Plantjes, pizza’s en ander lekker eten

hofweb

Vorige week was op pakketjesgebied wel een beetje my lucky week. Ik bedoel, ik krijg veel en vaak pakketjes opgestuurd, maar niet altijd alles is even bruikbaar en dus ben ik over het heen nou eenmaal enthousiaster dan over het ander. Maar vorige week was zó leuk dat ik dacht, ik maak er een apart artikeltje over, zodat jullie ook nog even wat dingen kunnen opzoeken, mochten jullie meer willen weten over bepaalde producten.

Hofweb

Zoals je misschien wel eens is opgevallen als je me ook op Instagram volgt, heb ik het vaak over mijn nicht Hannah. Dat is omdat we heel veel samen doen. We wonen allebei in Rotterdam (zij woonde hier al, dus ik ben de na-aper), sporten drie keer per week samen, hebben gezamenlijke vrienden, gaan samen op vakantie (we hebben net een campertje gereserveerd om mee te nemen naar Lowlands!) en we koken en eten ook vaak samen. Dus toen ik een bestelling mocht plaatsen bij de webshop Hofweb, deed ik dat ook samen met Hannah, zodat we de boodschappen konden verdelen. En Hannah helpt mij dan met het maken van mooie fotootjes, dus dat werkt allemaal top.

Het bleek nog nog niet zo makkelijk om een bestelling te plaatsen bij Hofweb. Niet omdat de webshop niet gebruiksvriendelijk is of iets dergelijks, maar omdat er zóveel keuze is! Hofweb verkoopt zo ongeveer al mijn favoriete biologische producten, dus ik voelde me als een kind in een snoepwinkel. Hannah en ik kozen allebei wat van onze lievelings spulletjes (zo houdt Hannah heel erg van kokosyoghurt en ik van gerookte tofu) en we kochten ook enkele ‘verstandige’ producten om op voorraad te hebben. Zoals agavesiroop, een grote zak muesli, papieren boterhamzakjes, havermelk, thee en appelazijn. Allemaal heel handig om in huis te hebben. Ok en ik ging ook voor een reep vegan chocolade die vrijwel meteen opging en Hannah heeft koekjes. Overigens, Hofweb levert uiteraard ook (lokale) groenten en fruit, maar dat haalden Hannah en ik dan weer ergens vandaan, vandaar dat we ons nu op andere producten richtten.

Natuurlijk kun je deze producten ook bij de biologische winkel kopen, maar zo’n boodschappenservice heeft toch echt voordelen hoor. Zo werden mijn boodschappen op zaterdagochtend geleverd, toen iedereen in de rij stond bij Albert Heijn zeg maar, en ik gewoon alleen maar de deur open hoefde te doen. Goed bekeken, toch? Check Hofweb om te zien of jouw favoriete biologische producten er ook tussen staan en om te bepalen of ze ook bij jou in de buurt bezorgen!

Sprinklr

sprinklr

Sprinklr vroeg of ze me een pakket met planten mochten opsturen. Tegen planten zeg ik in principe nooit nee, want plants are friends en ik vind dat je er niet genoeg kunt hebben. Zelfs als plannen luis hebben, wil ik ze hebben. Want dat is namelijk met deze planten aan de hand. Toen ik dat eerst las dacht ik: ok Sprinklr, waarom moet ik precies planten met luis krijgen? Hebben jullie ook zonder? Maar het bleek juist te zijn waar hun nieuwste campagne om draaide.

Het zit zo: Sprinklr bedacht een campagne in samenwerking met ASN Bank (die groene bank, weet je wel?) en die draait om het in actie brengen en zelf bijdragen van/bij het ecosysteem in de stad. Dat kun je dus blijkbaar doen door een plant met luizen te kopen. Planten met luizen trekken namelijk in rap tempo insecten, zoals bijen, lieveheersbeestjes en wespen aan, en aangezien we in Nederland (Europa, überhaupt) te maken hebben met het grootschalig verdwijnen van insecten, is dat misschien wel dé manier om ze naar je tuin te lokken.

Ik moet heel eerlijk zeggen dat de planten op mijn balkon het nog een beetje moeilijk hebben. Misschien hebben ze deze dagen wat te veel zon gehad, misschien geef ik ze te veel water. We moeten nog een beetje aan elkaar wennen. Maar ik hoop dat ik binnenkort ga merken dat er meer insecten naar mijn balkonnetje komen – al zeg ik eerlijk dat ik nog een beetje huiverig ben voor de wespen, want dat zijn niet mijn beste vrienden – want dat is wel de bedoeling natuurlijk!

Wil jij ook je eigen ecosysteempje bestellen bij Sprinklr? (klik) Dat kan! Met de code ‘MEREL‘ krijg je een extra plant ter waarde van €9,95 cadeau bij het pakket, dus vergeet die niet in te voeren bij het bestellen! Ik vind wel dat we kunnen afspreken dat jullie die plant dan allemaal de naam Merel geven, zodat ik er een beetje bij ben op jullie balkonnetjes, maar goed, als je dat te ver vindt gaan, even goede vrienden.

Oh trouwens, op de foto’s hierboven zie je ook mijn courgetteplant. Zo trots op die jongen. Hij gaat zó hard en ’s avonds doet hij zijn bloemen dicht, maar overdag zijn ze open hoor! (en die voeten, die zijn van mij en die laten zien wat Teva’s met je voeten doen als je ermee in de zon gaat zitten. Tevalife.)

Vegan pizza’s van Magioni

magioni

Ik heb de pizza’s van Magioni wel eens eerder in de koelschappen van Albert Heijn zien liggen, maar ik geloof dat er nog geen vegan varianten waren, dus heb ik ze nog niet eerder geprobeerd. Deze week lanceerde Magioni maar liefst twee vegan producten: een Pitza Falafel en super green pizzabodems (met matcha, courgette en erwtjes) om zelf een pizza mee te creëren. Beide producten bevatten een groot gedeelte groenten, waardoor ze wat lichter en minder zwaar in calorieën zijn dan gewone pizzabodems.

Hannah en ik testten de Pitza Falafel – we deelden hem en dat was genoeg voor een lunch. We vonden hem super lekker! Ik deelde deze foto’s ook op Instagram en kreeg als tip om er een knoflooksausje bij te maken met sojayoghurt. Wat een goed idee! Dat zou het wel echt helemaal af maken.

Alle producten van Magioni – dus ook de andere pizza’s en de andere bodems – zijn deze week in de bonus bij Albert Heijn. Er gaat dan 25% af, dus ik zou zeggen: sla je slag nu het nog kan! (en ik denk dat dat tot komende zondag is)

Naar welke producten of diensten ben jij benieuwd geworden? En heb jij nog leuke vegan nieuwtjes van de laatste tijd? Laat het me (en elkaar) weten bij de comments hieronder!

Alle producten die je in deze blogpost voorbij ziet komen, heb ik gekregen. 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Plantjes, pizza’s en ander lekker eten

  1. Wat schrijf je toch heerlijk altijd. Alsof ik naar je luister terwijl je alles aan me vertelt ❤ En nu inhoudelijk: wat een fijne producten allemaal, ik ben vooral heel benieuwd naar die pizza!

  2. Dank voor de tips! Ik spring NU op mijn 🚴🏼‍♀️ naar de AH…..

  3. Ik had al gehoord van die plant en moet zeggen dat ik ‘m stiekem nog een beetje eng vind :-)
    Die pizza klinkt heerlijk! Fingers crossed dat ze ‘m ook bij mijn Appie Heijn hebben.

  4. Ha merel, je courgetteplant doet het inderdaad goed ! Wist je dat er mannelijke en vrouwelijke bloemen zijn die elkaar moeten bevruchten om courgette’s te krijgen ?
    Ik kan op de foto niet goed zien of je beide bloemen hebt. Soms moet je de natuur een handje helpen ( en zeker wanneer je te weinig insecten hebt) en zorg ik met een kwastje voor de bestuiving. Staat genoeg over op internet ! Succes en natuurlijk hoop ik dat je veeel courgette’s krijgt 😁

    1. ja, zoiets hoorde ik inderdaad! Ik heb echt geen idee joh, er gaat een wereld voor me open ;)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *