PASTA MET WALNOTEN, MAAR DAN ZONDER WALNOTEN

Al een tijdje wilde ik (Merel) een pasta maken met walnoten.Vandaag was het zover.

Ik ging naar de winkel en kocht: soya kookroom, olijven en veldsla.
Courgette, artisjokken, pijnboompitten, zonnebloempitten, spaghetti en walnoten hadden we in huis.

een

Ik maakte een prutje van zonnebloempitten met zonnebloemolie,citroensap, een scheutje soya kookroom, olijven en knoflook. Hiervoor gebruikte ik Tristar het hakmolentje, die weer goed zijn best deed.
Het resultaat was een substantie die nog het meeste van een tapenade of pesto (wanneer je nog wat meer olie zou gebruiken) wegheeft. Ook lekker voor op een toastje, lijkt mij zo.

twee

Vervolgens kookte ik de spaghetti volgens de aanwijzingen.
Ik roerbakte de courgette, artisjokken en olijven. Hierbij deed ik na een tijdje de helft van het pakje soya kookroom, nog wat knoflook en peper en het zelfgemaakte prutje van zonnebloempitten. Dit mengsel liet ik op laag vuur koken.

De spaghetti was klaar, de saus ook. Ik schepte de pasta op twee mooie borden (onze overtuiging is dat eten sowieso lekkerder is wanneer het wordt gegeten van bloemetjes borden, het liefst met een gouden randje- red.), de saus erover, aftoppen met pijnboompitten(puur voor de interessant-doenerij) en veldsla. Kind kan de was doen.

drie

Het was heerlijk.
Maar ik vergat de walnoten.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

Een gedachte over “PASTA MET WALNOTEN, MAAR DAN ZONDER WALNOTEN

  1. Wat een grappig stukje dit :-) En een lekker recept! (ik dacht ik kijk eens bij één van de eerste artikelen!)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *