Q&A met Proefdiervrij

phpThumb_generated_thumbnailjpg

Lieve lezers,

Op maandag 11 maart is het feest! Vanaf die datum mag namelijk geen enkele cosmetica fabrikant, binnen of buiten de EU, nog dierproeven (laten) doen voor zijn cosmetica. Een hele mijlpaal voor iedereen die zich hier al jaren hard voor maakt! Dit onderwerp roept natuurlijk ook op vragen op en daarom zijn wij blij om binnenkort een Q&A met de directie van Proefdiervrij te mogen houden. Hiervoor hebben we jullie input nodig! We willen graag inventariseren wat jullie graag willen weten over dierproeven, de nieuwe regels, de gevolgen, enzovoorts. Daarom nodigen we je uit om de vragen die jij graag gesteld zou willen hebben hieronder bij de comments achter te laten. Wij nemen zoveel mogelijk van de vragen mee in ons gesprek met Stichting Proefdiervrij en de antwoorden op deze vragen zullen we op maandag 11 maart aan jullie presenteren in de vorm van een artikel.

Brand maar los! Wat wil je graag weten over dit onderwerp? We lezen het graag bij de comments!

Liefs,

Merel en Jamie

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

12 gedachten over “Q&A met Proefdiervrij

 1. Is het zo dat alle bestanddelen/ingredienten en eindproduct proefdiervrij is….of alleen het eindproduct?!

 2. Ik was ook zo blij toen ik het hoorde!

  Ik wil eigenlijk precies weten wat jullie voorstellen, wat zijn de nieuwe regels en de gevolgen? Maar ook, hoe gaan ze dit checken, want dat is natuurlijk een heel ander verhaal. En ook wat catootje vraagt: Geldt dit alleen voor het eindproduct of ook voor de halffabrikaten?

  Veel plezier!

 3. En betekent dat ook dat merken die in andere landen testen hier niet meer verkocht zullen worden? Ze kunnen bijvoorbeeld testen in de VS/Azië, om het product vervolgens hier te verkopen. En hoe zit het met de merken die ook in China verkocht worden (en dus verplicht zijn om te testen, bv. Urban Decay en Mac)?

 4. ‘Geen enkele cosmetica fabrikant’, betekent dat dat er echt écht geen enkel make-upproduct (en ook geen bestanddelen) meer op dieren worden getest? In geen enkel land? Want dat zou echt het beste nieuws zijn, wauw.
  En ik vraag me eigenlijk ook wel af wat er dan zal gebeuren met de dieren die daar nu wél voor worden gebruikt. Worden die op 11 maart allemaal vrijgelaten of in een asiel gestopt of ergens opgevangen?

 5. Ik heb ergens gelezen dat de wet alleen geldig is in europa maar hoe zit het ermee als ik de niet proefdiervrije producten via internet bestel? Worden ze dan in europa ingevoerd? Of is dat ook verboden?

  xx

 6. Denken jullie echt dat de dierproeven stoppen? Want er gaat helaas een hoop geld in om. Verder ben ik benieuwd hoe dit gehandhaafd gaat worden.

  Het is zeker goed dat dierproeven bij make-up
  verboden worden, maar ik had al gelezen dat het niet realistisch is omdat heel veel grote ketens dit gebruiken en mensen blijven dat toch wel kopen.

 7. Ik stel me de bovenstaande vragen ook maar ik ben hoopvol dat het ooit allemaal zal stoppen!
  Geen dieren meer gefokt voor deze praktijken, geen dieren meer gebruikt en vrijheid voor diegenen die nu dit lot nog wel ondergaan.
  Voor nu weet ik als baasje van twee Beagles (gelukkig geen testslachtoffers) en als moderator van een Beagle forum dat de Beagles die in Nederland bevrijdt worden herplaatst worden via de Stichting Hulp Herplaatsing Huisdieren, http://www.shhh.nl.
  Gastgezinnen vangen de dieren zoveel mogelijk op, socialiseren ze en bereiden ze voor op een nieuwe start als gewoon huisdier.
  En nu op naar een tijd waarin ook dit niet meer nodig zal zijn!

 8. ik zou graag weten wat er met de huidige proefdieren gaat gebeuren :(…..
  Ze worden toch niet dood gemaakt, na al het leed wat deze beestjes hebben doorstaan :'( ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *