Onze boeklanceringslunch

bl5

We weten dat officieel geen woord is, maar we gebruiken het toch: wij vierden afgelopen dinsdag onze boeklanceringslunch. Dat hield in dat we de komst van ons boek vierden, samen met 23 heel toffe bloggers en YouTubers. Stuk voor stuk mensen die wij goed kennen, al lang volgen en gewoon heel lief vinden. Er was taart, er was sowieso heel veel lekker eten, er waren goodiebags, er werd heel veel gekletst en pas helemaal aan het einde van de middag gingen de laatste gasten weg. Het was een groot succes. Vandaag laten we je aan de hand van de sfeervolle foto’s van Lisa Kunst (check haar website!) zien hoe leuk het was, wat we allemaal voor lekkers aten en natuurlijk ook: wat er in de goodiebag zat.

lancering4

De locatie? Beter&Leuk in de Eerste Oosterparkstraat in Amsterdam Oost. Allereerst is het misschien leuk om te vertellen waarom we voor deze locatie hadden gekozen. Ten eerste is Beter&Leuk gewoon awesome. Je kunt er lekker eten, het personeel is enorm vriendelijk en het is er gezellig. Maar los daarvan is Beter&Leuk ook een van de eerste plekken waarover wij op ons blog schreven als ‘hotspot,’ toen we 4 jaar geleden begonnen met bloggen. In oktober is ons blog altijd jarig, we zijn dus 4 jaar oud geworden, en nu kwam ook nog ons boek uit in oktober… reden genoeg om dit feestje bij Beter&Leuk te vieren. Toen we wisten dat we voor een boeklancering gingen, wisten we: we houden het klein en we doen het bij Beter&Leuk. We wilden graag dat het een gezellige middag zou zijn, met lekker eten en heel veel tijd om bij te kletsen. Een grote boekpresentatie past niet bij ons en we hoefden ook niet zo nodig zelf in de spotlight te staan – dat staan we al genoeg, deze dagen. Deze plek en deze groep mensen was PERFECT voor ons.

bl1

We versierden de ruimte met de fotokaarten die Aline en Naomi samen hebben gemaakt. Aan de ene kant zie je een foto uit het boek van Aline, aan de andere kant de illustraties of een handgeschreven quote van Naomi. Pinterestwaardig wel, toch?

bl2

Ook maakten we een DIY ‘presswall,’ met een rol roze papier en onze eigen Groene Meisjes stickers erop. Vlak voordat de eerste gasten kwamen, werden de laatste stickers er nog op geplakt.

lancering2

We heetten de gasten welkom met hazelnotentaartjes en groene en rode sapjes.

lancering11

Wij hielden een korte speech (we hadden niks voorbereid, je weet hoe we zijn,) en daarna sprak Juliet, onze redacteur, mooie woorden. Toen was het tijd om te eten!

lancering7 bl6

 

lancering8 lancering12

Eten, dat deden we. De dames van Beter&Leuk hadden namelijk een paar erg lekkere recepten uit ons boek gekozen en gekookt. Te weten: de hazelnotentaart, brood met hummus, bananenbrood, curry linzensoep en zuurkoolwraps. Zo aan de geluiden om ons heen te horen, en aan de lege schalen te zien, vielen alle gerechten erg in de smaak. YES! Bij wijze van dessert, hadden we lekkere waterijsjes van Nice. WOOP!

bl16 bl14 bl13

 

bl3 bl4 bl7 bl18

Tijdens het eten deelden we alvast de boeken uit, want je snapt, we wilden dolgraag weten  wat iedereen van het boek vond. Het werd even stil, tussen al het kletsen door, en daarna begon het foto’s maken en vloggen. Dan weet je weer even dat je met bloggers bent, he? ;) Ook vlogen de complimenten door de lucht en dat maakte ons waanzinnig blij en trots. Voor alle aanwezigen schreven we meteen een persoonlijke boodschap in de boeken. Onze eerste signeersessie dus. Wel gek hoor!

bl15 bl9 bl8 bl10 bl12 lancering14 lancering9 lancering10 lancering6 bl11

MAN, wat was het gezellig. Er werd zoveel gelachen en gepraat en iedereen was zo blij… wow, echt te gek om dit mee te mogen maken. Wanneer er iemand naar huis ging, lieten we diegene niet weggaan zonder plantje en goodiebag. En natuurlijk moest er ook een foto worden gemaakt!

bl20 bl21 bl22 bl19 lancering1 lancering13 bl17

En dit zijn nog maar enkele foto’s van alle tientallen foto’s die we later nog per Instagram en Whatsapp gestuurd kregen… guys, jullie zijn ZO LEUK allemaal!

Omdat er heel weinig budget was om een lanceringsfeestje te organiseren, moesten we creatief zijn en dat is, vinden wij zelf, aardig gelukt! We schakelden daarom hulp in van een aantal groene merken. Met deze merken hebben we vaker samengewerkt en we zijn hen ontzettend dankbaar voor het nog toffer maken van dit feestje. BeterBio, dankjewel voor de biologische boodschappen waarmee het personeel van Beter&Leuk zo heerlijk kon koken. Dorstlust, dankjewel voor de lekkere biologische frisdranken. De mooie glazen flesjes vlogen erdoor! NICE, dank voor de super lekkere fruitijsjes. Zeg nou eerlijk: feestjes met waterijsjes zijn toch altijd de leukste feestjes?! OGreen, dankjewel voor de toffe planten waarmee we de ruimte mochten aankleden. Zo aan de reacties te horen waren alle bloggers mega blij met de plantjes die ze mee naar huis mochten nemen!

lancering3

En natuurlijk: de goodiebags! Roze tasjes (van gerecycled papier – we houden het zo groen mogelijk) met allemaal toffe spulletjes erin. Natuurlijk gingen de bloggers naar huis met ons boek – met een persoonlijk verhaaltje van ons erin geschreven. We wilden geen overvolle goodiebag meegeven met ‘opvulmateriaal,’ omdat we zelf weten hoe zonde het is om producten uit goodiebags niet te kunnen gebruiken. Daarom hielden we ook dit klein: Ekoplaza, dankjewel voor het sponsoren van een overheerlijke Vego reep. We krijgen inmiddels allemaal mailtjes binnen van bloggers die totaal  HOOKED zijn. (sorry guys!) Peppersmith, dankjewel voor de leuke doosjes met vegan pepermuntjes. Lush, we zijn jullie grootste fans, dat weten jullie. Dank voor het sponsoren van de vrolijke, heerlijke ruikende zeepjes! Big Green Smile, dank voor de schattige flesjes Dr. Bronner’s. (een super natuurlijke zeep die je voor allerlei doeleinde kunt gebruiken)  Yogi en Yousef, dankjewel voor de lekkere dadels, die vast ook weer bij iedereen in de smaak gaan vallen – aangezien het de lekkerste dadels op aard zijn. Pretty Unexpected, dankjewel voor de toffe creative map of Amsterdam. En niet op onderstaande foto, maar wel degelijk in de goodiebag: Aline en Naomi, dank voor de mooie foto/illustratiekaarten (die in de ruimte aan het lijntje hingen, met foto’s en illustraties uit het boek) die jullie in alle goodiebags deden. Dorstlust was zo goed om ook nog een flesje frisdrank in iedere goodiebag te stoppen, zodat iedereen thuis nog lekker aan de limo bij de chocolade kan. Het feest gaat gewoon door. Kortom: de goodiebag bevat alleen maar producten die ons erg blij maken en merken waarvan jullie weten dat we ze zelf ook echt gebruiken.

Give-away

bl23

Nu hebben we over de goodiebags nog een leuk nieuwtje. We hebben er namelijk een paar over en we zouden jullie daar graag blij mee willen maken. Hoe je kans maakt op de enige echte Groene Meisjes goodiebag? Door een selfie te maken op Instagram, waarop je laat zien wat jouw favoriete spread (2 pagina’s) of bladzijde uit ons boek is. We weten dat veel lezers het boek inmiddels in huis hebben, dus we zouden het te gek vinden als jullie  zo’n selfie zouden willen maken. Vergeet niet daarbij #ikbeneengroenmeisje (mag ook gewoon door groene jongens worden gebruikt, doen wij niet moeilijk over) te gebruiken, zodat wij je foto makkelijk kunnen terugvinden. Strike a pose baby. Alvast bedankt voor het meedoen!

Lieve Lisa, Lisa en Lisa, (ja echt, 3 Lisa’s!) Serena, Larissa, Iris, Olga, Sophie, Lianne, Teske, Amadea, Tess, Milou, Marlous, Aline, Naomi, Annemiek, Juliet, Saske, Alwin en Zoë, dankjewel voor jullie komst. We vonden het fantastisch om dit feestje met jullie te vieren.

Lisa, dank voor je mooie, sfeervolle foto’s. Dames van Beter&Leuk, dank voor al jullie hulp en het heerlijke eten. En lieve bezoekers van onze site, dank voor al jullie leuke reacties op social media. Het voelde als een verjaardag, kerst, Sinterklaas en oud&nieuw ineen! Het was een fantastische dag. 

Signeersessies bij 5 WAAR winkels!

Zin om ons boek te laten signeren, lekkere hapjes te eten en gezellig bij te kletsen? Check hier op welke dagen we op welke plekken in Nederland gaan signeren! We beginnen morgen in Groningen! :)

Alle foto’s in deze blogpost zijn gemaakt door: LisaKunst.com. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

72 gedachten over “Onze boeklanceringslunch

 1. Wauw, wat ziet jullie boeklanceringlunch er prachtig uit. Mooie locatie, lekker eten, lekkere drankjes, leuke mensen en natuurlijk niet te vergeten: een nog leuker boek. Die hazelnoottaart wil ik heeel snel eens gaan maken, ziet er fantastisch uit. Geniet ervan!

 2. Ligt het aan mij of hebben jullie gewoon de perfecte locatie voor jullie boeklancering gekozen! Wat een leuke sfeerbeelden. Ziet eruit als een gezellig boel!

  1. haha, vinden wij ook wel eigenlijk :) De ruimte werd extra gezellig gemaakt door de Ogreen plantjes, de fotokaarten, de bloemen op tafel, kaarsjes, het lekkere eten… en natuurlijk de toffe mensen!

 3. Ahh, wat een prachtige foto’s! Leuk om al die bloggers zo bezig te zien! Ik word al maar nieuwsgierig naar jullie boek! Spannend!!

 4. Prima plek voor jullie boeklancering en wat zien jullie er stralend uit.
  Had graag zo’n goodiebag gewonnen want enig maar ik zit verder niet op social media en maak geen selfies:)

  1. Ahh jammer. Nou, dan doe je met een volgende winactie via de site weer mee :) Heb je ons boek al in huis? Of heb je het al uit? ;)

 5. Wat een mooie locatie! De positieve energie spat ervanaf! En ik ben heel nieuwsgierig naar jullie boek, dus ik ga het zeker kopen!

  1. Dankjewel, het was echt 1 groot blij gebeuren! We zijn mega benieuwd wat je van het boek gaat vinden!

 6. Wat ziet het er ontzettend gezellig en geslaagd uit! Helemaal Groenemeisjesstijl! Ik heb jullie boek inmiddels al uit, en I love it! Echt een aanvulling op jullie site en een perfect handboek naar een groene levenstijl. Enne, minimale goodiebag..hallo zeg! Wat een gave producten zitten erin! Ik ga meedoen hoor;) Nogmaals van harte met jullie boek! XX

  1. :) kom maar door met je selfie! ;) Dankjewel voor je lieve complimentjes!

 7. Wauw, wat een práchtige foto’s inderdaad. Stunning!
  Het was echt een feestje dames. Ik vond het super gezellig! Een groot succes! Complimenten!

  1. Het was echt te gek dat je er bij was! En je staat prachtig op de foto’s babe :)

 8. Wauw wat een sfeer! Het ziet er zo onwijs gezellig uit. Het voelt alsof je er als lezer bij bent. Echt onwijs tof! Ik ga morgen bij jullie het boek in Groningen halen. Can’t wait :)

 9. Wat een prachtig verslag! Ik zag overal al wat foto’s voorbij komen en het ziet er uit alsof jullie echt een geweldige dag hebben gehad!

 10. Dat ziet er ontzettend gezellig uit! Bijna een soort van kinderfeestje van vroeger waar het helemaal om jouw eigen wensen draaide , wat jij wilde eten en doen en waar iedereen was die jij leuk vond met hele blije gezichten. Ontzettend gefeliciteerd met jullie boek, het is jullie zo gegund! Het is vast al honderd keer gezegd maar jullie zijn zo eerlijk open oprecht en liefdevol naar de wereld om je heen, echt een bron van inspiratie! Er ligt nog wat overgebleven verjaardagsgeld in mn nachtkastje, 3 keer raden wat ik er van koop ;-). liefs

  1. Wat een super lieve reactie, dankjewel <3 En wat betreft dat kinderfeestje: PRECIES DAT! Zo voelde het ook!

 11. Wat leuk om zoveel blije gezichten te zien! Ziet eruit als een heel geslaagd feestje :)

 12. Van mijn moeder die op Facebook contact heeft met jouw moeder, Merel, door onze Beagles en Nicolette haar Beagles tot mam die over jullie boek praat. En daar ben ik dan: op jullie blog. Wat een feestje. En over feestje gesproken: Gefeliciteerd met jullie boek. Echt een feestje daar bij Beter & Leuk. Ik ben benieuwd wat ik hier allemaal ga tegenkomen. En uiteraard volg ik jullie op Social media. Gezellig.

  1. Super gezellig! Erg leuk je hier ook te zien :) Vond het heel leuk dat je vanmiddag een tweet stuurde over de inhoud van ons boek. Fijn dat het je inspireert!

 13. Wat een prachtige foto’s, wat een gezellige sfeer en wat een súperlekker eten! Kortom: ziet er geweldig uit. Ik moet jullie boek nog bestellen, maar dat ga ik zeker doen! En over dingen die ik ga doen gesproken: Beter & Leuk ziet er ook héél erg, eh, leuk uit. :)

 14. Wow, wat een prachtige foto’s allemaal. Het ziet er zo sfeervol uit. En wat een gezellige boel, met zoveel bloggers bijeen! En dan ook nog al die hapjes… Yum! Lijkt me dat het een prachtige dag geweest is. Leuk ook dat vandaag meerdere mensen die aanwezig waren hun verslag online gezet hebben! Fijn leesvoer :).

  1. Ja heel erg tof om dat allemaal terug te lezen en al die vrolijke foto’s te bekijken! Worden we heeeel blij van :)

 15. Ziet er echt heel mooi uit! Je kan zien dat iedereen aan het genieten is op jullie feestje!! :)

 16. Wat een gezellige boel zeg en een hoop heerlijk spontane foto’s! Fijn dat jullie zoveel positieve reacties krijgen en er zo van genieten. Ik kijk helemaal uit naar morgen in Groningen, tot morgen dus :D

 17. Zó leuk om dit nog eens terug te zien meiden, het was super gezellig en mega leuk aangekleed en georganiseerd! Heerlijk gegeten uiteraard met een super leuke goodiebag en het boek (ok en de afbeelding van Bepster!!!) zijn uiteraard wel mijn favoriet. Jullie zijn helemaal geweldig lieve groene meisjes, ga zo door!

  1. Ahhhh JULLIE zijn helemaal geweldig. Zo ontzettend leuk om dit met jullie te vieren. Love you!

 18. Wat een gezellig feestje zeg <3 En ik zie gewoon al mijn favoriete bloggers bij elkaar haha zo gaaf: jullie, Iris, Aline, Olga en Teske! ;D

  1. Leuk he? Het zijn ook stuk voor stuk zulke leuke mensen/lieve vrienden, dus het is dan heel leuk om ze allemaal eens bij elkaar te zien en ze allemaal met elkaar te zien praten. Bloggers zijn de leukste collega’s! :)

 19. Hieperdepiep hoera!! Gefeliciteerd met het geslaagde feestje en jullie 4 jarig bestaan. Het zag er heel gezellig uit en wat staan jullie te stralen :) Dinsdag mocht ik het boek ook ontvangen en ik ben er erg blij mee! Een boek wat ik fijn door kan lezen, maar ook af en toe er weer eens bij kan pakken, tof!
  Wie weet tot bij 1 van de signeersessies, als het me lukt daarbij te zijn.

  Liefs Marlon.

  1. Te gek om te lezen! En het zou helemaal leuk zijn als je langskwam bij 1 van de signeersessies! (Arnhem?) gezellig!!

 20. Dat zag erg leuk en knus uit! Gefeliciteerd met jullie boek en wanneer ik in de boekhandel ben, dan zal ik het zeker even bekijken.

 21. Ziet er heel erg gezellig uit! ik ben zoooo benieuwd naar het boek! ik zou hem vandaag ontvangen, gistermiddag besteld bij bol maar hij is vertraagd. boehoe! :( ik hoop dat het morgen wel komt!

  1. Ik las het al bij een andere blog.. ik baal er echt onwijs van voor je! hoop dat we het snel goed kunnen maken met je en dat het boek je goed zal bevallen! <3

 22. Ohh, wat een prachtige foto’s! En wat ziet het er ontzettend leuk uit, zo’n lanceringslunch met iedereen bij elkaar en al dat lekkere eten! Gefeliciteerd meiden, met jullie boek!

 23. Allereerst natuurlijk gefeliciteerd! En wat leuk om al die geweldige bloggers bij elkaar te zien, een mooi clubje met allemaal inspirerende mensen! Ik heb al een aantal heel enthousiaste recensie gelezen, en dat verdienen jullie… na al dat harde werken ligt er volgens mij een fantastisch boek… Die ik natuurlijk ook heel snel ga halen!

 24. Een gigantische hipperdepip voor jullie! Aan de foto’s te zien was het ook een spetterend feest én een inspirerend boek. Meer van dat alles!!!

 25. Ik word zo ontzettend happy van dit artikel en de foto’s! Wat ziet het er allemaal ontzettend gezellig uit. Buiten alle leuke bloggers om zie ik ook Lisa zitten met de rode strik in haar haar. Leuk, want over haar winkeltje schreef ik mijn eerste ‘ hotspot’ artikel ooit, haha. Lekkere hapjes, gezellige dames en een prachtig boek op de wereld gezet. Jullie mogen trots zijn!

  En nu kan ik alleen maar denken; ”hebben, hebben, hebben!” Snel naar de winkel rennen! Veel liefs :)

  1. Oh wat ontzettend leuk! Lisa is een schat en haar winkel is net een snoepwinkel!

 26. Klinkt zo leuk allemaal! Geniet van al die fijne herinneringen!

 27. Het was zo leuk! En wat een leuke foto’s! Ik heb net mijn artikel afgerond over jullie boek, de review komt morgen online :D

  1. Dat hebben we eigenlijk nog niet precies bedacht, hihi. Dus je kunt nog met een gerust hart meedoen hoor!

 28. Prachtige foto´s! Wat moet dat goed voelen zeg, je eigen boek uitbrengen :D Nog van harte gefeliciteerd!

 29. Wat een mooie fotos en wat ziet het er gezellig uit!
  Ik kan niet wachten om weer dichter bij Amsterdam te wonen dan kan ik ook naar fijne plekken als Beter&Leuk!

  En ik hoop stiekem dat ik zon goodiebag win want die is echt TE leuk en lekker!

 30. Wat een mooie foto’s en wat ziet het er gezellig uit! Heerlijke middag was het!

  Liefs Beter & Leuk

  1. We zijn heel blij dat jullie het ook zo gezellig vonden! :)

  1. Dankjewel! Het was inderdaad 1 groot Groene Meisjes Festijn. Precies waar wij van houden, het kwam allemaal samen. echt een dag om nooit te vergeten!

  1. Aan het boek kunnen we je helpen, aan het eten ook, maar dan alleen de recepten. Moet je het alleen nog even zelf maken ;)

 31. Wat een leuke, spontane en vrolijke foto’s! Ik krijg er echt een glimlach op mijn gezicht van, haha. Ik vind het echt leuk dat jullie gewoon een leuke lancering hebben georganiseerd met allemaal mensen en merken waar jullie blij van worden. Ik moet zeggen dat ik steeds benieuwder word naar het boek! Ik ben zelf geen veganist maar ik raak wel steeds geïnteresseerder in groen leven en veel mensen om mij heen ook, en dan vind ik het toch leuk om er ook een boek over te hebben in plaats van alles maar op internet op te zoeken. Alvast een goed idee voor mijn kerstverlanglijstje dus!

  Groetjes van Lisa 4 (oké flauw dit, haha)

  1. hahahah hey Lisa 4! Wow, het regent Lisa’s hier man! Het is dan ook een prachtige naam :)
   Ik ben juist heel benieuwd wat mensen die niet vegan zijn en misschien ook helemaal niet van plan zijn het te worden, van het boek vinden. Dus mocht je het boek voor kerst krijgen, dan hoor ik het graag van je :) Overigens gaat het boek ook over andere dingen dan vegan zijn, dus bijvoorbeeld over vintage kleding of over groen reizen. Dus hopelijk vind je het hoe dan ook interessant om te lezen :)

 32. Wat ziet het er geweldig uit! Prachtige foto’s ook en wat is het boek mooi. Fantastisch als je een boek mag uitgeven en helemaal als er zo’n mooie boekpresentatielunch bij komt kijken :-). Geniet ervan!

 33. Deze foto’s… daar word ik dus zó blij van! Het lijkt me zooo leuk om mee te maken of bij te zijn! Doordat er vriendinnen/kennissen op de foto’s voorbij komen wordt het nog leuker haha. Goals! De goodiebag ziet er geweldig uit, wauwie.
  Tot vanmiddag in Groningen, heb er zin in! En als ik het boek heb ga ik natuurlijk ook een selfieshoot houden :D.

 34. Wat een leuk feestje! Ik ben zo benieuwd naar jullie boek. Ik ga morgen even naar de boekhandel!

 35. Wat ziet het er gezellig uit! Jullie boek komt sowieso in mijn boekenkast.

 36. Wat is de boeklancering enorm leuk vormgegeven, met al die kaartjes en kleurrijke accessoires. Die plantjes vind ik ook erg tof, ga er binnenkort eentje scoren als ik ga verhuizen!

 37. Jaaaaa, ik had het al her en der gezien maar wat ziet het er onwijs gezellig uit. Echt huilen dat ik op Jamaica zat hoor, was er zo graag bij geweest om dit met jullie te vieren! TOT GAUW, doen we er nog een proostje op <3

 38. Het ziet er super gezellig uit! En wát een heerlijk eten :D Lisa heeft de foto’s ook super mooi gemaakt. Echt leuk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *