Recept: groene smoothie met mango en munt

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ik blijf erbij: geen lekkerder manier om je ochtend te beginnen dan met een groene smoothie. Als ik zo’n jar vol groenheid op heb, denk ik altijd: “er kan een hoop gebeuren vandaag, maar ik heb een dosis vitamines binnengekregen waar je u tegen zegt!” Daarbij komt dat ik het gewoon heel erg lekker en makkelijk vind. Geen gedoe met pannetjes en bakblikken (hoewel ik dat in het weekend bijvoorbeeld dan wel weer leuk vind,) gewoon fruit en groente snijden en blenden maar! Deze variant, met mango en munt, is heerlijk tropisch. Het geeft me echt een vakantiegevoel!

En valt het je op dat ik dit keer geen (papieren) rietje in mijn smoothie heb gestoken? Dat is omdat ik bezig ben met een #minderafval project, dus jep, rietjes heb ik voorlopig geschrapt uit mijn ‘dieet.’ Er zijn overigens herbruikbare rietjes en glazen rietjes. Glazen rietjes vind ik eng, omdat ik heel onvoorzichtig ben. En herbruikbare rietjes vind ik tot nu toe nog geen succes; ik vind ze lastig schoon te krijgen. Dus zonder rietje dan maar!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wat heb je nodig voor deze tropische variant op een groene smoothie?

 • 1 rijpe banaan
 • 1 rijpe mango (nu heel goedkoop bij Turkse winkels en toko’s)
 • 1 glaasje kokoswater (mag ook gewoon water zijn)
 • de blaadjes van 2 stengels munt
 • een bakje spinazie (jij bepaalt hoeveel spinazie je wilt eten, maar ik houd altijd aan: minstens 2 handjes)

Tip 1: blend eerst de spinazie en de muntblaadjes met het (kokos-)water. Dit voorkomt dat je straks allemaal stukjes spinazie en munt in je smoothie hebt drijven.
Tip 2: in plaats van mango zou ananas in deze smoothie ook heel erg lekker kunnen zijn. Of doe het er gewoon bij, als je het toch in huis hebt!

Wie van jullie begint zijn of haar dag ook graag met een groene smoothie? Ik ben benieuwd!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

41 gedachten over “Recept: groene smoothie met mango en munt

 1. ik ben meer een muesli of havermout-persoon voor ontbijt, maar zo dor de dag is een smoothie wel lekker! deze klinkt echt heeerlijk. ik heb altijd restjes munt over die ik niet weet te gebruiken, dit recept is er perfect voor!
  xo, cheyenne

 2. Ik hou van groene smoothies! Ik drink ze altijd zonder rietje en op de een of andere manier eindig ik vaak met smoothie in mijn mondhoeken. Oncharmant, zeker als ik vergeet een blik in de spiegel te werpen voordat ik de deur uitga.

 3. Ik ontbijt meestal met overnight oats met fruit maar deze smoothie klinkt zeker het proberen waard!

  1. overnight oats! dát heb ik lang niet gegeten! :) ga ik weer eens doen!

 4. Klinkt goed! Zelf maak ik momenteel vaak een versie met banaan,mango, sinaasappel en spinazie :) Maar munt lijkt me erg lekker verfrissend.

  1. Wij gebruiken een Vitamix. Dat is een zeer professionele, maar daarom ook prijzige, blender.
   Je kan ook eens kijken naar Philips of Kenwood.

 5. Jum, klinkt heel erg goed! Deze variant maak ik ook wel eens, maar dan met versgeperst sinaasappelsap in plaats van kokoswater, ook erg lekker! Mooie foto ook!

  1. Graag zou ik mango milkshake maken, zonder ijs banaan

 6. Ik hou van groene smoothies.. ik heb net zaadjes gezaaid voor een muntplantje.. maar daar zal ik dus nog even op moeten wachten.. ;-)
  Deze is een erg goed idee, zal ik zeker onthouden.

 7. Ik ontbijt elke dag met een groene smoothie, het is bijna als koffie vroeger was: zonder kan ik mijn dag niet beginnen.
  Wel heb ik wat moeite met variatie: in elke groene smoothie gaat selder en venkel, omdat we dat al standaard in huis hebben. Ow, en spinazie, want boerenkool wou voor geen meter mixen.
  Jullie smoothies lijken me altijd zo lekker, maar ik gebruik ofwel banaan ofwel mango, nooit de twee tegelijk.. Geen idee waarom niet, misschien eens een kans geven :)

 8. Hebben jullie niet al heel snel weer honger na een smoothie? Ik drink nu al maanden elke ochtend een smoothie van 5 bananen, maar hoeveel ik ook maak, ik heb altijd om 10 uur al weer razende honger. De laatste paar dagen heb ik ontbeten met overnight oats en dat vult veel beter… Terwijl ik smoothies eigenlijk veel lekkerder vind!

  1. Dat verscheelt een beetje! Met een smoothie met bananen en dadels bijvoorbeeld, niet. Maar na zo’n groene smoothie wil het inderdaad wel eens gebeuren dat je vrij snel weer zin hebt in iets. Dat nemen we dan ook gewoon hoor :) Trouwens, misschien een tip; je kan wat havervlokken meeblenden in je smoothie. Misschien vult dat wat beter!

 9. Het is echt dat ik geen blender meer heb, anders zou ik nu gelijk naar de supermarkt rennen voor de ingrediënten

 10. Oeh! Must try this one! Heb toevallig er allea voor in huis :D

 11. Gemaakt en wat was ie lekker!!!!! Ga ik zeker vaker doen!!!

 12. mijn nieuwe ‘verslaving”:
  -1 cup (of halve als je gewoon wilt lepelen) kokoswater
  – flinke hand spinazie
  – rood gekookt bietje
  – 1 eetlepel cacao (al dan niet rauw)
  – 1 theelepel kaneel
  optioneel: dadels, chiazaad (voor het dikkere lepelmoment)
  Alles in de blender ’s ochtends, in een weckpot en op het werk heerlijk uitlepelen (ik maak hem bewust dikker). Hmmmmmmm

  1. klinkt heerlijk!! Alleen; bieten hoef je niet te koken he, om in juice of smoothie te verwerken? kan je gewoon rauw eten!

 13. Ik ben van morgen begonnen met een smoothie van banaan,kiwi, spinazie, een paar blaadjes basilicum en een lepeltje tarwegras!
  Geef toe dat ik liever fruitsmoothies drink, maar als je aan de extra vitamientjes denkt van de groenten en etc gaat ie vlotjes binnen ;)

   1. Deze was met water, ik ben niet vegan dus soms ook met kefir ;)

  1. same here. Het allerliefste drink ik roze smoothies met veel rood fruit, maarja, groentjes moeten gegeten worden ;)

 14. Dit is de eerste groene smoothie waarvan de combinatie me oprecht lekker lijkt; meestal ben ik meer van de sapjes. Toch maar weer eens de blender uit de kast halen.. :)

  1. Het is dan ook een hele goede om mee te beginnen als je nog niet zo ‘ervaren’ bent met groene smoothies! Geniet ervan :)

 15. Wat een goede combi! Ik heb ‘m net geprobeerd en ik vind ‘m heerlijk. Dat ik niet eerder op het idee ben gekomen. Ik ben gek op munt, mango én banaan, haha. Helemaal super dus!

  1. Hij is echt écht heel lekker! Heb net de blender uitgelikt, hahaha

 16. Ik heb er net mee geluncht. Aangezien ik al het fruit in huis had, heb ik er banaan, mango én ananas in gedaan. En het was inderdaad verrukkelijk! Voor herhaling vatbaar dus!!!

 17. Ik had alle ingrediënten in huis behalve de spinazie, maar mmm nomnom … wat ’n heerlijke smoothie! Vooral het frisse van de munt brengt mij het ultieme zen gevoel ;) Bedankt meisjes!

 18. ik heb een vraag, vaak lees ik dat in smoothies banaan gaat, nu griezel ik echt van banaaan. Weten jullie wat een goede vervanging daarvoor is??

 19. Heerlijk, ik had geen spinazie maar wel veldsla, gaat ook prima, was mijn eerst groene smoothie, ga ik zeker nog es doen :))

 20. hoi,
  Ik heb even een vraagje. Overal lees ik blaadjes munt in de blender door de smoothie.
  maar waarom niet gewoon met takje en al. de blender maakt toch alles fijn.
  Of zou je de takjes beter niet kunnen eten.

  groetjes Jantina

 21. Ik heb mango gekocht en ook muntblaadjes, geen banaan, geen ijsroom

 22. Groene Smoothies maak ik persoonlijk zelf altijd met volledige creativiteit vanuit eigen keuken, zo heb ik op aanrader van jullie advies dan ook zeker de Munt blaadjes eens geprobeerd om zo het tropische en frisse effect te krijgen in de groene smoothies. Tijdens het velel studeren en onderzoeken heb ik veel leuke gezonde smoothie recepten kunnen vinden die zeker ook aanschuiven op het blog van de groene meisjes!
  Super bedankt voor je enorm leuk geschreven blog..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *