Pretty Juicy

cuisinart

Zoals jullie misschien wel weten zijn de Groene Meisjes dól op smoothies en juices. We juicen heel wat af in een week, kunnen we je vertellen. Voor het maken van smoothies gebruiken we onze Vitamix blender, voor juices een slowjuicer. We vonden het daarom erg leuk om ook eens een ander apparaat te mogen testen en wel de nieuwste juicer van Cuisinart. Wat dit apparaat anders maakt dan onze slowjuicer, is het feit dat het maken van sapjes juist erg snel gaat. De wortels en appels vliegen er doorheen, je weet niet wat je ziet! Het resultaat is een heerlijk fris sapje, dat sowieso een miljoen keer lekkerder is dan welk sapje je dan ook bij de supermarkt kan kopen. Je weet precies wat je erin stopt en dat is wel zo’n fijn idee. We hebben een lekker sapje voor jullie gemaakt (we sturen het virtueel jullie kant op – proef je het?) en we laten je zien hoe de juicer werkt.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Allereerst: dit is de machine. Een mooi compact apparaat toch? Soms kunnen juicers erg logge apparaten zijn, maar dat kan je van deze Cuisinart juicer zeker niet zeggen. Ik vind hem ook wel stijlvol, voor in je keuken.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Hoe werkt het? Je snijdt de groenten en fruit in stukken en vervolgens doe je de stukken 1 voor 1, of met een paar tegelijk, in de vulopening.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Je drukt het aan met de ‘stamper,’ zoals we het maar eventjes noemen.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

… en het sap stroomt eruit! Je ziet dat het sap er in laagjes kleuren uit komt. Voor de lekkerste smaak mix je de laagjes door elkaar en je sap is klaar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Het lekkere van het hebben van een (slow-)juicer is dat je altijd een goede reden hebt om je restjes op te maken. Een restje paksoi over? Gooi maar door de juicer! Een paar appels over die niet meer helemaal gaaf zijn? Juicen maar! Ideaal. In onze juice gebruikten we appels, wortels, paksoi, een limoen en bleekselderij. We zijn niet heel precies met de hoeveelheden, dat doen we altijd een beetje op het gevoel. Je ziet dat we een snijplank vol met groente en fruit hadden, dus dat kan je een beetje aanhouden.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

En zo kwam het heerlijke sapje eruit te zien! Zoet door de appels en de wortels, fris door de limoen, citroen en bleekselderij. De paksoi proefden we niet helemaal terug, maar ach, het was een goede manier om de overgebleven paksoi op te gebruiken. Het werd trouwens 750 ml sap. Een flinke jar vol dus!

Hieronder zetten we de voor- en nadelen van de Cuisinart juicer op een rijtje.

Voordelen:

– de juicer werkt énorm snel. Voordat je het door hebt is je sapje klaar.
– het apparaat is compact en past ook in kleine keukens of studentenkamers.
– vers gemaakte sapjes zijn de allerbeste van de wereld
– je hoeft het fruit en de groente niet heel fijn te snijden, want de juicer heeft een XL opening
– doordat de juicer een zeer krachtige motor heeft, kan hij heel wat aan. Juicen big time!

Nadelen:

– het apparaat maakt behoorlijk veel geluid. Zeker niet geschikt als je huisgenoten hebt die je ’s ochtends niet wakker wilt maken.
– het snoer van het apparaat is erg kort. Je moet in je keuken dus wel een mogelijkheid hebben om het apparaat aan de stroom te zetten.
– het is een flink karweitje om de juicer schoon te krijgen. Maar dat geldt voor alle (slow-)juicers, ook voor de slowjuicer die wij gebruiken. Gelukkig wordt er bij deze juicer wel een schoonmaakborstel geleverd.

De Cuisinart CJE500E juicer is te koop voor €129, bijvoorbeeld in deze webshop. Wil je meer te weten komen over de juicer en alle specificaties rustig doorlezen? Dat kan op de website van Cuisinart, via deze link.

Ben jij ook al aan het juicen? Welk apparaat gebruik jij daarvoor en wat voor sapjes maak je graag? We lezen het graag bij de comments!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Pretty Juicy

  1. Ooooh wat een mooi ding!! Sapje ziet er heerlijk uit!
    Dat schoonmaken is nog steeds voor mij de grootste reden dat ik ‘m alleen op zondagochtend gebruik. Ik heb een goedkope, witte, en die is met geen macht schoon te krijgen! Heeft deze veel losse onderdelen?

    1. Er zitten wel redelijk wat losse onderdelen maar ze zijn makkelijker schoon te krijgen dan onze slowjuicer.

    1. Jazeker! Bij een sapcentrifuge (zoals deze) wordt groente en fruit heel hard rondgedraaid door een soort rasp. Bij een slowjuicer wordt het fruit eerst ‘gekneusd’ voordat het geperst wordt. Er wordt gezegd dat er bij een slowjuicer meer vitaminen & mineralen bewaard blijven. We merkte ook verschil qua smaak. Deze juicer is wel een goede oplossing voor als je een slowjuicer te prijzig vindt.

  2. Ik heb nu een veel te kleine keuken om een juicer in kwijt te kunnen, maar er zijn verhuisplannen en als het eenmaal zo ver is.. Dan komt er zeker weten een!

  3. Ziet er goed uit maar blijf toch bij mijn slowjuicer, ik vind eigenlijk dat zo’n slowjuicer super snel is hoor, vind er niks slow aan haha!

  4. Wat een bijzondere combi! Ik ben altijd een beetje een mietje met nieuwe sapjes. Prachtig apparaat trouwens!

  5. Hoe lang zijn de verse sapjes eigenlijk houdbaar? Kan ik in de avond een sapje maken en de volgende middag als lunch gebruiken?

    1. Ja hoor, dat kan! Mits je het sap in glazen flessen (of weckpotten) in de koelkast bewaard.

  6. hoi hoe gaat dat met gember en de schil van de citroen/limoen?? schillen voordat je er iets in doet? met slowjuicer kan je redelijk snel iets met schil erin doen.

    1. Wij hebben alles er gewoon met schil en al in gegooid! Bij gember halen we de schil er niet af bij een slowjuicer, maar bij een gewone juicer zouden we dat wel aanraden.

  7. Ik vind het zo zonde dat je zoveel eten weggooit op deze manier, er gaat zoveel verloren. Hoe staan jullie daar tegenover?

  8. Beter een 2e hands slowjuicer voor het zelfde geld.. veel beter!

  9. Ik heb een slowjuicer van matestone en ben daar super tevereden over, ook makkelijk schoon te houden en maakt niet veel lawaai. Hij was wel prijzig. Maar ik heb hem nu een aantal jaar en zou geen ander meer willen!

  10. De Vitapure slowjuicer van Princess kost maar 115 euro. En werkt echt prima, persoonlijk vind ik het schoonmaken niet zoveel werk. Gelijk na het juicen even afspoelen onder de kraan en klaar. Mijn favoriete combi op dit moment is venkel/komkommer/spinazie/granny/munt met evt wat kokoswater. Heerlijk!

  11. Ik heb sinds deze week ook een slowjuicer van matstone, ik moet er nog deftig leren mee leren werken maar tot zover ben ik er heel tevreden mee. Ook vooral makkelijk af te wassen!

  12. wij willen met collega’s een collega een slowjuicer cadeau doen (afscheid), ik heb zelf een versapers (i love it) maar is ook wel duurder… moet ik voor wat betreft de omvang denken aan een versapers of is hij veel groter? Alternatief is namelijk dat we geld inzamelen en dat cadeau geven zodat ze zelf (met bij leggen) een versapers kan kopen. Maar een echt cadeau is 10x leuker natuurlijk :-)

    1. Deze juicer is een stukje kleiner dan de Versapers. Maar let op: het is dan ook geen slowjuicer. Als jullie voornemens waren om een Versapers te geven… Dit is natuurlijk wel een ander verhaal. De sapjes zijn lekker, maar niet zó lekker als die uit een slowjuicer.

  13. Ik zweer bij een slowjuicer! Echt, ik gebruik m zowat elke dag. En die van mij heeft nog een mooi design ook. Kun je met een gerust hart op je aanrechtblad laten staan (doe ik dan ook want ik heb nergens anders plek). Ik heb een Sana van Omega. Relatief makkelijk schoon te maken en handig in gebruik (zelfs mijn kinderen kunnen het!). Ik maak er niet alleen sap mee, maar ook voor het maken van amandelmelk is het ding ideaal (en met het voordeel tov een blender dat de (droge) amandelpulp – dat overigens prima dienst doet als amandelmeel – direct wordt gescheiding van de amandelmelk; scheelt uitknijpen!).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *