Review: A Beautiful Mess Photo Idea Book

de groene meisjes

Zeg 1 keer ‘A Beautiful Mess’ en je hebt me. Ik begin te ratelen over te gekke DIY’s die ik voorbij zag komen op de blog gisteren, over de prachtige jurk die Emma aan had toen ze trouwde, over die jaloersmakende collectie Swedish Hasbeens die deze zusjes rijk zijn. Kortom: don’t even get me started. FANGIRL. Big time. Toen bleek dat Elsie en Emma een boek aan het maken waren wist ik: dit boek moet ik hebben. Het zal van mij zijn. Die dag kwam gelukkig al heel snel na de lancering in Amerika, dus ik kon mijn geluk niet op. Gewoon via bol.com te bestellen, niks aan het handje, rechtstreeks in het winkelmandje. En nu is het van mij. En wow, het is awesome.

Ik ga niet teveel over het boek vertellen, want jullie moeten het gewoon allemaal zelf gaan bekijken. Maar ik laat je natuurlijk wel wat plaatjes zien. Anders zou ik mezelf wel heel flauw vinden.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anders dan ik had verwacht, hebben de meisjes ervoor gekozen om een Photo Idea Book te maken. Aangezien A Beautiful Mess 100 procent over lifestyle gaat, had ik verwacht dat het boek een soort samenvatting van het blog zou zijn. Nou is het wel zo dat de sfeer en de kwaliteit helemaal overeenkomen met die van het blog, maar het is toch wel echt een soort handleiding tot betere fotografie.
Als blogger vind ik dat te gek: ik heb hier echt iets aan. Elsie en Emma geven je tips over hoe je foto’s nog mooier, charmanter, beter belicht, scherper en spannender kan maken. En dat allemaal uitgelegd op hun wel bekende vriendelijke, luchtige toon. Wat ik extra tof vind is dat er allemaal onderwerpen aan bod komen die op dit moment super hot zijn. Denk aan food, home en fashion (vintage!) Maar ook dingen als: hoe maak ik een geweldig muurtje met polaroid foto’s? De zusjes leggen het je graag allemaal uit.

Het boek behandelt allerlei onderwerpen, zoals portretfotografie, lifestylefotografie, belichting, composities, sfeer creëren en nog veel meer. Ik raak maar niet uitgelezen! Ik verwacht dat ik veel aan dit boek ga hebben. In ieder geval heb ik al wat ideetjes voorbij zien komen die ik zeker ga proberen. Kuch, verwacht nu niet teveel van me. Een hint:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Wanneer moet je dit boek ab-so-luut hebben? 1) als je, net als ik, diehard fan bent van ABM en geen dag zonder ze kunt. 2) als je wilt leren betere foto’s te maken, bijvoorbeeld voor je blog. 3) als je gewoon van mooie sfeerplaatjes houdt en je de vintagestyle kan waarderen. 4) als je van gekkigheid niet weet wat je met je geld aan moet.

A Beautiful Mess Photo Idea Book is te bestellen via bol.com voor €13,99. Jullie hebben mazzel als jullie het nu bestellen, ik heb er nog 18 euro voor betaald! Ach, ook dat is nog een heel redelijke prijs voor zo’n prachtig vormgegeven boek! Het kan zijn dat je er wel een paar dagen op moet wachten, maar dat moet je er maar voor over hebben.

Steek je hand op als je ook van ABM houdt EN als je het boek gaat bestellen!

Deel deze post op: [pinit]

Geschreven door: Merel

17 gedachten over “Review: A Beautiful Mess Photo Idea Book

 1. Ja hier ook een fangirl :-) Maar twijfelde wel of ik m wilde kopen, ben nu overstag.. Hihi!

 2. *STEEKT HAND OP* Oh man… fan! Moet ik hebben. Precies wat ik zoek. Een soort combi tussen inspiratie, tips voor fotografie en de te fijne stijl van ABM. Zoiets toch? Yay, nu nog een spot vinden waar ik dat boek hier kan kopen!

 3. Ik steek mijn hand op! Al jarenlang diehard fan!
  Ik wist niet dat het boek zo goedkoop was! Ik ga het alvast op mijn Wishlist zetten :)

 4. Loooove ABM! Super dat je ons alvast een kijkje laat nemen in het boek, ik wist helemaal niet dat je het gewoon bij bol.com kunt bestellen! Ik wil de foto app van de meisjes ook nog erg graag.

 5. Is een halve hand ook goed? ;) ABM is geweldig maar weet nog niet of ik het boek ga bestellen, heb nog zoveel boeken op mn lijstje en geen tijd om de inhoud van het boek tot uitvoering te brengen. Dus twijfel

 6. onder het motto domme vragen bestaan niet; komt dit boek ook uit in het Nederlands? dat leest net iets prettiger.

  1. Geen idee! Maar aangezien het boek net 2 weken uit is in Amerika denk ik dat we nog wel even op een eventuele vertaling zouden moeten wachten.

 7. *Raises her hand* Ja, die wilde ik ook hebben, alleen dan hier uit NL zonder de kosten van shipping. Et voilà, mogelijk dus! Na mijn vakantie is ie de mijne. Huge fan van ABM.

  Liefs,
  Nancy

 8. Thnx voor de tip!!
  Enige minpuntje aan ABM is hun app. die alleen voor Iphone is ; )
  Boek gaat in ieder geval op mijn wishlist.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *