Picknick wraps

sabra4

Zodra de zon weer begint te schijnen, krijgen wij visioenen van picknicken in een park. Gezellig met vrienden en heel veel hapjes en drankjes erbij. Dat we nooit de enigen zijn die op dit idee komen blijkt altijd maar weer als we een bomvol park aantreffen, maar hey, dat maakt het juist zo gezellig! Wanneer je gaat picknicken met vrienden wil je dat er voor ieder wat wils is. Zelf eten wij natuurlijk vegan, dus de gerechten die wij verzorgen zijn plantaardig. We houden er uiteraard altijd rekening mee dat alles voor iedereen even lekker is; of je nou wel of niet vega(n) bent! We maakten twee goede gevulde wraps en deze recepten delen we vandaag met jullie.

sabra6

Van Sabra Houmous mochten wij een mooie picknickmand samenstellen. Superleuk natuurlijk, want we houden van houmous en we houden van picknicken. Mooie combinatie! Heb je opgemerkt dat Sabra haar verpakkingen heeft vernieuwd? Het ziet er mooi fris en strak uit.  En misschien heb je Sabra sowieso de laatste tijd wat vaker voorbij zien komen, bijvoorbeeld op tv; houmous is hip. Dat zie je ook aan de speciale houmousrestaurantjes die worden geopend in Amsterdam; iedereen aan de houmous!

In sommige producten (zoals de baba ganoush) van Sabra zat tot voor kort geleden nog ei, maar alle producten zijn nu 100% vegan. Dat er steeds meer keuze is in de reguliere supermarkt maakt ons blij, want dat maakt vegan eten weer een stukje makkelijker en aantrekkelijker voor een grote doelgroep. De houmous naturel en de houmous pikant van Sabra waren de eerste soorten houmous die we ooit op een broodje smeerden. En hoewel de naturel uitvoering misschien nog steeds wel onze favoriet is, vinden we het ook lekker om af en toe een variant met kruiden (zoals Arabia of fijne kruiden) uit te proberen. Keuze genoeg!

sabra2 sabra1

Voor deze picknick maakten wij twee recepten en verder laadden we onze Boho Tiffins (die toffe lunchboxjes met 3 etages) helemaal vol met rauwkost, om lekker te dippen in de verschillende bakjes houmous . Lekker makkelijk meenemen en het kost je amper tijd. Ideaal op een luie zomerdag! We gingen met meerdere vrienden picknicken en iedereen nam iets mee; drankjes, fruit en nog enkele andere gerechten. Leuker wordt het niet!

We delen vandaag de recepten van de  goed gevulde wraps die we meenamen en een volgende keer delen we de foto’s van de picknick!

sabra4

Wraps met falafel

Wat heb je nodig voor 4 wraps?

4 wraps
Sabra houmous ‘fijne kruiden’
komkommer
geraspte wortel

voor de falafel:
1 blik kikkererwten
1/4 rode ui, in stukken gesneden
2 teentjes knoflook, gesneden
2 eetlepels verse peterselie
2 eetlepels verse koriander
1 eetlepel citroensap
1 theelepel gedroogde koriander
1 theelepel komijnpoeder
1 eetlepel olijfolie
1/2 theelepel zout
1 theelepel bakpoeder
2 eetlepels meel (wij gebruikten speltmeel, maar een ander soort kan ook)

Wat moet je doen? 

Verwarm de oven voor op 190 graden

1. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Doe alle ingrediënten voor de falafel, behalve het bakpoeder en het meel (!) in de keukenmachine. Gebruik de pulseerstand op je keukenmachine ongeveer 10 keer. De kikkererwten moeten gehakt zijn en alle ingrediënten moeten goed gemixt zijn.
3. Voeg nu het bakpoeder en het meel toe en blijf pulseren tot alles goed gemixt is.
4. Maak vervolgens 12 falafel balletjes uit het beslag en druk ze een beetje plat tussen je handen en  leg ze vervolgens op de bakplaat.
5. Besprenkel de falafels met een beetje olie, zodat ze straks lekker krokant zijn.
6. Zet de falafel voor 30 minuten in de oven. Let op: na 15 minuten moeten je ze omdraaien, dus blijf een beetje in de buurt.
7. Beleg de wraps met houmous, komkommer, wortel en de falafel en rol ze op.

wrap2DGM

Wraps met curry kikkererwten

Wat heb je nodig voor 4 wraps?  

4 wraps
Sabra houmous classic (naturel)
avocado
sla (wij kozen voor Romeinse sla, dat is lekker knapperig)

voor de curry kikkererwten:
200 gram kikkererwten
2 eetlepels water
2 eetlepels (hot) currypoeder
1 eetlepel citroensap
2 theelepels mosterd
1/4 theelepel knoflookpoeder
1/4 theelepel uienpoeder
1/4 theelepel paprikapoeder
1/4 theelepel gemberpoeder

Wat moet je doen? 

1. Meng alle kruiden met het water, citroensap en de mosterd. Mix dit vervolgens door de kikkererwten.
2. Verwarm de kikkererwtenmix in een koekenpan.
3. Beleg de wraps met de houmous, sla, avocado en de curry kikkererwten. That’s it!

Wrap1

Tip: je kunt ook heel grote wraps gebruiken en deze, wanneer je ze hebt opgerold, in kleine stukken snijden. Zo maak je heel veel mini wraps: makkelijker uitdelen!

Tip: de curry kikkererwten en de falafel zijn natuurlijk ook heel lekker in combinatie met sla, aardappels of rijst. Mocht je geen gluten kunnen eten, of niet van wraps houden, dan is dat zeker ook een optie.

Tip: de auberginedip (die ‘Salsa Pikant’ heet) van Sabra is heel geschikt voor bij aardappeltjes uit de oven of gewoon bij witte rijst. Echt een super lekkere combinatie! Aardappeltjes kun je ook vrij gemakkelijk meenemen naar een picknick, dus dat is nog een extra ideetje voor volgende keer.

sabra3

Wie van jullie houdt er nog meer zo van picknicken? En heb jij een favoriete variant van Sabra? Ken jij nog andere leuke picknick-proof gerechten? Laat het ons weten bij de comments!

– Deze blogpost is geschreven in samenwerking met Sabra Houmous – 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

40 gedachten over “Picknick wraps

    1. Zeker doen! Het is eigenlijk zo simpel! (maar natuurlijk moet je er wel eventjes tijd voor uittrekken, want kant en klare falafel opwarmen is nog sneller ;))

  1. Sabra is denk ik ook nog steeds mijn favo merk houmous. Ik heb eigenlijk altijd wel een bakje in de koelkast liggen. En als ik het dan gebruik voor crackers oid..kan ik het niet laten om stiekem wat rechtstreeks uit het bakje te snoepen.
    Ik vind picknicken echt superleuk! Mijn vriend heeft helaas nogal een ‘kleine beestjes- en wespenfobie’ dus die houdt totaal niet van in het gras liggen haha. Maar soms moet ‘ie maar!
    Ik vind gerechtjes als couscous met gegrilde groente altijd erg lekker, gazpacho of good old stokbrood met dipjes altijd heerlijk. Maar ook gewoon veel rauwe groente, jummie!

  2. Ik heb laatst geprobeerd zelf falafel te maken en dat ging rampzalig slecht, dus ik zal zeker jullie receptje eens proberen… hopelijk gaat het dan beter! Ziet er zalig uit :D

    1. Thanks! Het is soms inderdaad even een beetje ‘rommelen’ met de verhoudingen enzo, maar dit recept lukt eigenlijk altijd :)

  3. Ik ben gewend om falafel in een laagje olie te frituren, maar ik ga zeker proberen het ook eens in de oven te bakken. Dank voor de inspiratie!

    1. Klopt, zo wordt het doorgaans ook gemaakt. Maar als je voor een iets minder vette variant wilt gaan, dan is dit echt een goede optie! :)

  4. Hmm ziet er heerlijk uit!! Ik ga een dinertje organiseren binnenkort voor wat lieve familie en ik denk dat ik dit ga maken!

  5. Ziet er heerlijk uit! Alleen, allebei de keren dat ik falafel maakte is dit mislukt haha! Maakt het niet uit dat de erwten uit blik komen? Ik hoor namelijk wel eens dat dit te nat is en je dan geen balletjes kunt vormen.

    1. Nee, dat maakte bij ons niet uit… maar misschien moet je ze wel eventjes laten uitlekken?

      1. Ja dat deed ik altijd wel.. Ik heb denk ik gewoon geen falafel-skills, maar ik ga het er met dit recept toch nog eens op wagen :)

  6. Wauw ziet er zo goed uit! Ik hou wel van wraps en heb sinds kort ook falafel ontdekt. Ook tof dat jullie artikelen niet overkomen als een samenwerkingspost, of ja hoe zal ik het uitleggen? Bij andere blogs springt het er soms heel erg uit wanneer het een samenwerkingspost is…en bij jullie is dat niet zo, het is gewoon een artikel die bij jullie blog hoort. Complimenten.

    1. Dat is een heel groot compliment Raphaela, dankjewel!

  7. Ooh, wraps voor een picknick is zo’n slim idee! Meestal maak ik iets zoets, maar dit is ook wel een keer leuk voor de afwisseling :)

    1. Zeker, de combinatie is natuurlijk ook altijd goed ;) Ik houd ook altijd van fruit bij een picknick en dan bijvoorbeeld nog iets van koude pannenkoekjes of muffins ofzo!

  8. Jullie hebben mij gisteren echt geïnspireerd, Ik heb de falafel wraps gemaakt, wel met kant en klare falafel en met paprika roomkaas van de toko bij ons op de hoek, maar verder hetzelfde.
    Het was heerlijk en ook mijn vriend vond het super!
    Bedankt voor dit recept :-)

    1. Ah wat te gek om te horen! Wij gebruiken soms ook kant en klare falafel hoor, lekker makkelijk ;)

  9. Mja, maar waar haal je dan gezonde wraps?
    Er zit altijd zoveel troep in…E-nummers enzo… :(
    Dit lijkt mij ook allemaal errug lekker!
    Ik wil dit ook!

      1. Sabra gebruikt bijna in al haar producten het e-nummer E-202. Hoe kijken jullie daar tegenaan? Eten jullie dat zelf ook of kiezen jullie voor een ander merk?

  10. Sabra, sabra sabra sabra, sabra sabra. Sabra sabra, sabra sabra sabra sabra sabra, sabra. Sabra sabra sabra? Sabra.

        1. Vast wel, maar het wordt dan wel iets lastiger om alles goed fijn te krijgen.

  11. Mmmmm wat hebben we hiervan gesmuld! Voor herhaling vatbaar :-) Brdankt voor t lekkere makkelijke snelle recept!

  12. Lieve Groene Meisjes, dankjewel voor jullie inspiratie! Ik had een drukke ochtend en voelde me super gestresst. Ik moet zometeen werken en eet dan op mijn werk. Ik dacht: ik ga lekker een recept van de Groene Meisjes maken om mee te nemen naar mijn werk! Dat heb ik net gedaan en nu ben ik weer helemaal rustig jeej. Bedankt. Liefs Malou

  13. Vraagje
    Ik heb geen keukenmachine wel een mixer-blender en staafmixer welke kan ik dan voor het falafelrecept gebruiken?
    Vraagje
    Zijn jullie recepten ook geschikt voor de “slanke lijn” ? Zo vlug te zien aan de ingrediënten wel.
    Vraagje
    Waar kan ik het beste de currypasta en kokosmelk/water halen? ( zonder toevoegingingen van suikers etc) bij de Toko?
    Alvast bedankt voor reactie groetjes !

    1. Hi Anita, je zou het met een blender kunnen proberen. Dt falafel recept is zeker geschikt voor ‘de slanke lijn’ en currypasta en kokosmelk halen wij bij Ekoplaza. Groetjes!

  14. Ik heb gisteren de wraps gemaakt met falafel. Oh zo lekker knapperig en fris.
    Vandaag ga ik voor de curry variant en maak ik de restjes van gisteren op.
    Dank je wel voor dit meesterlijke recept. Vind het onwijs lekker :D

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *