Nog meer favoriete plekken in Rotterdam

schermafbeelding-2016-11-03-om-15-15-17

In augustus, toen ik net nieuw in Rotterdam was, schreef ik de post ‘Favoriete plekken in Rotterdam.’ Ik kwam al langer regelmatig in deze stad, dus ik kende al wat adressen, maar je weet hoe dat gaat als je ergens nieuw komt wonen. Dan wil je alleen maar op ontdekkingstocht! En nog steeds, eigenlijk. Niks leuker dan op een vrije dag door de stad fietsen, van hot naar her, om de leukste adressen te ontdekken. Ik heb er weer een paar  voor jullie, hoor!

Koffie

Natuurlijk, thuis koffie maken is ook hartstikke lekker en leuk. (en makkelijk, oke, vooruit.) Maar buiten de deur koffie drinken blijft toch wel mijn lievelings. Een paar van mijn lievelingsplekken, at the moment:

schermafbeelding-2016-11-03-om-15-16-33

Coppi – aan de Bergweg, op loopafstand van mijn huis. Een ontzettend leuke koffietent en fietsenmaker/winkel ineen. Het personeel is súper vriendelijk en de koffie erg lekker!

Bas Bakt – op loopafstand van mijn werkplek aan de Witte de Withstraat. Ik kan het vaak niet laten om ’s ochtends, voordat ik achter mijn computer ga zitten, nog eventjes langs Bas te gaan voor een koffie. Ze schenken hier Aloha koffie, gebrand in Rotterdam, en wow, dit is echt de lekkerste koffie die je in Rotterdam kunt krijgen. Denk ik. De broodjes bij Bas Bakt zijn ook érg goed en sowieso is het een toffe tent. Ik kom er heel graag!

schermafbeelding-2016-11-03-om-15-23-49

Heilige Boontjes – niet per se omdat ik de koffie er fantastisch vind, maar het concept vind ik des te leuker. Bij Heilige Boontjes werken jongeren die vrij lastig aan een baan komen, omdat ze bijvoorbeeld een strafbladverleden hebben. ‘Jongeren met een randje,’ worden ze liefkozend door hun begeleiders genoemd. Heilige Boontjes zit (tijdelijk) in een prachtig oud pand aan het Eendrachtsplein. Volgens mij is het een oud politiebureau, maar dat weet ik niet zeker. Het ziet er tof uit en het is er gezellig. Er zijn voldoende werkplekken en het personeel is te gek. Aanrader!

schermafbeelding-2016-11-03-om-15-15-31

Adem-inn – een bijzondere plek, en niet alleen omdat ze hier alleen slow coffee schenken. Adem-inn is namelijk een stiltecafé. Dat betekent: geen muziek, alleen zachtjes pratende mensen en heel veel boeken en fijne zitjes. Ik kom hier graag om een uurtje of twee in een boek te lezen, als ik daar thuis de rust niet voor vind. De koffie is lekker, maar niet helemaal mijn ding – kwestie van smaak. Ik vind het een heel bijzonder concept en ik denk dat er behoefte zou zijn aan stiltecafees in alle steden!

Lunch

schermafbeelding-2016-11-03-om-15-24-56

Mijn absolute nieuwe favoriet op lunchgebied is Picknick. My god, wat kan je hier lekker eten. (ontbijten trouwens ook, ze hebben hier een acaibowl en die is ook heel erg lekker) Ook hier schenken ze Aloha koffie (niet zo gek, want de eigenaresse van Aloha is ook de eigenaresse van Picknick,) en ze hebben voor elk wat wils. Of je nou vega, vegan of vleeseter bent, ze hebben iets lekkers voor je. Het interieur is geweldig en het is er altijd heel erg druk, dus zorg wel dat je voorbereid bent op eventueel wat wachttijd. (het is de moeite waard!)

schermafbeelding-2016-11-03-om-15-17-44

Een schattig zakje op loopafstand van het station – aan de noordzijde – is Bio Bodega. Dit lunchtentje/mini supermarktje serveert en verkoopt enkel biologische producten en het vegan aanbod is groot! Ik at er bijvoorbeeld een sandwich met vegan kaas. Hoe vaak maak je dat mee? Ik heb nog niet heel veel mensen over dit leuke tentje gehoord, dus een beetje extra aandacht kan geen kwaad! Na de koffie of lunch kun je nog wat goodies shoppen in het minisupermarktje. Leuk voor thuis :)

Kunnen jullie zo weer even vooruit in mijn nieuwe hometown? Check ook zeker het eerdere artikel dat ik heb geschreven, zodat je genoeg opties hebt om uit te kiezen! Ik kan alleen maar zeggen: kom lekker een dagje of een weekendje naar Rotterdam, want het is méér dan de moeite waard en je zult je niet vervelen. (en verhongeren zul je ook niet ;)) 

Wat is jouw favoriete hotspot in Rotterdam? Waar zou je mij absoluut nog eens naartoe willen sturen? Laat het me weten!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

28 gedachten over “Nog meer favoriete plekken in Rotterdam

 1. Wat dacht je van Burgertrut op de Hang 5 3011GG Rotterdam, daar kan je ook heerlijk eten en alleen al voor de naam zou je er even langs willen gaan haha! Maar mijn absolute favoriet is en blijft Spirit in de Groene passage, Mariniersweg 9 3011NB Rotterdam,daar kom ik al jaren voor de boodschappen en een heerlijke lunch!

 2. Nooit teveel favoriete plekken in Rotterdam! :D Ik moet eerlijk zeggen dat ik Rotterdam echt niet goed genoeg ken, er is zoveel leuks te ontdekken als ik het zo hoor en lees overal, maar het is voor mij gewoon enorm uit de richting. Misschien gauw weer een dagje die kant op plannen. (:

 3. Deze blogpostjes vind ik altijd zo leuk! Een jaar geleden was ik voor het laatst in Rotterdam maar ik denk dat ik daar met mijn ogen dicht heb rond gelopen! Wat hebben ze toch leuke plekjes en tentjes daar?.

 4. Al bij de Kade gegeten aan de West-Kruiskade? Da’s mijn laatste Rotterdamse ontdekking. Een vegetarisch restaurant, waar ze bij veel gerechten zelf vragen of je het vegetarisch of veganistisch wilt. Enige nadeel vind ik de benaming van de gerechten, die zijn grotendeels op vlees geïnspireerd. Maar verder vriendelijk deskundig personeel, smaakvolle gerechten en betaalbaar. En ze staan open voor opbouwende kritiek!

  Enne, al koffie gedronken bij Man Met Bril Koffie in één van de Hofbogen aan de Vijverhofstraat of mobiel op veel Rotterdamse festivals? ;)

  Overigens ga ik binnenkort voor het eerst een veganistische high tea bij Tribestlife Rawfood Kitchen aan de Goudsesingel proberen, ben benieuwd…

  1. Nog niet geweest, wel van gehoord!
   Bij Man met Bril vind ik het jammer dat ze geen plantaardige melk serveren. Daar ging mijn latte :( En toen ik er naar vroeg, gingen ze echt met me in discussie over dat ze het niet nodig vonden om niet-koemelk te serveren. Jammer he?

 5. Leuk om te lezen! Ik kom de laatste tijd vaker in Rotterdam, dus fijn om wat nieuwe plekjes te ontdekken!

 6. Ik woon best dichtbij Rotterdam maar toch kom ik er te weinig. Gek eigenlijk nu ik zo deze toffe plekken zie. Ik ga ze onthouden!

 7. Leuk artikel! Sharp sharp op Zuid en Sue op de Karel doormanstraat zijn ook echte aanraders.

  1. Jaaaa! SUE ga ik binnenkort weer naartoe en Sharp Sharp ga ik voor het eerst bezoeken :)

 8. Jaaa Picknick! De Aloha ijskoffie is mijn favoriet, ook maakte ze tijdens de zomer een keer een super lekkere vegan salade voor me klaar :)

  1. Omg ja! Sowieso eten bij Aloha. En hun koffie. Goddelijk. Wist je dat er nu standaard op dinsdagvond een veganistisch menu is?

 9. Yes! Picknick is zo ontzettend leuk, de mensen zijn ook zo lief. Toevallig heb ik er eergisteren nog een acaibowl gegeten. (die ze heel lief om 11:45 nog voor me wilde maken terwijl hij eigenlijk tot 11:00 op de kaart staat!)

  Go Rotterdam!

  1. Jaaaa het personeel is echt te gek! (en het eten heel erg lekker, true that)

 10. Ben je al eens bij Coffeelicious geweest? Echt heel erg de moeite waard, heerlijke taarten, het broodje kip is een aanrader en de koffie schijnt geweldig te zijn! (drink zelf geen koffie ;-))

 11. Voor een schoolopdracht moest ik afgelopen maanden een stadblog over Rotterdam maken. Wat een super leuke stad is dat zeg! Met echt ontelbaar veel leuke plekjes. Ik zelf vond de Fenix Food Factory ook erg leuk!

 12. Gaaf zeg! Zeker Heilige Boontjes staat hoog op m’n lijstje om snel naartoe te gaan. En ik heb even op de FB pagina gekeken: het is inderdaad een politiebureau geweest. Mooi toeval ♥

 13. Ik ben ook continu op zoek naar nieuwe leuke plekken in Rotterdam. Vooral voor een vegan lunch en taart ;-)
  The tea lab is nog een aanrader, daar is het meestal ook heel druk trouwens. En Gys, aan de Nieuwe Binnenweg (zit ook in Utrecht). Ik ga Bio Bodega onthouden!

 14. Hoi!!! Ja Rotterdam is werkelijk zo fijn, erg blij om hier te wonen…Leuk om al die tips te lezen, zo blijf je lekker ontdekken.. waar je ook leuk en heerlijke koffie met verschillende soorten melk als kokosmelk,sojamelk etc kan drinken is Lillith!!
  Koekela blijft natuurlijk helemaal te gek, Urban Bakery is heel gezellig en bij mij in Kralingen zit me toch een lekkere italiaan..Ostea Viccini, werkelijk zalig en waanzinnig interieur..
  Have fun in Rotje, geniet ervan!!
  Lieve groetjes Melis

 15. Recent bij Gijs gegeten, echt een aanrader!! Zowel voor ontbijt/lunch /diner of tussendoor

 16. Hoi hoi! Per aanstaande maandag ga ik ook op 50mtr van de Witte aan de slag . Heb je misschien ook tips voor nog meer fijne ontbijtjes?

  X Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *