Plantaardig ontbijten

img_2545

Afgelopen woensdagavond kwam ik laat terug uit Londen. Ik had een paar te gekke dagen gehad, maar al onderweg naar huis wist ik: er wachten een paar extreem drukke dagen op me als ik straks thuis ben. Het lukte me niet echt om in slaap te komen en ik droomde erg onrustig. Dat resulteerde in een ontzettend gestrest gevoel toen ik de volgende ochtend wakker werd. Er wachtte een moordende To Do lijst op me, met onder andere 3 deadlines die ik moest halen en een opname voor een televisieprogramma. Ik besloot meteen maar onder de douche te springen om goed wakker te worden en trok daarna mijn koelkast open. SURE. Niks in huis. Ik had het kunnen weten. Goed, dan maar eerst naar de supermarkt voor een ontbijtje.

Op de fiets naar de supermarkt bedacht ik: het kan dan wel gewoon donderdag zijn, maar ik ga gewoon doen alsof het zondag is. Ik ga alle tijd nemen om eerst te genieten van mijn ontbijt. Ik koop alles waar ik zin in heb (dat resulteerde in een hele tas vol boodschappen – terwijl ik eigenlijk alleen voor een broodje dacht te gaan,) en een ontzettend relaxt uurtje voor mezelf. Ik maakte het ontbijt met aandacht klaar: fruit snijden, vers geperst sapje erbij, theetje erbij, een rustig muziekje aan en een artikel in een magazine lezen ondertussen. Gewoon even lekker aan mijn eettafel zitten, met de openslaande deuren naar het balkon open, luisterend naar de geluiden van de buren om mij heen die zich ook aan het klaarmaken waren op een nieuwe werkdag. Terwijl ik hier zo zat, met mijn luxe zondagsontbijt, dacht ik: dit moet ik dus écht vaker doen. Na dat uurtje voor mezelf was ik er namelijk helemaal klaar voor om opgewerkt en met een fris hoofd aan mijn dag te beginnen. De deadlines haalde ik met gemak en de opnames deed ik fluitend. Wat een lekker gevoel!

img_2522

Een onderdeel van mijn ontbijt was de nieuwe Becel 100% plantaardig. Ik had al van een aantal enthousiaste vegans gehoord dat dit nieuwe product van Becel in de supermarkten lag en kon het daarom niet laten om het product mee te nemen om het te testen. En tja, die Becel moet natuurlijk ergens op – vandaar de beschuitjes en de gemberkoek. En daarop moet dan vervolgens ook weer iets – vandaar de jam en de hagelslag. (zo kom je dus aan een tas vol boodschappen ;)) Het was lang geleden dat ik een beschuitje at trouwens, dus ik was vergeten hoe lekker dat kon zijn. Een beschuitje met Becel en hagelslag. Simpel, maar heel lekker!

De Becel 100% plantaardig is vrij van conserveringsmiddelen, lactose (uiteraard, anders was het niet 100% plantaardig,) en kunstmatige geur-en kleurstoffen. Becel 100% plantaardig bevat Omega 3 en 6  – dat is goed voor het hart en draagt bij aan het behoud van een gezond cholesterolgehalte. Goed nieuws voor de vegans onder ons! Los van het feit dat deze plantaardige Becel goed is voor jou, is het ook beter voor het milieu om plantaardige producten te produceren. Een verschuiving naar plantaardige voeding helpt mee aan een lagere uitstoot van broeikasgassen.

img_2539

Wat ik het allerleukste vind aan ontwikkelingen als deze, is dat er steeds meer ‘normale’ veganistische producten in de supermarkt verschijnen. Kijk naar mijn ontbijtje. Dat wijkt toch helemaal niet af van wat iemand die niet vegan eet, eet? Ik ben daar ontzettend blij mee, want het maakt duidelijk dat plantaardig eten helemaal geen enorme opgave of ingewikkelde zoektocht hoeft te zijn. Je hoeft ook niet naar een speciale winkel, je kunt het gewoon in je vertrouwde supermarkt vinden. Hoe ideaal is dat? Oh en over dat vinden: Becel heeft het extra makkelijk voor je gemaakt door het officiële vegan logo op de verpakking te zetten. Lekker makkelijk om te herkennen dus!

img_2534

Kortom, ik ben blij met steeds meer volledig plantaardige producten in de reguliere supermarkt, van merken die we allemaal kennen en die voor iedereen toegankelijk zijn. Ik denk dat er steeds meer grote merken zullen volgen en dat is, als je het mij vraagt, een erg positieve ontwikkeling. Het maakt (vaker) plantaardig eten laagdrempelig en haalbaar voor heel veel mensen.  Daarbij komt dat ik het een prima product vind, goed smeerbaar en gewoon lekker op mijn beschuitje en op mijn ontbijtkoek vind – dus ik ben meer dan tevreden!

– Deze blogpost is gemaakt in samenwerking met Becel – 

 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

54 gedachten over “Plantaardig ontbijten

 1. En bedankt voor de reclameboodschap. Naast dat ik boter op brood altijd al vreselijk vies heb gevonden, is het ook nog ongezond. Dus nee, dankjewel.

 2. Ik ben het helemaal met je eens Merel, het is super fijn dat steeds meer merken doorkrijgen dat ze hun producten moeten aanpassen aan een nieuwe markt. Een nieuwe markt die veel beter is voor mens, dier en milieu. (: Fijn dat je dit onder de aandacht brengt, want wie weet willen ook niet-veganisten dit product nu eens proberen! ^^

 3. Ik word altijd een beetje verdrietig van dit soort negatieve reacties voor mij. Alsof ik als vegan alleen maar super healthy mag eten, producten zonder toevoegingen etc. Ik ben ook mens. Ik heb ook af en toe zin in iets simpels met een laag boter er op. Dus in plaats van doen alsof je accepteert wat anderen doen, zeg gewoon niks als je het niks vindt. Aan negatieve kreten als “gatver” heeft helemaal niemand iets.

  Merel: ik vind het heel fijn dat ik bij jou altijd het gevoel krijg dat ik als vegan ook gewoon (mens ) mag zijn. Dat is waarom ik je al jaren volg. Dank je wel

 4. Prima om vega life style te promoten maar doe het dan goed. Becel is vreselijk bewerkt en 99% van wat je “vertrouwde supermarkt” verkoopt is ongezonde rotzooi. Adviseer niet tegen het gaan naar speciaalzaken maar juist voor. Biologische speciaalzaken verkopen voor het merendeel gezonde, onbewekte voeding en hebben megaveel keus in vega producten. Jullie “vertouwde supermarkten” liggen tevens vol met kiloknallers en plofdieren. Dat vindt je niet in speciaalzaken. Het zou jullie daarom sieren het op te nemen voor deze speciaalzaken, veelal zelfstandig ondernemers met een hart voor de samenleving, ipv het promoten van multinationals en supermarktketens.

  1. en weet je ook wat die speciaal zaak kost ? sorry maar ik wil best vegetaries met af en toe veganiesties eten maar wel normaal eten en wel voor een NORMAAL prijs.

 5. Ik snap de reacties wel. Aan de ene kant is het natuurlijk heel goed dat de drempel om vegan te kiezen lager wordt, maar aan de andere kant is becel gewoon heel slecht voor je. Ik hou het daarom bij kokosolie! Vegan èn gezond <3
  Xxx

  1. Hoi Willemijn!

   Becel is misschien slecht voor je, maar er is geen enkel wetenschappelijk bewijs dat kokosolie goed voor je is.
   Kokosolie is 90 % verzadigd vet.
   Zie dit filmpje van pro-vegan en pro-wetenschap Dr. Greger http://nutritionfacts.org/video/is-coconut-oil-good-for-you/
   of http://www.health.harvard.edu/staying-healthy/coconut-oil

   Ik probeer je niet aan te vallen ofzo, maar sommige “gezonde” (en vaak dure) producten, zijn helemaal niet zo gezond al beweren een hoop mensen van wel.

   Als iemand zonder biowinkel in de buurt ben ik blij met vegan dingen die gewoon in de supermarkt te koop zijn. Als het om gezondheid gaat, vertrouw ik op Oscar Wilde: ‘everything in moderation, including moderation’ :)

   1. Thanks voor je filmpjes, ik zal ze snel kijken! Toch wil ik nog wel even zeggen dat een kennis van mij in een margarinefabriek heeft gewerkt. Hij weet dus precies wat er in zit, en hij eet het zelf niet…

 6. Ik voelde de behoefte om hier ook even op te reageren, en dan vooral op een aantal van de posts voor mij.
  Ik vind het super goed dat er ook in de “reguliere” supermarkten steeds meer opties en alternatieven vegetarisch of vegan zijn :)
  Ik vind niet dat veganistisch eten altijd per se ook gezond moet zijn, of geen toevoegingen mag bevatten, of dat soort. Snap niet zo goed waarom mensen zouden denken dat vegan eten of het promoten daarvan één op één moet staan met ‘gezond/onbewerkt/…’

 7. Wat een nare reacties zeg. Als je zo gaat kijken kun je inderdaad elke supermarkt gaan boycotten, óf je kunt dit soort initiatieven omarmen en zo de veganistische industrie ondersteunen. Als jij nou geen bewerkte producten wilt eten is dat jou keuze, dit is duidelijk’s Merel’s keuze. Leuke post!

 8. ik vraag me alleen af of dit ontbijtritueel echt zo spontaan was als er zo´n overduidelijke reclameboodschap mee gemoeid is… (verder niet per se iets mis met reclame maken hoor, ik snap dat bloggers ook hun geld moeten verdienen, maar wees dan ook volledig inzichtelijk tegenover lezers, dat je bijvoorbeeld eerst die ochtend een verzoek van Becel kreeg of zoiets).

 9. Ik zie liever dat plantaardig voedsel bereikbaar wordt voor iedereen, zodat de mensen die er niks mee hebben (zoals mijn familie, echte vlees- en pakjes en zakjes eters) er toch kennis mee kunnen maken op een laagdrempelige manier. Is het bewerkt? Ja. Is het commercieel? Ja. Maar weet je? Als het ‘grote publiek’ er zodoende vertrouwd mee raakt, why not? Het is een eerste stap. Ik koop dit zelf dan niet, maar ook ik ben genoodzaakt mijn boodschappen gewoon bij de supermarkt te halen, gewoonweg omdat ik geen biowinkel in de buurt heb. De reden waarom ik Merel’s blog zo graag lees is omdat zij een vegan lifestyle juist zo toegankelijk maakt. Daar heb je toch meer aan dan alleen maar keuzes van anderen te bekritiseren? Als dit niet jouw ding is, prima. Maar verder: leef en laat leven enzo.

 10. Woaahh wat een zuurtjes allemaal zeg. Mensen, je hebt verschillende vegan, raw, 80/10/10, raw till 4, en ga maar door.

  Ik ben superblij dat de supermarkt steeds meer veganopties verkoopt. Ik zal nooit een fitgirl worden, en dat is fine by me. Maar ik koop lekker wel allemaal vegan dingen in de supermarkt die niet allemaal even gezond zijn. Oreo double anyone?

 11. Jeetje, wat een negativiteit weer in de reacties… Erg jammer en vermoeiend!

  Inderdaad leuk dat bepaalde producten steeds vaker te koop zijn in de reguliere supermarkt! :)
  De ingredientenlijst van deze boter ziet er niet eens zo slecht uit, en ook al zou het minder gezond zijn, boeiend! Hoeft toch niet altijd superclean te zijn…

 12. Wat jammer dat je je site moet gebruiken om dit soort producten erdoor te drukken. En wat nog vervelender is dat Becel gewoon wordt nagepraat. Want sinds wanneer is omega 6 gezond? De gemiddelde mens krijgt twintig keer zoveel omega 6 binnen als omega 3, terwijl het met elkaar in balans zou moeten zijn of maximaal 2 à 4 keer zoveel. Met deze Becel ben je dus niet echt gezond bezig (met geen enkele Becel trouwens). Bovendien blijft het gewoon een bewerkt product, net als andere halvarines / margarines. En inderdaad, zoals een van de vorige reacties ook al aangaf: het komt echt niet ‘spontaan’ over om Becel te gaan kopen en dan een gesponsorde blog erover te schrijven. Mag ik mij hierbij afmelden voor de blog?

  1. Ja graag! Je hoeft niet zo dramatisch te doen en te vragen of je je mag afmelden voor de blog, doe het vooral!! Heel graag zelfs:) val De Groene Meisjes niet zo lastig met je gezever, toedeloe!!

   1. nou helemaal eens met saskia, wat een gelul over becel!!!! als je iets niet moet eten dan is het plastic boter, en ontbijtkoek ook zoiets?????? vol met suiker en rotzooi.

  2. Verkeerde been uit bed gestapt denk ik? Wat een zuur gedrag! Doei Saskia!

 13. En door dit soort blogpost weet ik dat ook m’n vertrouwde botertje beter kan ☺️
  Zo fijn dat steeds meer producten in de doorsnee super te verkrijgen zijn en ik er niet voor naar de biosuper hoef. Mijn warhoofd lukt dat niet om op meer dan 1 plek boodschappen te doen en om alles in de biosuper te halen, dát vindt m’n portemonnee dan weer niet zo gezellig!
  Thanks Merel! Deze komt op de boodschappenlijst!!

 14. Karel De Baerdemaeker schreef:

  Hey Merel, fijn om te zien dat er meer en meer merken plantaardige producten op de markt brengen. Zelf probeer ik zo veel als mogelijk alles bio te kopen, toch is dit wel een grote hap uit het budget.
  Als startende Vegan kan ik het alleen maar toe juichen dat meer en meer merken in spelen op die “trend”, als je dit dan zo mag/kan noemen.
  Doe zo verder Merel!

 15. Ik vind de heisa naar aanleiding van dit artikel nogal ridicuul. Merel geeft toch duidelijk aan dat het om een gesponsord artikel gaat? Bovendien gaat het om een artikel dat prima past binnen de lijn van De Groene Meisjes, want nieuw vegan product dat toegankelijk is voor een groot publiek. En gezond/ongezond vind ik hier nogal naast de kwestie. Ze beweert toch nooit alleen maar ‘gezond’ te eten? Ik ben alleszins blij met een nieuwe vegan optie in de supermarkt! :)

 16. Wat een zeikerds zitten er hier tussen zeg , niks te doen zeker. :’) Zolang er geen beesten in zitten vind ik het goed hoor! Daarvoor ben je toch vegan in the first place? En inderdaad, fijn dat er meer items in de ‘reguliere supermarkten’ te vinden is. Lekker toegankelijk en makkelijker voor (beginnende/flexi) vegans :)

 17. Zolang je geen onbehoorlijke taal gebruikt, mag je toch gewoon zeggen wat je van een blogpost vindt? Ook als je een keer niet zo enthousiast bent?

  We zijn allemaal dol op Merel. Omdat ze zo écht is en eerlijke en openhartige stukken schrijft. Maar juist daarom valt deze door Becel geplugde post een beetje tegen. Ik snap ook wel dat er sponsors bestaan en dat er brood op de plank moet (en op dat brood misschien zelfs zoiets als boter). Maar er bestaat ook zoiets als geloofwaardigheid. Als optimisme, spontaniteit, eerlijkheid en openheid je sterke punten zijn (en dat zijn ze absoluut, Merel! Daarom volgen we je), is het teleurstellend om te zien dat die toon ook ineens kan worden aangewend om een twijfelachtig smeerproduct te verkopen.
  Dat voelen je (doorgaans zeer loyale!) lezers kennelijk haarfijn aan.

 18. Wat een zure pruimen zeg! Ik ben plantaardig gaan eten voor de dieren en de wereld, ik probeer daarin gezonde keuzes te maken wat betreft voeding maar ik eet ook echt wel eens iets wat bewerkt is. Hoe fijn is het dat dit dan plantaardig kan! :-) Het klinkt nu alsof je aan een soort onrealistisch ideaalbeeld moet voldoen terwijl je boodschap eigenlijk is dat zo’n beschuitje met margarine lekker is en een dergelijk product ervoor zorgt dat het laagdrempeliger wordt voor mensen om eens een plantaardige keus te maken in de supermarkt…you go Merel!

 19. Heb hierdoor echt zin gekregen in boter. Morgen even een kuipje Becel halen en heerlijk uitlepelen. Bedankt voor je post ?

 20. Naast de informatie over een nieuw product van Becel,
  staan er in deze post stiekem nog veel interessantere lessen, waar iedereen nu helemaal aan voorbij gaat…
  Zoals tijd nemen voor ontbijt, jezelf trakteren, en dat ‘vegan’ helemaal niet ingewikkeld hoeft te zijn als je daar (even) geen zin in hebt. (misschien mogen daar ook wat complimenten naartoe?)

  O ja, en gaan doen alsof je een of andere vegan-heilige bent, vind ik juist onbetrouwbaar!

  Dus Merel, ik wil best een beschuitje met jou eten :)
  ook met Becel!

 21. Dat je Becel promoot is geheel en al aan jou als blogger (uiteraard), met beweren dat Becel gezond is zou ik een klein beetje oppassen. Dat beweren zij heel graag, dat weet ik, maar de feiten liggen anders. Iedereen moet trouwens wat mij betreft precies wel of niet eten (of promoten) wat hij of zij wil – gezond, ongezond en alles ertussen…vrijheid, blijheid. Het is dan alleen wel handig om enigszins een beeld te hebben van in welke categorie hetgeen je eet valt, en Becel valt niét in eerstgenoemde categorie. Iets anders beweren is in het licht van de realiteit niet handig, om het maar voorzichtig uit te drukken.

 22. en met duurzame palmolie :). Dankzij jou Groen Licht gaan kijken waardoor ik nog meer zin krijg om groener te doen.

  Vegan eten is voor mij persoonlijk geen optie (noten, sesam, pinda en chocolade allergie) en het moet wel een beetje leuk blijven, dus ben echt happy met alle andere tips om het leven iets groener maken, zoals een kleine verandering van boter naar bijv dit. Thanks!

  Vrolijke groetjes,
  Annemiek

 23. Supergoed dat je zulke alternatieven ook laat zien! Juist fijn dat plantaardig eten toegankelijker wordt. Sinds wanneer staat vegan eten gelijk aan gezond/biologisch/organisch?

  Ik ben vooral benieuwd naar vegan hagelslag. Iemand tips waar ik dat vind?

 24. Ik probeer zelf zovaak mogelijk vegan te eten en deze boter proeft als “gewone” boter, gewoon romig. Ik eet zelf vegetarisch en probeer veel vegan te eten en de rest van het gezin interesseert het niet, wat het voor mij wel moeilijk maakt. Maar deze boter vinden ze lekker ( best gek) en ze willen alleen deze boter nu nog maar…. dus voor mij is het ook wat makkelijker ;)

  1. Leuk dat je het al gegeten hebt. Bij ons staat het in de koelkast….ik vind het top om een keer te proberen. Lekker gewoon in de supermarkt en het hele gezin, ook niet vegetariers, eet er dan gewoon van mee. Merel, dank je wel dat je ook over dit soort producten schrijft.

 25. Wat jammer dat sommige mensen zo heftig reageren en wat reageer jij daar stoer, grappig en eerlijk op Merel. Zo lang jij daadwerkelijk hebt zitten genieten van je beschuitje hagelslag met Becel snap ik niet wat er onoprecht zou zijn aan dit artikel. Dat het waarschijnlijk niet zo spontaan het mandje in ging valt duidelijk af te leiden aan het samenwerkingszinnetje, dus geen probleem op dat punt. Het lag er ook behoorlijk dik bovenop in het artikel zelf, dus van misleiding lijkt me geen sprake. Ben alleen maar blij dat het in een leuk, inspirerend verhaal over de tijd nemen verpakt is, anders hadden mensen zoals ik – die wel blij zijn met supermarktproducten om plantaardig eten wat makkelijker te maken – een gortdroog verhaal over margarine moeten doorploeteren. Dat is pas een naar begin van je dag! Het is altijd goed om kritisch te zijn op gezondheidsclaims van bedrijven of mensen die geen opgeleid voedingsdeskundige zijnen als het niet in jouw idee van gezond of groen past, koop je het niet. Maar leg Merel geen randvoorwaarden in haar leefstijl op die ze zelf niet heeft, want het past gewoon in de plantaardige leeftstijl die zij aanhangt. Tips geven mag altijd, maar groen leven kan op 1000 manieren (geen plastic is bijv. ook een afweging) maar iemand oneerlijkheid verwijten aan de hand van jouw ipv haar normen, dat is pas oneerlijk.

 26. Ik ben vooral benieuwd van welk merk het beschuitje op de foto is, want die ziet er heerlijk uit :)
  Verder vind ik persoonlijk dat je het de commerciële bedrijven alleen maar moet toejuichen om meer en meer plantaardige producten te ontwikkelen, ook al is dit vanuit een financieel oogpunt en misschien niet altijd met de allerschoonste ingrediënten. Maar als ik de plantaardige becel boter vergelijk met die van alpro en provamel, dan zit daar niet zoveel verschil in. Ik denk dat we het toch alleen maar kunnen toejuichen dat hoe meer plantaardige producten er op de markt komen, hoe beter dat is voor het milieu, de mens en met name voor de hoofdgroep onze dieren? En of dat nou is door een lokale boer die je wil ondersteunen of door een grote keten die er geld mee wil verdienen, uiteindelijk zou het mooi zijn als het aandeel plantaardige producten de huidige markt van dierlijke producten gaat verslaan. Daarnaast moet je ook denken aan mensen met lage inkomens, die kunnen geen €1.99 betalen voor 250 gram provamel boter, maar hoe fijn is het dat zij mogelijk wel €0.69 willen betalen voor de sojaboter van de Aldi! Toch?! Ik zeg plantaardig moet voor iedereen mogelijk gemaakt worden, maakt niet uit op welke manier.
  Merel, superblog en ja natuurlijk gesponsord, maar dat zagen we al direct met de eerste foto van Becel in beeld, totaal geen probleem mee en voor de mensen die er wel over vallen, lees dan even door tot het einde, want daar staat ook nog eens netjes verteld dat het gesponsord is. Ik hoop van harte dat de mensen met kritiek op deze blog ook proberen de andere kant in te zien en dat we voor plantaardig op welke manier dan ook moeten zijn, alleen zo kunnen we het tij keren :) Groetjes Rianne

 27. Het klinkt heel positief Merel! Ik wil verder niet mee gaan in de hele discussie over margarine/halvarine. Ik wil alleen even melden voor de budget vegans onder ons (zoals ik, een studentje) dat heel veel margarine/halvarine 100% plantaardig is, dus lees vooral goed de verpakkingen! Die van de lidl is dat volgensmij ook namelijk en alberthein eigen merk.
  Daarnaast vind ik halvarine zo af en toe gewoon heel erg lekker, net als Merel, en daar is niets mis mee.

  1. Hoi Maryse, de meeste van deze margarines bevatten vitamine D3, dit is dierlijk en dus niet vegan :)

 28. Wat willen we nou? Dat zoveel mogelijk mensen meer plantaardig gaan eten? Of dat het een elitair exclusief clubje blijft waar je alleen maar bij mag horen als je 100% onbewerkt eet en alles op de biomarkt koopt.

  Goed bezig, Merel!

  Ik zou er persoonlijk niet bij gezegd hebben dat het gezond is. Daar zou ik voor mezelf een ethische grens over gaan. Maargoed….over wat gezond is en wat niet…kun je heel lang discussiëren want iedereen heeft daar een andere mening over. Ik lees deze blog ook meer voor inspiratie en omdat Merel mooi schrijft over onderwerpen die mij aanspreken. Mijn autoriteit op het gebied van gezondheid is Michael Greger. Ik bedoel dus: Daar heb ik andere mensen voor. En Merel is gelukkig zo fijn eerlijk dat ze nooit de indruk wekt een expert te zijn op het gebied van gezondheid. Dus van misleiding geen sprake lijkt me.

 29. Wat ik erg jammer vind is, dat ik de groene meisjes al erg lang volg en ik het een super leuke blog vind, maar dit soort reclame boodschappen vind ik niet zo veel aan. En ik begrijp best dat de schoorsteen moet roken, want we moeten nu eenmaal allemaal onze rekeningen maandelijks kunnen betalen.
  Maar dat maakt ook het lezen van zo’n blog minder aantrekkelijk omdat het spontane eraf is en het nu een verkapte reclame boodschap geworden is. Helaas weten mensen als Unilever dit soort populaire blogs feilloos te vinden.
  Ik vind het best jammer, maar ergens begrijp ik Merel ook wel, er moet nu eenmaal brood op de plank komen.
  Persoonlijk vind ik Becel, gewoon troep en slecht voor je gezondheid. En ik begrijp ook de mensen die zeggen, dat je als vegan niet perse gezond hoeft te eten, maar besef wel dat voor elk nieuw medicijn een proefdier gebruikt moet worden volgens de wet in Nederland.En gezond blijven doe je in de eerste plaats voor jezelf, maar ook indirect voor de dieren. Want tenslotte was dat de reden dat de reden dat je vegan werd! Zonde…!

 30. Ik begrijp de negatieve comments en reageer nooit maar lees wel al een hele tijd jou blog. Ik las je verhaal tot ik de eerste foto zag en was toen eigenlijk wel klaar met lezen.. ik scrolde nog even naar beneden of ik het goed had gezien dat dit een ad was. Blogs die alleen voor het geld met dit soort merken/bedrijven gaan samenwerken slaan wat mij betreft een beetje de verkeerde weg in. Met Becel samenwerken voelt als ‘Selling you soul to the devil’ voor mij want Becel (UNILEVER!! c’mon ;) ) vind ik jammer. Het leuke aan het lezen van jou blog was juist je persoonlijke touch, Jamies recepten, de binnenkijkers (meer please!) en vooral kleine “groene” bedrijven die ook echt iets goeds (groens) doen voor de wereld. Persoonlijk vind ik het niet leuk om een blog te lezen dat een soort uithangbord is voor gesponsorde reisjes en grote merken én ik denk dat je daardoor een ander publiek gaat aantrekken. Verder no hard feelings! en doe vooral waar jij je goed bij voelt ik moest dit alleen even kwijt :)

  1. Dank voor je feedback. Ik heb een paar dingen te reageren :)
   Ik denk dat mijn blog nog steeds een behoorlijk persoonlijke touch heeft. Misschien heb je niet al mijn posts van de afgelopen tijd gelezen.
   De recepten van Jamie zijn er nog steeds – ook nu Jamie de Groene Meisjes heeft verlaten. (wat ook niet mijn keuze was he?)
   Binnekijkers maken kost geld, want daar moet ik een fotograaf voor inhuren. Dat geld moet ergens vandaan komen.
   Kleine bedrijven die groene dingen doen vind ik te gek en support ik altijd en overal waar mogelijk. Helaas hebben die merken geen budget, dus moet ik soms ook samenwerken met bedrijven die wel een budget hebben. Anders kan mijn blog niet blijven bestaan en kan ik er niet van leven. Dit kan allemaal wel, maar dan moet ik weer in het onderwijs gaan werken en kan ik de Groene Meisjes niet laten groeien en niet blijven onderhouden zoals ik dat nu doe.
   Mijn blog is naar mijn weten ook geen uithangbord voor gesponsorde reisjes. Volgens mij valt dat wel een beetje mee. Ik betaal overigens een groot deel van mijn reisjes ook gewoon zelf.
   Dat wilde ik even kwijt. Dankjewel :)

 31. Waar heb je die hagelslag gehaald?
  Ik heb nog nooit gehoord van vegan hagelslag, maar ben nu wel heel benieuwd geworden!

  1. Sanne, een paar pure soorten hagelslag en vlokken zijn helemaal ok. Ik heb pure van de rit (bio) bv, maar evengoed vlokken van AH huismerk.

 32. Ik vind het een leuk artikel Merel, en ik vind het helemaal prima als je af en toe een advertorial doet.

  Als vegetarier op weg naar een vegan lifestyle ben ik blij met dit soort informatie, zo kan ik vertrouwde producten steeds makkelijker vervangen met een plantaardige optie.

  Ga vooral zo door :)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *