Recept: broodje veggie-overload

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tegenwoordig eet ik niet zo heel vaak meer brood. Dat is vooral omdat ik supermarktbrood gewoon echt niet wil eten en mijn budget het niet altijd toelaat om biobrood te kopen. Daarom koop ik gewoon af en toe een echt lekker speltbrood, bij de biologische winkel, en dan geniet ik er extra hard van.
Vandaag laat ik je zien hoe je van een ogenschijnlijk saaie boterham een waar veggiefeestje op je bord kan maken. Het kost maar een paar minuten van je tijd en het resultaat is echt superlekker.

Wat heb je nodig voor 2 porties?

4 speltboterhammen
2 grote eetlepels hummus (mag kant-en-klaar, maar je kan het ook zelf maken.)
1/2 bakje champignons
2 paprika’s in verschillende kleuren
1 ui
een zakje rucola
peper en zout
een drupje olijfolie

Wat moet je doen?

1. Rooster de boterhammen.
2. Besmeer de geroosterde boterhammen met een goede laag hummus. Verdeel hierover wat rucola.
3. Snijd de ui in ringen, de champginons in plakjes en de paprika’s in reepjes.
4. Verhit een drupje olijfolie in een pan en roerbak de ui, champignons en paprika. Breng op smaak met zout en peper.
5. Verdeel de veggies over de rucola. That’s it!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Tip: Ik had heel kleine boterhammen, dus de vulling viel er een beetje af. Geen probleem: leg de boterhammen op een wat groter bord en vul op met de rest van de rucola en de veggies. Zo heb je dus eigenlijk een salade met brood.

We zijn benieuwd wie van jullie dit supereasy lunchgerecht gaat maken! Laat je het ons weten via Twitter (@degroenemeisjes) of Instagram (#degroenemeisjes)? Vinden we leuk!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

22 gedachten over “Recept: broodje veggie-overload

 1. Hmm, dit ziet er echt lekker uit, mooie foto’s heb je gemaakt ook! Ik eet zelf ook niet zo vaak meer brood, maar heel toevallig heb ik net vandaag op mijn blog een recept geplaatst van een heerlijk, super makkelijk brood die ook heel gezond is! Het heeft ook een subtiele zoete smaak door alle lekkere dingen die erin zitten, en je snijdt ook zo een plakje voor bij de koffie af, zo lekker vond ik het!

 2. Hmmm…. Dit klinkt echt heerlijk! Ik weet wat ik morgen middag eet:)
  Mooie foto’s ook weer!

 3. Oe, dit soort boterhammen zijn mijn favoriet! Het liefst doe ik er nog een berg verse koriander overheen.

 4. Ziet er heerlijk uit! Wij eten ook bijna nooit brood, maar als we het eten, investeren we wel altijd in een goed biologisch brood, smaakt eens zo lekker!

 5. Het was HEERLIJK! En het was op voordat ik er foto’s van kon maken… ;)

 6. Dit is straks mijn avondeten! We hadden geen champignons in huis, dus ik heb courgette gebruikt, en alles met wat kruiden op een bakplaat in de oven geschoven omdat deze toch aanstond. Het ruikt al goed :)

 7. Het was heerlijk. Wij hebben ipv humus een avocado-spinazie-tahini dip gebruikt. Die warme groenten maakten het echt een complete maaltijd.

 8. Haha, maar door die prachtige Ranonkeltjes op de voorgrond valt het nauwelijks op dat het maar kleine boterhammetjes zijn ;)

 9. Waanzinnig lekker!! Een super alternatief voor de middaglunch, of zelfs voor de lichte avondmaaltijd! Smaakt naar meer ;-)

 10. […] meer helemaal toereikend is. Een lekkere stevige speltboterham daarentegen… mmm! Probeer dit Broodje Veggie Overload eens. Lekker met humus en nog warme gebakken uienringen, champignons en paprika. Een stevige lunch […]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *