Plus Size Inspiration

plussize

Ik geloof er heilig in dat een gezond gewicht heel erg belangrijk is. Het gaat niet om het absolute minimum of dat schoonheidsideaal dat iedereen wordt opgedrongen. Waar het om gaat is dat je je goed voelt in je vel en dat je gewicht je gezondheid niet belemmert. Soms denk ik wel eens: was ik maar slank, net als “iedereen.” Dan kon ik gewoon alle kleding in alle winkels aan en dan hoefde ik nooit te denken: zou ik mijn armen wel bloot kunnen dragen? Maar ergens ben ik dól op volle vrouwen. Mijn lievelingszangeres? Beth Ditto. En natuurlijk Adele, maar dat is misschien wat afgezaagd om te zeggen. Mijn favoriete actrices? Eva van der Gucht en Rebel Wilson. Stuk voor stuk prachtige, plussize ladies. Zo wil ik ook zijn, denk ik dan altijd. Ik hoef niet per se superslank te zijn, ik mag best een beetje opvallen door mijn figuur.

Ik lees ook graag blogs van en over plussize girls. Hieronder deel ik een paar linkjes met je, zodat je eens kan kijken of het wat voor je is. Ik vind deze vrouwen echt een voorbeeld. Ze laten zien dat je prachtig, stijlvol en ‘shiny’ kan zijn, ook – of misschien wel juist – met een grotere maat. Check die kleding! En die kapsels! En die tattoos! Wow.

20130515_071637 asosremix31

Your Life In Design
Elizabeth is zó leuk en creatief. Ze maakt allemaal te gekke kleding en draagt het met trots. En terecht, ze is prachtig! Als ik naar haar foto’s kijk denk ik: natuurlijk mag je als vollere vrouw ook gewoon opvallende kleding dragen! Helaas denken kledinglabels voor grotere maten daar soms anders over. Grijs, zwart en donkergrijs. Dat is het dan wel. Niks daarvan, ik wil neon en panterprint! De wereld mag best zien dat je er bent!

2013-05-12-_170444_345 yr

The Militant Baker

Deze getatoeëerde crazy catlady en diva, genaamd Jes, is een heldin. Hoe cool zijn haar looks? Wat ik zo leuk vind aan Jes, is dat ze foto’s van andere ‘Baker Babes’ showt, om zo de wereld te laten zien dat fat ladies maar eens geaccepteerd moeten worden. Immers, er is geen reden om je te schamen!

gabifresh-asos-dress_zps8991d8d0 _mg_1552_zpsf2f30e36 _mg_0363_zps318b1426

Toch wel een beetje het plussize voorbeeld der plussize voorbeelden: Gabi Fresh met haar fantastische bikini-collectie, die in twee dagen uitverkocht was. Niet dat ik een bikini durf te dragen, maar de galaxy versie had ik toch wel graag willen hebben. Gewoon, je weet maar nooit. Gabi is echt een enorme inspiratie voor mij. Haar stijl, haar uitstraling…wow.

Elizabeth, Jes en Gabi zijn nog maar drie namen van heel veel prachtige plussize ladies die een groot voorbeeld kunnen zijn. En begrijp me goed, dit schrijf ik niet uit een soort “ik stop met afvallen” idee, want daar gaat het niet om.  Ik wil nog steeds heel graag een gezond gewicht bereiken en daar werk ik hard voor. Maar ik schrijf het wel omdat ik mezelf er soms best eens mag helpen herinneren dat ik helemaal niet überslank hoef te zijn of te worden. Ik ben oké zoals ik ben. Ik hoop dat jij, als jij ook een ‘big girl’ bent, hier ook zo over kan denken. Je verdient het!

Liefs,
Merel

Bron foto 1 en 2.
Bron foto 3 en 4.
Bron foto 5, 6 en 7.

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

59 gedachten over “Plus Size Inspiration

 1. Tof artikel! Leuk om al die vrolijke prints te zien enne.. Die galaxy bikini, serieus, die wil ik ook!

 2. Ik kijk altijd met twee-strijd naar dit soort artikelen. Ik vind het heel goed en deze vrouwen zijn echt heel classy en het klopt dat je trots moet zijn op jezelf. En trouwens, als je om je heen kijkt is echt niet iedereen dun, het is net welke bril je op hebt. Maar het zit een beetje in mij dat ik het zonde vind dat mensen dik zijn en dan bedoel ik zonde voor je gezondheid, ook een beetje dat je jezelf dat aandoet, je lichaam dat aandoet. Je lichaam is iets wonderbaarlijks en daar moet je met respect mee omgaan. Het is gelijk een beetje hypocriet van me, want misschien zijn ze wel veel gelukkiger dan ik en genieten ze veel meer van het leven en dat is ook veel waard.

  1. En soms is er een medische reden…. Dus pas op met oordelen.. Bovendien zijn vollere mensen vaak heel gezond 😉

  1. 1) eens! en 2) wat een coole naam heb jij. Wij zijn een goede match!

 3. Mijn ervaring leert ook dat wanneer je beter in je vel zit, je beter voor jezelf zorgt, wat er daardoor weer voor zorgt dat het bereiken van een gezonder gewicht beter gaat. Het enige wat je klote voelen over je uiterlijk bereikt is dat je alleen maar slechter voor jezelf zorgt, wat helemaal niet goed voor je is, wat je gewicht ook is.

  Anyway, tof artikel! Zijn er trouwens nog mensen met ideeën voor degenen onder ons die naar verhouding grote borsten hebben tov de rest van het lichaam? Ben drie kledingmaten kwijt, maar 0 cupmaten, wat er voor zorgt dat ik vaak dingen alsnog in grotere maten moet kopen. En dan ziet het weer uit als type vuilniszak om de rest van je lichaam (naast het feit dat de grotere maten kopen weer niet tof is voor je zelfvertrouwen als je net zo hard gewerkt hebt om van alles kwijt te raken).

  1. hahahahahha, ik heb brede heupen en grote borsten maar relatief slanke middel en als ik eindelijk iets vind dat niet strak om mijn borsten zit…. dan zit het te strak om mijn heupen of andersom. Of je krijgt het bekende ‘vuilniszak’ probleem.

   Gelukkig heb je nu een losse truitjes mode waarbij dit probleem minder aanwezig is. Een topje en dan een (doorzichtige) losvallende ruime truitje erboven werkt prima.

   Maar het gaat erom dat het je goed zit en dan maakt de maat niet uit joh, mensen zien toch dat je (3!!) kledingmaten kwijt ben.

   1. Nou, dat mensen het zien valt dus tegen, omdat het figuur vuilniszak blijft, maar ik voel me er in ieder geval beter bij en dat is het belangrijkste. :P Ik merk dat ik of van die oma-kleding aantrek (of in ieder geval van dat truttige spul) omdat het in ieder geval goed bedekt, of als ik een keer iets strakkers/hippers wil het net lijkt alsof ik zwaar m’n borsten wil showen (Hello! Een H-cup is helaas niet zo goed te bedekken, ze zijn nou eenmaal erg “aanwezig”).
    Heb inderdaad ook hele brede heupen, dus de hoop op broeken heb ik opgegeven. Zelfs op m’n laagste gewicht wat ik ooit was had ik ruzie met die dingen, dus jurken it is.

    Zou van het weekend eens rondkijken. :)

 4. Een andere (Duitse) plussize blog is die van Lu (Luziehtan). Ik ben niet plussize, maar ik heb wel een buikje waaraan ik me stoor. Ik probeer het weg te krijgen door te sporten, gezond te eten en te diëten, maar ik merk nog niets van verschil, terwijl ik al best lang bezig ben. :s

 5. *ik promoot geen obesitas*

  Maar ik vind het dus erg jammer dat er meteen vanuit wordt gegaan dat plussize ongezond is. Dat je met meer gewicht bijvoorbeeld meer kans hebt op bepaalde ziektes, okeeh. Maar niet elke plussize persoon krijgt dan per definitie een ziekte of is ongezond. Ik merk dat mensen dat vaak vergeten. Kansen zijn voor groepen mensen, niet voor individuele personen. Van appels en wortels kun je ook dik worden. Andersom hebben niet plussize personen ook nog steeds kans op ziektes en op ongezond zijn. Niet lang geleden was er nog de discussie over dunne mensen die te dik zijn van binnen (ongezond eten, vet rondom organen). Mijn punt is dus dat plussize niet gelijk staat aan ongezond.
  En dan ga ik het niet eens hebben over de andere vooroordelen naar plussize (vrouwen) #maf

  Als je gezond eet en sport dan kun je ook nog plussize zijn. Ik hou van deze dames en er zijn heel wat meer blogs, omdat ze eigenlijk afdwingen dat mensen hen zien als mens/persoon.’Fat acceptance’ zoals ze het noemen, iets waar ik helemaal voor ben! Mensen accepteren ongeacht hun lichaamsbouw en/of lengte. Het schoonheidsideaal is dodelijk ergerlijk aangezien eenieder anders is. Zolang mensen gelukkig zijn en gezond moet het niet boeien hoe ze eruit zien. En moeten ze vooral dragen wat ze willen, wie heeft ooit besloten dat er regels zijn over wat wel of niet te dragen. Geen legging als je dijen elkaar aanraken, geen hakken als je lang bent, geen brede hals als je een kleine cupmaat hebt en gá zo maar door.

  Groene meisjes: leuk artikel!

  1. Wat een mooie comment. Ik ben het hier helemaal mee eens. Dik (niet obees) staat niet meteen gelijk aan ongezond en slank staat ook niet gelijk aan gezond. Het is mooi dat er vrouwen zijn die zich durven te laten zien en anderen willen inspireren ook al worden zij door velen veroordeelt omdat zij niet de ‘ideale’ vorm hebben.

  2. +1, dit wilde ik ook schrijven. Ik ken genoeg dunne meiden die ontzettend ongezond eten en amper bewegen. Vollere meiden die gevarieerd eten zijn een stuk gezonder, ook al worden ze misschien van de buitenkant vaak veroordeeld op hun gewicht, wat niet fair is.

   Ik vind vollere vrouwen vaak mooi en vind het leuk om deze happy bloggers te zien, die ondanks een maatje meer veel zelfvertrouwen uitstralen!

   1. Geweldig! Wat een heerlijk artikel! Dit geeft me weer zo veel moed en trots en inspiratie! En wat een ontzettend mooie vrouwen allemaal zeg!

  3. Precies wat ik ook wilde zeggen, Fatima. Mensen moeten zich eens realiseren dat slank en gezond absoluut niet synoniem zijn. Ik word er zo moe van dat iedereen dan maar zegt “Ik wil een gezond gewicht” Een gezond gewicht bestaat niet, er bestaat alleen maar een gezonde jij en dat kan op allerlei gewichten zijn. Ik ken meisjes die drie keer zo vol zijn als ik maar die me er wel mooi uitrennen als we gaan hardlopen (ofja, zij hardlopen, ik loop naar adem snakkend erachter aan :P)

   En het moet nog even gezegd: these girls are all fabulous!

 6. Het is belangrijker dat je gelukkig bent met jezelf dan afvallen, want wie zegt dat je dan wel gelukkig bent met jezelf?
  Dat is iets waar ik ook nog wel eens problemen mee heb, het gelukkig zijn met metzelf :)

 7. Stuk voor stuk prachtige vrouwen met een ontzettend gave stijl. Heel leuk artikel dit, ik kende deze blogs niet niet, maar ik ga ze zeker even bekijken!

 8. Ik ga even iets heel onpopulairs zeggen denk ik… In de eerste plaats: prachtige vrouwen hierboven. Niks mis mee en hulde voor het enthousiasme en de creativiteit, maar ze zijn stuk voor stuk volgens mij echt te zwaar. En serieus Merel, als je echt wilt afvallen (en daar ook een blogserie over post), kan je je dan niet beter focussen op je streefgewicht/-figuur/-gevoel? Hiermee blog je volgens mij een beetje dat het ook wel OK is om helemaal niet af te vallen. Dat is het ook natuurlijk, maar het is wat mij betreft wel “one thing or the other”: je wilt dunner worden (en blogt daarover, en wij nemen dat serieus en steunen je dan) of je vindt het prima zo (en je blogt daarover, en wij nemen dat serieus en steunen je dan).

  Ken je “Tone It Up”?

  Either way: Ik ben onder de indruk van hoe gezond je eet, en daar gaat het tenslotte om. Who cares about kilo’s. :-)

  1. Zo’n impopulaire mening is het niet, hoor. 90% van de mensen zal het met je eens zijn. Oordelen over andermans gewicht (“ze zijn volgens mij echt te zwaar”) is de norm en gewoonte tegenwoordig. Merel is eerder impopulair door de aandacht te vestigen op plus size en body acceptance.

   Maar om nu te zeggen dat ze daarmee haar eigen verlangens om af te vallen dwarsboomt? In tegendeel. Alle ervaring en onderzoek leert dat afvallen pas gebeurt wanneer je je huidige situatie (lichaam, eetgewoontes) eerlijk onder ogen kan zien en accepteert. Door uit de schaamte te stappen en te zeggen: “Dit is wie ik ben, wat ik doe” verdwijnt een groot deel van de negatieve gevoelens die mensen ertoe drijft hun emoties weg te eten.

   Wanneer je lekker in je vel zit, beweeg je meer en eet je minder, en val je automatisch af. Dus nee, het is niet “one or the other”, Merel “can have her cake ánd eat it too”.

   p.s. Een héél goed boek hierover is Susie Orbach’s “Fat is a feminist issue”, dat alle gevoelens van vrouwen rondom (over)eten bespreekbaar maakt en analyseert.

  2. Hi Marion,

   Als je mijn post helemaal tot het einde hebt gelezen, dan lees je dat ik zeg: hiermee wil ik niet zeggen dat ik niet meer wil afvallen. En voor mij is een gezond gewicht heel belangrijk, dus daar werk ik hard aan.
   Ook vraag ik niet om jullie steun of respect, ik probeer juist te laten zien dat ik plussize ladies steun in het idee: je mag er zijn en je bent prachtig zoals je bent.

   Misschien begrijp je me beter als ik zeg: ik was ooit 30 kilo zwaarder en verstopte me het liefste in zwarte kleding, met lange mouwen, lange broeken, om maar niet teveel van mijn lichaam te laten zien. Ik walgde behoorlijk van mezelf. Nu ben ik 30 kilo lichter, maar nog altijd een kilootje of 20, 25 boven mijn “ideale gewicht” (volgens tante Sonja B en de BMI calculator) Ik heb geen gevaarlijk overgewicht meer, maar er moet nog flink wat af. Toch heb ik inmiddels geleerd om mezelf meer te accepteren, of mezelf misschien zelfs mooi te vinden, zoals ik ben. En ik bewonder daarom deze dames, omdat zij aan alle kanten uitstralen dat ze happy met zichzelf zijn. Daar heb ik enorm veel respect voor. Dat heb ik overigens ook voor dunne mensen, of voor mensen die een arm of been missen, of onder de brandwonden zitten. Ik vind het een enorm groot goed om jezelf lief en mooi te vinden, dat kunnen namelijk helemaal niet zoveel mensen.

   Dus ja, ik ga door met afvallen. En nee, ik denk niet teveel na over hoe ik eruit zou moeten zien en hoe slank ik moet worden. Ik heb er al een lange weg op zitten en nu heb ik 2 dingen voor ogen: gezond blijven en mezelf de moeite waard vinden.

   Ik hoop dat je me zo beter begrijpt :)

 9. Op dit moment (na zwangerschap) heb ik een plussize. Omdat ik nog lang borstvoeding wil geven kan ik ook nog niet gaan afvallen. Dus nu zo’n prachtige bikini van gabi aangeschaft!

 10. Sorry voor een kritische noot…Dit zijn idd prachtige vrouwen, maar geen van allen lijken mij een gezond gewicht te hebben. Ook al voelen zij zich misschien op dit moment gezond, op de lange duur zullen zij waarschijnlijk toch klachten ontwikkelen die voortkomen uit hun gewicht. Ook denk ik dat de meesten in “dagelijkse dingen” belemmerd worden door hun gewicht. Dat ze dat niet erg vinden of er een oplossing voor hebben gevonden wil niet zeggen dat hun gewicht daarmee “oké” is…

  1. maar dat is wel helemaal aan hen zelf, toch? Jouw lichaam, jouw verantwoordelijkheid. Ik ben blij om te zien dat deze dames zichzelf, ondanks hun gewicht, toch heel erg de moeite waard vinden en duidelijk genieten van het leven. Gezondheid is natuurlijk voor niemand gegarandeerd, ook niet als je superslank bent.

 11. Ik ben het wel eens met Nette… inderdaad: iedereen is ok zoals hij of zij is, en that’s fine! Ik vind het super om te zien als mensen blij zijn met wie ze zijn, want je zeker voelen over wie je bent en dankbaar zijn voor het feit dat je een functionerend lichaam hebt is superbelangrijk. Maar: ik heb wel gemengde gevoelens over het normaliseren van plussize als way of life. Want de waarheid is gewoon dat het niet ‘normaal’ is, ons lichaam hoort niet zo vol te zijn. Het is heel simpel het gevolg van meer eten, meer voeding tot je nemen dan waar je lichaam om vraagt, en dus het blijft een dikker lichaam een uiting van disbalans, van niet in evenwicht zijn, van niet naar je lichaam luisteren (net zoals te dun zijn). Of je daar wat aan kunt doen, of wil doen, dat is een tweede. Maar het is niet ‘normaal’ en je houdt uiteindelijk jezelf voor de gek als je dat gelooft.

 12. Ik ga alleen zeggen dat het mooie dames zijn en dat ze leuk gekleed zijn. Verder ben ik vandaag niet in een bui voor een discussie over iemand anders haar gewicht :)
  Dus, mooie dames, mooi gekleed. :)

 13. Ik vind die bikini zelf niet heel erg mooi, omdat het al bijna een badpak-model is. Als de bikini nou een badpak was geweest (volg je ‘m nog? :P) had ik ‘m zeker gewild!

  Hoe dan ook, mooi artikel! Ik ga niet deelnemen aan de discussie. Ik vind het alleen heel goed dat er tegenwoordig meer aandacht is voor mooie plussize kleding en mooie plussize dames. Heb het idee dat dat een lange tijd een beetje een taboe-onderwerp is geweest. Of in ieder geval niet veel tijd/aandacht aan besteed is (of ik heb het totaal gemist, kan ook).

  Verder promoot ik vooral dat je moet doen wat je zelf wil. Je leeft maar één keer, dus vul dat in zoals je zelf wil. Plussize of niet. :)

  1. Precies! Trouwens, over de bikini: vind ik inderdaad ook. Al snap ik wel dat ze voor een grotere maat niet voor een inieminiebikini kiezen. Ik denk dat veel plussize ladies zich in dit model gemakkelijker voelen dan in een echte bikini, snap je?

   1. Absoluut, ik begrijp het idee! Persoonlijk zou ik zou me dan toch nog wat zekerder voelen in een badpak dan in dit model bikini. Maar dat ligt aan mij en is natuurlijk voor elke vrouw weer anders!

 14. Tof artikel! Doet me denken aan dat liedje van Mika haha.

  Het klinkt misschien een beetje gek, maar ik ben altijd jaloers op vrouwen met een beetje een voller lichaam. Ik heb wel een vrouwelijk figuur, maar vind mezelf ook erg mager. Nu vinden veel mensen dat ik een ideaal -richting modellen- maatje heb. Zelf vind ik het vreselijk. Ik ben best lang (zo’n 1.80) en ik voel mezelf net zo’n plank.

  1. Dat liedje had ik ook steeds in mijn hoofd! Big girl, you are beautiful!

   Trouwens, Mara, heel slanke meiden vind ik net zo knap. Dus voel je niet opgelaten over je figuur alsjeblieft!

   1. Dankje, maar wil er toch een paar kilo bij. Zou alleen niet weten hoe.
    Ga binnenkort naar een diëtiste die me hopelijk gaat helpen er wat bij te krijgen.
    Ik eet en sport trouwens wel voldoende, dus hoe het toch komt weet ik ook niet.

    Heb net maar een vega-rabarbertaart gemaakt, dat is vast een goed begin haha!

 15. Je hebt foto’s gekozen van goedverzorgde en goedgeklede vrouwen, die er ondanks hun extra kilo’s fantastisch uitzien. Helaas is dat in het gewone leven maar zelden het geval. Als ik een stuiver had voor elke dikke vrouw die ik tegen kwam zonder make-up en in een spandex broek en afgetrapte running shoes…
  Is het jullie overigens opgevallen dat iedereen het over “vrouwen” en “dames” heeft, en niemand zegt dat ze de plus-size “meisjes” mooi of elegant vinden?

  1. Hier ben ik het enigszins mee eens, maar voornamelijk dat ik het zo jammer vind dat veel mensen met een maatje meer in hun hoofd nog in hun vorige kledingmaat zijn blijven ‘hangen’. Veel plussize dames (waarom zouden we ze meisjes noemen?) dragen de verkeerde maat en daarom zien ze er vaak niet uit. Als ik een maat 36 rok zou dragen met m’n maatje 38 dan lijk ik wel een maatje 40-42 vanwege alle bobbels. Het belangrijkste is dat je je eigen maat draagt, ook al is het vervelend om een labeltje met 46 of 48 in je nek te hebben hangen. Goede kleding zorgt ervoor dat je er goed uitziet, en juist het dragen van kleding in een te kleine maat doet je tien kilo zwaarder lijken.

   Overigens heb ik niets tegen spandex, make-up loos en/of sportschoenen, maar vaak gaat dat gecombineerd met (kort) ongestyled haar en een algemeen onverzorgd uiterlijk. Echter ziet dat er bij size 0 dames net zo onprettig uit.

   1. Kim en Chloe,
    Ik bedoelde met die vrouwen/dames versus meisjes opmerking alleen maar dat die extra kilo’s hun veel “volwassener” en dus ouder laten lijken dan ze waarschijnlijk zijn. Vrouwen en dames dus, en niet meisjes!
    En we hebben het tussen haakjes niet over “een maatje meer” maar over zeker 10 maten of meer. 48-36?

    1. Oei, maat 36 is al lang niet meer het gemiddelde hoor. Eerder 42.

  2. Hmmm, ik ben het met je eens, maar ik denk dat het vooral komt omdat je niet ‘dik’ mag zijn in deze maatschappij. Vrouwen die dus een maatje meer hebben voelen zich dan vaak niet op hun gemak en krijgen dan het idee dat ze toch geen moeite hoeven te doen want het heeft geen zin. Ik zie ook vaak dat vrouwen niet willen erkennen dat ze wat groter zijn omdat ze er dan niet zouden bij horen en daarom stug een maat te klein blijven dragen. Erg jammer als iedereen zichzelf nou gaat accepteren kunnen we allemaal lekker opvallen :P

   Die bikini’s zijn trouwen erg leuk! :)

 16. Ik ben het helemaal eens met je stelling dat je jezelf eerst de moeite waard moet vinden zoals je bent, voordat je de motivatie kan vinden en behouden om jezelf te veranderen. Ongeacht of je nou te dik of te dun bent.
  Ik ben weer te dun naar mijn zin, maar heb dat na vele jaren tobben gewoon geaccepteerd. Wat mij juist weer de rust geeft om op mijn eigen tempo en op een gezonde manier proberen wat aan te komen. Lukt het niet dan is het óók goed, want ook te dun mag ik er zijn.
  Dus ik snap je helemaal. Ik hoop voor jou dat je het volhoudt, maar zo niet, of tot de tijd dat je je streefomvang hebt bereikt, mag je er zijn zoals je bent en hoef je je nergens voor te schamen.

 17. Goed dat je hier aandacht aan besteed, you go girl!
  En ik vind dat je gelijk heb, het aller aller aller aller aller belangrijkste is dat je lekker in j vel zit!

 18. Ik heb er moeite mee deze meiden oprecht mooi te vinden, daaraan merk ik hoezeer ik zelf ‘gehersenspoeld’ ben door het heersende schoonheidsideaal. Wel spat het zelfvertrouwen van ze af en ik kan niet zeggen dat ik daar zoveel van heb. Een goed artikel dus waardoor ik er weer even op gewezen word dat we allemaal verschillend en mooi op onze eigen manier zijn!

 19. Ik vind het altijd zo onwerkelijk om te lezen hoe mensen reageren op dit soort artikelen. Dan begint het met “Ja ze zijn mooi” en dan voel je de maar al hangen…Meestal is dat dan dat ze toch echt ongezond zijn, wat helemaal niet zo is, dat kun je niet beoordelen aan iemands gewicht. Ik las ooit een artikel dat mensen die heftig geinvesteerd hebben in slank zijn, en in het idee dat je slank moet zijn om gezond dan wel gelukkig te zijn, vaak het hardst reageren op vrouwen met overgewicht. Maar serieus, ladies, wat gaat het je nou echt aan? It’s none of your beeswax!!!

  Ik vind jouw houding overigens wel heel gezond en heel mooi. Gewoon ik ben zoals ik ben!!!

  1. Ik ben het helemaal met je eens! Wat mij vaak nog het meest verbaasd is hoe mensen het idee hebben dat je als persoon “faalt” in het leven als je niet voldoet aan een specifiek plaatje.

   Zelfs als iemand ervoor kiest om zonder make up in een joggingbroek met afgetrapte sportschoenen rond te lopen, betekent dat dat ze minder is dan jij? Dat ze een minderwaardig mens, collega of moeder?

   Gewoon lekker leven en laten leven :)

 20. Prachtige vrouwen. :)
  Ik zelf ben blij dat we allemaal lekker verschillend zijn.
  Ik zou het eng vinden als we allemaal hetzelfde figuur hadden. Brrrr het idee al.
  Het valt me vaak op dat de mensen die klagen over +size vaak zelf problemen hebben met hun lichaam en uiterlijk.
  Ik hou van mijn eigen lichaam en van mezelf en daarom hoef ik niet jaloers of nare opmerkingen te maken over anderen. :)
  Maakt het leven veel makkelijker. ;)

 21. http://www.hartstichting.nl/gezond_leven/bmi_berekenen/

  Jajaja, iedereen moet zelf in z’n eigen spiegel kijken en bepalen of het goed is wat ie ziet. Maar… laten we nou toch niet met z’n allen gaan doen alsof overgewicht niet ongezond is!

  Ieder z’n ding en z’n keuze, maar te zwaar zijn is gewoon niet goed voor je! (En wat dan te zwaar is, dat bepaal je helemaal zelf.)

 22. Hallo Merel&Jamie,

  Wat een supergoed artikel om te lezen en wat ben ik blij dat jullie aandacht schenken aan dit onderwerp! Ik ben 1.5 jaar geleden mijn Curvy/plus size inspiratie blog begonnen omdat ik zelf een gemis voelde in met name leuke hippe kleding voor de wat jongere meiden onder ons. Iedereen kan er mooi uitzien ongeacht je maat!

  Supergoed van jullie!

  Liefs Saskia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *