Noodlesoup by Iris

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Een paar dagen geleden zag ik dit recept voorbij komen op het toffe blog van Iris. En maaaaaaan, wat kreeg ik een zin in noodlesoep! Dus ik maakte het en het was delicious. De foto’s zijn van ons, de rest van de credits gaan naar Iris!

Omdat ik niet alles in huis had heb ik hier en daar een kleine aanpassing getroffen, maar het kwam toch nog heel dicht in de buurt. Dit recept is goed voor een pan soep. Of voor de grote eter: voor twee goede kommen vol.

Wat heb je nodig?

– 1 blokje groentebouillon
– 1 blokje Miso bouillon (ik gebruikte een eetlepel misopasta van de toko)
– 1 liter water
– 1 pakje noodles (ik gebruikte rijstnoedels van Ekoplaza)
– 2 teentjes knoflook
– 1 courgette (biologisch! zoveel lekkerder.)
– citroen- of limoensap
– sojasaus (of tamari/shoyu)
– sesamolie
– chilivlokken

Toppings:
– 1 paksoi
– 1 bakje Taugé
– 2 stengels lenteui
– geroosterde sesamzaadjes

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat moet je doen?

1. Maak de bouillon door 1 liter kokend water over de bouillonblokjes (of het blokje en de misopasta) te gieten in een maatbeker of pan.

2. Snij de knoflook en courgette in kleine blokjes. Bak de knoflook even aan in wat olie in een (soep)pan en voeg er daarna ook de courgette aan toe en bak een paar minuten mee. Voeg wat chilivlokken toe. Niet teveel, dan wordt het TE pittig.

3. Voeg de bouillon toe en laat even koken. Voeg er een kneep citroen- of limoensap aan toe en een scheut sojasaus. Voeg alvast wat gesneden lente-ui, taugé en paksoi toe en laat mee koken.

4. Kook ondertussen de noodles volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

5. Leg een handje noodles in een kom en giet de soep erover. Leg de toppings erop: de gesneden lente-ui, wat taugé, een paksoiblad en de (geroosterde sesamzaadjes. Breng de soep eventueel op smaak met sojasaus of extra citroensap.

That’s it! Supersnel klaar, gezond en lekker. Wat wil een groen meisje nog meer?
We zijn benieuwd wie van jullie dit recept gaat proberen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Noodlesoup by Iris

 1. Oen lekker ik zag dit recept toevallig ook deze week op de blog van Iris. Ik heb in 2 dagen al haar blogposts gelezen hihi, zo leuk vind ik haar blog. Had precies t zelfde toen ik jullie blog ontdekte =)
  Xx

 2. A dream came true, mijn soepie op de Groene Meisjes blog! :D Als ik de foto’s zie krijg ik er meteen weer zin in, jummie.

 3. Iris, Ik had jouw ‘gewone noodlesoep’ al gePinned, en had alle ingredienten al in huis gehaald om hem vanavond te maken, en daar kom ik hem op De Groene Meisjes tegen! Wat heel leuk! Ik wist wel dat jullie verwante zielen waren! :)

 4. Vanavond gemaakt. En smaakte heerlijk. Alleen bij gebrek aan lente-ui had ik een uitje mee gebakken en lemongrass ipv citroen. Voor herhaling vatbaar.

 5. Ja! Dank! Vanavond gegeten! Was heerlijk. Ook nog wat tofu naturel-blokjes erbij gedaan. Gewoon ongebakken. Hmmmm!

 6. Dit ziet er echt heerlijk uit! Ga hem deze week maken, for sure! En dankzij dit artikel de blog van Iris ontdekt. Thnx a lot meisjes!

 7. Ga deze soep straks maken.
  Vanavond weer naar yoga dus het lijkt me de perfecte maaltijd, lekker licht verteerbaar.
  Doe alleen ipv courgette shi-take erdoor.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *