Opruimproject – tussenstand

IMG_1187

We zijn nu zo’n twee weken met het Opruimproject bezig en vandaag geven we je een kleine tussenstand. Wat hebben we zoal aangepakt de afgelopen weken?

Garderobe

Als eerste werden de kledingkasten onder handen genomen. Dat resulteerde in vier vuilniszakken vol met kleding die gedoneerd konden worden en beide hebben we ook nog een tas met met kleding die we zouden willen verkopen, wanneer we daar tijd voor hebben.

We keken kritisch naar onze garderobes en bedachten ons dat we een aantal items nodig hebben om de kledingstukken die we houden, te kunnen dragen. Zo kocht Jamie bijvoorbeeld een zwarte broek, wat gewoon een heel handig item is. We merken dat we veel kritischer kijken naar wat we écht nodig hebben en we hebben dan ook beide een wishlist gemaakt. Natuurlijk houden we ook ons kleurpallet in gedachten, voordat we straks weer allerlei afwijkende stukken hebben die nergens mee te combineren zijn.

IMG_1212

Op oudjaarsdag bracht Merel een Green Wheels auto vol met kleding, en één doos met losse spullen, weg naar de kringloop. De doos met spullen namen ze aan, maar de kleding werd geweigerd. En dat was niet omdat onze kleding te lelijk was (ze hebben niet eens in de zakken gekeken, dus daar kan het niet aan liggen ;)) maar ze hadden de afgelopen tijd zóveel kleding binnen gekregen, dat ze het niet meer kwijt konden. Ik bracht het dan ook naar de kleine plaatselijke kringoopwinkel, misschien niet de slimste zet van mijn kant. Maar goed, ik kon de tassen dus weer meenemen… Gelukkig zit er om de hoek een Leger des Heils woongroep. Ik belde aan en vroeg bij de receptie of ze misschien iets met de kleding konden. Tot mijn grote opluchting namen ze alles aan en waren ze er nog heel blij mee ook! Een aardige bewoner hielp me bij het uitladen van de auto en we wensten elkaar een gelukkig nieuw jaar. Wat een leuke dag om dit te doen!

Cosmetica

IMG_1193

Ook de cosmeticakastjes zijn uitgezocht. Je wilt dus niet weten hoeveel producten je in huis hebt die überhaupt niet meer goed zijn. Weg ermee. Ik haalde mijn hele nagellakrek leeg en legde alles op bed. Sorteren maar! Wat heb ik gehouden? De kleuren die ik regelmatig draag en de flesjes die van de ‘betere’ merken zijn. Dat wil zeggen: dierproefvrij en sommige zijn van eco-friendly merken. Die doe ik niet weg! Ook al zitten daar ook een paar kleuren tussen die ik niet geweldig  vind, ik kan ze nog even een kans geven. Mocht het toch niks worden, dan geef ik ze wel cadeau aan iemand. Ik vulde een plastic tasje vol met flesjes nagellak die weg kunnen. Tsja, wat doe je daar dan mee? Ik heb ze na de vakantie meegenomen naar school en uitgedeeld onder mijn leerlingen. Zij waren er erg blij mee!

Verder komt het erop neer dat we voor de komende maanden genoeg shampoo in huis hebben. En aan maskertjes ook geen gebrek. Dat wordt smeren! Veel producten die nog goed of ongeopend zijn, hebben we ingepakt om weg te geven.

Sieraden

Als het op sieraden aankomt, dan ben ik echt net een kleuter. Ik heb alleen maar grote, felgekleurde, plastic sieraden. Ik heb een mega collectie clipoorbellen, waarvan ik een jaar geleden ook al eens de helft heb weg gedaan. Maar ik heb er ook weer een heleboel bijgekocht, want het is mijn zwakke punt. Je kent het wel, bij de kringloopwinkel, voor vijftig cent. Tsja, waarom ook niet? Nou, omdat de helft 1) niet goed zit (te zwaar of de clips werken niet meer goed) en 2) omdat heel veel paren eigenlijk spuuglelijk zijn, maar ik ze toch gekocht heb, omdat het kon. Dát is nou precies wat ik niet meer wil, snap je? Kringlopen is te gek. Maar het ‘gevaar’ is dat je bij alles denkt: ‘oh, maar het is zo goedkoop!’ en het dan gewoon maar weer mee naar huis sleept.

IMG_1154

Ik gooide mijn hele doos met sieraden op de bank – terwijl ik ’s avonds vlogs zat te kijken – en sorteerde alles. Ongeveer de helft heb ik gehouden, de andere helft heb ik weggedaan. (bij de kleding, naar de kringloop)
Tot welke conclusie kwam ik? Ik heb bijna geen mooie sieraden. Ik heb vijf paar oorbellen bewaard en dat waren ook echt de enige leuke die ik nog had. Oké, vijf paar oorbellen is natuurlijk niet heel weinig, maar als je bedenkt dat ik ooit minstens het tienvoud had… Ook heb ik bijvoorbeeld helemaal geen leuke kettingen of armbaden. Ik besloot eens goed rond te kijken (online) en zocht twee mooie dingen uit.

madecollage

 

Ik kocht een paar oorbellen van Made, een fairtrade merk. Ze kostten €15. Ik ben er echt heel blij mee, want ze passen overal bij en ik vind ze mooi. Vervolgens dacht ik: ik wil minstens één mooie ketting hebben en ik zag dat Made er eentje had die ik erg leuk vond. Ik wilde de ketting meteen hebben, maar toen ik zag dat hij €55 kostte, schrok ik toch een beetje. Zo zie je maar dat ik nog niet echt ben ingesteld op het feit dat sommige dingen soms wat meer geld kosten. Opeens bedacht ik dat ik nog geen kerstpakket had uitgezocht en ik zag dat ik met de bon die ik van mijn werkgever had gekregen, onder andere een waardebon van Wehkamp mocht uitzoeken. Wehkamp verkoopt deze ketting en de waardebon was €45 euro waard. Yay! Door er een tientje bij te leggen, heb ik nu dus toch deze mooie ketting besteld! Thank you boss.

Bureau

IMG_1118

Dit was een onderdeel waar ik erg tegenop zag. Ik wist dat ik het maar beter meteen kon doen, nu ik toch lekker in de flow zit. Ik haalde mijn hele bureau en het kastje leeg. O mijn god, wat een berg spullen. Niet te doen. Het was vooral oud papierwerk. Docenten onder ons, jullie weten hoe ik me voelde. Ik ging op de grond zitten, tussen alle spullen en papieren, en maakte twee stapels: WEG en BEWAREN/OPRUIMEN. Gelukkig was de tweede stapel erg klein en kon ik dat gewoon netjes kwijt in een doos die daar voor bedoeld is, in mijn inbouwkast. De WEG-stapel was huge. Het was een hele vuilniszak vol met oud papier. De oud papiercontainer was blij met me.

Boeken

De zolder staat nog vol met boeken, maar die willen we binnenkort aan een goed doel doneren. Maar we hadden ook nog een hele stapel met kookboeken waar wij niet meer zoveel aan doen. We plaatsten ze op Facebook en nog dezelfde dag werd de stapel voor een klein prijsje opgehaald. Erg fijn om er iemand anders blij mee te maken!

De keuken

En tot slot – voor nu  – was de keuken aan de beurt. Het begon met het leeghalen van één keukenkastje, om te kijken of er nog sushirijst in huis was. Het eindige met een opruimsessie van anderhalf uur. We maakten een doos met boodschappen die wij niet meer nodig hadden (allemaal leuke bioproducten, dus zeker nog de moeite waard!) en boden deze aan op Twitter. We vroegen of iemand deze doos met spullen wilde ruilen voor een glazen maatbeker – de plastic maatbeker die wij hadden was die week gesneuveld. Dezelfde avond kwam een leuke meid de doos met spullen ophalen en kregen wij een supermooie glazen maatbeker van haar. Goede ruil toch!

IMG_12921-1024x802

Naast de stapel boeken en twee dozen vol met boodschappen die we weggeven hebben, hebben we de Cuisinart Grill die ongebruikt in onze kast stond weggeven aan Regina, een lieve lezer van onze site. We zijn erg blij dat de grill bij haat beter van pas komt dan bij ons! (en wij zijn stiekem erg blij dat hij niet meer in de weg staat, want het is een groot apparaat!)

Een leeg hoofd?

Nou, echt een leeg hoofd heb ik nog niet, door dat steeds leger rakende huis. Op dit moment ben ik vooral nog heel erg aan het nadenken over wat er allemaal nog meer opgeruimd moet. Ik weet dat er ook nog een zolderverdieping is waar heel veel shit  spullen liggen. En ja, dat is al een project op zich, zeker ook omdat het allemaal van 4-hoog moet komen. Het zijn vooral boeken op zolder. Dozen vol. Nu we van Kayleigh, een lieve lezer van onze site, de tip hebben gekregen om boeken te doneren aan het plaatselijke dierenasiel, omdat ze daar een boekenmarkt organiseren, ben ik wel een beetje gemotiveerd om eraan te beginnen. Ik zie onszelf al helemaal excited met een Green Wheels vol met boekendozen naar het asiel rijden. Het idee dat de opbrengsten ten goede komen aan de dieren daar, dat doet ons goed.

Dus nee, nog geen leeg hoofd. Eigenlijk vooral een hoofd dat overuren draait en de hele tijd wil opruimen. Maar ik weet dat dat weer over gaat. Het is een beetje zoals wanneer je net verhuisd bent. De eerste weken kan je alleen maar denken aan het inrichten van je huis, het uitpakken van dozen en het grote vraagstuk: waar láten we alles? En kijk, dat is nu precies wat ik niet meer wil, bij een volgend huis. Ik wil gewoon kunnen denken: dit is wat ik heb en ik wil het ook écht houden en een plekje geven. Wat lijkt me dat lekker. Maar voor die tijd moeten er eerst nog een zolder, een balkon, vier keukenkastjes en drie inbouwkasten worden uitgeruimd. Lord have mercy.

Hoe gaat het bij jullie?  Loop je tegen dingen aan, of gaat het allemaal goed? Wie wil er beginnen, maar weet niet hoe? We horen weer heel graag van jullie bij de comments hier onder! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

81 gedachten over “Opruimproject – tussenstand

 1. Leuk om een update te zien! Vorige week heb ik mijn verzorgingsproducten opgeruimd. Ik had zoveel dezelfde dingen, dingen die ik nooit gebruikte, etc. Alles wat nog goed was, heb ik weggegeven. Hier ook nog geen leeg hoofd trouwens, maar het voelt zo goed om op te ruimen!

  1. Ja absoluut, dat houd ik mezelf ook voor: dat lege hoofd komt nog wel ;)

 2. Ik krijg heel veel zin om ook aan mijn opruim project te beginnen. Zeker mijn kleding kast, daar kan ik nooit iets in vinden door de bergen kleding. Maar het moet nog even wachten want ik moet eerst examens maken. Daarna heb ik een weekje vrij dus mooi de tijd om op te ruimen =)

 3. Jullie opruim project werkt aanstekelijk :-)
  Ben vorige week ook gestart: capsule wardrobe aan het klaarstomen. En dat voelt goed. Maar wel nog een gans huis te gaan. Vooral die kelder met rommel van 14 jaar ver, dus bijna geen beginnen aan…

  1. Oei, ja, rommel van 14 jaar.. dat klinkt bekend. Mijn zolder staat vol met boeken en spullen die ik allemaal al 3 keer heb meeverhuisd. Van zutphen naar hoofddorp, van hoofddorp naar hoofddorp en van hoofddorp naar amsterdam. Wanneer ik straks weer ga verhuizen (volgend jaar) wil ik met een lege zolder vertrekken!

 4. Ohja, de zolder. Ook zo’n horrorproject, die van mij moet ook nog… Heel herkenbaar trouwens, dat je hoofd niet stopt met denken over wat er nog allemaal weg kan. Dat is bij mij ook zo. 1 februari sta ik weer op een vintagemarkt en dan hoop ik weer veel te verkopen.

 5. Wat leuk om te lezen dat het zo “lekker” gaat met het uitruimen van de spullen! Door het lezen van dit soort blogposts kon ik gisteren zes uur door hartje Den Haag lopen om vervolgens enkel met drie Nak’d bars thuis te komen, haha! (En een goed gevulde maag natuurlijk)

  1. hey wat goed! Ik kan dat dus ook, sinds een jaar ofzo. De stad in gaan ,gewoon lekker rondkijken (als ik daar een keer zin in heb) en dan alleen ergens koffie drinken en niks kopen. Of alleen iets wat ik echt nodig had en waarvoor ik op pad ging. Lekker door de Negen Straatjes struinen en om je heen kijken is ook leuk zonder iets te kopen.

 6. Wow wat zijn jullie goed bezig! Ik vind dingen weggooien altijd heel lastig, echt stom. Maar dit spoort wel aan om eens een grote schoonmaak te houden en alles gewoon de deur uit te doen. Lief dat de grill naar een van jullie lezers ging :D.

  1. :) maar weggooien hoeft niet? Iets weggooien voelt zo radicaal. Maar maak je er iemand anders blij mee, of houd je er nog een leuk bedragje aan over, dat voelt dat heel anders!

 7. Jullie zijn goed bezig! Hier ben ik de afgelopen tijd ook flink aan het opruimen geweest. Het gaat goed, ik ben bijna klaar! Er staat hier alleen nog wat oude computer zooi van mijn vriend waarvan ik niet goed kan inschatten wat er mee gebeuren moet. Ik denk dat het weg kan, maar hij kan er geen afscheid van nemen. Dus dat blijft hier nog wel even staan denk ik :-)

 8. Ah wat tof, een update! En wat hebben jullie al veel gedaan, zeg :) Wij zijn van plan om dit binnenkort ook weer te gaan doen, met een verhuizing hopelijk ergens dit jaar in het vooruitzicht is dat zo fijn.. En dan te bedenken dat, toen we samen gingen wonen, ik echt bizar veel spullen weg heb gedaan omdat ik altijd alles bewaarde! En dat is al zo veranderd: ik denk nu heel goed na of ik 1) iets echt heel erg graag wil hebben en 2) of er plek voor is. En dat laatste is in ons kleine appartementje meestal niet het geval ;)

  1. haha, klink heel herkenbaar! Ik wil eigenlijk graag klein blijven wonen, zodat ik niet in de verleiding kom om een huis vol met spullen te stouwen. Ik denk echt dat dat heel veel scheelt!

 9. Leuk om te lezen en goed bezig!
  Ikzelf ben ook al heel lang aan het opruimen. Vind het heel fijn om te doen. Heb al heel veel weggeven of verkocht, maar er is nog genoeg over om op te ruimen. Gelukkig heb ik geen zolder (woon in een gelijkvloers appartement), maar zelfs dan kun je heel veel verzamelen, we hebben wel een berging… ;-)
  Ik vind de docu ‘We, the tiny house people’, te zien op YouTube, erg leuk om te kijken en ook motiverend werken en je kunt er ook goeie tips vanaf halen. Ik kan daar uren naar kijken, al die voorbeelden van kleinbehuisden en hoe zij omgaan met de (beperkte) ruimte. En na het kijken, vind ik ons huis van zo’n 80m2 een enorm kasteel… ;-)
  Naast de ruimte die het oplevert, vind ik het ook fijn om anderen blij te kunnen maken met dingen die ikzelf helemaal niet meer gebruik. Gelukkig ben ik geen kledingverzamelaar en make-up en smeersels, daar doe ik niet aan, dus dat scheelt enorm veel opruimen.

  Als iemand hier nog interesse heeft in snowboardkleding van Burton en snowboardsoftboots van Nitro (maat 40), laat maar weten want die geef ik weg (@indirabart)…

  1. Oh dat klinkt als een erg leuke serie! Ik ga er eens naar kijken, thanks voor de tip!

  2. Hoi Indira!
   Zit er ook nog een snowboardbroek bij en zo ja welke maat? Mijn broek is vorig seizoen kapot gegaan :(

   Ik hoor het graag van je!

   Groet Denise

 10. Ik vind dit echt heel knap! Ik heb zo’n afwijking dat ik bij alles denk ‘dat het ooit nog wel eens van pas komt’, maar dat slaat eigenlijk natuurlijk helemaal nergens op. Ik ga jullie voorbeeld volgen! :-)

  1. Geloof me, dat heb ik vroeger ook heel lang gehad. Vandaar ook dat mijn zolder vol staat met meuk ;) Allemaal boeken en andere spullen die ik al 3 keer heb meeverhuisd…. dat wil ik dus echt niet meer nu!

 11. Hele leuke artikelen! Het begint bij mij ook te kriebelen om op te ruimen, maar helaas zal het moeten wachten tot mijn examens gedaan zijn. Hopelijk ben ik tegen dan nog steeds zo gemotiveerd :D

  1. You can do it! Tegen die tijd lees je gewoon onze artikelen terug en dan wil je zo weer beginnen! ;)

 12. Wat leuk om een update te lezen. P:) Ik vind dat jullie al goed bezig zijn!

 13. Wat leuk om een update te lezen. :) Ik vind dat jullie al goed bezig zijn!

 14. Ik heb geen zolder, en soms mis ik hem. Maar als ik dit zo lees is het goed dat ik er geen heb… Want inderdaad zou ik dan veel meer bewaren dan ik nu doe.

  Ik ga vaak naar de gemeentewerf/ kringloop/ ARM in Utrecht. Soms verbaast het me echt dat ze bepaalde (goede) spullen niet nodig hebben bij de kringloop. Heeft Nederland het zo goed?

  1. Ja gek he? Blijkbaar is er echt een overschot… Ook merk ik dat ze vaak kritischer worden bij kringloopwinkels. Het moet allemaal puntgaaf zijn, anders willen we het niet. Heel gek!

 15. Oeeehw heerlijke update, ik heb al mijn hele keuken uitgeplozen en ga deze week aan mijn atelier beginnen. Het grootste project waar ik tegen op zie is mijn boekenkast! Maar dat moet er binnenkort toch ook aan geloven!

 16. Leuk om te lezen! Ik ben een raschaoot (visualiseer de de grootste rommel die je kan bedenken, het is vier keer erger dan dat) en heb onlangs ook besloten op te ruimen. Alleen voor mijn piepkleine slaapkamertje is daar al een behoorlijk stappenplan voor nodig. Alle spulletjes die ik wil bewaren, moeten namelijk weer goed opgeborgen worden en goede opbergruimte heb ik niet. Echt jammer, want ik koop vaak iets nieuws, terwijl ik het al heb, maar niet meer kan vinden, bijvoorbeeld.
  Na de slaapkamer wil ik de keuken gaan doen en eerst een lijst maken van wat ik echt nodig heb. Ik heb zoveel toffe en leuke pannen (Brabantia, mooie pan van glas) dat de kastjes uitpuilen en ik altijd een veel te grote afwas heb. Ik maak alles namelijk vies.
  Blijf verslag doen, ik ben erg benieuwd, ook naar de zolder. Ik ben blij dat ik geen zolder heb, met mijn opruim- en organiseervaardigheden, haha.

  1. hahaha, als ik het zo lees, ben ik ook blij voor je dat je geen zolder hebt ;) Nee hoor grapje. Het is uiteindelijk toch gewoon een kwestie van beginnen. Stap voor stap. En voordat je het weet zit je in een flow, echt. Succes!

 17. Leuk om te lezen hoe jullie bezig zijn met het opruimen. Ik heb ook een deel van de zolder opgeruimd samen met mijn vriend. 8 dozen, een lamp en een oud tvtje hebben we gister naar de kringloop gebracht. 130 kilo aan spullen! Het voelt goed dat dat niet meer in huis is. Succes met jullie verdere opruimacties!

  1. holy crap! als je het in kilo’s omrekent klinkt het nog indrukwekkender!!

 18. Wat ben ik blij dat ik niet de enige ben met veel…heel veel spullen zelfs, maar ook hier al flink aan het opruimen geslagen al veel kleding naar de kledingbank gedaan, boeken en veel losse spullen naar de kringloop, en er staatcal weer veel klaar voor de BSO, zoals spelletjes, knutselspulletjes, enz, jullie update stimuleert mij om ook weer verder te gaan .zolder bijna klaar maar dan nog een overvolle garage en hobbie kamer te gaan :-(

 19. Ik hou van opruimen wanneer ik er tijd voor heb en jullie posts werken ZO motiverend!

  Keep on blogging about it!

  Ik heb iets meer moeite om naar de kringloop te doen en verkoop liever omdat het me zelf aardig wat geld heeft gekost om de spullen te kopen. Ik geef dan ook liever weg aan vrienden ofzo

  1. Leuk om te horen :) Dat doen wij ook hoor. Sommige dingen zijn mij te kostbaar. Die geef ik weg aan bekenden, of ik verkoop ze. Zo houd ik er toch nog iets aan over.

 20. Leuke update weer! Voor de mensen die willen wachten met opruimen tot na examens/vakantie/etc. Al ruim je maar één doos of één lade of kastje per dag op. Dat helpt al enorm, vooral voor het creëren van momentum. Slow and steady wins the race.

 21. Omdat ik als kind best vaak ben verhuisd met mijn ouders, heb ik al van zeer jongsaf geleerd geen onnodige spullen bij te houden, zodat we bij de verhuis enkel spullen moesten meenemen die we echt nodig hadden/ gebruikten. En dat zit er bij mij nog steeds in. Sinds enkele jaren doe ik aan kledingruil met mijn nicht, maar spullen voor in huis, make-up, schoenen, sieraden, eigenlijk alles wat we niet meer gebruiken gaat in de ruilzakken. Wat er dan nog overschiet na onzeruilactie gaat naar een goed doel. Ik denk dat we zeker drie keer paar jaar zo’n opruim/ ruilactie doen :-)

  1. En medio dit jaar verhuizen mijn vriend en ik van het zolderappartementje waar we nu wonen naar het huis dat we kochten, dus dat betekent een extra grote opruimactie! Ook al ligt de verhuis nog ver voor ons, gisteren heb ik al de eerste verhuisdoos gepakt met uitgelezen boeken en Flows en er verdwenen ook weer wat items in de ruilzakken ;-) Eigenlijk ruim ik heel graag op! Plaats voor nieuwe ideeën/ kansen/… Zalig vind ik dat :-)

  2. Wat goed zeg! Het lijkt me dat je op deze manier ook heel bewust blijft van wat je hebt.

 22. Ik vind dit soort blogs zo leuk om te lezen :) Ik krijg gelijk zin om op te ruimen :) Ik heb ruim een jaar terug zo’n grote opruimactie gedaan, maar ik zie nu al dat alles weer vol aan het raken is. Tijd om aan de slag te gaan. ;)

 23. Ik ben ook bezig geweest. Eerst het kantoortje van mijn vriend uitgemest. Hij: “we zijn klaar voor de lunch”. Ik: “tuuuuurlijk”. Het werd middernacht. Heel fijn van alles weggegooid, geordend, aan vrienden gegeven.
  Nu ben ik langzaam aan in mijn kamer bezig. Het is er geen zooi maar sommige boeken mogen weg. Wie er nog vega kookboeken (o.a. Veganomicon, Vegeterranean) wil hebben…link hierboven.
  Dan nog de kelder! Een berg van dozen waar ik alleen niet uitkom. Er moet ergens nog een doos “unwanted presents” tussen zitten maar die hebben zich uit schaamte verstopt…

 24. Ik ben pas verhuisd.. dat is top voor opruimwoede.. heerlijk zoveel we hebben weggedaan. Maar ik doe altijd al veel weg… een moeder met een kringloopwinkel in het project waar ze voor werkt is heel handig… maar mijn vriend is een echt verzamelaar… ik krijg hem ook niet zo ver om dibgrn weg te doen… terwijl we sommige ongeopende dozen ook al 3 x hebben meeverhuisd… als ik hem toch eens zo ver zo krijgen is ons huis echt opgeruimd!! Tips anyone??

  1. Ik zou een keertje alles uit de dozen uitpakken en het gewoon op de grond, rondom die dozen, neerzetten. Dan zie je eens hoeveel troep erin zit waar je waarschijnlijk niks meer aan hebt. Vervolgens de uitdaging om er binnen een maand of 2 iets mee te gaan doen. Zo niet? Dan toch echt weg ermee!

 25. Ik heb een 1kamer appartement. Ik kan dus niet veel spullen opbergen, maar als ik kijk naar de hoeveelheid spullen die ik had toen ik erin trok en die ik 5 jaar later verzameld, moet ik misschien toch ook maar weer eens op gaan ruimen. De “marktplaats-tas” staat al klaar.

 26. Heerlijk, dat opruimen! Ik ben ook weer lekker bezig. Woon pas sinds april in dit appartement, maar toch sluipt er veel troep in!
  Vriendlief kon geen afstand nemen van zijn PlayStation 3 (heeft inmiddels een Playstation4), maar ik heb het toch voor elkaar gekregen dat hij hem aan zijn broer heeft gegeven. Dan is hij niet echt weg ;) heb ook wat spulletjes te koop staan, maar het verkopen lukt nog niet echt. Ik wil van een camera met 3 losse lenzen overstappen op een camera met 1 goede lens met wat meer bereik, maar ik krijg het oude spul maar niet kwijt :(

  1. Trouwens,ik heb nog wel een tip voor mensen met veel cd’s. Mijn vriend had een verhuisdoos vol met cd’s die hij nooit meer luistert, maar waar hij ook geen afstand van wilde doen. En ik vond die doos natuurlijk in de weg staan ;) ik heb nu alle cd’s in zo’n grote cd-map gedaan met de albumhoezen als “achtergrond”. Het was best wat werk, maar die grote doos is nu weg :D (en ik heb stiekem wat cd’s weggebracht naar de kringloop, want er zaten veel dubbele tussen)

 27. Leuk om te zien! En het is besmettelijk, maar ik mag van mezelf vandaag niet als een malle gaan opruimen omdat ik griep heb en rustig aan moet doen. Makkelijker gezegd dan gedaan, maar ik hou mezelf maar voor dat constant bukken met ontstoken holtes ook geen feest is.

  (Ik zie nu trouwens levendig voor me hoe cliënten van het Leger des Heils er door jullie gift tegenwoordig megafeestelijk bijlopen in vintage glitterhesjes, maar dat komt vooral door de kleding die jullie op FB aanboden, haha)

  1. haahahah :) ja, hoge hakken en glitter zaten er tussen. Ik zag het ook al voor me :) Beterschap!

 28. Wat ik ook af en toe doe is spullen op een facebook weggeefhoek zetten, die zijn er bijna voor elke stad geloof ik.
  Daar had ik laatst make-up en verzorgingsartikelen opgezet en deze werden dezelfde dag nog opgehaald door een blije mevrouw!

 29. Goed bezig meiden!!
  Hier gaat het langzaamaan ook de goede kant op.
  De kast met kleding is leeg (dat had ik al 4 jaar niet gedragen) en een aantal boeken uitgezocht. Die staan nu te koop op mijn site. Vanmiddag verder met wat oude schoolspullen.

 30. Wat je ook nog kan doen met kleding is een kledingruilfeest organiseren. Veel items weg doen om met n paar pronkstukken thuis te komen. Je word er blij van want het is voor niks en je hebt n leuke dag en je maakt anderen blij :)

 31. Wat maken jullie toch veel mensen blij met jullie blog. En wat een inspiratie, leuk hoor. Hier is het wegdoen ook lastig en is het vooral verplaatsen van spullen. Niet heel effectief, maar goed om alles weer eens door je handen te laten gaan en te weten wat er allemaal in huis is. En natuurlijk gaan de echt overbodige, kapotte of over de datum zaken wel gelijk weg.

  Mijn keukenkast is in ieder geval weer gevuld met een hele mooi grill en vandaag voor het eerst gebruikt. Nogmaals heel erg bedankt!

  1. Heel graag gedaan Regina. We hopen dat je er ontzettend veel plezier van zult hebben!

 32. Ik word er dus echt heel blij van, opruimen ! Misschien kennen jullie hem al maar echt een aanrader, het boek ” Zero Waste Home” van Bea Johnson. Het is bijna verslavend !

 33. Ha Groene Meisjes,

  Wat leuk om jullie opruimupdates te lezen. Ik heb echt nét precies hetzelfde gedaan, omdat ik mijn appartement heb opgezegd en mijn spullen moest gaan opslaan voordat ik tegen eind 2015 voor onbepaalde tijd naar Australië vertrek. Het gaf zo’n heerlijk gevoel uiteindelijk alléén die spullen over te houden waar ik echt blij mee ben en die ik het waard vind om eventueel naar het einde van de wereld te verschepen :-)

  Geniet lekker van jullie opgeruimde huis!

  Tamara

  1. Kijk, jij hebt dus (ook) echt een goede stok achter de deur. Ik denk wel dat dat belangrijk is bij zo’n project, dat je weet waarom je het doet. Goed bezig!

 34. Leuke update, ik heb onlangs ook mijn kleding uitgezocht (en oké, in de solden ook weer een paar nieuwe dingen gekocht..). Maar er ic toch wel veel weg! :)

 35. Ik heb vandaag mijn stash opgeruimd van de make-up producten en wow ik heb eigenlijk heel veel nagellakken weg kunnen gooien, zonde! Ik koop dus niet al teveel nagellak meer.

  1. Ja stom he? De meeste flesjes krijg je gewoon niet leeg voordat ze niet meer goed zijn :(

 36. Gisteren wilde mijn man ineens uit zichzelf de boel gaan opruimen, dat kon ik alleen maar stimuleren en toejuichen dus gingen we de hele ochtend aan de slag. Er is weer wat meer ruimte, waar ik erg blij mee ben. In de tussentijd heb ik een afspraak gemaakt om een kleurenanalyse te doen. Ik hoop op deze manier een beter inzicht te krijgen in welke kleuren mij staan. Ik ben nogal een meisje die van kleur houdt. Dus dat betekent vooral in mijn garderobe een regenboog aan kleuren. Dat betekent ook dat er een boel (zomer)kleding is die mij eigenlijk niet zo goed staat. Wat zou het toch fijn zijn als ik daar nu op rationele manier afstand van kan doen. ‘Het staat me niet (de kleur) dus gaat het weg.’ Dat zou echt een hoop schelen. Ik heb erg veel zin in mijn kleurenanalyse want die wil ik al 4 jaar. Het werd wel eens tijd dus.
  Mijn makeup had ik een tijdje terug nog gecheckt en mijn nagellakjes wil ik echt nog even niet weg doen. In mijn doelen van 2015 heb ik gezet dat ik vaker nagellak op moet doen. En dat doe ik nu ook netjes. Ik hoop dat ik het vol houdt, maar ik weet dat het niet zo moeilijk is. Hierdoor gebruik ik al mijn lakjes ook gewoon, in plaats van dat ze de hele tijd in de kast staan zoals afgelopen jaar.
  Ik blijf gewoon doorgaan maar gestaag. Het komt vanzelf in orde ;)

  1. Wow, lekker bezig! En wat leuk dat je man er ook zo enthousiast mee bezig is.

 37. Goed bezig meiden! :) Ik heb mijn cosmetica stash doorgenomen en echt veel weggedaan. Ik merk dat ik steeds kritischer word, als ik een bepaalde lipstick bijvoorbeeld 6 maanden niet meer draag dan gaat hij nu gewoon weg. Mijn plankje met cosmetica in mijn kast ziet er nu voor het eerst echt opgeruimd en mooi uit, yay!

  1. heerlijk he! Jij zult als bjoetiebloggah (grappie ;)) zeker wel heeeeel veel cosmetica opgestuurd krijgen. Wij krijgen meer eten opgestuurd, dat gaat tenminste nog op!

 38. Wat een leuk project, misschien zal ik dit een van deze komende schoolvakanties ook eens uitproberen.
  Ik vind het zeer fijn dat je materialen die je niet meer nodig hebt omruilt met dingen die je dan wel kunt gebruiken. Daar had ik nog nooit aan gedacht!
  Mocht je recente boeken vinden op zolder, plaats je die dan ook te koop of Facebook? Ik lees namelijk heel erg graag, maar de recente boeken vind je niet zo gemakkelijk in de bib bij ons.
  Doe zo verder!

  1. Hi Eveline, toevallig hebben we van de week een stapel boeken via Facebook verkocht!

  2. Hoi Eveline, ik weet niet waar je woont maar ik wil mijn boeken ook verkopen en ik heb een mooie collectie al zeg ik het zelf. Je mag wel een keertje langskomen. Ik woon in Vught.

 39. Ha leuk, en tussenstand.
  Geïnspireerd door jullie ben ik ook volop aan het ruimen. Heerlijk die ruimte die vrij komt. Maar net zoals jullie, niet echt in mijn hoofd. Integendeel. Ik wordt nu bijna gek, want ik kan niet snel genoeg heel mijn huis gaan aanpakken. Echter dat geeft dan weer stress wan wanneer en hoe ga ik dat aanpakken terwijl ik eigenlijk moe ben. Lui op de bank hangen zegt me ook wel wat, maar de kick van een opgeruimd huis ook. Keuzes keuzes.
  Wat wij met onze zakken kleren doen is met de vriendinnen samenkomen om dan een namiddagje kledingruil te organiseren. Mijn woonkamer wordt een catwalk, iedreen past en maakt plezier en we gaan allen met een paar leuke nieuwe stuks naar huis. Volgende zondag os het weer zo ver, we doen dan ook een fles cava open gezellig!!!
  Terug naar het kast uitdrommelen nu… Ik heb gewoon heel veel stuks moeten weg doen omdat ik zo verdikt ben. Ook een gezellige eyeopenet hoor… Wel extra gemotiveerd om wat te kunnen afvallen nu, ik was vroeger een panlat en nu pfff. Ik heb stiekem wel nog wat leuke stukken gehouden in de hoop ze deze zomer terug te kunnen dragen. Besluit: declutteren brengt wel wat te weeg, en dat is goed maar ook best confronterend. Succes voor jullie nog, hou ons op de hoogte!!!

 40. Stilletjes volg ik dit project van begin af aan en ik vind het zo inspirerend! Eens in de zoveel heb ik opruim woede en wil ik het zo leeg mogelijk in huis omdat ik gek word van alle spullen. Toch lukt het me maar niet om het echt zo te krijgen dat ik alleen het hoognodige in huis heb. Misschien pak ik het ook niet gestructureerd genoeg aan, ik ga ook weer een poging wagen beginnende bij mijn kledingrek. :-)

 41. Heerlijke inspiratie, jullie site. Ik heb mezelf dit komende jaar gegeven om te ontspullen. Mezelf alleen te omringen met dat waar ik blij van word, of dat wat nuttig is. Voorlopig doen we het per kamer en heb ik een vriend met een minibieb alvast blij kunnen maken met vijf bananendozen boeken. Maar ook heerlijk om eens goed te ruimen in het beddengoed (drie sets per bed), handdoeken (5 per persoon is genoeg), gezelschapsspellen …. wij hebben de smaak te pakken!

 42. Uitgenomen jullie laatste twee items heb ik het afgelopen jaar al de opgenoemde dingen ook opgeruimd in oktober. De zolder moet bij ons ook dringend eens en in de keuken gaan we ook regelmatig eens langs met een kritische blik.

  Soms is opruimen zo ongelofelijk fijn!

 43. Ook ik ben enorm enthousiast bezig. Ik ben echt trots op mijzelf. Ik heb (weer) 2 zakken kleding kleding klaar staa en een zak schoenen, deze keer voor de verkoop in een tweedehands winkel. Ik heb erg veel mooie merkkleding gekocht n het verleden maar a. het past niet meer b. is mijn stijl/smaak niet meer. Verder heb ik 2 dozen met o.a. serviesgoed naar de kringloop gebracht, mijn nagel- en make-up stash uitgezocht en weggegooid wat ik niet meer gebruikte (en dat was best veel).Verder heb ik via marktplaats sieraden verkocht van Swath die ik niet meer droeg. Ik heb nog een mooie ring en een horloge liggen die ook weg moeten (beiden van Swatch), iemand interesse? Wat ik niet kon verkopen is naar de kringloop gegaan. Verder wil ik via bol.com mijn boeken gaan verkopen en in de toekomst alleen nog maar e-boeken kopen. Scheelt ook weer plaats. Ik moet nog de keuken onder handen nemen en de dozen op zolder….. Ik ben er nog niet maar ik ben goed op weg. Het geeft mij rust wanneer ik bezig ben met opruimen en ik krijg duidelijker voor ogen wat ik wil met mijn spullen in mijn leven. Wat ik heb moet nuttig en mooi zijn. De rest komt er niet meer in!
  Succes iedereen met het opruimen :-)

 44. Leuk te lezen hoe het met jullie opruimproject gaat!
  Het heeft mij er ieder geval toe aangezet om ook eens over al mijn spullen na te denken en dat er zeker wel wat weg kan; ik ben nogal een verzamelaar. Dat is direct het moeilijke want wat je verzamelt, van kleding, tot sieraden, tot sjaals, tot make-up, etc.vind je mooi maar kan ook veel te veel worden en ongebruikt in de kasten liggen.
  Ben begonnen met de kleding; alleen dat wat ik heel mooi vind mag blijven, de rest gaat naar de tweedehandwinkel, marktplaats en kledingbak.
  Resultaat is een stuk meer overzicht in de kasten en het voelt veel prettiger! Nu ga ik verder per kamer kijken wat ik uit kan ruimen en weg kan doen.

 45. In haarlem noord zit een weggeefwinkel, daar breng ik zelf mijn oude kleding heen. Misschien zit er ook zoiets in Amsterdam. Daar nemen ze alles aan. Anders leger des heils, vooral met winter kleding.
  xx

 46. leuk hoor om te lezen hoe het jullie vergaat. Veel blogs hierover, maar soms net als de met de spullen: teveel en te uitgebreid. Jullie uupdate met foto’s en per onderwerp maakt het heel inzichtelijk en is overzichtelijk. Veel succes verder saam! Gtrjs, Joke

 47. Ik heb een hekel aan opruimen, maar jullie inspireren me om dit ook eens te gaan doen stap voor stap!

  houd ons op de hoogte van de ontwikkelingen!

  Groetjes Yvon

 48. Soms heeft een klein huisje voordelen :D. Je wordt gedwongen af en toe op te ruimen/streng te zijn…
  Dat huis met die zolder en grote garage willen we heel graag, maar we zien enigszins op tegen de waarschijnlijk groeiende berg spullen daarin… Toch mensen eigen ergens dat verzamelen.

  We gaan de laatste tijd regelmatig naar de Kringloop en de afspraak is: er moet dan ook een zak spulletjes mee die kant op! Onze kleine berging is tevens dump momenteel (gezien dus het kleine huisje), dus daar moet echt verandering in komen.
  Het werkt!! Er komt langzaam ruimte en we vinden ook weer verloren spulletjes terug die enkel naar de berging gingen om opgeruimd te worden, maar aangezien daar geen ruimte was om je kont te keren laat staan een vrij plekje om iets neer te zetten, op de grote hoop eindigden (zoals de kerstster die ik pas na kerst weer terug vond).
  Maar: Alle kerstspullen zitten nu keurig netjes in een gelabelde doos op een weer bereikbare plank, heb nu al zin in komende december als ik die in een zwaai moeiteloos ga pakken :D.

  Klinkt heel inspirerend wat jullie allemaal al hebben opgeruimd, als de berging nog leger is ga ik in het huis ook maar weer eens aan de slag… (kan dat mooi weer in die lege berging ;) ).

 49. Wat leuk om te lezen, de successen en de uitdagingen… Ook hier wordt langzamerhand opgeruimd en gesorteerd, maar met drie kinderen van 2, 4 & 7 zijn er zo veel spullen die nog bewaard worden omdat ze over een tijdje voor het volgende kind nodig of erg leuk zijn. Maar dat excuus gaat natuurlijk maar voor een deel van de spullen op ;-) Maar we gaan toch langzamerhand, stukje bij beetje, vooruit! Jullie ook succes met het vervolg!

 50. Wat heb je er een leuk artikel over geschreven! Ik heb ook vaak de drang om dingen weg te doen (altijd als ik naar de kringloop ga, breng ik meer spullen weg dan dat ik mee naar huis neem). Maar soms weet ik niet waar ik moet beginnen. Dit jaar hebben we het plan om elke maand een ruimte in ons huis aan te pakken. Opruimen, wegdoen, klussen en opnieuw inrichten. We zijn nu bezig met de trap, daar lag natuurlijk niks. Maar de volgende ruimte is mijn werkkamer en daar kan nog een hoop opgeruimd worden. Ik ben zo benieuwd hoe ons huis er over een jaar uitziet!

 51. Opruimen, ik houd er van! Helaas woon ik samen met een heuse VerzamelMan en is het soms moeilijk om te zien dat de ruimte die ik net heb gecreerd door hem weer wordt gevuld met spullen. Zucht… Jullie nog tips voor samenleven met een verzamelaar? ; )

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *