Pasta met courgette-walnootpesto

pastacourgette1

Omdat wij er toch best wel vertrouwen in hebben dat het binnenkort echt heel mooi weer gaat worden (en dat is het af en toe natuurlijk ook al wel,) blijven wij stug doorgaan met het uitproberen van zomerse gerechten. Zo ook deze frisse pasta met courgette-walnootpesto. Een lekker licht gerecht, fris door de citroenrasp en verse munt. Weer een typisch gevalletje ‘karaf met munt-citroenwater of gekoelde witte wijn erbij en niks meer aan doen.’

Het recept komt van Silvia’s Cucina – Mijn (Jamie’s) lievelingsblog met Italiaanse recepten. Echt een aanrader om deze site eens te checken!

pastacourgette2

Wat heb je nodig? 

170 gram walnoten
een halve teen knoflook
een flink hand verse basilicum
een paar blaadjes munt
1 courgette
6 eetlepels olijfolie
1 blik (grote) witte bonen
400 gram penne (of een andere pastasoort)
rasp van de schil van een halve citroen
pijnboompitjes en kappertjes (optioneel, want ter garnering)

Wat ga je doen? 

1. Snijd een paar dunne plakjes courgette. Grill de plakjes tot ze bruin zijn.
2. Breng een flinke pan water aan de kook.
3. Snijd de rest van de courgette in stukken en kook voor een minuut of 2 in het water.
4. Haal de courgette weer uit de pan en voeg nu de penne aan het water toe.
5. Terwijl de pasta aan het koken is, mix je de courgette, knoflook, walnoten, basilicum, munt en olijfolie in je keukenmachine. Voeg eventueel een snufje zout toe.
6. Giet de pasta af, maar bewaar een beetje kookvocht.
7. Mix de pesto door de pasta en voeg de uitgelekte bonen toe.
8. Voeg een scheutje kookvocht toe, als de pesto aan de droge kant is.
9. Serveer met citroenrasp, kappertjes en pijnboompitjes. (en als je stap 1 hebt uitgevoerd, serveer je de plakjes gegrilde courgette op de pasta)

Tip: maak een dubbele portie, zodat je morgen een makkelijke lunch hebt om mee te nemen naar je werk. Deze pasta smaakt namelijk koud ook prima!

pastacourgette3

Wat is jouw ideale zomerpasta? En laat je het ons weten als je dit gerecht gaat maken? Je weet hoe leuk we het vinden om een fotootje van je te ontvangen via Instagram (#degroenemeisjes) of Twitter! (@degroenemeisjes) Enjoy! 

Deel deze post op:

Geschreven door: Merel

30 gedachten over “Pasta met courgette-walnootpesto

  1. Dat klink heerlijk. Pesto is altijd goed, leuk om eens een anders dan anders variant te vinden.

  2. Oh, dat ziet er heerlijk uit! Ik ga dit vanavond eens uitproberen denk ik :)

  3. Klinkt heel erg lekker! Pesto, pasta en walnoten… Lijkt mij een lekkere combinatie! Liefs, Jis

  4. Dit lijkt me echt heerlijk. Ik ben de laatste tijd echt heel erg gek op courgette en doe het dan ook overal doorheen.

    1. lekker he, courgette! Je kunt er heel veel recepten mee bedenken!

  5. Oh lekker! Ik heb alle ingredienten in huis (eigenlijk voor wat anders) maar ik ga een variant hierop vanavond maken denk ik!

  6. Mmmm! Ziet er lekker uit! Dit maak ik vanavond (maar dan met pesto die ik al heb).

  7. Ik heb een paar dagen geleden pasto met groene pesto geprobeerd. Ik vond het heerlijk! Dit recept klinkt voor mij dus ook goed..

  8. Ik ga het ook uitproberen. Allen met verse spaghetti, maar dat kan volgens mij ook goed.
    Nu al zin in. Groetjes Leny

    1. Oh zeker weten! Dit is lekker met iedere soort pasta :)

  9. Zie!! nu weet ik wat we gaan eten op mijn verjaardag vrijdag, lijkt me heerlijk!

  10. Ik heb het gisteren gemaakt met champignons ipv de bonen….heerlijk!!

  11. Net gemaakt en het is al op! Heeeeerlijk!! Bedankt voor dit lekkere recept!

  12. We hebben deze pasta gemaakt. Het was echt verrukkelijk!! Het is een prima combi en de verse kruiden maken het extra smakelijk. En na zo’n bord pasta heb je wel echt gegeten!
    Het doorwarmen van het gerecht, nadat je de pasta hebt gemengd met de pesto en de bonen, vraagt nog wel wat aandacht. Ik denk een minuut of tien op een zacht vuurtje? Wij aten het toen het nog niet echt warm was, maar eigenlijk is dat ook helemaal niet erg.
    Ik eet zelf niet veganistisch en had me de vrijheid veroorloofd er nog wat flinters peccorino kaas op te strooien.

  13. Heeerlijk! Ik heb dit gister gemaakt en vandaag koud als lunch gegeten: super lekker als lente gerecht!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *