Raw Chocolate Bonbons


illustratie door Agnes Loonsta: www.agnesloonstra.nl

Omnomnom ik smelt voor chocolade. Vroeger at ik alle soorten, van wit tot melk tot puur en alle varianten die ertussen in zitten. Totdat ik de puurheid van echte chocolade ontdekte. Geen toegevoegde troep maar ingrediënten waarmee pure chocolade haar naam eer aan doet. Chocolade is niet per definitie ongezond, au contrair!
Cacao is een superfood.
Er is wel een verschil tussen versmolten chocolade en RAW chocolate. Zoals jullie misschien wel weten houdt Rawfood in dat het niet verhit is boven de 48 graden waardoor alle voedingsmiddelen en anti-oxidanten van de cacao optimaal behouden blijven. Raw chocolate is dus heel verantwoord snoepen!

Nou koop ik wel eens Raw chocolate bars als Ombar en LoveChock voor 3 euro nog wat per reepje, maar op aanraden van Jamie probeerde ik mijn eigen keuken skills in te zetten om zelf eens bonbons te creëren. Het resultaat deel ik maar al te graag met jullie dus zijn jullie klaar voor het recept voor Gezonde, Hartvormige, Vegan, RAW, Sugarfree, Powerfood, Delicious Bonbons?

Wat heb je nodig?

– Een pan met water
– Een klein kommetje waarmee je kunt au-bain-marieën
– Silicone hartvormige ijsblokjes vorm
– Kwast

Ingrediënten

– Een flinke brok Royal Green cocosvet
– Raw Cacao poeder (Bio en Fairtrade)
– Maplesyrup
– Superfoods om de bonbons mee op te vullen

(ik gebruikte zelf Gojiberries, Mullberries en zonnebloempitten)

Verhit de pan met water en leg het kommetje erin maar zorg dat er geen kokend water in kan komen. Laat het kokosvet in het kommetje smelten en doop de kwast er kort in om de silicone ijsblokjes bak in te vetten.

Roer vervolgens de cacao door de cocosvet in het kommetje tot het een gladde pasta wordt.
Haal het kommetje van de hittebron af en gebruik de maplesyrup om de chocola te zoeten. Ik gebruik zelf maar een kleine scheut maar dat hangt volledig van je smaak af.

Roer vervolgens de superfoods erdoorheen.

Schenk de hemelse “chocoladesaus” in de hartenvormpjes en leg deze minstens 3 uurtjes afgedekt in de koelkast. Als het wachten, wat eeuwig leek te duren, erop zit kun je de chocolaatjes uit de silicone vorm drukken. Bewaar ze wel in een afgedekte doos in de koelkast en wees vooral zo attent om je bonbons te delen voordat je ze allemaal zelf naar binnen werkt want ze zijn onweerstaanbaar lekker!

Eet smakelijk!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

21 gedachten over “Raw Chocolate Bonbons

  1. Heel handig voor Sinterklaas inderdaad om naast alle chocolade pepernoten en taaitaai toch nog verantwoord te kunnen snoepen;)

 1. Super bedankt!!! Ik mag geen koemelkproducten of suiker en ik ben allang opzoek naar iets van chocolade. Nu drink ik alleen mijn warme chocomelk (met rijstemelk ebn cacao+kaneel) als ik echt zin in chocolade heb. Dit ga ik zeker uitproberen!!!

  1. Heb je lovechock al geprobeerd? Chocolade repen die suikervrij, melkvrij en glutenvrij zijn. Verkrijgbaar in de biowinkeks maar ook een absolute aanrader om ze zelf te maken hoor:)

 2. Waar vind je raw cacao die en fairtrade gecertificeerd is en bio gecertificeerd? Die heb ik zelf namelijk nog nooit ergens gezien, fabrikanten kunnen beweren dat het bio en fairtrade is maar zonder keurmerk is die bewering weinig waard.

  1. Unlimited health. Ben geen expert maar daar wordt beweerd dat het raken fairtrade is dus daar ga ik maar vanuit:p

 3. Grappig receptje. In de RADAR aflevering van afgelopen maandag was er trouwens een reportage over (negatieve kant van) RAW chocolate.

  1. Toevallig heb ik het ook gezien. Er is geen negatieve kant, alleen schijnt t niet zo een superfood te zijn als sommigen beweren… Ik vind het zelf een absolute superfood, word er blij van en krijg ersuperveel energie van, what more do i want:)

 4. Raw chocolate wordt niet verhit boven 48 graden, maar wat gebeurt er dan met de cacao als je de chocolade in een pannetje kokend water doet??

  Wel een leuk recept! Zo komt de ijsblokjesvorm in de winter ook nog van pas!

  1. De kokosolie wordt iets verwarmd zodat die vloeibaarder wordt maar hij blijft lauw. :)

 5. Ik wil jullie zo graag de foto laten zien van mijn bonbons die ik vanmorgen samen met mijn moeder volgens dit recept heb gemaakt!!
  We hebben ze gemaakt in speciale kerstvormpjes (siliconen dingetje van de action met kerstmannetje, kransjes, rendiertjes… echt mega schattig)
  Wat smaken ze heerlijk!!! Dankjewel voor het recept! Deze gaan voor de kerstdagen zeker herhaald worden…. mmmmmm

 6. He, ik heb deze vandaag proberen te maken. Het is mij ook wel gelukt, alleen vond ik het vrij bitter. Ik heb het idee dat ik teveel cacao heb gebruikt. Kun je mij vertellen hoeveel lepels ik ongeveer moet gebruiken voor de volgende keer?

 7. Ik heb deze vandaag gemaakt, maar het probleem is dat mijn agave naar de bodem zakt het hard worden.. hoe kan ik dat oplossen?

 8. Ik heb vanmiddag het recept gemaakt maar ik ben bang dat ik een verkeerd ingredient gebruikt heb voor het brok cocosvet. Ik heb een blok coconutcream gehaalt bij de natuurwinkel ( dit kreeg ik mee van de medewerkers toen ik vroeg om cocosvet)en gebruikt. Het vet werd niet goed vloeibaar maar stolde steeds. Na vier uur in de koelkast slaat deze wit uit.

  Moet ik voor dit recept van royal green cocoscream hebben? En welke moet ik dan gebruiken voor de bonbons? Cooking cream of de extra vierge coconut cream (zat in de groene meisjes doos). Ik hoop dat iemand mij hierbij kan helpen.

  1. Royal Green kokosvet staat inderdaad wel in het recept. Ik adviseer de kokosolie extra vierge, van Royal Green dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *