Recepten die ik de komende tijd wil maken

recepten

Vandaag had ik echt enorm veel zin in gebakken aardappeltjes, salade en een vegaburger. Ik heb gewoon zo’n ordinaire kant-en-klare plantaardige ‘kipschnitzel’ gekocht, wat kan mij het schelen. Aardappeltjes bakken, ketchup erbij, alle restjes in de sla gooien en hoppa, klaar was ik. Daar kwam geen recept aan te pas, kan ik je vertellen. Dat is soms ook wel eens lekker.

Toch heb ik eigenlijk standaard wel een lijstje van recepten die ik wil uitproberen. Ken je dat? Ik heb de laatste tijd YouTube weer een beetje herontdekt en nu zit ik dus steeds naar video’s te kijken van veel te lekker vegan eten dat ik allemaal wil maken. Ik dacht, ik deel ze even met je, zodat jij misschien ook nog op een idee wordt gebracht. (daarbij komt dat ik nooit precies weet wanneer ik die recepten ga maken en dus ook niet precies weet wanneer ik ze hier op mijn blog ga delen, dus misschien ben je me nog wel voor ook)

Omdat dingen met citroen altijd een goed idee zijn

Zoals deze vegan citroen merengue taart. Het klinkt wel als een bakrecept waar ik én wat andere apparatuur voor nodig heb én echt flink wat tijd moet uittrekken, maar volgens mij heb je dan ook echt iets. Dit lijkt me zó lekker.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/lc-ttSZwbFw” align=”center” maxwidth=”800″]

En dit heb ik ook nog nooit gedaan: citroenen inleggen. Super eenvoudig natuurlijk en met heel lekker resultaat. Tip: gebruik wel gewoon lekker biologische citroenen, want die hebben geen waslaag. Scheelt weer.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/B6L7OFHErJ0″ maxwidth=”800″]

Fermenteren kan je leren

Ik heb het geluk dat ik momenteel een heel tof project (waarover later meer) doe met Dennis de Fermentatiekoning. Dennis weet álles – of nouja, heel erg veel in elk geval – over fermenteren. Ik weet zelf helemaal niks over fermenteren, maar ik weet wel dat ik eigenlijk alles wat gefermenteerd is, lekker vind. Om alvast wat inspiratie op te doen ben ik wat video’s over fermenteren gaan kijken en binnenkort gaat Dennis me wat basiskennis bijbrengen.

Ik zou me eerst eens willen wagen aan een vegan kimchi. Bij non-vegan kimchi gebruik je vissaus, maar bij een vegan variant vervang je dat door miso te gebruiken. Het lijkt me eigenlijk niet heel moeilijk om dit te maken, maar ik denk dat je vooral een beetje geduld nodig hebt. (dat geldt voor gefermenteerde dingen denk ik sowieso)

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/XzmpunUPoJM” maxwidth=”800″]

Deze video is voor als ik al wat verder ben met experimenteren, want dit vereist wel een beeeeeetje kennis van zaken, heb ik het idee. Wel echt een heel cool projectje lijkt me dit. Als je op verjaardagen kan vertellen dat je je eigen gefermenteerde hotsauce maakt, ik weet niet hoor, maar dan wil iedereen toch je vriend zijn?

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/UGjCeAbWKPo” maxwidth=”800″]

Die heel lekkere taco’s die ik in Gent at

Bij Barbiet. Daar at ik taco’s met pulled jackfruit en het was zó lekker dat ik meteen riep ‘DIT GA IK THUIS MAKEN.’ Inmiddels zijn we een paar weken verder en je snapt dat ik dat nog niet heb gedaan, maar… ik heb wél een video met een recept opgezocht.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/KTbZwxfsYNM” maxwidth=”800″]

Oké vooruit, ook deze nog dan

Omdat het me zo lekker lijkt om weer eens te ontbijten met scones.

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/xKs4ti6f91A” maxwidth=”800″]

En misschien moet deze lemon curd daar dan ook nog bij…. (deze video is zó rustgevend)

[iframe id=”https://www.youtube.com/embed/QIkHHbvGqi0″ maxwidth=”800″]

Ik kan zo nog wel even doorgaan, want er zijn nog zoveel dingen die ik wil maken. Gelukkig past dat goed bij waar ik het in mijn vorige blogje over had. Van die lekkere thuizige dingen. Zo maakte ik vorige week zelf granola en limonade en knapte ik mijn balkon op. Dat zijn echt dingen die me heel erg blij maken. Ik houd jullie op de hoogte. Als ik weer iets nieuws heb geprobeerd, dan zien jullie het vanzelf voorbij komen.

Welk(e) recept(en) zou jij willen proberen? Laat het me weten bij de comments! 

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

8 gedachten over “Recepten die ik de komende tijd wil maken

 1. Citroen meringue taart klinkt zo lekker! Maar ik weet niet of ik het aan zou durven om het zelf te bakken, meringue maken lukte me niet eens “normaal”, dus ben bang dat de vegan variant een nog grotere mislukkingskans heeft als ik het zelf probeer te maken :’)

 2. Ziet er lekker uit! Zeker die Taco’s!!
  Tip: Toevallig heb ik nét vandaag een makkelijk recept voor scones gepost :)

 3. Oooh leuk zeg! Het lijkt lastiger dan het is, maar je moet inderdaad alleen wel wat spullen/ingrediënten hebben die je niet zomaar in de supermarkt vindt. Ben benieuwd of het lukt, succes!

 4. Ik heb die Hot For Food jackfruit taco’s laatst gemaakt! Met padrón pepers i.p.v. poblano en zonnebloempitten i.p.v. cashews voor de saus omdat ik een notenallergie heb maar ZO lekker. Citroen meringue taart is één van mijn lievelings maar heb ik niet meer gegeten sinds ik vegan ben gaan eten, dus die wil ik zeker wel proberen hmmm.

 5. O wat klinkt dit allemaal goed!
  Toevallig heb ik eergisteren voor de eerste keer vegan meringues gemaakt en ze waren héél lekker en niet ingezakt, dus die citroen-meringuetaart lijkt me ook wel wat om te proberen binnenkort. Level 2 op de meringueladder :)

 6. Ah, ook jij hebt Peaceful Cuisine gevonden! Wat een prachtige video’s maakt hij he! Ze zijn allemaal zo rustgevend! Heerlijk om naar te kijken en me door te laten inspireren.

 7. Ik kijk wel graag video’s op youtube, favoriet zijn voor mij Sarahs’ vegan kitchen en Cheap lazy vegan.
  Maar ik vind het wel lastig om van zo’n video te koken, eigenlijk heb ik het makkelijkst een boek of in elk geval uitgeschreven recept bij de hand…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *