ;)

  2. Inderdaad Oersoep bij het Honigcomplex, De Bierhoeder in de Bloemerstraat en Ieder z’n vak in de Lange Hezelstraat zijn erg leuk!

 24. Wat mooi om te zien, prachtige foto’s allemaal! Ik zou wel meer willen lezen over Munt en Louis. Leuk dat er ook een video aankomt!

 25. Jaja! Over alles meer info haha! Weet niet of dat te veel gevraagd is (A)
  Maar ik ga in Nijmegen naar school en hoe meer vegan friendly adresjes hoe beter!

  1. natuurlijk niet! :) Doen we met liefde. Wat leuk dat je in Nijmegen naar school gaat! Ik (Merel) heb er ook gestudeerd :)

 26. Ik zou ok zeker even naar MOOD Conceptstore gaan in de Marikenstraat! Super enthousiaste ondernemer met oog voor kwaliteit en veel lokaal moois :D !

 27. 1,5 Jaar geleden verhuist van mijn mooie Nijmegen naar Haarlem
  Was flink wennen! Komend weekend weer naar de hometown, dan alles checken wat jullie hier hebben geschreven! :)
  Check ook Porch People!

 28. Over dat vegan-kokosbrood van Louis zou ik wel meer willen weten het ziet er zooo lekker uit;)

 29. Sussies van de lieve leuke Marjolein! En Louis!!! Ben heel benieuwd wat jullie ervan vonden!

 30. Misschien wel goed te vermelden dat Louis alleen deze maand nog open is! Met ingang van maart bestaat Louis niet meer… :(

   1. Ze gaat trouwens wel door met catering maar geen cafeetje meer.

    1. Klopt! We zullen het erbij vermelden als we een uitgebreider artikel gaan maken :)

 31. Oh wat leuk dit!! Ik woon sinds een tijdje in Nijmegen op kamers, maar ken de leuke plekjes en winkeltjes nog niet zo goed, dus alles wat jullie me over Nijmegen kunnen vertellen is welkom haha! ;)

 32. Ik woon zelf in Nijmegen en inderdaad allemaal leuke adresjes, zeker heen gaan!
  Maar ik mis in dit verhaal wel Bairro alto, de beste plek voor koffie en lunch! Misschien kan ik het beter niet vertellen want het wordt er steeds drukker en meer en meer mensen ontdekken hoe geweldig het daar is!

  1. Dat was het dus precies ;) Het zat er zo bomvol dat we doorgelopen zijn! Maar dat gaf niks, want we hadden zóveel plekken te bezoeken. We zijn koffie gaan drinken bij First Things First, waar we ook nog vegan taart konden eten. Dat kon dan weer niet bij Bairo Alto ;)

 33. Zijn jullie ook bij Crudo geweest?
  Ik vond Louis trouwens wel leuk, waarom stoppen zij er mee? Weten jullie dat?

 34. Hai!

  Ja eigenlijk alles dus! Jullie schrijven zo leuk! Vind het altijd leuk om jullie nieuwtjes, hotspots, receptjes, voornemens, organisatie tips super leuk! Dus dames doe maar alles!

  Begin echt beetje fan van jullie te worden! Hahaha

  Xjes

 35. Wat jammer te lezen over Crudo in de comments! Ik moet zeggen dat ik een heerlijk stuk taart had en dat mijn choco-smoothie ook naar meer smaakte! De bediening ben ik het wel mee eens.. maar ze zijn net nieuw, dus ik had het ze lichtelijk vergeven. Weet niet of ze echt geschikt zijn om een tent als deze te runnen… het idee erachter is in ieder geval goed! En oooh, Munt Saladebar, JAM! Zijn jullie ook bij Wally geweest voor een burger?

 36. en even ter info: Sussies in Antwerpen is al sinds eind vorig jaar dicht! Sussies zit nog in Utrecht en dus in Nijmegen! :)

 37. Mijn favoriete plekken: Sussies (Lange Hezelstraat), Klerengoed (Daalseweg), Retro (Grote straat), Nijmeegs Jopie (Grote straat), Ieder z’n vak (Lange Hezelstraat), Belga (Burchtstraat), Kurt (beste yoghurtijs van Nederland in de Augustijnenstraat), De Dromaai (Plein 1944), Het Goed (Burchtstraat), Piccolino (lekkerste frietjes in de Lange Hezelstraat), Dollars (café met veel muziek in de Grotestraat), de cupcakezaak aan Plein 1944 maar weet niet meer hoe die heet, Samson (supergoed café met heel veel bieren in de Houtstraat), Basta (Begijnenstraat), Porch People (achter de Stevenskerk xD). Zo dat was het. Kortom, leukste straatje van Nijmegen is de Lange Hezelstraat!

 38. super tof! binnenkort ga ik nog eens bij iemand op bezoek in nijmegen, dan ga ik deze plekjes zeker onthouden. :)
  xo, cheyenne

 39. Hebben jullie bij Crudo gegeten? Alle gerechten en taarten 100% plantaardig rawfood en suikervrij. Vanuit de loungehoek heb je het mooiste uitzicht van Leiden. Er wordt een heerlijke cappuccino geschonken met amandelen. Zeer de moeite waard.Oh ja, en niet te vergeten de zero waste winkel….

  1. We zijn bij Crudo geweest ja en waren absoluut geen fan :) Te groen voor onze smaak.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *