Ontdekken en doen wat je leuk vindt

merel&rosannetweeluik02

Jaaa, het is eindelijk zover! Eindelijk kan ik jullie vertellen dat ik samen met mijn lieve vriendin Rosanne een heel toffe workshop organiseer. We hebben er ZOVEEL zin in en kunnen niet wachten jullie meer te vertellen. Dus dat ga ik vandaag maar eens doen ;)

Mij kennen jullie wel, maar Rosanne is nieuw voor jullie. Ik zou Roos willen omschrijven als Talentcoach en Empoweraar. Ze heeft een eigen coachingspraktijk – Van Den Sigtenhorst Empowerment. Rosanne en ik kennen elkaar al sinds de middelbare school en ze is een heel dierbare vriendin van en voor me, maar ik kan ook zeker in alle oprechtheid zeggen dat ik haar zakelijke en professionele kwaliteiten bewonder. Naast een heel goede vriendin is ze een heel goede coach.

En op haar beurt bewondert Roos dan weer aan mij dat ik toch wel een typisch gevalletje ‘van je hobby je werk maken’ ben. Want dat is wat ik iedere dag doe. Ik doe precies wat ik leuk vind en ik verdien er mijn geld mee. Maar nog los van dat feit, doe ik al bijna vijf jaar gewoon precies wat ik leuk vind om te doen – dat is iets wat veel meer waard is dan welk goed salaris dan ook maar. Als ik mijn geld er niet mee zou verdienen, zou ik het alsnog toch doen. Gewoon omdat ik het niet kan laten níet te doen wat me blij maakt.

merel&rosanne011

Rosanne en ik vinden dat meer mensen zouden moeten ontdekken wat ze écht leuk vinden. En dat vervolgens ook gaan doen. Dat heeft te maken met het ontdekken van talenten en/of dingen waar je een goed gevoel van krijgt, maar het heeft ook heel veel te maken met dat een rol geven in je leven en dat ook durven. Het jezelf durven gunnen, eigenlijk. En omdat we het te gek zouden vinden om jullie hiermee op gang te helpen, hebben we samen een workshop bedacht. Deze workshop zullen we, in eerste instantie, organiseren voor 8 deelnemers. Het programma bestaat uit theorie uit de coachingspraktijk, maar ook uit persoonlijke verhalen uitwisselen. Wat zijn zoal onderwerpen die we behandelen?

Bewustwording: hoe weet je nou wat je echt leuk vind om te doen? Hoe maak je zo’n keuze?
Durven: durf jij te gaan staan voor dat wat je leuk vindt? Hoe maak je je omgeving duidelijk dat je ergens echt voor wilt gaan?
Praktisch: hoe zorg je ervoor dat je écht je dromen achterna gaat? Hoe doé je zoiets?
(want leuk als je ontdekt wat je graag doet, maar hoe ga je daar concreet gezien mee om?)

Voor wie is de workshop geschikt? Eigenlijk voor iedereen die ‘iets meer’ wil doen met dat wat hij leuk vindt om te doen. Maar ook voor mensen die nog helemaal niet weten wat ze nou precies leuk vinden. En dat ‘iets leuks,’ wat kan dat dan zijn? Van alles. Van eindelijk op zangles durven tot het opzetten van een eigen cateringbedrijf en alles er tussenin. Het hoeft dus ook zeker niet altijd je doel te zijn om je werk te maken van dat wat je leuk vindt – het kan ook zijn dat je eindelijk de tijd gaat vrijmaken om te doen wat je, diep van binnen, echt heel erg graag wilt doen. En misschien betekent het ook wel dat je dit eindelijk durft te laten zien aan je omgeving. Dat zijn heel erg mooie doelen, als je het ons vraagt. We hopen je aan het einde van de workshop, na 3,5 uur, geïnspireerd en gemotiveerd op pad te sturen!

Wanneer je deelneemt aan onze workshop,  krijg je daarna 1 empowerment sessie met Rosanne cadeau. Fijn voor extra verdieping en om écht op gang geholpen te worden. Zo’n empowerment sessie duurt 1,5 uur, is 1 op 1 met Rosanne en heeft een waarde van €96,80. Mooie extra, toch?!

merel&rosannetweeluik01

Denk je nu: YASSS, daar moet ik bij zijn?! Snappen we. Ik bedoel, er worden ook heel lekkere hapjes en drankjes verzorgd – alleen al een reden natuurlijk ;) We zullen de praktische informatie even met je delen:

Datum: zaterdag 21 mei
Tijd: 11.00 – 14.30 uur.
Locatie: centrale locatie in Amsterdam.
Kosten: €75. Dit is inclusief gebruik materialen en uiteraard drankjes én een heerlijke vegan lunch.
Aantal plaatsen: 8. Wees er dus snel bij! Aanmelden kan tot en met maandag 16 mei. 
Aanmelden via: meisjes@degroenemeisjes.nl

Wij kijken er enorm naar uit om met 8 leuke mensen aan tafel te zitten en lekker aan de slag te gaan! Laat je het ons gauw weten als je erbij wilt zijn?

Liefs,

Merel & Rosanne

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

42 gedachten over “Ontdekken en doen wat je leuk vindt

 1. Wat ontzettend gaaf! Ik moet zeggen dat ik zoiets op dit moment goed kan gebruiken, alleen heb ik momenteel de middelen niet. Dan maar duimen dat de workshop een succes is en dat er daarna snel weer een nieuwe gepland wordt :D.

 2. Super gaaf dat jullie dit gaan doen. Zou er graag bij willen zijn maar moet even kijken of dat gaat lukken financieel gezien ;-)

 3. Hoi,

  Ik wil me graag inschrijven maar ik kan helaas de 21e niet. Dit wordt vast een groot succes en ik voel dat een tweede datum niet uit kan blijven :)

  Kan ik me alvast inschrijven voor een 2e workshop?

  Groeten Anne-Marie

 4. JA IK WIL!!!! Dit is precies wat ik nodig heb en dan ook nog gehost door mijn favoriete green gal ;););)

 5. Wauw wat gaaf dat je dit gaat doen! Ik vind het zo inspirerend om te zien dat je steeds weer met nieuwe dingen komt. Die audioblogs zijn ook al zo’n fantastisch nieuw ding. Ik moet wel bekennen dat ik mijn budget het niet toelaat om mee te doen met de workshop helaas. Heel veel succes en plezier alvast!

 6. Oh dit lijkt mij eigenlijk hartstikke leuk!! Ik ga kijken of mijn agenda het toelaat. Kids enzo ;-)

 7. Oh wow dit lijkt me echt hartstikke leuk! En van 11u tot 14u30 zou mijn energie-ratio misschien nog wel eens toelaten ook! Normaal zijn dit soort dingen altijd van 9u tot 17u, wat voor mij dus echt geen optie is. Ik ga er eventjes een dagje over nadenken en dan hoop ik dat het nog niet vol is! ^^

 8. Super leuk! Ik zou graag willen komen, maar cater zelf precies dat weekend voor een yoga groep (vegan uiteraard :)). Als jullie nog een tweede workshop gaan geven, hoop ik dat ik er op tijd bij ben om me aan te melden!

 9. Wat tof joh! Ik heb een paar weken geleden ook een workshop gevolgd van twee andere bloggers over een soort gelijk onderwerp (oké eigenlijk hetzelfde denk ik). Was ook heel leuk!

  En ook heel leuk dat je dit kan doen :)

 10. Wauw dat klinkt zo tof! Helaas voor mij is het net na de bruiloft van mijn nicht dus ik moet het helaas aan me voorbij laten gaan. Maar heel veel plezier voor de mensen die wel gaan :)

 11. Wat leuk dat jullie dit gaan doen!! Hier ga je zo veel mensen blij mee maken! (nouja, 8 in dit geval, maar dit gaan heel veel mensen fijn vinden!) En dit komt voor mij op precies het goede moment.
  Oké, ik ga je mailen, ik ben helemaal enthousiast!

 12. Oh, dit wil ik heel erg graag doen, maar ik kan 21 mei echt niet! Komt er ook een tweede workshop? If so, zet mij er dan maar vast bij! Deze workshop wil ik héél graag doen!

 13. Wat een super idee!! Zou me heel graag aanmelden maar kan 21 mei niet. Hoop dat er nog een tweede datum bij komt.

 14. Wat een leuk idee zeg! Ik doe gelukkig al wat ik leuk vind (bloggen, hardlopen, werken als logopedist), maar dat heeft ook heel wat voeten in de aarde gehad om daar achter te komen. Ik heb het op eigen kracht gedaan, maar had in sommige periodes best graag wat coaching gehad. Ik kan me voorstellen dat dit echt een heel leuke workshop is voor mensen die (net als ik een paar jaar geleden dus) nog zoekende zijn.

 15. Ah, wat gaaf! Ik wil hier echt heel graag aan meedoen, maar de 21e kan ik helaas niet. Pleeaaassseeeeee, kom met een nieuwe datum :D

 16. Jaaaaaa, ook ik zou supergraag meedoen, maar ben de 21e verhinderd. Jullie lezen het al aan alle reacties: daar moet een vervolg op komen (nou ja, ‘moet’… het zou erg fijn zijn)!

 17. Heel leuk! En wat een lage prijs voor zoiets joh! Daar mag je echt wel meer voor vragen =]

 18. Hai Merel en Rosanne, ik baal echt ontzettend dat ik de 21ste moet werken. Ik ga strakjes aan mijn collega’s vragen of iemand mijn dienst kan overnemen. Maar dat is altijd lastig in het weekend. Maar *fingers crossed* .

 19. Wat gaaf! Dit komt echt op een perfect moment, dus ik heb gemaild! Hopelijk was het nog niet vol.

 20. Klinkt erg leuk! Grootste struikelblok voor mij is de afstand want ik woon in Groningen :-(
  Jammer want anders zou ik zeker meedoen! Hopelijk komt er nog eentje en misschien ook ergens anders in het land?

 21. Ik had graag mee willen doen. Helaas is valt het net tijdens mijn examens.

 22. Heel leuk en de prijs is heel erg schappelijk al is het budgettechnisch voor mij onmogelijk.
  Is het ook voor de 50 plus vrouwen onder je lezers toegankelijk of vooral gericht op mid-twintigers en dertigers. Men zegt 50 is anno 2016 het nieuwe 30 ?.
  Succes!

 23. Klinkt supervet en motiverend! Helaas komt mijn salaris/vakantiegeld pas de 25e! Ik ben benieuwd naar feedback achteraf! :)

 24. Wat tof! En wat goedkoop! Alleen doe ik al wat ik tof vind om te doen, dus ik denk niet dat dit iets voor mij is. Maar ongetwijfeld onwijs waardevol voor de deelnemers.

 25. Als er nog plek is, zou ik heel graag mee willen doen. Ik heb het gevoel ik heb ‘sisters in lef’ nodig….

 26. Wat ontzettend leuk! Het wordt vast een succes, dat weet ik nu al! =)

 27. Ik denk dat het heel hard gaat met de aanmeldingen, maar als er nog plek is, doe ik graag mee.

 28. Count me in, als er nog plek is tenminste :) Zo fijn, ik las de titel en het woord workshop en m’n hart deed een mini-salto. Dit is ongeveer waar ik mee worstel sinds ik m’n nieuwe baan heb, die stiekem fiks tegenvalt. Ik dacht dat dit hetgeen was dat ik leuk vind om te doen, maar niet dus. Wat dan wel?
  Ik heb dus meteen gemaild, ik ga duimen.

 29. Ahhhh wauw, dat klinkt echt supertof! Helaas kan ik er niet bij zijn (hoewel, ik ga op vakantie dus zo ‘helaas’ is dat niet) maar ik hoop ook op een tweede datum. Of een derde, haha.

 30. Ik hoop zo dat ik erbij mag zijn! Heb al gemaild :) Geweldig idee dit yay :D

 31. Wat leuk! Helaas komt de dag niet goed uit voor mij en kan ik mij die €75 niet permitteren. Veel plezier alvast!

 32. Super leuk! Ik heb een mail gestuurd! Ik hoop dat ik er bij kan zijn :-)

 33. Ik heb me op 4 Mei meteen aangemeld, maar helaas nog geen reactie ontvangen. Zijn jullie een beetje overdonderd door alle reacties? Hopelijk kan ik er nog bij zijn of komen er extra data bij :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *