Presentatie Street Food en Veggie Life Is Good Agenda 2012

Ik had als groen meisje de eer om de presentatie van het boek “Street Food India” en “The Veggie life is good agenda” te mogen bijwonen. De schrijfsters, genaamd Mirjam Letsch, Mirjam Jansen en illustratrice Noëla Straakenbroek, bundelden hun krachten om tot dit mooie evenement te komen. Na een aftocht door weer en wind, (en heel veel regen!) kwam ik aan in een yoga studio te Krom Boomsloot, bij de Nieuwmarkt waar ik de kou en nattigheid al snel vergeten was. Ik werd ontvangen in oosterse warme sferen van wierook. In het midden stond een tafel met gezellige kaarsjes, glaasjes prosecco en heel veel lekkere hapjes waar ik mijn ogen nog maar even van af moest houden. De optocht van bezoekers was enorm, veggies united!

Mirjam, de schrijfster van het boek Street Food India, gaf een welvoorbereide presentatie met behulp van een powerpoint over haar boek, haar reis door India en hoe ze dat heeft ervaren. Ze nam ons voor enkele minuten mee in haar wereld, de binnenplaatsen van India en we mochten aanschouwen hoe de kinderen uit de sloppenwijken de kans kregen onderwijs te volgen en voedzame maaltijden kregen. Mogelijk gemaakt door stichting Duniya, waar de helft van de opbrengst van de boeken naartoe gaat.

Het Street Food India boek is een aanwinst om in huis te hebben. Behalve dat er tal van ideeën in staan die jouw keukenkunsten verrijken met bijzondere, voedzame en duurzame gerechten, neemt het boek je letterlijk mee naar de straten van India.  De kleurrijke foto’s die door Mirjam herself zijn geschoten brachten mij in verlegenheid dat ik met mijn instapmodel Canon hier durfde aan te komen om foto’s te maken. Wat een prachtplaatjes! Door het boek bladerend kom je interactieve links in de vorm van QR codes tegen die je met je smartphone kunt scannen om in de wereld van Bollywood en indiaase muziek te stappen.

In de break mochten we ons vertoeven aan de heerlijke huisbereide Indiaase hapjes en konden we zo kennismaken met de smaken die het land rijk is en…dit uiteraard allemaal vegetarisch! Er waren papadums met verschillende massala’s, samosa’s, bonen curry en de maaltijd zou niet compleet zijn zonder echte Indiaase Chai thee.

Toen was het tijd aan de andere Mirjam, om haar pronkstuk “The Veggie life is good 2013” agenda te mogen presenteren. Waarom is dit geniale idee niet eerder uitgebracht? Ik kan een enorme warhoofd zijn maar deze agenda vol vega recepten, veggie kleding, schoenen, cosmetica en vega tips and tricks houd ik graag bij de hand om mijn notities en afspraken in te zetten. Je bladert praktisch elke dag door een liefdevolle en positieve veggielifestyle en met trots mogen wij zeggen dat De groene meisjes er ook in staan aanbevolen!

Na de indrukwekkende presentaties werden er 10 grote foto’s (50 bij 70cm) van Mirjam Letsch geveild en een uitgebreid dinerbuffet voor 6 verzorgd door Mirjam Jansen. De biedingen liepen hoog op en dat betekent dat stichting Duniya weer veel kinderen in India kan voeden en scholen.

Ik kocht van beide boeken een exemplaar en ging met een gevulde maag en een lach op mijn gezicht naar huis. We zijn nog wel een aantal weken van de feestdagen verwijderd maar houd deze items absoluut in jullie achterhoofd, want  wat is het mooi om anderen te inspireren en te helpen richting een Veggie lifestyle!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

2 gedachten over “Presentatie Street Food en Veggie Life Is Good Agenda 2012

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *